Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012
Επαγγέλματα και Προοπτικές   Διάφορα Θέματα
Το εργασιακό μέλλον ανήκει στις γυναίκες

 Καρτσανη προέδρου της Επιτροπής Women in Business (WIB), ΕλληνοΑμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Η anovxnon για ίο ρολο me γυναίκας οίο μέλλον τικ αγοράς εργασίας θο δοθεί ο to WIB Foi um 20 ι 2 nou διοργανώνει n Επιτροπή Women in Business iWIBi ίου Ελληνο Αμερικανικου Εμηο ρικοιι Επιμελητηρίου με θεμα Women, Business & The Future ot Work , σήμερα, στο ϊενοδοχειο Μεγάλη Βρε καννια.

Πριν από δέκα χρόνια, δεν υπήρχε το Facebook. Δέκα χρόνια πριν από την εμφάνιση του Facebook, δεν υπήρχε το Διαδίκτυο. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποιες δουλειές θα κάνουν την εμφάνιση τους σε δέκα χρόνια από τώρα. Και παρ' όλο που η ανεργιά έχει φτάσει στα υψηλότερο επίπεδα των τελευταίων 25 ετών, οι δουλειές θα επανέλθουν αναπόφευκτα. Οι δουλειές, όμως, δεν θα είναι οι ίδιες. Κανένας δεν πρόκειται να πληρώσει κάποιον μόνο για να βρίσκεται στο γραφείο του.

Το εργασιακό τοπίο θα αλλάξει άρδην και θα δούμε να ευνοεί την ευελιξία, τις ανεξάρτητες συνεργασίες και ταυτόχρονα να είναι λιγότερο ασφαλές, θα τρέχει από μια γενιά με νέες αξίες και σι γυναίκες σταδιακά θα παίρνουν τα ηνία. Τις τελευταίες δεκαετίες, η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, καθώς και τα ακαδημαϊκά τους επιτεύγματα έχουν εκτιναχθεί. Οι γυναίκες πλέον κατέχουν περισσότερες από τις μισές διοικητικές θέσεις στο δυτικό ημισφαίριο και αποτελούν την πλειοψηφία των αποφοίτων πανεπιστημίων στις περισσότερες χώρος του κόσμου.

Σύμφωνα με το Βρετανό μελλοντιστή, Ian Pearson, ιδρυτή της Συμβουλευτικής Εταιρείας Futurizon και συγγραφέα του βιβλίου You Tomorrow , οι γυναίκες είναι ήδη έτοιμες για την αλλαγή της αγοράς εργασίας. Και όσο κινούμαστε προς μια οικονομία υπηρεσιών οι παραδοσιακές γυναικείες ικανότητες, όπως η επικοινωνία και η συνεργατικότητα, θα έρχονται στο προσκήνιο.

Οι τομείς της Υγείας και της Προσωπικής Φροντίδας, τομείς στους οποίους οι γυναίκες ήδη κυριαρχούν, θα ακμάσουν. Στη νέα εποχή της μαθησιακής οικονομίας, οι χειρωνακτικές και παραγωγικές εργασίες σταδιακά εκλείπουν. Τα μηχανήματα έχουν ήδη αντικαταστήσει τα άλλοτε σταθερά επαγγέλματα, όπως ήταν αυτά των εργαζομένων σε ταχυδρομικές υπηρεσίες, σε υφον τσυργίες ή σε γραμματειακές θέσεις. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ακριβώς επειδή η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, ο Pearson προβλέπει ότι οι περισσότερος εργασίες, που σχετίζονται με τη διαχείριση πληροφοριών, θα αυτοματοποιηθούν. Τα επαγγέλματα, που θα επιβιώσουν, θα είναι εκείνα που δεν μπορεί να γίνουν από ένα ρομπότ, εκείνα που απαιτούν κοινωνικές δεξιότητες και προσωπική επαφή. Όπως την ονομάζει ο Pearson, είναι η οικονομία της φροντίδας και, όπως αναφέρει, πολλές γυναίκες ήδη απασχολούνται σε τέτοιους ρόλους και θα γίνουν ακόμα περισσότερες στο άμεσο μέλλον .

Μάλιστα, ενώ στο παρελθόν η Ανώτατη Εκπαίδευση ήταν κατ' εξοχήν προνόμιο των αντρών, σήμερα η πλειονοτητα των αποφοίτων πανεπιστημίων παγκοσμίως είναι γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που διενεργηθεί σε 34 χώρες το 58% των αποφοίτων πανεπιστημίων είναι γυναίκες. Βρισκόμαστε πλέον σε ένα σημείο που η εκπαίδευση είναι πάρα πολύ σημαντική για την επαγγελματική επιτυχία.

Οι κλάδοι της εκπαίδευσης, στους οποίους οι άντρες διατηρούν τα πρωτεία, είναι αυτοί της επιστήμης και της μηχανικής, με το 70% των αποφοίτων παγκοσμίως να είναι άντρες, διατηρώντας έτσι την προτεραιότητά τους σε θέσεις με αυξημένη ζήτηση και αυξημένες απολαβές στους τομείς των επιστήμων, όπως της τεχνολογίας, της μηχανικής, των μαθηματικών κ.ά. Παρ' όλο, όμως, που η αύξηση των επαγγελματικών ευκαιριών σε αυτούς τους τομείς προβλέπεται σημαντική, σε απόλυτα νούμερο θα δημιουργήσει 1,03 εκατ. θέσεις εργασίας μέχρι το 2020, την ίδια στιγμή που οι κλάδοι της Υγείας κατ των Υπηρεσιων αναμένεται να δημιουργήσουν 4,8 εκατ. θέσεις εργασίας.

Οσο απομακρυνόμαστε από τη βιομηχανική οικονομία, οι ηγετικές ικανότητες θα γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές. Οπως αναφέρει ο Pearson, χρειαζόμαστε ανθρώπους που μπορούν να δημιουργήσουν κίνητρο, να διοικούν και να εμπνέουν τις ομάδες τους . Και ο ίδιος ο ορισμός της ηγεσίας αλλάζει δίνεται μεγαλύτερη έμφαση σε soft skills , όπως είναι οι ικανότητες της καθοδήγησης, της εμπνευστικότητας, της συνεργασίας, που ευνοούν το γυναικείο φύλλο. Σε μια ευροία μελέτη σε περισσότερους από 7.000 ηγέτες, οι γυναίκες υπερσκέλισαν τους άντρες σε 12 από τις 16 κατηγορίες που αφορούσαν την ηγεσία. Οι γυναίκες διαπρέπουν, όταν απαιτείται να επιδείξουν κατανόηση και να καθοδηγήσουν τους άλλους.

Σε μια πρόσφοτη έρευνα, πάνω από το 90% των εργοδοτών αναζητά τις ικανότητες επικοινωνίας ομαδικότητας και δημιουργικότητας στα στελέχη του. Επίσης, οι γυναίκες φοίνεται να κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να είναι πιο προσαρμοστικές στο να χειριστούν τα νέα εργαλεία , που κάνουν δυνατή την εργασία εξ αποστάσεως. Ενώ, λοιπόν, οι γυναίκες μέχρι σύμερο αγωνίζονταν πολύ περισσότερο από τους άνδρος ομολόγους τους να αναρριχηθούν την πυρομίδη της επαγγελματικής ιερορχίας, τώρα που τα εργασιακά μοντέλα εργασίας μετασχηματίζονται σε σηνεργαττκά δίκτυα και projects, φοίνεται να γίνεται πιο προοραοτμη για αυτές η επαγγελματική επιτυχία. Μήπως τελικά τα νέα εργασιακά μοντέλα που αναπτύσσονται στις μέρες μας ανταποκρίνονται καλύτερα στο εργασιακό στιλ της γυναίκα

Πηγή:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 

ordering abortion pills to be shipped to house link where can i get the abortion pill online
click here redirect women cheat on their husbands
women who cheated wifes that cheat read
open read here viagra soft how to take
link click married cheat
click here wives that cheat catch a cheat
cheater click i dream my husband cheated on me
married men cheat signs of unfaithful husband read here
how to cheat with a married woman women cheat husband women who cheat on husbands
why husband cheat click here cheat wife
go read pregnancy termination options
what are std symptoms throat chlamydia get tested for stds
how to cheat on wife women who cheat on their husband how to know if wife has cheated
how could my husband cheated on me read i told my husband i cheated
rite aid online coupon photo code walgreens discount prescription coupons
cipro 500mg twice a day http://ciprofloxacin500mgantibiotics.com ciprofloxacin use
abortion definition free abortion clinics in atlanta walk in abortion clinics
abortion pill prices abortion pill information aspiration abortion

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3952 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (4)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (1)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (14)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (3)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 19:36
Σχόλια (10)

ΒΑΣΕΙΣ
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 - 21:25
Σχόλια (6)

10%
Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023 - 16:38
Σχόλια (3)

Μεταπτυχιακα
Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 - 15:56
Σχόλια (6)

Διοίκηση επιχειρήσεων Αιγαίου
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 - 23:15
Σχόλια (2)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΣΕΠ: Έρχονται πάνω από 9.500 προσλήψεις στο Δημόσιο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 15 ώρες
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
Μουσείο Ακρόπολης: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για 132 προσλήψεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ποια σχολεία στη Θεσσαλία θα μεταστεγαστούν και σε ποια θα γίνει τηλεκπαίδευση
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
ΔΥΠΑ – Huawei: Οριστικά αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, 26 Σεπτεμβρίου: Προτάσεις για σχολικές δραστηριότητες από το ΥΠΑΙΘΑ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Σελίδα 1 από 5979 (35871 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5977
5978
5979
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης