Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2021 - Μηχανογραφικό 2021

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Unic

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
Άρθρα
Aνοιχτά σχολεία παρά την έξαρση της πανδημίας – Τα κλειστά τμήματα, τα τεστ και οι ποινές

 Σχολεία: Έντονη φημολογία υπάρχει το τελευταίο διάστημα περί κλεισίματος των σχολείων λίγο πριν ή λίγο μετά τις διακοπές των εορτών, ως μέτρο ανάσχεσης του κύματος της πανδημίας.

Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός μαθητών γυμνασίων και λυκείου που έχει εμβολιαστεί και μετά τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα που αφορά στους μαθητές 5-11 ετών δηλαδή νηπιαγωγείου δημοτικού, μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή.

Το ενδεχόμενο να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων απέκλεισε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, λέγοντας «Θεωρούμε ότι το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο πάει καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, λειτουργεί και, άρα, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία». Τέρμα στην φημολογία περί κλεισίματος των σχολείων επιχείρησε να θέσει και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. «Οι φήμες όσο πιο αστήριχτες είναι τόσο πιο πολύ ένταση έχουν. Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και η επιτροπή των ειδικών ούτε το σκέφτονται, ούτε το προτείνουν» είπε κατηγορηματικά.

Γίνονται σχεδόν 2.000.000 τεστ την εβδομάδα Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των τεστ που γίνονται στους μαθητές είναι διπλάσιος αριθμός από αυτόν που επιβάλλει ο ΠΟΥ. Γίνονται σχεδόν 2.000.000 τεστ την εβδομάδα. Υπάρχουν και κάποιοι μαθητές που έχουν εμβολιαστεί και το ποσοστό αυξάνεται ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα παιδιά που νοσούν ηλικίας 4-18 ετών, σύμφωνα με την επιδημιολογική έρευνα, ότι δεν κολλούν πάντα στο σχολικό περιβάλλον. Όσον αφορά στους εμβολιασμούς στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες, το ποσοστό των εμβολιασμένων παιδιών ηλικίας 12-14 είναι με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα στο 27,8% και στις ηλικίες 15-17 ετών είναι στο 44%. Οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό άνω του 83% στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ υπάρχουν και αυτοί που έχουν νοσήσει. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην εκπαίδευση, που αγγίζει το 80% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προέρχονται από σελφ τεστ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Παιδείας, καθώς όλος ο μαθητικός πληθυσμός κάνει τεστ, όντας η μόνη πληθυσμιακή ομάδα που κάνει συνεχώς τεστ.

Την εβδομάδα από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου Παρασκευή, καταγράφηκαν συνολικά 10.848 κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών. Όσον αφορά τα σχολεία , σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας: Τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας είναι μόλις 11. Τα σχολεία τα οποία βρίσκονται σε ολική αναστολή είναι μόλις 3 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας. Το θέμα αποτελεί και αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία θεωρεί ότι το απαιτούμενο ποσοστό 50 συν ένα για να κλείσει ένα τμήμα ή μία τάξη είναι υψηλό και ότι αν ίσχυε το περσινό όριο των τριών θετικών μαθητών ανά τμήμα θα είχαν κλείσει πολλά περισσότερα.

Καθώς ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τα σχολεία ως υγειονομική βόμβα, ζήτησε αραίωση των τμημάτων και πρότεινε να κλείσουν για τρεις ημέρες με το πρώτο κρούσμα που εμφανίζεται. Για να του απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι αν εφαρμοζόταν η πρόταση αυτή, θα έκλειναν τα μισά σχολεία με πολύ μεγάλη ταχύτητα και θα ξαναβρισκόμασταν σε ένα καθεστώς όπου τα μισά σχολεία θα ήταν ανοικτά και τα μισά σχολεία θα λειτουργούσαν με τηλεκπαίδευση. «Έχουμε επιλέξει να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά, με αυξημένα τεστ. Θα εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε αυτή την πολιτική και είμαστε σίγουροι ότι και για τα παιδιά μας, αλλά και για τη συνολικότερη παρακολούθηση της επιδημίας μέσα από τα τεστ τα οποία κάνουμε, έχουμε τη σωστή αντιμετώπιση» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. Ποινές στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο Διάταξη που θα προβλέπει έως και διετή ποινή φυλάκισης για γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία μέχρι και την τελευταία τάξη του Γυμνασίου, που η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καθώς υπάρχουν, έστω και μεμονωμένα, περιστατικά οικογενειών αρνητών που κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι και τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν από απουσίες στην ίδια τάξη καθώς αυτές προσμετρώνται κανονικά. Στη χώρα μας η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το γυμνάσιο.

 

Στις περιπτώσεις που τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο ακολουθείται η εξής διαδικασία: ο διευθυντής σε πρώτο στάδιο καλεί τους γονείς και συζητά το θέμα και αν συνεχιστεί η παρατεταμένη απουσία επιλαμβάνεται η εισαγγελία με κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών που πηγαίνουν στο σπίτι και ασκείται έρευνα για την επιμέλεια του παιδιού. «Μεμονωμένα περιστατικά» «Είναι μεμονωμένα τα περιστατικά οικογενειών που κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι και ανεξαρτήτως κορωνοϊού πάντα υπήρχαν μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων που για κάποιο λόγο δεν ήθελαν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο» διευκρίνισε η υπουργός, σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις αρνητών γονέων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

 
πηγή: i paideia


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 49 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΕΑΠ Ευρωπαικός Πολιτισμός
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 20:16
Σχόλια (1)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

επαγγελματικός προσανατολισμός
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 14:05
Σχόλια (6)

Ψυχολογία
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 - 22:53
Σχόλια (1)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Κάτ εξαίρεση μεταγραφές
Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 - 18:17
Σχόλια (1)

Υπάρχει;
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 - 11:23
Σχόλια (1)

Υπάρχει;
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 - 11:21
Σχόλια (0)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ΕΥΡΩ
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 - 16:49
Σχόλια (2)

Νηπιαγωγων
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 - 11:22
Σχόλια (3)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΙΚΥ-ΕΚΟ
Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 - 19:18
Σχόλια (3)

Αλλαγή επαγγέλματος
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 - 14:25
Σχόλια (5)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022
Μέχρι και σήμερα Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να παραλάβουν τα self test
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 45 λεπτά
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με την απόφαση για διήμερη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 48 λεπτά
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποια πανεπιστήμια κλείνουν Δευτέρα - Τρίτη
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 51 λεπτά
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022
Υπ. Παιδείας: Λάθη και παραλείψεις στο Myschool στην καταχώριση των στοιχείων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 55 λεπτά
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022
Σχολεία: Σε ποιες περιοχές παραμένουν κλειστά σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 58 λεπτά
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022
Τι αλλάζει από σήμερα Δευτέρα στα σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ώρα
Σελίδα 1 από 5342 (32051 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5340
5341
5342
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης