Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: «Πρεμιέρα» από τον Οκτώβριο στα ΑΕΙ - Σφοδρές αντιδράσεις απά την Πανεπιστημιακή κοινότητα
Από τον Οκτώβριο στα ΑΕΙ η Πανεπιστημιακή Αστυνομία- Ξεκινά η εκπαίδευση άλλων 600 Ειδικών Φρουρών - Σφοδρές αντιδράσεις από φοιτητές και Πανεπιστημιακούς δασκάλους

Σε Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να «κάνει πρεμιέρα». η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουλίου ανακοινώθηκαν από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τα ονόματα όσων πληρούν τα προσόντα της προκήρυξης για την πρόσληψη των 400 ειδικών φρουρών που θα κληθούν να στελεχώσουν  πρώτοι το σώμα της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ. 

Η πορεία των σχεδίων ασφάλειας από πλευράς πανεπιστημίων για την εφαρμογή των μέτρων για έναρξη λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ήταν το θέμα σύσκεψης που είχε  την Πέμπτη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, με τους πρυτάνεις τεσσάρων Ιδρυμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη ήταν παρών και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ενώ οι τέσσερις πρυτάνεις που συμμετείχαν ήταν οι Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος (ΕΚΠΑ), Ανδρέας Μπουντουβής (ΕΜΠ), Δημήτριος Μπουραντάς (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Νικόλαος Παπαϊωάννου (ΑΠΘ).

Σημειώνεται, ότι για να προχωρήσει η εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας στα Πανεπιστήμια και η λειτουργία των ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), πρέπει να υποβληθούν σχέδια ασφάλειας από κάθε Πανεπιστήμιο, στα οποία θα περιγράφονται αναλυτικά τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για κάθε ίδρυμα ξεχωριστά, κάτι όμως που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής.

Αρχές Ιανουαρίου «μπαίνουν» ακόμη 600 αστυνομικοί στα ΑΕΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από τους Πρυτάνεις να επισπεύσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται για την λειτουργία των Ο.Π.Π.Ι. έτσι ώστε να μπορέσουν οι πρώτες ομάδες αστυνομικών να αναλάβουν υπηρεσία αρχές Οκτωβρίου. Παράλληλα, από τον Σεπτέμβριο, ξεκινά η εκπαίδευση άλλων 600 Ειδικών Φρουρών που έχουν προσληφθεί για να καλύψουν τις συγκεκριμένες θέσεις στα ΑΕΙ όλης της χώρας. 

Οι εξετάσεις στο σύνολό τους για την πρόσληψη επιλαχόντων ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους στις 15 Ιουλίου. Μάλιστα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του, σημείωνε πως “οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με σκοπό την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων”.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στα «ΝΕΑ», «στόχος μας θα είναι η προσεκτική παρουσία των ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια μετά και από το τέλος της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, όπου προφανώς δεν χρειάζεται αστυνομική επιτήρηση. Συνεκτιμούμε τις ιδιομορφίες πολλών πανεπιστημιακών χώρων και των προβλημάτων στην προσεκτική αστυνόμευσή τους. Ακόμη, δεν θα προχωρήσουμε σε πρόωρη τοποθέτηση αστυνομικών σε ΑΕΙ, συνεκτιμώντας και άλλες παραμέτρους.

Όπως φέρ’ ειπείν ότι ο χώρος της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη συνορεύει με εκείνον του ΑΠΘ και ελλοχεύει ο κίνδυνος επέκτασης εκεί τυχόν επεισοδίων. Πολλά από τα επιμέρους προβλήματα θα επιλυθούν ύστερα από συνεννοήσεις που μπορεί να υπάρχουν από τους διοικητές της ΟΠΠΙ σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα, με τους εκπροσώπους των πρυτανικών Αρχών. Συμπληρώνουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι διαθέσιμοι και άλλοι 600 αστυνομικοί που προσλαμβάνονται με την προοπτική να ενισχύσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Όμως κάθε βήμα θα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή…».

 

Συλλογές υπογραφών από διδάσκοντες στα πανεπιστήμια - Όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Περισσότεροι από 870 διδάσκοντες από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια έρχονται να προσθέσουν τη φωνή τους δίπλα στις αντιδράσεις δεκάδων Συγκλήτων, Σχολών, Τμημάτων και συλλόγων διδασκόντων και διοικητικών που αντιτίθενται στην παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται πο αποφάσεις των Συγκλήτων ΑΠΘ, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παντείου Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου Κρήτης, Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.ά. Ο πλήρης κατάλογος των υπογραφών βρίσκεται στον σύνδεσμο και επικαιροποιείται μια φορά την εβδομάδα (https://drive.google.com/file/d/1NQ67_c8BT5mWjujTv89ylSAFMxGewx6Q/view ).

Όσοι και όσες υπογράφουν το κείμενο της «Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών» (https://www.facebook.com/OxiAstynomiaStaPanepistimia) αντιτίθενται στη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση σύσταση νέου αστυνομικού σώματος, της «Ομάδας Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», το οποίο εγκαθιστάμενο στα ΑΕΙ θα αναφέρεται απευθείας στην Ελληνική Αστυνομία και όχι στις πανεπιστημιακές αρχές. Η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα με πρωτοβουλία φοιτητών κυκλοφορεί κείμενο το οποίο πλησιάζει τις 10 χιλιάδες υπογραφές, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί σύντομα. Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται στο NoUniPolice@gmail.com 
 
Πηγή: alfavita,gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 104 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΙΚΥ ΕΚΟ 2020-2021 ΑΙΤΗΣΗ
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 - 22:29
Σχόλια (1)

ΙΚΥ ΕΚΟ 2020-2021 ΜΟΡΙΑ
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 - 21:32
Σχόλια (49)

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 - 17:42
Σχόλια (1)

ΙΚΥ ΕΚΟ 2020-2021
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 - 11:59
Σχόλια (26)

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 - 17:42
Σχόλια (3)

Προστάτης Οικογένειας Βοηθεια
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 03:34
Σχόλια (1)

ΙΚΥ ΕΚΟ επόμενο μέιλ Β φάση επιλεγέντων
Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022 - 10:24
Σχόλια (17)

γραπτες εξετασεις
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022 - 17:55
Σχόλια (1)

ΙΚΥ
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 - 12:28
Σχόλια (3)

Παράνομη Συγκρότηση
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 - 00:56
Σχόλια (2)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022
Κβαντοφυσική: το φάντασμα μέσα μας
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022
Ιδρύονται δύο νέες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στην Πελοπόννησο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022
Πανελλήνιες: Μαθητές με αυτισμό χωρίς εξετάσεις στις Πανελλήνιες 2023
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022
Πιλότος με υποτροφία από την AEGEAN
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ημέρες
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022
ΑΠΘ: Απόφαση για κατάργηση Τομέων και σε 2ο Τμήμα
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022
Οι top 11 Έλληνες πανεπιστημιακοί με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Σελίδα 1 από 5783 (34695 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5781
5782
5783
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης