Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα
e-Ελιτ της διαδικτυακής εκπαίδευσης

 Τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεχωρίζουν στις οθόνες των υπολογιστών

Coursera 208 μαθήματα Το ψηφιακό Πανεπιστήμιο

Τον απρίλιο του 2012 καθηγητέςτου Στάνφορντ, η Ντάφνι Κόλερ και ο Αντριου Ινγκ, δημιούργησαν στο Διαδίκτυο την εκπαιδευτική πλατφόρμα Coursera, προσβλέποντας σε ένα μέλλον όπου τα κορυφαία πανεπιστήμια θα εκπαιδεύουν εκατομμύρια φοιτητές . Η διαφορά του Coursera από το Udacity είναι ότι ενώ το τελευταίο παραδίδει δικά του μαθήματα, το πρώτο έχει συνάψει συνεργασίες με πανεπιστήμια προσφέροντας τα μαθήματά τους. Το Coursera συμπράττει με 33 πανεπιστήμια μεταξύ αυτών το Στάνφορντ, το Πρίνστον και το Κολούμπια και έχει 1,9 εκατ. φοιτητές από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται αρκετοί Ελληνες. Χωρίς να δώσει στοιχεία για τον ακριβή αριθμό τους, ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας δήλωσε στα ΝΕΑ ότι ο ιστότοπος Coursera.org έχει δεχθεί περισσότερους από 120.000 επισκέπτες από την Ελλάδα.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

Οι φοιτητές παρακολουθούν στο Ιντερνετ διαλέξεις (διάρκειας 10 20 λεπτών) από διεθνούς κύρους καθηγητές, έχουν πρόσβαση σε συγγράμματα (σε μορφή PDF), συμπληρώνουν τεστ και εκπονούν εργασίες οι οποίες είτε βαθμολογούνται από ένα πρόγραμμα αυτόματης αξιολόγησης είτε (στις περιπτώσεις όπου περιέχουν κείμενα και όχι πράξεις ή ασκήσεις) αξιολογούνται από άλλους σπουδαστές. Κάθε εργασία διορθώνεται από πέντε φοιτητές και, αντιστοίχως, κάθε φοιτητής οφείλει να βαθμολογήσει τουλάχιστον πέντε εργασίες. Στο Coursera οι φοιτητές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέοω διαδικτυακών φόρουμ ή δημιουργούν ομάδες στο facebook και συζητούν για τα μαθήματα. Οι έλληνες φοιτητές έχουν προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα: οργανώνουν συναντήσεις σε διάφορες πόλεις με σκοπό να ανταλλάξουν πληροφορίες. Το Coursera προσφέρει 208 δωρεάν μαθήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων: από την Ιατρική και τη Γενετική έως την Επιστήμη των Υπολογιστών και την Ελληνική και Ρωμαϊκή Μυθολογία Σε αντίθεση με το Udacity, τα μαθήματα στο Coursera έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης. Οι σπουδαστές καλούνται να συμπληρώσουν τρία τεστ και να συμμετάσχουν σε μια τελική εξέταση. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης (σε ορισμένα μαθήματα), ενώ ένα πανεπιστήμιο αυτό της Ουάσιγκτον έχει αρχίσει να αναγνωρίζει επισήμως τις σπουδές στο Coursera.

UDACITY

ΕΝΑ ΑΠΟ τα πιο φιλόδοξα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ιντερνετ ψηφιακό πανεπιστήμιο , όπως αυτοαποκαλείται είναι το Udacity. Εμπνευστής του είναι ο Σεμπάστιαν θραν, επικεφαλής του μυστικού εργαστηρίου Google Χ, ο οποίος έχει συμβάλει μεταξύ άλλων στη δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου χωρίς οδηγό και των ψηφιακών γυαλιών που μετατρέπουν τα μάτια μας σε υπολογιστή! Ο γερμανός καθηγητής εγκατέλειψε την έδρα του στο Στάνφορντ για να αφοσιωθεί στην παροχή δωρεάν εκπαίδευσης για όλους μέσω του Ιντερνετ. Αυτό είναι το μέλλον , δήλωσε πρόσφατα, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη προσπάθεια εκδημοκρατισμού της εκπαίδευσης . Πρόδρομος του Udacity ήταν το μάθημα Τεχνητής Νοημοσύνης που δίδασκε ο θραν στο Στάνφορντ. Το φθινόπωρο του 2011 αποφάσισε να μεταφέρει τις δια λέξεις του στο Διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας 160.000 φοιτητές από 190 χώρες. Ενθουσιάστηκα. Ηταν σαν όνειρο λέει ο Θραν, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο έκανε αυτό το όνειρο πραγματικότητα: ίδρυσε το ψηφιακό του πανεπιστήμιο , έχοντας εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 800.000 άτομα.

ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Το Udacity προσφέρει 19 μαθήματα με βασικό αντικείμενο τις θετικές επιστήμες και δη την πληροφορική. Παρότι δεν παρέχει δημογραφικές πληροφορίες για τους φοιτητές του, ο εκπρόσωπός του δήλωσε στα ΝΕΑ ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων συγκαταλέγονται αρκετοί Ελληνες. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν βιντεοδιαλέξεις, τεστ και εκπόνηση εργασιών. Οι παραδόσεις απαρτίζονται από πολλά βίντεο διάρκειας περίπου πέντε λεπτών, χωρισμένα σε ενότητες οι οποίες αντιστοιχούν σε διδασκαλία και μελέτη μίας εβδομάδας. Ωστόσο, ο φοιτητής μπορεί να τις ολοκληρώσει όποτε θέλει και να δει τα βίντεο όσες φορές επιθυμεί. Για κάθε μάθημα δημιουργείται ένα φόρουμ συζητήσεων και ένα wiki (στο πρότυπο της Βικιπαίδειας).

Στο τέλος ο φοιτητής καλείται να συμμετάσχει σε μια γενική εξέταση. To Udacity χρηματοδοτείται από εταιρείες όπως η Google, οι οποίες προσφέρουν θέσεις εργασίας στους καλύτερους φοιτητές. Η Ελλάδα βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο των παραδόσεων. Οχι, όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης, θα αρχίσουμε με μια ερώτηση που συνάρπασε τους Ελληνες: πόσο μεγάλος είναι ο πλανήτης μας είπε πρόσφατα, απευθυνόμενος στους φοιτητές του, ο καθηγητής Φυσικής του Udacity.Στη συνέχεια άρχισε να μιλάει για τη Γη επικαλούμενος τον Αρχιμήδη. 

 EdX

ΕΙΝΑΙ το πιο νέο διαδικτυακύ πανεπιστήμιο (ιδρύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο), ωστόσο ήδη αριθμεί περισσότερους από 400.000 φοιτητές. Η διαδικτυακή πλατφόρμα μάθησης edX αποτελεί σύμπραξη των παγκόσμιων κολοσσών της εκπαίδευσης: του MIT, του Χάρβαρντ, του Μπέρκλεϊ και του Πανεπιστημίου του Τέξας. Επί του παρόντος προσφέρει μόνον εννέα μαθήματα με αντικείμενο την πληροφορική. Προσεχώς, όμως, θα προστεθούν και άλλα τμήματα, ενώ η πλατφόρμα αναμένεται να συνεργαστεί με περισσότερα πανεπιστήμια ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 140 ιδρύματα.

Ιθύνων νους του etiX είναι ο Αναντ Αγκαργουολ, διευθυντής του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT, ο οποίος έκτισε μια ψηφιακή πλατφόρμα ανοικτού κώδικα για να προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε όλους. Πρόκειται για επανάσταση. Είναι η μεγαλύτερη καινοτομία στον τομέα της εκπαίδευσης τα τελευταία 200 χρόνια. Η προηγουμένη πιθανώς ήταν η εφεύρεση του μολυβιού λέει εκτιμώντας ότι σε 10 χρόνια το πρόγραμμά του θα έχει προσελκύσει ένα δισεκατομμύριο φοιτητές!

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν βιντεοδιαλέξεις οι οποίες είναι διαθέσιμες για περιορισμένο χρονικό διάστημα (συνήθως έξι μήνες), online εργαστήρια, φόρουμ συζητήσεων και wild με εκπαιδευτική υλικό (στo πρότυπο της Βικιπαίδειας). Οσοι ολοκληρώνουν έναν κύκλο σπουδών λαμβάνουν πιστοποιητικό παρα κολούθη σης στο οποίο αναγράφεται το όνομα του πανεπιστημίου που παρείχε το μάθημα. Για τα μαθήματα της τρέχουσας περιόδου τα πιστοποιητικά χορηγουνται δωρεάν. Ωστόσο, στο μέλλον θα εκδίδονται έναντι μικρού τιμήμστος. To MIT παρέχει, επίσης, τη διαδικτυακή πλατφόρμα OpenCourseWare (ocw.mit. edu), στην οποία διατίθεται σχεδόν το σύνολο του περιεχομένου των μαθυμάτων που διδάσκονται στο πανεπιστήμιο (σημειώσεις, εκπαιδευτικό υλικό κ.λπ.).

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

women who cheated signs of unfaithful husband read
click here wife cheated how to know if wife has cheated
women who cheat on their husband cheat husband women affair
cheater click i dream my husband cheated on me
open types of women who cheat cheat on wife
abortion pill bleeding abortion chicago abortion paperwork
abortion at home open facts about abortion
prescription card discount coupons cialis prescription coupon card

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4101 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (1)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (1)

ΔΩΡΕΑΝ Μαθήματα Αγγλικών / Απόκτησε (Lower, Advanced, Proficiency)
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 04:06
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (4)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (12)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (2)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 19:36
Σχόλια (9)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Τι αλλάζει σε δικαιούχους και voucher
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 12 ώρες
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
Αναπληρωτές: Και νέο «κύμα» παραιτήσεων! Ακόμα 761 εκπαιδευτικοί οδηγήθηκαν σε έξοδο...
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 12 ώρες
Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024
Πολλά «θα» και αμήχανες απαντήσεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Σελίδα 1 από 6145 (36869 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6143
6144
6145
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης