Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
ΕΚΠΑ: Εγκαινιάστηκε το πρώτο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ελλάδας
ΕΚΠΑ - Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Εγκαινιάστηκε το πρώτο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ελλάδας

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, το χειρουργικό Ρομποτικό Σύστημα daVinci, ένα ευέλικτο χειρουργικό σύστημα που αποτελεί νέο πρότυπο στην ελάχιστα επεμβατική φροντίδα.

Πρόκειται για το πρώτο ρομποτικό χειρουργικό σύστημα σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία αυξανόμενη ποικιλία επεμβάσεων, κυρίως γενικής χειρουργικής, ουρολογίας, γυναικολογίας και θώρακος. Σκοπός του η δωρεάν πρόσβαση όλων των Ελλήνων ασθενών, η εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, των ειδικευόμενων χειρουργικής και των γενικών χειρουργών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μαγγίνειο Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου παρουσία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου, του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, των Υφυπουργών Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου και κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης και ομότιμου καθηγητή κ. Οδυσσέα Ζώρα. Ο Πρύτανης, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος απηύθυνε προσφώνηση και καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, μετά τους επίσημους προσκεκλημένους, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής κ. Εμμανουήλ Πικουλής, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Αρεταιείου Νοσοκομείου, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας κ. Παναγιώτης Βάκας και ο καθηγητής κ. Μανούσος Κωνσταντουλάκης, Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, στο οποίο φιλοξενείται το νέο χειρουργικό Ρομποτικό Σύστημα daVinci.

Εγκαίνια ρομποτικού συστήματος ΕΚΠΑ

Με αφορμή την εγκατάσταση του πρώτου ρομποτικού χειρουργικού συστήματος daVinci στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αρεταίειο, τίθενται οι βάσεις ώστε οι Έλληνες ασθενείς να έχουν δωρεάν πρόσβαση στη ρομποτική χειρουργική, στη γρήγορη δηλαδή εφαρμογή θεραπείας με τις πιο ακριβείς πρακτικές και με την πλέον ενδεδειγμένη παγκοσμίως ελάχιστα επεμβατική  χειρουργική μέθοδο.

Το όλο εγχείρημα συμβάλλει στη συνολική προσπάθεια που γίνεται τόσο από την κυβέρνηση αλλά και την Ιατρική Σχολή Αθηνών ώστε να μειωθούν οι ανισότητες στην Υγεία και στην Εκπαίδευση. Η Δημόσια Υγεία χρειάζεται επενδύσεις και όραμα για να  μπορέσουμε να πετύχουμε πρώιμη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία, ειδικά στην αντιμετώπιση του καρκίνου που είναι η εξειδίκευση του Αρεταιείου Νοσοκομείου.

Ρομποτικό σύστημα ΕΚΠΑ

Σκοπός του Ε.Κ.Π.Α., είναι να προσφέρει ισότιμα στην καινοτομία στους ασθενείς και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους φοιτητές και στους ιατρούς. Η καινοτομία και η εισαγωγή της τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά μετρήσιμα οφέλη, τόσο στην υγεία τόσο και στην εκπαίδευση.

Γεράσιμος Σιάσος

Στην προσφώνηση του ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην σημερινή τελετή εγκαινίων του καινοτόμου Ρομποτικού Χειρουργικού Συστήματος στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, το πρώτο σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Ελλάδα. Είναι μια στιγμή που γεμίζει όλες και όλους με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό.

Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες ενός σημαντικού επιστημονικού βήματος της Ιατρικής Σχολής, με την υιοθέτηση ενός πρωτοποριακού ρομποτικού συστήματος.

Η εγκατάσταση και λειτουργία του ρομποτικού συστήματος είναι προϊόν προσπάθειας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, της Εφορείας του, της Ιατρικής Σχολής και των Πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και φέρνει το Ίδρυμά μας στην πρώτη γραμμή της ιατρικής καινοτομίας. Το ιστορικό αυτό Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο, όντας ερευνητικό κέντρο αριστείας, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτής της τεχνολογίας προς όφελος των ασθενών.

Η ίδρυση του Αρεταίειου όπως όλοι γνωρίζουμε, στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ η Ελλάδα ήταν ακόμα περιορισμένη στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα και μερικά νησιά, έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση στην Ιατρική Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στη χώρα μας.

Χιλιάδες φοιτητές της Ιατρικής, μετέπειτα γιατροί που άσκησαν το λειτούργημά τους στη χώρα μας ή διέπρεψαν στο εξωτερικό, έχουν εκπαιδευθεί σε αυτό. Στους χώρους του εξαρχής προσφέρθηκαν, και συνεχίζουν να προσφέρονται, υπηρεσίες Υγείας υψηλότατου επιπέδου και χαίρει της αναγνώρισης του κοινωνικού συνόλου.

Γι’ αυτό και η ευγνωμοσύνη μας στον Θεόδωρο Αρεταίο και στους μετέπειτα ευεργέτες και δωρητές, που συνεχίζουν μέχρι σήμερα τη παράδοση του Ιδρυτή του νοσοκομείου θα είναι απεριόριστη.

Είμαστε περήφανοι που το Αρεταίειο Νοσοκομείο υιοθετεί αυτή την καινοτόμο τεχνολογία στην Ελλάδα και μέσα από τα 123 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του, το Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το πρώτο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ελλάδας, συνεχίζει να πρωτοπορεί προσφέροντας στην εκπαίδευση, στην έρευνα και σε πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Το Ρομποτικό Χειρουργικό Σύστημα da Vinci X, ένα σύστημα τέταρτης γενιάς, προσφέρει ακρίβεια και ασφάλεια στις χειρουργικές επεμβάσεις, πρόσβαση σε εξειδικευμένες επεμβάσεις και νέες δυνατότητες εξειδίκευσης και εκπαίδευσης.

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο με το νέο ρομποτικό σύστημα ενισχύει τον εκπαιδευτικό του ρόλο για Έλληνες γιατρούς και φοιτητές, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές. Η Β’ Χειρουργική και η Β’ Γυναικολογική Κλινική, αλλά και Καθηγητές όλου του Χειρουργικού Τομέα από άλλες Κλινικές με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος, θα μπορούν να προσφέρουν στους ασθενείς τους ακόμα πιο ποιοτικές και ασφαλείς χειρουργικές επεμβάσεις και η πρόσβαση σε ρομποτική χειρουργική θα γίνει πλέον εφικτή για ασθενείς από όλα τα κοινωνικά στρώματα, μειώνοντας τις ανισότητες στην υγεία.

Κυρίες και κύριοι,

Με την πεποίθηση ότι όλες οι ενέργειες ενίσχυσης δομών και υποδομών φέρνουν το Πανεπιστήμιό μας και τη χώρα μας στο διεθνές επιστημονικό προσκήνιο και επομένως ωφελούν πολλαπλώς τη Δημόσια Υγεία και τη Δημόσια Ανώτατη Παιδεία – εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ευχαριστώ θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού εγχειρήματος.

Τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο, από το 2019 που τα παρακολουθώ στενά, βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης νέων δομών, νέων μονάδων, καινοτόμων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και για αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Πολιτεία, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Υγείας για τη συνεχή στήριξη των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων και της Ιατρικής Σχολής.

Εκφράζω τη βαθύτατη πίστη μου στις δυνάμεις του πρώτου Δημόσιου Πανεπιστημίου της Χώρας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δυνάμεις προόδου και ανάπτυξης για τη Χώρα!

Με τη συνεργασία όλων, δημιουργούμε ένα μέλλον όπου η υγεία και η εκπαίδευση είναι προτεραιότητες και η καινοτομία είναι οδηγός για την πρόοδο.

Σας ευχαριστώ». 
Πηγή : alfavita.gr 

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 20 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Τεστ
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 - 13:59
Σχόλια (0)

Έτοιμο γρήγορα
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 16:14
Σχόλια (0)

Καλή επιτυχία
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 15:58
Σχόλια (0)
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (6)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024
Θέματα Πανελλαδικών 2024: Εκφωνήσεις - Απαντήσεις
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
Ποιοι σπουδαστές εξασφαλίζουν ως 148 ευρώ την εβδομάδα, επίδομα στέγασης και σίτισης
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Σελίδα 1 από 6260 (37560 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6258
6259
6260
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης