Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 19 Μαΐου 2020
Σχολές - Τμήματα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
Φοιτητές αναλαμβάνουν τη γνωστοποίηση του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας σε όλους τους Δήμους της χώρας
  Επιστολή προς όλους τους Δήμους της Ελλάδος με σκοπό τη δημόσια γνωστοποίηση του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, θα αναλάβει να στείλει επιστολή προς όλους τους Δήμους της Ελλάδος, με σκοπό τη δημόσια γνωστοποίηση του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς (Αρχεία, Βιβλιοθήκες, Μουσεία, Υπηρεσίες Πληροφόρησης).

Πιο αναλυτικά, η επιστολή που θα αποσταλεί στους Δήμους της χώρας, όπως αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» ο Στέλιος Μήλιος πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου, "έχει ως σκοπό την παρουσίαση του τμήματος μας και τη σημαντικότητα του επιστημονικού αντικειμένου του. Αφορμή για την αποστολή στάθηκε το πρόβλημα ανεύρεσης φορέα για την πραγματοποίηση της Πρακτικής Άσκησης μέσω ΕΣΠΑ καθώς ολοκληρώνοντας το τρίτο έτος των σπουδών μας, είμαστε υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουμε την Πρακτική μέσω του ΕΣΠΑ".

Οι φοιτητές επισημαίνουν ότι, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν είναι τα εξής:

1) Κάποιοι δημόσιοι φορείς, (Αρχεία, Βιβλιοθήκες, Μουσεία και υπηρεσίες πληροφόρησης), σε διάφορες πόλεις, δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του Τμήματος.

2) Στην επαρχία δεν δίνεται η δυνατότητα σε ποικιλία φορέων.

Γιατί όμως αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα; Είμαστε βέβαιοι, πως κάθε χωρίο, κάθε νησί, κάθε πόλη, έχει Αρχεία, Βιβλιοθήκες, Μουσεία και Υπηρεσίες Πληροφόρησης. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το Τμήμα μας και την χρησιμότητα που έχει στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Φορέα.

Ο φοιτητικός σύλλογος μέσα από την επιστολή αυτή, καλεί τους αρμόδιους να λάβουν υπόψιν την σημασία του Τμήματος τους και ότι οι απόφοιτοι επιθυμούν να προσφέρουν και να διαδώσουν το αντικείμενο τους σε όλη την χώρα.

Στην επιστολή τονίζεται ότι: "Το Τμήμα Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας είναι το μόνο Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ελλάδα που καλύπτει τις αναφερόμενες στην ονομασία του γνωστικές περιοχές καθώς εξειδικεύεται σε ζητήματα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας, Μουσειολογίας και γενικότερα της επιστήμης της Πληροφορίας. Άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 1993-1994 και σκοπό έχει την άρτια θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των φοιτητών του σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την θεωρία του βιβλίου, των αρχειακών τεκμηρίων, των αντικειμένων μουσειακής αξίας και γενικά της πληροφορίας και των πληροφοριακών συνόλων, σε συμβατική ή ψηφιακή μορφή, καθώς και με την δημιουργία, οργάνωση, ταξινόμηση, διαχείριση και αξιοποίηση συλλογών βιβλιακού, αρχειακού ή άλλης μορφής υλικού και πληροφοριών. Απώτερος σκοπός είναι η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού που είναι απαραίτητο για την στελέχωση των πάσης φύσεως, δημόσιων και ιδιωτικών, βιβλιοθηκών, αρχειακών υπηρεσιών, μουσείων, κέντρων τεκμηρίωσης και υπηρεσιών πληροφόρησης. Πέραν των ειδικών γνώσεων και δεξιοτήτων το Τμήμα παρέχει στους φοιτητές του γνώσεις γενικής παιδείας και γνώσεις πληροφορικής, που θεωρούνται απαραίτητες για την συγκρότηση επιστημόνων ικανών να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν σωστά τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, τόσο ως επαγγελματίες, όσο και ως ερευνητές σε σχετικούς επιστημονικούς τομείς.

Στο Τμήμα εισάγονται περίπου 100 προπτυχιακοί και 20 μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες κάθε χρόνο, ενώ διδακτορική διατριβή εκπονούν περίπου 30 φοιτητές/τριες. Στη σημερινή «Κοινωνία της Πληροφορίας», η σωστή οργάνωση και χρήση των πληροφοριών και η έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση σε όλα τα επίπεδα είναι απαραίτητη για την επιβίωση κάθε δημιουργικής δραστηριότητας. Μαζί με την ανάγκη της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών, οδηγεί τα τελευταία χρόνια, σε μια ραγδαία εξέλιξη στα επιστημονικά πεδία που θεραπεύει το Τμήμα, δηλαδή στην οργάνωση, εύρεση, διάθεση και παρουσίαση της πληροφορίας. Οι απόφοιτοι μπορούν να ασχοληθούν με οργάνωση, ταξινόμηση, αναζήτηση και παρουσίαση κάθε είδους συλλογής τεκμηρίων, από εταιρικά αρχεία ως μουσειακές εκθέσεις, από παπύρους ως οπτικοακουστικά μέσα, από νομοθετήματα ως ψυχαγωγικό υλικό, σε συμβατικές ή ψηφιακές μορφές, και να καλύψουν ένα πολύ ευρύ φάσμα θέσεων και φορέων απασχόλησης. Οι απόφοιτοι του Τμήματός μας μπορούν να καταλάβουν θέσεις εργασίας σε δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς ή εταιρείες, που έχουν ανάγκες ή προσφέρουν υπηρεσίες πληροφόρησης, που διατηρούν δικό τους περιεχόμενο, βιβλιοθήκες ή αρχεία, σε συμβατική ή ψηφιακή μορφή, και γενικά σε όποιον χώρο πραγματοποιείται συγκέντρωση, ταξινόμηση και διαχείριση πληροφοριακού υλικού".

Η επιστολή καταλήγει: "Σας παρακαλούμε να υιοθετήσετε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας και να αντιληφθείτε την σημασία του τμήματος μας. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία και επικοινωνία για να αποδώσουμε την αρτιότερη λύση. Σας ευχαριστούμε θερμά".

Πηγή: foititikanea.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 50 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΤΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (γνώμη μου)
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020 - 17:31
Σχόλια (0)

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΟΠΛΑ
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020 - 17:18
Σχόλια (0)

10%
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020 - 17:11
Σχόλια (0)

Επαγγελματική αποκατάσταση από κοινωνική εργασία
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020 - 16:15
Σχόλια (3)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Κωδικοί Μηχανογραφικών
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020 - 12:36
Σχόλια (1)


10% 2020
Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020 - 15:53
Σχόλια (2)

Γιώργος Φιλιππάκος - Απατεώνας Δικηγόρος
Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020 - 14:45
Σχόλια (0)

Πότε βγαίνουν ρε παιδιά;
Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020 - 11:07
Σχόλια (3)

ΕΚΘΕΣΗ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΠΤΩΣΗ;
Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020 - 09:54
Σχόλια (1)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020
Μηχανογραφικό 2020 - Διαδικασία υποβολής
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
Αντιστοιχίες Πανεπιστημιακώμν Τμημάτων για Μετεγγραφές Φοιτητών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 58 λεπτά
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
Πανελλαδικές εξετάσεις: Τα εξεταστικά κέντρα για το μάθημα της Μουσικής
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ώρα
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
Αριθμός εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
Υπενθύμιση για Πανελλαδικές Εξετάσεις ειδικά μαθήματα -Μουσική
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Σελίδα 1 από 4521 (27123 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4519
4520
4521
Επόμενο