Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2021 - Μηχανογραφικό 2021

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Αύξηση κρουσμάτων σε μαθητές παρατηρείται αποκλειστικά και μόνο σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού

"Η ανάλυση των δεδομένων ανά Περιφερειακή Ενότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά σχολικής ηλικίας παρατηρείται αποκλειστικά και μόνο σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού,όπου έχουμε αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου".

Τη δήλωση αυτή έκανε η  Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, στη σημερινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ενώ τόνισε τα εξής:

  • ​Τα σχολεία, με άλλα λόγια, αποτελούν τον καθρέφτη της κοινότητας. Ο συστηματικός έλεγχος των παιδιών βοηθά σημαντικά στην αποτύπωση της πορείας της πανδημίας.
  • Σύμφωνα με τα δεδομένα ιχνηλάτησης του ΕΟΔΥ, επικρατεί ενδοοικογενειακή μετάδοση και έτσι βλέπουμε σε περιοχές με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στα σχολεία, να έχουμε επίσης αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στις ηλικίες 35 με 45 που είναι οι γονείς των παιδιών που πάνε σχολείo.
  • Ανασκοπώντας την επίπτωση των νέων κρουσμάτων στα παιδιά κάτω των 17 ετών, ανά περιφερειακή ενότητα, βλέπουμε ότι σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη όπως είναι η Αττική, όπου ξέρουμε ότι 61,2% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί, δεν παρατηρήθηκε καμία αύξηση και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τόσο στα παιδιά Δημοτικού όσο και στα παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου παρέμεινε σταθερά χαμηλός.
  • Αντίθετα, σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όπως είναι η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία και Θράκη με εμβολιαστική κάλυψη κάτω του 50%, η επίπτωση των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερά υψηλή στα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου και αυξήθηκε σημαντικά κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων στα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.
  • Τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για σημαντική ενδοσχολική διασπορά του ιού. Τα παιδιά δεν φταίνε για την αύξηση των κρουσμάτων. Είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη συνέχιση της σχολικής τους ζωής.
  • Οι ενήλικοι συμπολίτες μας πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν έχουν μόνο υποχρέωση να προστατεύουν τον παππού και τη γιαγιά, αλλά και ότι ως γονείς, εμβολιαζόμενοι προστατεύουν τα παιδιά τους και συμβάλουν στην διασφάλιση της υγείας των παιδιών τους αλλά και στην ομαλή συνέχιση της σχολικής χρονιάς.

Είναι ακόμα νωρίς για να πούμε ότι θα βγάλουμε τις μάσκες στα σχολεία

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα σας. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Σήμερα ανακοινώθηκε στη Γαλλία ότι σε περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο, στα δημοτικά σχολεία τα παιδιά θα πάψουν να φορούν μάσκα. Και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια εκτίμηση ή συζήτηση να συμβεί το ίδιο στην Ελλάδα, όχι στις μεγάλες πόλεις, αλλά στην Περιφέρεια, σε μικρότερες πόλεις, όπου δεν υπάρχουν και πολλά κρούσματα. Ίσως θα μπορούσε να υπάρξει μια διαφοροποίηση. Και ένα δεύτερο. Τώρα που θα ψυχράνει ο καιρός και τα παιδάκια θα αρχίσουν να οργανώνουν παιδικά πάρτι στα σπίτια ή σε κλειστούς χώρους, υπάρχουν κάποιες οδηγίες; Πως θα πρέπει να προσέρχονται; Με self test; Ο αριθμός; Ευχαριστώ.

Β. Παπαευαγγέλου: Για το πρώτο ερώτημα, αν θα βγάλουμε τις μάσκες στα παιδιά Δημοτικού σε κάποιες μικρές πόλεις, νομίζω ότι όταν αποφασίσουμε με το καλό να κάνουμε κάτι τέτοιο, δεν θα έχει σχέση τόσο πολύ με το σε ποια πόλη είναι τα παιδιά, σε ποιο Δημοτικό σχολείο είναι. Θα έχει πιο πολύ σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη της περιοχής. Γιατί εδώ βλέπουμε με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε παιδιά, σε περιοχές που είναι μικρότερες από την Αθήνα, με πολύ μικρότερο πληθυσμό από την Αθήνα, όμως έχουν πολύ αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση, ανά 100.000 πληθυσμού, σε σύγκριση με την Αθήνα, ακριβώς λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.

​Άρα δεν είναι το μέγεθος της πόλης. Είναι η εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού και το επιδημιολογικό φορτίο ανά εβδομάδα, ανά εποχή που θα είναι.

Είναι κάτι πρώιμο, όμως. Εδώ προσπαθούμε να πείσουμε ότι δεν έχουμε ενδοσχολική διασπορά εφόσον τηρούνται τα πρωτόκολλα που έχουμε έτσι όπως τα έχουμε ορίσει και ότι πρέπει να συνεχίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Είναι ακόμα νωρίς για να πούμε ότι θα βγάλουμε τις μάσκες στα σχολεία στην Ελλάδα.

Τώρα, ως προς τα πάρτι δεν είναι κάτι το οποίο έχουμε συζητήσει, αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να το συζητήσουμε.

Νομίζω ότι όλος ο κόσμος είναι πια πολύ έμπειρος. Κοινή λογική υπάρχει και πρέπει να υπάρχει. Συνεπώς, όταν κάποιος σχεδιάζει για ένα παιδικό πάρτι σε έναν κλειστό χώρο τώρα που θα είναι λίγο πιο κρύο, νομίζω ότι θα πρέπει να ξαναθυμηθεί την φούσκα.

Θα πρέπει να ξαναθυμηθεί την φούσκα και συνεπώς να έχει τους συμμαθητές του, που έτσι κι αλλιώς το παιδί αυτό τους βλέπει και προφανώς ο καθένας μας πρέπει να επιλέγει ποιους θα φέρει στο σπίτι του, να είναι άνθρωποι οι οποίοι τους εμπιστεύεται ότι έχουν εμβολιαστεί και φυσικά αν θέλει να κάνει κάτι πιο μεγάλο, με περισσότερα άτομα, η χρήση του selftest είναι κάτι το οποίο το οποίο θα το έβλεπα πολύ θετικά.

Δεν το έχουμε συζητήσει αλλά νομίζω ότι είναι θέμα κοινής λογικής.

 

Πηγή: esos.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 58 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Ν+2 πως πάει.
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 14:15
Σχόλια (1)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 11:44
Σχόλια (1)

Μεταγραφή σοσ
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 - 18:50
Σχόλια (2)

Κατατακτήριες ΙΕΚ
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 - 11:37
Σχόλια (9)

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 23:58
Σχόλια (1)

Δεύτερη φορά πανελλήνιες
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 20:50
Σχόλια (1)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 15:16
Σχόλια (4)

Αποτελέσματα μεταγραφών
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 - 15:40
Σχόλια (1)

Μετςγγραφη προβλεψη
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 - 22:15
Σχόλια (1)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 - 14:25
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
ΙΕΠ: Οδηγίες παρακολούθησης Ημερίδων Ειδικής Αγωγής
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 20 ώρες
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
Ν. Κεραμέως: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 20 ώρες
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
Δεν προβλέπονται διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στον προϋπολογισμό του 2022
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
Τι θα συνέβαινε αν μια μέρα ξυπνούσαμε χωρίς Διαδίκτυο; Πέντε ερευνητές του ΑΠΘ συζητούν
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
Μετεγγραφές Φοιτητών: 2.000 αιτήσεις «κόπηκαν»
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Σελίδα 1 από 5234 (31399 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5232
5233
5234
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης