Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
Σχολές - Τμήματα   Επαγγέλματα και Προοπτικές   Εκπαιδευτικό Σύστημα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα   Άρθρα
Τα μαθήματα άνευ διδασκάλου για τα απομακρυσμένα σχολεία έρχεται από το ...2016!

Τον Απρίλιο που μας πέρασε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι «τον Σεπτέμβριο του 2024 οι μαθητές των πλέον απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ορεινών και νησιωτικών, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σχολείο. Η προετοιμασία του από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Οι μαθητές θα διδάσκονται από καθηγητές όλα τα μαθήματα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολείου». 

Λίγο αργότερα, τον Μάϊο που μας πέρασε, κατά την παρουσίαση του Ψηφιακού Σχολείου που έγινε από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη σημειώθηκε ότι «για πρώτη φορά καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών σε απομακρυσμένες νησιωτικές και ορεινές περιοχές όπου δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ίδρυσης σχολείου. Η δημιουργία τάξεων για απομακρυσμένες περιοχές περιλαμβάνει τη φυσική παρουσία τουλάχιστον τριών ειδικοτήτων εκπαιδευτικών (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικών επιστημών ή πληροφορικοί) και παράλληλα ζωντανή ψηφιακή διδασκαλία των μαθημάτων εντός σχολικού ωραρίου που δεν καλύπτονται από τις διαθέσιμες στην περιοχή ειδικότητες. Η εποπτεία και καθοδήγηση θα ασκείται από σχολείο της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την "ψηφιακή μεταρρύθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας" όπως είπε ως «επανάσταση στην Παιδεία και στον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος».

Βουλευτές τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από το ΠΑΣΟΚ ήδη είχαν θέσει το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης καιρό πριν. Τόσο η κ. Μονογιού (ΝΔ), από το 2021, με ερώτησή της στη Βουλή, είχε ζητήσει αντί σχολεία να γίνουν μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης στα μικρά νησιά όσο και η κ. Κεφαλίδου το 2022, βουλεύτρια τότε του ΠΑΣΟΚ, για το πρόβλημα της Γαύδου είχε αντιπροτείνει την «υιοθέτηση των καλών πρακτικών που ισχύουν στα ψαροχώρια της Σκανδιναβίας, στις ορεινές περιοχές της Ευρώπης, στις απομακρυσμένες περιοχές του Καναδά και της Αυστραλίας, με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής τάξης-σχολείου».

"Μας τα είπαν κι άλλοι": Ποιος θυμάται το Πόρισμα - Υπόμνημα Λιάκου 

Το όχι και τόσο μακρινό 2016 στη σελίδα 34-35 του Πορίσματος «Υπόμνημα για την αναδιοργάνωση της Μέσης Εκπαίδευσης και την είσοδο στα ΑΕΙ – ΤΕΙ» που υποβλήθηκε στον τότε Υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Σεπτέμβριο του 2016 με την υπογραφή του Προέδρου του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου κ. Αντώνη Λιάκου σημειώνονται, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω εκπληκτικά:

«Για τις περιπτώσεις των απομακρυσμένων σχολείων με τους λίγους μαθητές (μικρά νησιά, ορεινοί όγκοι κλπ), η μόνη λύση είναι να αναπτυχθούν διαδικασίες τηλε-εκπαίδευσης. .. Η μόνη λύση είναι η υποστήριξη των μαθητών αυτών με περιοδική φυσική παρουσία ειδικευμένων εκπαιδευτικών και η ένταξή τους σε μία απομακρυσμένη τάξη, όπου χάρη στη δυνατότητα που προσφέρει πλέον η τεχνολογία θα συμμετέχουν κανονικά στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι. Τα σχολεία θα εξοπλιστούν με μία ή δύο κατάλληλες αίθουσες με εξαιρετική υποδομή και πολύ καλό εξοπλισμό. Θα έχουν πολύ γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και οι μαθητές θα εντάσσονται κανονικά σε μία απομακρυσμένη τάξη. Με χρήση κατάλληλου λογισμικού και εξοπλισμού, οι μαθητές θα συμμετέχουν κανονικά στο μάθημα, θα βλέπουν και θα ακούν τους πάντες και οι πάντες θα τους βλέπουν και θα τους ακούν, θα παίρνουν το λόγο, θα συμμετέχουν σε διαγωνίσματα και παρουσιάσεις κλπ. Στην αίθουσα θα είναι παρών και κάποιος από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ως εποπτεύων ενώ στα σχολεία θα υπάρχει και κάποιος εκπαιδευμένος στη συντήρηση και διαχείριση του εξοπλισμού».

Ο δρόμος για τα μαθήματα... άνευ διδασκάλου, η κατάργηση των κανονικών σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές και η υποκατάστασή τους από την τηλεκπαίδευση ανοίχθηκε πριν κάμποσα χρόνια. Το υπουργείο Παιδείας τώρα αισθάνεται έτοιμο να τον στρώσει και να τον προχωρήσει.

πηγη:www.alfavita.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 24 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Σχόλια (0)
 γεια
Είμαστε ένας οργανισμός που προσφέρει δάνεια σε άτομα που χρειάζονται προσωπική επένδυση με ποσοστό 2%. Το ποσό κυμαίνεται από 2000 Ευρώ έως 800.000 Ευρώ Είμαι γρήγορος και δίκαιος. E-mail επικοινωνίας:  thristinatsonkova@gmail.com
Υποβλήθηκε πριν από 24 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Εσπερινό ΕΠΑΛ + τεφαα
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 - 10:38
Σχόλια (1)

Επειγον: εγγραφη στα ΕΠΑΛ προς κ. Κουτρουμπελη
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 - 09:21
Σχόλια (0)

Μετεγγραφές 2024
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024 - 13:30
Σχόλια (1)

Καλή επιτυχία
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 15:58
Σχόλια (0)
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024
Εισδοχή Ελλαδιτών Υποψηφίων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-24
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
Aπόβαση Ελλήνων φοιτητών στη Δανία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 6 ώρες
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
Μηχανογραφικό και Μετεγγραφές / Δυνατότητα αλλαγής Σχολής
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 8 ώρες
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αυτά τα ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση για το voucher της ΕΕΤΑΑ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 8 ώρες
Σελίδα 1 από 6286 (37716 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6284
6285
6286
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης