Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με την εξαγγελία επιπλέον ώρας για τη Φυσική Αγωγή, την εισαγωγή της στην Προσχολική Εκπαίδευση και την ίδρυση αθλητικών σχολείων
Τι ειπώθηκε από μεριάς υπουργείου Παιδείας
 

Σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., αντιπροσωπεία τριών Σωματείων (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων,  Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής και  Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων) συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Δεστέ, Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του ΓΓ και τους συμβούλους του ΓΓ. κ.κ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου και Ηλία Μαρούδα.

Ανάμεσα σε άλλα που αφορούσαν την σύσταση νέων οργανικών θέσεων και μαζικούς διορισμούς, την ανάγκη επαναφοράς του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε’ και Στ΄ Δημοτικού και των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Γενικό Λύκειο, συζητήθηκαν και θέματα για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Όσον αφορά την εξαγγελία της επιπλέον ώρας για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, τονίστηκε από την πλευρά των εκπροσώπων του Υπουργείου ότι αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Κ. Πιερρακάκη. Η πορεία του χρονοδιαγράμματος για τυχόν έγκαιρη περάτωση των ενεργειών της Επιτροπής, ώστε να προβλεφθούν οι ώρες και οι θέσεις που αναλογούν στους εκπαιδευτικούς για την επόμενη σχολική χρονιά, δεν διασαφηνίστηκε από πλευράς τους.

Συζητήθηκε επίσης εκτενώς το ζήτημα της εισαγωγής του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην Προσχολική Εκπαίδευση. Οι εκπρόσωποι των Σωματείων αναφέρθηκαν στα προγράμματα εκπαίδευσης των ιδιωτικών νηπιαγωγείων, τα οποία διαφημίζουν τα μαθήματα της γυμναστικής, του θεάτρου και των εικαστικών ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την εγγραφή των νηπίων, τη στιγμή που τα παιδιά της δημόσιας εκπαίδευσης μειονεκτούν στην πρόσβαση κυρίως της κινητικής δημιουργικότητας.

Επανιδρύονται αθλητικά σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει την «επιστροφή» των αθλητικών σχολείων, αλλά σε διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας σε σχέση με το παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι τα αθλητικά σχολεία καταργήθηκαν το 2011 ύστερα από σχεδόν 30 έτη λειτουργίας και οι πάνω από 12.000 μαθητές τους απορροφήθηκαν σε άλλα σχολεία.

Η νυν ηγεσία του υπουργείου έχει συστήσει επιτροπή για τον σχολικό αθλητισμό. Η πρώτη σκέψη είναι να λειτουργήσουν πιλοτικά δύο αθλητικά γυμνάσια κοντά στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα και στο Καυταντζόγλειο στη Θεσσαλονίκη, ώστε οι μαθητές να αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις τους.

Εκτός από τα μαθήματα, ομοσπονδιακοί προπονητές θα βοηθούν τα παιδιά στην προπόνησή τους.

Τι είχε πει ο Κυριάκος Πιερρακάκης τον περασμένο Δεκέμβριο

Το ένα από τα 7 βασικά σημεία της πολιτικής που θα αναπτυχθούν, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε τον Δεκέμβριο του 2023 ο υπουργός Παιδείας με τον υφυπουργό Αθλητισμού ήταν και  το παρακάτω:

5. Σχολικός και Πανεπιστημιακός Αθλητισμός
• Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Σχολικού Αθλητισμού με την υποστήριξη Καθηγητών Φυσικής Αγωγής
 Επέκταση Σχολικών Πρωταθλημάτων στα Γυμνάσια
• Ίδρυση δύο πιλοτικών Αθλητικών Σχολείων
• Υπεύθυνος Σχολών Πανεπιστημιακού Αθλητισμού
 Επιδίωξη για αύξηση κατά μία ώρα εβδομαδιαίως της γυμναστικής στα σχολεία

Μάλιστα, στο πλαίσιο της «Ημερίδας Διαλόγου για τον Αθλητισμό» ο κ. Πιερρακάκης αποκάλυψε ότι επεξεργάζεται σχέδιο για αύξηση κατά μία ώρα εβδομαδιαίως της γυμναστικής στα σχολεία ενώ ταυτόχρονα θα επιστρέψει ο θεσμός των Αθλητικών Σχολείων με την ίδρυση δύο πιλοτικών Αθλητικών Σχολείων.

Όπως είπε τότε ο υπουργός Παιδείας στο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο στον Σχολικό και Πανεπιστημιακό Αθλητισμό, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται:

• Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Σχολικού Αθλητισμού με την υποστήριξη Καθηγητών Φυσικής Αγωγής
• Επέκταση Σχολικών Πρωταθλημάτων στα Γυμνάσια
• Ίδρυση δύο πιλοτικών Αθλητικών Σχολείων (είχε μπει λουκέτο τον Ιούλιο του 2011 μετά από 30 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας)
• Υπεύθυνος Σχολών Πανεπιστημιακού Αθλητισμού
• Επιδίωξη για αύξηση κατά μία ώρα εβδομαδιαίως της γυμναστικής στα σχολεία

Οι υποσχέσεις του υπουργείου Παιδείας για  αύξηση κατά μία ώρα εβδομαδιαίως της γυμναστικής στα σχολεία και για Ίδρυση δύο πιλοτικών Αθλητικών Σχολείων μπορεί να "ξαναζεσταίνονται"  ωστόσο προς το παρόν αυτό που υπάρχει είναι η δίκαια διαμαρτυρία - καταγγελία της  Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΑΦΑ) σύμφωνα με την οποία «Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται»

Διορισμοί - Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται

Οι οργανικές θέσεις που τελικά ανακοινώνονται στις προσκλήσεις για μόνιμους διορισμούς, αφορούν μόνο στο μισό των υφιστάμενων οργανικών κενών του κλάδου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΑΦΑ).

Όπως προκύπτουν από τα στοιχεία που δημοσιεύσει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΑΦΑ, υπάρχουν 554 οργανικά κενά, που ενώ ανακοινώνονται μεταξύ Μαρτίου-Μαΐου τα τελευταία χρόνια στις προσκλήσεις των Μετατάξεων, έπειτα από 2-3 μήνες δεν ανακοινώνονται για μόνιμους διορισμούς.

«Και αν το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού εξαγγέλλει διορισμούς εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις αποχωρήσεις, τηρώντας τον κανόνα 1:1 όπως ισχυρίζεται, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, προκύπτει ότι όχι μόνο δεν τον τηρεί, τουλάχιστον στον Κλάδο μας, αλλά δεν ανακοινώνει για διορισμό, ούτε τις κενές οργανικές θέσεις που το ίδιο έχει ανακοινώσει μόλις πριν από 2 μήνες!» επισημαίνει.

Τέλος, ζητά «να δοθούν άμεσα τουλάχιστον τα συγκεκριμένα 554 οργανικά κενά στους επικείμενους διορισμούς για την αποκατάσταση της αδικίας».

Πηγή : alfavita.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 19 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Τεστ
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 - 13:59
Σχόλια (0)

Έτοιμο γρήγορα
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 16:14
Σχόλια (0)

Καλή επιτυχία
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 15:58
Σχόλια (0)
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (6)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024
Θέματα Πανελλαδικών 2024: Εκφωνήσεις - Απαντήσεις
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
Ποιοι σπουδαστές εξασφαλίζουν ως 148 ευρώ την εβδομάδα, επίδομα στέγασης και σίτισης
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 20 ώρες
Σελίδα 1 από 6260 (37560 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6258
6259
6260
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης