Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
Διάφορα Θέματα
Έναρξη εξ αποστάσεως προγράμματος εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Επίσημη διαδικτυακή τελετή ανακοίνωσης της έναρξης του προγράμματος διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας από απόσταση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Την Πέμπτη 15/10/2020 και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε επίσημη διαδικτυακή τελετή ανακοίνωσης της έναρξης του προγράμματος διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας από απόσταση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της οικείας χώρας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν  η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κος Tian Xuejun, η Α.Ε. Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, κα Zhang Qiyue και η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη.

,Επίσης, στην τελετή παρευρέθηκαν, με φυσική παρουσία, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητής Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος, Καθηγητής Γεώργιος Τσιρτσής, Πρόεδροι των Τμημάτων, καθώς και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Την εκδήλωση τέλος, παρακολούθησαν δικτυακά οι Αντιπρυτάνεις/σες Καθηγήτρια Έλενα Θεοδωροπούλου, Καθηγητής Χαράλαμπος Σκιάνης και Αναπλ. Καθηγήτρια Μαρία Μαύρη, καθώς και πλήθος μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέσω του καναλιού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο YouTube, το οποίο παραμένει ανοικτό και διαθέσιμο και για την ευρύτερη κοινότητα.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε επίσημη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας, προχωρά σε άλλη μια πρωτοπόρα διεθνή εκπαιδευτική δράση, ξεκινώντας την υλοποίηση του πρώτου προγράμματος εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας από απόσταση στην Ελλάδα. Τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους, έχουν διάρκεια 12-16 εβδομάδων, θα διεξαχθούν στα αγγλικά σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά και άλλα πολυμεσικά υλικά και πρόκειται να ξεκινήσουν τέλος Οκτωβρίου.

Η Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη στην ομιλία της αναφέρθηκε στην τεράστια έκφραση ενδιαφέροντος στην εκμάθηση κινεζικών στην πρώτη πρόσκληση, καθώς και στις μαζικές εγγραφές στο Πρόγραμμα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, φοιτητών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού Σε αυτήν την αρχική φάση θα προχωρήσουμε με είκοσι τμήματα, στα οποία θα συμμετέχουν 400 άτομα, κυρίως φοιτητές/τριες και ορισμένοι ακαδημαϊκοί, αλλά μπορούμε να προσβλέπουμε στην επιτυχή εφαρμογή πολλών ακόμη νέων κύκλων, σε μια συνεχή προσπάθεια να προσφέρουμε στα μέλη του Πανεπιστημίου μας και στις τοπικές και ευρύτερες κοινότητες, την ευκαιρία να μάθουν μία από τις πιο ιστορικές και διαχρονικές γλώσσες όλων των εποχών, την κινεζική γλώσσα.

Μέσω της εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις κοσμοθεωρίες και τις εμπειρίες τους, να πραγματοποιήσουν όνειρά και ταυτόχρονα θα συμβάλουν στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Πρυτάνισσα ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως γιατί αυτή η διεθνής εκπαιδευτική συνεργασία δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα, αν δεν υπήρχε το πολιτικό όραμα και η ενεργός εμπλοκή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προωθήσει συστηματικά όλες τις μορφές και πτυχές της διεθνοποίησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Tian Xuejun, καθώς και την Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, κα Zhang Qiyue για την έμπρακτη στήριξή τους, για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και για τις προσπάθειες σε χρόνο και πόρους που επένδυσαν σε αυτό το σημαντικότατο εγχείρημα. Τόσο ο Υφυπουργός Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, όσο και η Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, αναγνώρισαν τη συμβολή του εν λόγω προγράμματος στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών και ιδιαίτερα του Υπουργείου Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Επενδύουμε στην εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων, διευρύνοντας τους ορίζοντες των φοιτητών και των εκπαιδευτικών μας. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και το αρμόδιο Κέντρο Γλωσσικής Εκπαίδευσης και Συνεργασίας, υλοποιούν το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας από απόσταση στην Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εξαιρετικής αυτής πρωτοβουλίας».

Πηγή: Foititikanea.gr

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 44 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Βοήθεια
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020 - 12:20
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

μετεγγραφή
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020 - 19:17
Σχόλια (1)

iIKY-EKO ENΣΤΑΣΕΙΣ
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020 - 16:27
Σχόλια (12)

Ερώτηση για φροντιστήριο κατατακτηρίων παδα
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020 - 15:59
Σχόλια (2)

Νοηματική Γλώσσα
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020 - 12:03
Σχόλια (0)

Μείωση της υλης ?
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020 - 11:57
Σχόλια (0)

Τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για τα σχολεία
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 - 14:01
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Μαρακι
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 - 06:46
Σχόλια (5)

ΙΚΥ 106 έγιναν οι εγκριθεισες και 1362 οι απορριφθεισες...
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 - 18:21
Σχόλια (0)

ΙΚΥ 106 έγιναν οι εγκριθεισες και 1362 οι απορριφθεισες...
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 - 18:21
Σχόλια (1)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
ΕΑΠ: Διαδικτυακές παρουσιάσεις Προγραμμάτων Σπουδών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
ΕΜΠ: Οι φοιτητές που συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία θα λάβουν χρηματικό βραβείο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
Διευκρινίσεις ΙΚΥ για τις απορριφθείσες ενστάσεις φοιτητών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
ΙΕΠ: Και Εργαστήρια Δεξιοτήτων εξ αποστάσεως
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
Εκπαίδευση παιδιών Ρομά: Οκτώ προκλήσεις και προοπτικές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Σελίδα 1 από 4734 (28400 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4732
4733
4734
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης