Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Εβδομάδα κινητοποιήσεων με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και δράσεις
Σειρά κινητοποιήσεων και άλλων δράσεων από τους εκπαιδευτικούς αυτή την εβδομάδα - Δύο συλλαλητήρια στην Αθήνα - Τι άλλο έχει προγραμματιστεί

Εβδομάδα κινητοποιήσεων διανύει η εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς σειρά συγκεντρώσεων και άλλων δράσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα τα δύο πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Τετάρτη στο Σύνταγμα και την Πέμπτη στα Προπύλαια, με αιτήματα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα σχολεία και κατάργηση της αξιολόγησης.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, μαζί με τους ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» και «Ο Περικλής», θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας.

Παράλληλα, τα σωματεία συμμετέχουν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που καλούν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ στο Σύνταγμα, την Τετάρτη το απόγευμα. 

Παράλληλα, στην κινητοποίηση της Πέμπτης στα Προπύλαια θα συμμετάσχουν και φοιτητές.

Ακόμα, το Σάββατο ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου συμμετέχει στην κινητοποίηση για την πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία, επίσης στο Σύνταγμα.

Την ίδια ημέρα στις 15:00 στη Γκράβα ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου καλεί στη σύσκεψη Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ για συντονισμό δράσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 19 – 22 Ιανουαρίου 2022 

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στους αγώνες για: 

Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων!

Κατάργηση των νόμων 4692/2020 & 4823/2021 της κατηγοριοποίησης και διάλυσης των Δημόσιων Σχολείων μέσω της «αξιολόγησης»

Την Τετάρτη 19 – 1 – 2022 στις 13:30 προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας μαζί με τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης» και «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Την Τετάρτη 19 – 1 – 2022 στις 17:00 συμμετέχουμε μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Δ.Ο.Ε. – Ο. Λ. Μ. Ε. – Ο. Ι. Ε. Λ. Ε. στο Σύνταγμα (Αθήνα)

Το Σάββατο 22 – 1 – 2022 στις 12:00 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την Πανελλαδική ημέρα δράσης για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του λαού στο Σύνταγμα και την ίδια ημέρα  στις 15:00 στη Γκράβα ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου  συμμετέχει και καλεί στη ΣΥΣΚΕΨΗ Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε.  – Ε.Λ.Μ.Ε. για συντονισμό δράσης.
     
Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα την πρώτη βδομάδα ανοίγματος των σχολείων, η κατάσταση δυστυχώς είναι πολύ διαφορετική. Τα σχολεία άνοιξαν με τους ίδιους και χειρότερους όρους που έκλεισαν, με πρωτοφανή πρωτόκολλα διάδοσης του ιού (50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα) χωρίς να έχει υλοποιηθεί κανένα από τα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, δυστυχώς, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις μας, με ένα απερίγραπτο χάος να επικρατεί ανά την Ελλάδα, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα να καταγράφονται, με ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών να απουσιάζει, με καμία πρόβλεψη για την αντικατάσταση των εκπαιδευτικών που νοσούν και το Υπουργείο Παιδείας να επαίρεται ψευδώς ότι «δεν χάθηκε ούτε μία ώρα μάθημα»! 

H κυβέρνηση κρύβει το γεγονός ότι τα 10.000, από τα 25.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών, βρίσκονταν στα σχολεία την πρώτη ημέρα, δημιουργώντας αντικειμενικά μια επικίνδυνη αλυσίδα υπερμετάδοσης, στο πλαίσιο των απαράδεκτων πρωτόκολλων λειτουργίας των σχολείων. Δεκάδες εκπαιδευτικοί στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας νοσούν ή είναι στενές επαφές και λείπουν από τα σχολεία. Τα δεκάδες έκτακτα κενά έρχονται να προστεθούν στα ήδη δεκάδες λειτουργικά κενά. 
Η κατάσταση στα σχολεία δεν πρόκειται να ομαλοποιηθεί με το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο της κυβέρνησης για το κουκούλωμα των χιλιάδων κενών με συγχωνεύσεις τμημάτων, με ευχολόγια, ψευδείς δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. και δελτία τύπου απόκρυψης της πραγματικότητας και ταυτόχρονα την απαράδεκτη προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ, μέσα σ’ αυτές συνθήκες, να επιβάλει την κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης,  με αυταρχισμό, απειλές και «εντέλλεσθε».  

Απαιτούμε άμεσα:

•    Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Δήμων. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Να προχωρήσουμε στην εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων στην ανάγκη με αναμόρφωση του προγράμματος (5ωρα για όλες τις τάξεις) και πρωινή – απογευματινή λειτουργία με προσλήψεις ικανού αριθμού εκπαιδευτικών και τμήματα με 15 παιδιά το ανώτερο.  

•    Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως, όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.

•    Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. 

•    Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις.. 

•    Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία. 

•    Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσων νόσησαν.

•    Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς και για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.

•    Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.

•    Εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. 

•    Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.

•    Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ. 2015 – 2017, στήριξη όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. 

Προχωράμε σε άμεσες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και καλούμε όλους τους συναδέλφους να τις ενισχύσουν, να είναι σε επαφή με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου. 

Συντονίζουμε τη δράση μας με τους γονείς, τους μαθητές/φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους.

Τις επόμενες ημέρες:

1.    Την Τετάρτη 19 – 1 – 2022  στις 13:30 προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας μαζί με τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης» και «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» (Το Δ.Σ. κηρύσσει  2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας).

2.     Την Τετάρτη 19 – 1 – 2022 στις 17:00 συμμετέχουμε μαζικά στο  Συλλαλητήριο των ΔΟΕ – Ο.Λ.Μ.Ε. – Ο. Ι. Ε. Λ. Ε. στο Σύνταγμα. 

3.    Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει απεργία – αποχή από όλες τις αξιολογικές διαδικασίες (χωρίς καμιά υποχώρηση στις αντιδραστικές προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη), ώστε σε συνδυασμό με τα ενιαία κείμενα να συμβάλλουν στην ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη.

4.    Το Σάββατο 22 – 1 – 2022 στις 12:00 συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία για την Πανελλαδική ημέρα δράσης για την ΥΓΕΙΑ και την αξιοπρέπεια του λαού στο Σύνταγμα που διοργανώνεται από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες και την ίδια ημέρα στις 15:00 προχωράμε, σε δια ζώσης πανελλαδική σύσκεψη Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. στη Γκράβα (Ταϋγέτου 60 – Αθήνα) για τον συντονισμό και την κλιμάκωση της πάλης του κλάδου για όλα τα ζητήματα, με στόχο να οργανωθεί ένας μαζικός, μαχητικός και νικηφόρος πανεκπαιδευτικός αγώνας διαρκείας, με απεργίες, συλλαλητήρια, τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, μαζί με τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/2020 & 4823/2021. 

Πηγή: alfavita.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 121 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΑΣΕΠ !!!
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 18:57
Σχόλια (0)

Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΑΣΕΠ !!!
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 18:57
Σχόλια (0)

Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΑΣΕΠ !!!
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 18:57
Σχόλια (0)

Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΑΣΕΠ !!!
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 18:56
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Επιλογή Σχολής (4ο Πεδίο)
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 - 20:20
Σχόλια (2)

Επιλογή Σχολής (4ο Πεδίο)
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 - 20:19
Σχόλια (0)

Ικυ
Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 - 22:48
Σχόλια (12)

πανελλελε 2023
Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022 - 22:33
Σχόλια (3)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022 - 12:32
Σχόλια (7)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΙΚΥ
Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022 - 16:59
Σχόλια (4)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
Στο ΑΠΘ ο Υφ. Παιδείας - Επισκέφθηκε την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
Απουσίες: Η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
Πανελλαδικές 2022: Ποια Τμήματα συρρικνώνονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Σελίδα 1 από 5577 (33457 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5575
5576
5577
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης