Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2022
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων και η πραγματικότητα για τα κρούσματα και τα μέτρα
Προς το παρόν στη "γραμμή" άνοιγμα των σχολείων έχουν αποφασιστεί  αλλαγές σε πρωτόκολλα, αυξημένα τεστ (rapid η self test) και απαγόρευση των σχολικών εκδρομών.

Είναι αλήθεια ότι ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς η έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να πριμοδοτείται ο προβληματισμός για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αν και  επίσημα από τη μεριά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας δηλώνεται ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου είναι σαφές ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την εβδομάδα που έρχεται μάλλον ανάμεσα στην Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου.

Στη θέση της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου επέμεινε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σήμερα Κυριακή μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο οποίος τόνισε πως την Τρίτη ή την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να καθορίσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Προς το παρόν στη "γραμμή" άνοιγμα των σχολείων έχουν τροχοδρομηθεί  αλλαγές σε πρωτόκολλα, αυξημένα τεστ (rapid η self test) και απαγόρευση των σχολικών εκδρομών.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις

«Αν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα πενθήμερο ένα δεκαήμερο λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού», προειδοποίησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Ζήτησε μάλιστα παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών τονίζοντας πως «ένα περίπου στα επτά παιδιά αυτή τη στιγμή από 0 έως 20 ετών είναι ενεργό κρούσμα. Κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον κρούσμα ενεργό. Είναι τόσο επιθετική και τόσο εκθετική αυτή (Όμικρον)».

Το ίδιο υποστήριξε και ο καθηγητής πνευμονολογίας και λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιούμης, μιλώντας στο STAR. «Θα έπρεπε να προταθεί μια μικρή παράταση των εορταστικών διακοπών στα σχολεία, ίσως της τάξης μιας εβδομάδας, περιμένοντας να δούμε τι θα συμβεί με τη μετάλλαξη Όμικρον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αποκάλυψε ότι οι ειδικοί θα επανεξετάσουν το ζήτημα των σχολείων το επόμενο δεκαήμερο.

Απαντώντας στο ερώτημα αν είναι πιθανό να παραταθούν οι σχολικές διακοπές, ο καθηγητής ανέφερε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  

Την αναγκαιότητα να παρθούν μέτρα άμεσα τόνισε και ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, καθώς όπως επισήμανε η μετάλλαξη Όμικρον θα φέρει ένα «τσουνάμι» κρουσμάτων. Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της παράτασης ανοίγματος των σχολείων

«Επειδή πάντα πρέπει να προβλέπουμε, από τη στιγμή που βλέπω τέτοια κατάσταση στο σύστημα υγείας, αφήνω και ανοιχτό το άνοιγμα των σχολείων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Κατά της απόφασης της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου στρέφεται ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά για τη μετάλλαξη Όμικρον στον ΣΚΑΪ, «το τσουνάμι τώρα αρχίζει». Μάλιστα, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη «θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους».

«Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα» υπογράμμισε και χαρακτήρισε τοξικό να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία του κορονοϊού καθώς ακόμα και όσοι έχουν νοσήσει, μπορεί να ξανακολλήσουν. 

«Εάν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία» επισήμανε ο γιατρός και τόνισε ότι δεν πρέπει να επαναπαυθούμε.

Τι λένε οι εκπαιδευτικοί

Ωστόσο την πραγματική κατάσταση γύρω από τα κρούσματα και τα μέτρα στα σχολεία εκθέτει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τα κρούσματα και τα μέτρα στα σχολεία

Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα η κατάσταση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. Η νέα παραλλαγή Όμικρον σαρώνει, τα κρούσματα έφτασαν σχεδόν τις 22.000 σε μια ημέρα, μετράμε δεκάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Η πολιτική της και οι συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη αποδείχτηκαν ανεπαρκείς, γιατί δεν υπηρετούν την προστασία της υγείας του λαού αλλά την απρόσκοπτη λειτουργία και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι βασικοί χώροι διασποράς του κορονοϊού, οι μεγάλοι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν μείνει ανοχύρωτα με υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας. Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ την περίοδο των Χριστουγέννων  δείχνουν ότι το 76% των κρουσμάτων είναι μέχρι 59 ετών, δηλαδή νεαρότερες και παραγωγικές ηλικίες και ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων βρίσκεται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα αστικά κέντρα το επιβεβαιώνουν.

Ο λαός μας πληρώνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο που δεν προέβλεπαν ούτε την καραντίνα για τους εμβολιασμένους, ούτε τα μαζικά και δωρεάν προληπτικά τεστ, ούτε κάποια ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση. Το κόστος για την προμήθεια μασκών είναι πολύ μεγαλύτερο από την αύξηση ψίχουλα στον κατώτερο μισθό, ενώ το κόστος για τα τεστ στα φαρμακεία και τα διαγνωστικά κέντρα επιβαρύνουν οικονομικά  κ τις οικογένειες .

