Μια «ανάσα» πριν την έναρξη των φετινών εξετάσεων βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι και η αγωνία έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων που ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας, η «πρεμιέρα» θα γίνει με την Έκθεση στις 2 και 3 Ιουνίου, για τα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι στις Πανελλήνιες 2022 θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου ο «κόφτης» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ και τα μόρια που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι θα υπολογιστούν με διαφορετικό τρόπο.

Το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε ταυτόχρονα τους πίνακες με τους εισακτέους, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα είναι περιορισμένη η επίδραση των αριθμών των εισακτέων στις Πανελλήνιες 2022.

Πανελλήνιες 2022 – Στρατηγάκης: Τα 6 καλά νέα των φετινών εξετάσεων

Κάθε χρόνο, η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, η προετοιμασία και η αναμονή, δοκιμάζουν τους υποψηφίους. Όμως, δεν είναι το ποτήρι… μισοάδειο. Αντιθέτως, όπως εξηγεί στο iefimerida ο Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας στις φετινές εξετάσεις υπάρχουν και καλές ειδήσεις.

Ο κ. Στρατηγάκης παραθέτει τις 6 καλές ειδήσεις των φετινών Πανελλαδικών:

1. Καταργείται το διπλό μηχανογραφικό. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν ένα μηχανογραφικό δελτίο χωρίς κανένα περιορισμό στον αριθμό των τμημάτων που μπορούν να δηλώσουν. Διατηρείται το παράλληλο μηχανογραφικό για τα ΙΕΚ.

2. Οι Βάσεις θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου μειώνοντας πολύ το χρόνο αναμονής και την αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους. Θα μπορέσουν, έτσι, οι φοιτητές που πρέπει να σπουδάσουν σε άλλη πόλη να βρουν σπίτι και να μετακομίσουν στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του Αυγούστου.

3. Το μηχανογραφικό των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις κατατίθεται το Μάιο. Τα αποτελέσματα εισαγωγής θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, μαζί με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων υποψηφίων.

4. Μειώθηκε το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος για τα κορίτσια στην Αστυνομία και το Λιμενικό από 1,7μ σε 1,63μ. Στην Πυροσβεστική δεν υπάρχει κανένα όριο ύψους. Στις Στρατιωτικές Σχολές παραμένει το ελάχιστο ύψος για τα κορίτσια στο 1,60μ.

5. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) είναι ανεξάρτητη από τη δυσκολία των θεμάτων. Αν οι υποψήφιοι φέτος δεν γράψουν τόσο καλά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η ΕΒΕ κάθε τμήματος θα διαμορφωθεί χαμηλότερα από πέρυσι.

6. Τέσσερα νέα τμήματα ιδρύθηκαν στη σχολή Ικάρων. Πρόκειται για τα τμήματα Διοικητικών, Έρευνας Πληροφορικής, Εφοδιαστών και Μετεορολόγων.

 

Πηγή: ipaideia.gr