Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Σημαντικές παγκόσμιες διακρίσεις για το ΕΚΠΑ, η κατάταξη των ελληνικών πανεπιστημίων
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, δημοσιεύθηκε από τους Times Higher Education η διεθνής κατάταξη πανεπιστημίων «THE University Impact Rankings», με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο να σημειώνει σε αυτήν τις υψηλότερες επιδόσεις και διακρίσεις στην ιστορία του.

Πιο συγκεκριμένα, η αξιολόγηση των πανεπιστημίων γίνεται σε συνάρτηση με τους δεκαεπτά στόχους βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το ΕΚΠΑ κατατάσσεται στα καλύτερα 10 πανεπιστήμια παγκοσμίως στον Στόχο 5, ο οποίος αφορά την πολιτική και τις ενέργειες των ΑΕΙ για την Ισότητα των φύλων, καταλαμβάνοντας την 9η θέση μεταξύ 1.081 πανεπιστημίων, και παράλληλα βρίσκεται στην 27η θέση στον Στόχο 4: Ποιοτική Εκπαίδευση (Quality Education) και στην 69η θέση στον Στόχο 10: «Μείωση Ανισοτήτων».

«Ξεχωριστή» και «ιδιαίτερης σημασίας» χαρακτήρισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, τη συγκεκριμένη επιτυχία. «Αφενός διότι το Ίδρυμα για πρώτη φορά στην ιστορία του βρίσκεται στα 10 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως σε μία κατάταξη, αφετέρου διότι αναδεικνύονται στην πράξη οι προσπάθειες της διοίκησης του Ιδρύματος για ένα ανθρωποκεντρικό πανεπιστήμιο που σέβεται την διαφορετικότητα, επιδιώκει την ισότητα, δημιουργεί και καινοτομεί συνεχώς και αποτελεί ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον για το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του», επισημαίνει ο κ. Δημόπουλος.

Προσθέτει, δε, ότι τα εύσημα ανήκουν σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα, και ιδιαίτερα στο διδακτικό, ερευνητικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, «το οποίο εργάζεται άοκνα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σημαντική αποτελεσματικότητα, παρά την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Ιδρύματος».

«Η άνοδος στις παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων είναι απόρροια της δικής του δουλειάς», επεσήμανε.

Γενικότερα, όσον αφορά στα ελληνικά πανεπιστήμια που συμπεριλαμβάνονται στην κατάταξη, και τις θέσεις που καταλαμβάνουν συνολικά, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατατάσσεται πρώτο μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων και βρίσκεται στις θέσεις 301-400 παγκοσμίως (μεταξύ 1.406 πανεπιστημίων), ανεβαίνοντας 200 θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ακολουθούν στη 2η θέση το Πανεπιστήμιο Κρήτης (θέσεις 401-600) και στην 3η θέση το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας κατατάσσονται στις θέσεις 601-800.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η φετινή έκδοση της κατάταξης είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σε συμμετοχή πανεπιστημίων, περιλαμβάνοντας πάνω από 1.700 ιδρύματα από 110 χώρες και περιφέρειες, σε 18 πίνακες -έναν για κάθε έναν από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), καθώς και μία συνολική κατάταξη.

Πηγή: dikaiologitika.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 107 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (4)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (1)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (14)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (3)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 19:36
Σχόλια (10)

ΒΑΣΕΙΣ
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 - 21:25
Σχόλια (6)

10%
Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023 - 16:38
Σχόλια (3)

Μεταπτυχιακα
Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 - 15:56
Σχόλια (6)

Διοίκηση επιχειρήσεων Αιγαίου
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 - 23:15
Σχόλια (2)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
Πότε και πώς θα πάρουν οι νέοι το επίδομα «Youth Pass»
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 18 ώρες
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: "Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, ενισχύεται"
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 18 ώρες
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
Tο Προσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια ετοιμάζει ο υπ. Παιδείας
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 18 ώρες
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
Στις 4 Οκτωβρίου 10.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 18 ώρες
Σελίδα 1 από 5982 (35887 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5980
5981
5982
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης