Ένταση επικράτησε μεταξύ , μαθητών και εξωσχολικών μπροστά στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε συγκέντρωση Σταυρούπολης η οποία ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο λόγος της φοιτητικής συγκέντρωσης σήμερα έξω από το σχολείο ήταν η επίθεση με ξυλοδαρμό που δέχθηκαν φοιτητές έξω από τον ίδιο χώρο στις 22 Σεπτεμβρίου από άτομα του ακροδεξιού χώρου όταν μοίραζαν υλικό σε μαθητές για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε τρέχοντας από το σχολείο το οποίο βρίσκονταν υπό κατάληψη και επιτέθηκε στους διαδηλωτές πετώντας πέτρες, πυρσούς και κρότου λάμψης.

Εντολή για την διερεύνηση των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν έξω από το σχολείο στη Σταυρούπολη ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία Θωμάς Μπαχαράκης από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.  «Θα πάμε μέχρι τέλους και θα αποδοθούν οι ευθύνες που θα προκύψουν» δήλωσε στο ΕΘΝΟΣ ο κ. Μπαχαράκης. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής από τις συμπλοκές.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά το επεισόδιο τα περίπου 100 άτομα των φοιτητικών συλλόγων ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Σταυρούπολης. «Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση που δέχθηκαν μέλη ΦΣ την ίδια ώρα που μοίραζαν τις αποφάσεις των συλλόγων τους έξω από σχολείο. Οι φασίστες μαζεύτηκαν για να ξυλοκοπήσουν τους φοιτητές, να επιτεθούν για μια ακόμα φορά στο οργανωμένο κίνημα και να σπείρουν το φόβο» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οκτώ φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ και συγκεκριμένα, της Αρχιτεκτονικής, της Γαλλικής Φιλολογίας, του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, της Νομικής, της Πληροφορικής, του Μουσικού, της Φιλολογίας καθώς και του Φιλοσοφικού-Παιδαγωγικού.

Το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης από την προηγούμενη βδομάδα βρίσκονταν υπό κατάληψη με τους μαθητές να διεκδικούν μεταξύ άλλων την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, την έλλειψη βιβλίων σε κάποια μαθήματα ειδικότητας την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων.

«Δεν είναι πεδίο μάχης το σχολείο.  Πρέπει να διαφυλάξουμε την εκπαιδευτκή μονάδα η οποία αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Παύλου Μελα Μιχάλης Χριστοδούλου. Μετά την πρωινή ένταση το σχολείο επέστρεψε στην κανονική λειτουργία του. Νωρίς το μεσημέρι, ωστόσο, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ εκκενώθηκε, μετά από φωτιά που φέρεται να εκδηλώθηκε σε χώρο του σχολικού κτηρίου.

Πηγή: ipaideia.gr