Πληρώνει τη μεγάλη διασπορά στους χώρους δουλειάς, αφού ούτε η κυβέρνηση ούτε οι επιχειρηματικοί όμιλοι παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας λόγω κόστους. Η υποχρεωτική τηλεργασία που αφορά ένα τμήμα εργαζομένων γίνεται με τους χειρότερους όρους για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. όμως δεν αφορά τη πλειοψηφία που συνεχίζει να εργάζεται στις μεγάλες βιομηχανίες και στις μεγάλες αποθήκες, στα αμαξοστάσια και στις συγκοινωνίες, στα σούπερ μάρκετ, στα μεγάλα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, στα εργοτάξια, στην καθαριότητα και άλλες τεχνικές υπηρεσίες των δήμων.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης αποτυπώνονται στην οριακή λειτουργία του δημοσίου συστήματος υγείας και ιδιαίτερα των νοσοκομείων που δίνουν τη μάχη χωρίς επαρκή προσωπικό, ειδικά υγειονομικό αλλά και επαρκείς υποδομές, ειδικά σε ΜΕΘ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.  Δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας με σοβαρά προβλήματα υγείας περιμένουν να εμβολιαστούν κατ’ οίκον ενώ άλλες μεγάλες κοινωνικές ομάδες όπως ρομά και μετανάστες παραμένουν απροστάτευτοι χωρίς καμία κρατική μέριμνα. Η επιδημιολογική επιτήρηση και η ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους είναι μόνο λόγια.

Πληρώνει την τραγική κατάσταση στα σχολεία που αντί της αραίωσης του μαθητικού πληθυσμού στις σχολικές αίθουσες, είχαμε πύκνωση 27 και 28 μαθητών, με πολλούς μαθητές να νοσούν, να μεταδίδουν τον ιό στους συμμαθητές και στους γονείς τους αλλά να μην υπάρχει πρωτόκολλο προστασίας και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους. Κάπως έτσι τους τελευταίους δύο μήνες νόσησαν με κορονοϊό πάνω από 35.000 νέοι κάτω των 17 ετών, το 25% των συνολικών κρουσμάτων. Μόνο στη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευση της Κέρκυρας και μόνο το Δεκέμβρη νόσησαν 187 μαθητές, ενώ έκλεισε ΜΟΝΟ ένα τμήμα για την αποτροπή της διασποράς της COVID-19.

Εκατοντάδες άλλοι μαθητές κάθονται στο σπίτι, είτε ως στενές επαφές, είτε επειδή οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο που «βράζει» από κρούσματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι τάξεις να είναι αποδεκατισμένες, τα μαθήματα να γίνονται μόνο για κάποιους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί κάνουν έναν αγώνα δρόμου, από τη μία να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία, προστατεύοντας –όσο μπορούν τους εαυτούς τους- κι από την άλλη να καλύψουν την ύλη, τα κενά των απόντων, τα κενά από τις προηγούμενες χρονιές. Το Υπουργείο συνεχίζει την εγκληματική πολιτική του και στην εκπαίδευση, διατηρώντας την υπάρχουσα ύλη, χωρίς καμία περικοπή, την τράπεζα θεμάτων, την ΕΒΕ, προσθέτοντας στο άγχος και την ανασφάλεια που ήδη νιώθουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση κρύβει τις ευθύνες της πίσω από την “ατομική ευθύνη” και τον ανορθολογισμό που η ίδια καλλιέργησε.  Τώρα μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία

Η κυβέρνηση ανακυκλώνει σχεδόν καθημερινά τα ίδια μέτρα χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η χρεοκοπημένη πολιτική της, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εξάπλωση της πανδημίας αφού στο επίκεντρο δεν έχει την προστασία της υγείας του λαού αλλά την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από μια τέτοια χρεοκοπημένη πολιτική. Πρέπει να δυναμώσουν την οργάνωση και τον αγώνα με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία. Ότι έχουμε καταφέρει εδώ και δυο χρόνια, το έχουμε καταφέρει με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας, με πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για τη διενέργεια τεστ σε –εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους- μαθητές και εκπαιδευτικούς και να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες, ειδικά στις περιοχές, που δεν υπάρχουν μόνιμα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  • Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
  • Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
  • Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προσθήκη επιπλέον δρομολογίων για να καλυφθούν οι ανάγκες στις μεταφορές των μαθητών.
  • Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες εργάτες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ.
  • Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
  • Δραστική περικοπή της ύλης, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ενίσχυση της ΠΔΣ και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, αλλά και προγραμματισμός φροντιστηριακών μαθημάτων μέσα στα σχολεία, ώστε να καλύπτουν όλους τους μαθητές. Επιστημονικός σχεδιασμός για την κάλυψη και την αναπροσαρμογή της ύλης.
  • Πρόσληψη μόνιμων νοσηλευτών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.
Πηγή: alfavita.gr

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 838 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια

Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (6)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (13)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (3)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 19:36
Σχόλια (10)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Κ. Πιερρακάκης: Τι θα διατηρήσουμε από το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι – Πότε οι εξετάσεις για κάθε τάξη
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
ΕΠΑΛ: Οι 25 ειδικότητες του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας 2024-2025
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Πανελλήνιες: Επιλογές σπουδών και τα γνωστά.. άγνωστα επαγγέλματα του μέλλοντος
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Σελίδα 1 από 6190 (37140 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6188
6189
6190
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης