Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013
Σχολές - Τμήματα   Επαγγέλματα και Προοπτικές   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024
Τα 9 τμήματα πληροφορικής που κάνουν τη διαφορά
 

Μαζί με την αλματώδη ανάπτυξη των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών είχαμε και την ίδια ανάπτυξη και στα τμήματα που λειτουργούν σε πανεπιστήμια και TEΙ

Σχεδόν κάθε χρόνο... φύτρωναν και μερικά αντίστοιχα τμήματα, για να φτάσουμε να έχουμε σήμερα συνολικά 47 τμήματα πληροφορικής, μηχανικών υπολογιστών, τηλεπικοινωνιών και δικτύων (25 τμήματα ΑΕΙ και 11 τμήματα ΤΕΙ πληροφορικής με την ευρεία έννοια και 11 τμήματα ΤΕΙ νέων τεχνολογιών). Μια μικρή και... συμπυκνωμένη πλοήγηση στο περιεχόμενο των σηουδών ορισμένων από τις σχολές βγάζει τα εξής στοιχεία:

1. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η Υ: Είναι τα πιο περιζήτητα και πιο υψηλόβαθμα τμήματα. Δίνουν έμφαση στον σχεδιασμό ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, στα ολοκληρωμένα συστήματα εργοστασίων, στη ρομποτική, στους αυτοματισμούς, στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα, στα διανεμημένα υπολογιστικά και πληροφοριακά συστήματα, καθώς και στις επιχειρήσεις και στον δημόσιο τομέα.

2. Πληροφορικής και τηλεματικής: Έχει ως αποστολή την καλλιέργεια και την προαγωγή της επιστήμης της πληροφορικής, πρωτίστως στο πεδίο των δικτυοκεντρικών πληροφοριακών συστημάτων και των σχετικών προς αυτά ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της τηλεματικής (τηλεπληροφορικής), που σχετίζονται με τις δικτυακές και διαδικτυακές τεχνολογίες.

3. Πληροφορικής: Σκοπός των τμημάτων είναι η ανάπτυξη της επιστήμης της πληροφορικής, n οποία ασχολείται με την επεξεργασία, την οργάνωση, την αποθήκευση, την ανάκτηση και τη διάδοση πληροφοριών. Απαιτείται σε βάθος γνώση όχι μόνο της επιστήμης των υπολογιστών, αλλό και του γνωστικού αντικειμένου του πεδίου εφαρμογής.

4. Εφαρμοσμένης Πληροφορικης: Αποστολή του είναι n προαγωγή και n μετάδοση της γνώσης με τη διδασκαλία και την έρευνα στο γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης της πληροφορικής, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συστημάτων για εφαρμογές σε οικονομικές, διοικητικές και άλλες κοινωνικές επιστήμες.

5. Ψηφιακών Συστημάτων: Οι πτυχιούχοι εφοδιάζονται με τις απαιτούμενες γνώσεις για να απασχοληθούν ως σχεδιαστές, διαχειριστές, εκπαιδευτές και χρήστες της σύγχρονης τεχνολογίας και των εφαρμογών της σε επιχειρήσεις, οργανισμούς ερευνητικά κέντρα.

6.Επιστήμης Υπολογιστών: Σκοπός είναι η εκπαίδευση σε βάθος στην πληροφορική, n οποία ασχολείται με την επεξεργασία, οργάνωση, αποθήκευση και ανάκτηση πληροφοριών.

7. Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών:

8.Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών: Λειτουργούν οι εξής τομείς: Επεξεργασίας Σήματος τεχνολογίας Συστημάτων Επικοινωνίας Δικτύων Επικοινωνιών, Υπηρεσιών και Εφαρμογών

9. Μηχανικών ΗΥ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων: Στόχος είναι η προετοιμασία μηχανικών με εφόδια που θα τους επιτρέπουν να υποστηρίζουν με επιτυχία την εισαγωγή της τεχνολογίας των ΗΎ και της πληροφορικής στους τομείς τηλεπικοινωνιών και δικτύων, καθώς και στην ανάπτυξη ασφαλών συστημάτων Η Υ και ηλεκτρονικού εμπορίου.

Προγράμματα υψηλού επιπέδου και από τα ΤΕΙ

Στον χώρο των ΤΕΙ λειτουργούν τμήματα πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, που τα τελευταία χρόνια ανταγωνίζονται στα προγράμματα σπουδών ορισμένα από τα πανεπιστημιακά.

Ως εναλλακτικές λύσεις προσφέρονται ορισμένα από αυτά.

Αυτοματισμού: Στόχος των τμημάτων είναι να αποκτήσουν οι σπουδαστές το τεχνολογικό υπόβαθρο ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στη σχεδίαση βιομηχανικών αυτοματισμών και στον έλεγχο με τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης.

Πληροφορικής: Η κύρια ειδίκευση είναι η ανάλυση και ο σχεδιασμός συστημάτων και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση λογισμικού εφαρμογών και συστημάτων. Πληροφορικής και Επικοινωνιών: Το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός εγκατάστασης, ο προγραμματισμός, η εποπτεία, η επέκταση, η συντήρηση και η αξιολόγηση των βάσεων δεδομένων, ψηφιακών και αναλογικών τοπικών και απομακρυσμένων δικτύων κάθε μορφής.

Βιομηχανικής Πληροφορικής: Το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος καλύπτει την εφαρμογή της επιστήμης και της τεχνολογίας της Βιομηχανικής Πληροφορικής, με έμφαση στους τομείς της ανάπτυξης εγκατάστασης, ελέγχου και επιτήρησης λογισμικού και υλικού πληροφοριακών συστημάτων βιομηχανικών παραγωγικών μονάδων.

Εφαρμοσμένης Πληροφορική και Πολυμέσων: Το αντικείμενο σπουδών καλύπτει τη γνωστική περιοχή της επιστήμης με έμφαση αφενός στις εφαρμογές της πληροφορικής και αφετέρου στην ανάπτυξη και διαχείριση δικτύων επικοινωνιών και στην ανάπτυξη των τεχνικών των πολυμέσων. 

 

 Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ordering abortion pills to be shipped to house order abortion pill online abortion pill buy online
how to cheat with a married woman how can people cheat women who cheat on husbands
redirect redirect cheaters
infidelity in marriage infidelity in marriage redirect
abortion pill bleeding abortion chicago abortion paperwork
go redirect pregnancy termination options
pregnancy medications abortion ethics termination pregnancy pill
i think my boyfriend cheated on me i think my boyfriend cheated on me would my boyfriend cheat
adult audio stories tolobel.com adult japanese love stories
dating for married read wifes who cheat
viagra free sample coupons gallaghermalpractice.com free prescription cards discount
late term abortions site abortion clinics in san diego
voltarene 100 voltarene 75 mg voltarene posologie
amoxicillin antibiyotik fiyat americanstreethockey.com amoxicillin dermani haqqinda

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4150 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια


Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (6)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (13)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (3)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
Ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2024: Όλο το πρόγραμμα – Οι ημερομηνίες – «κλειδιά»
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
Πανελλήνιες 2024: ΑΛΛΑΓΕΣ σε ΕΒΕ, τμήματα, εισακτέους
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
Πανελλαδικές 2025: Τι αλλάζει για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι αλλαγές στις φετινές εξετάσεις
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Σελίδα 1 από 6234 (37403 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6232
6233
6234
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης