Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2021 - Μηχανογραφικό 2021

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011
Επαγγέλματα και Προοπτικές   Διάφορα Θέματα   Πανελλαδικές 2021 - Μηχανογραφικό 2021
Ανακοίνωση του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ για τις φήμες συγχώνευσης του
 
 «Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, το Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. εμφανίζεται να βρίσκεται στο “κόκκινο στα υπό συγχώνευση τμήματα!”, κατά τα σχέδια του Υπουργείου ΠΔΒΜΘ και μάλιστα ως το μοναδικό μεταξύ των 42 εν λειτουργία τμημάτων του Α.Π.Θ. χωρίς να εντάσσεται σε κανένα από τα ασαφή κριτήρια του Υπουργείου Παιδείας. Τέτοιες “διαρροές”, φήμες και δημοσιογραφικές πληροφορίες ταλανίζουν τα πανεπιστήμια της χώρας και δημιουργούν ένα κάκιστο ψυχολογικό κλίμα, καλλιεργώντας το έδαφος για τη μεγάλη “αλλαγή”, που πλήττει ανεπανόρθωτα την ανώτατη εκπαίδευση.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. παρουσιάζει τις τελευταίες δεκαετίες μοναδική πολυσχιδή δράση εντός και εκτός των τειχών του πανεπιστημίου, παρέχοντας υψηλό επιστημονικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο. Το Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. αποτελεί ένα τμήμα με υποδειγματικό προγραμματισμό Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών και αποσαφηνισμένους εδώ και δεκαετίες επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς στόχους, αφού υπηρετεί μια από τις Βασικές Επιστήμες, τη Γεωλογία, του κύκλου των “Φυσικών Επιστημών”. Επίσης, λειτουργεί δύο προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, το ένα εκ των οποίων απονέμει τίτλους σπουδών στις “Γεωεπιστήμες και το Περιβάλλον”, ενώ το δεύτερο στη “Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον”. Απόφοιτοι του Τμήματος υπηρετούν με επιτυχία σήμερα σε πολυάριθμους φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς, ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού. 

Το Τμήμα συμμετέχει στο προπτυχιακό διδακτικό πρόγραμμα άλλων Τμημάτων. Επιπλέον, συνεργάζεται μαζί τους και σε άλλους τομείς όπως η διοργάνωση διατμηματικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων και η προώθηση της διεπιστημονικής έρευνας και εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο. Συνδιοργανώνει, επίσης, σε διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Αρχαιομετρία και Νέες Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Κληρονομιά”.

Το Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ. συμβάλλει ουσιαστικά στην εισροή πόρων προς το Πανεπιστήμιο καθώς την τελευταία δεκαετία κατατάσσεται σταθερά μεταξύ της 5ης και 10ης θέσης στο σύνολο του Α.Π.Θ., στον τομέα ανάληψης και υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων, ελληνικών και διεθνών. Αν και σχετικά ολιγομελές τμήμα, με περιορισμένο ετήσιο προϋπολογισμό, παρουσιάζει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα με πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων, διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, συμμετοχή σε διεθνείς επιτροπές, fora κ.ά. Η συγκλονιστική επιτυχία των Γεωεπιστημών στη χώρα μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι, η Ελλάδα κατέχει την 15η θέση στον Ευρωπαϊκό χώρο και την 31η παγκοσμίως, όσον αφορά στην παραγωγή ερευνητικού έργου στην ενότητα των Γεωεπιστημών, θέσεις που κατακτήθηκαν και με τη συμβολή του Τμήματός μας.

Η κοινωνική προσφορά του Τμήματος είναι, επίσης, ιδιαιτέρως σημαντική τόσο μέσω του ενεργού και συμβουλευτικού του ρόλου σε εφαρμοσμένα έργα εθνικής σημασίας (π.χ. Εθνικός Φορέας Διαχείρισης Υδρογονανθράκων, Δήμοι, ΔΕΗ, Εγνατία Οδός, Αντισεισμικός Κανονισμός κ.ά.), όσο και μέσω των επιμέρους μονάδων του, όπως τα Μουσεία Ορυκτολογίας και Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας που υποδέχονται και επιμορφώνουν κάθε χρόνο πλειάδα μαθητών και εκπαιδευτικών, το Μετεωρολογικό Επιστημονικό Κέντρο Ολύμπου καθώς και το Σεισμολογικό Σταθμό Θεσσαλονίκης που εντάσσεται στο Εθνικό Δίκτυο Σεισμογράφων για τη μελέτη της σεισμικότητας της χώρας και την αντισεισμική προστασία, προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο.

Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία εκμετάλλευσης βιομηχανικών ορυκτών και μεταλλευμάτων, που αποτελούν τη βάση της βιομηχανίας, σε πολλά από τα οποία είναι πλούσια η χώρα μας, ενώ οικονομικοί λόγοι οδηγούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πατρίδα μας να ξανασχεδιάσουν την έρευνα και την εκμετάλλευσή τους η συμβολή της γεωλογίας και του γεωλόγου αναβαθμίζεται και κρίνεται απαραίτητη.

Πιστεύουμε ότι ακούσιες ή εκούσιες διαρροές προθέσεων του Υπουργείου ΠΔΒΜ στον Τύπο, αφενός μεν δείχνουν παντελή άγνοια των θεμάτων από αυτούς που εισηγούνται καταργήσεις τέτοιων Τμημάτων, αφετέρου δε δημιουργούν αναστάτωση στην εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα των Τμημάτων. 

Οι μαθητές που θα συμπληρώσουν σύντομα το μηχανογραφικό δελτίο προτίμησης σχολών για εισαγωγή στα ΑΕΙ και που πραγματικά ενδιαφέρονται για τις γεωεπιστήμες και τις αγαπούν, να δηλώσουν τα Τμήματα Γεωλογίας που προσφέρουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση αγνοώντας ανυπόστατες φήμες.

Ως προς την αναγκαιότητας συνέχισης του έργου του Τμήματος Γεωλογίας συμφωνούν ομόφωνα η Σύγκλητος και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Π.Θ. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει την μεγάλη υποχρέωση να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που δημιουργείται στην ανώτατη εκπαίδευση».

Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ.
ordering abortion pills to be shipped to house abortion pill abortion pill buy online
read women cheat husband website
redirect catch a cheat dating for married men
how to catch a cheat cheat on my wife online
click here wife cheated how to know if wife has cheated
how to cheat with a married woman how can people cheat women who cheat on husbands
infidelity in marriage why people cheat redirect
how could my husband cheated on me read i told my husband i cheated
why some women cheat mdfoosball.com why married men cheat
free spy on cell phone randolphia.com spyware for android cell phones
rite aid online coupon techgirls.com.br discount prescription coupons
cipro 500mg twice a day ciprofloxacin 500mg antibiotics ciprofloxacin use
free prescription cards prescription drugs discount cards free prescription drug cards
amoxicillin endikasyonlar abraham.thesharpsystem.com amoxicillin dermani haqqinda
cheap abortion pill medical abortion cost price of an abortion pill
pramipexol kaufen opskriftbehandling.site pramipexol precio

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3846 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Ν+2 πως πάει.
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 14:15
Σχόλια (1)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 11:44
Σχόλια (1)

Μεταγραφή σοσ
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 - 18:50
Σχόλια (2)

Κατατακτήριες ΙΕΚ
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 - 11:37
Σχόλια (9)

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 23:58
Σχόλια (1)

Δεύτερη φορά πανελλήνιες
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 20:50
Σχόλια (1)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 15:16
Σχόλια (4)

Αποτελέσματα μεταγραφών
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 - 15:40
Σχόλια (1)

Μετςγγραφη προβλεψη
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 - 22:15
Σχόλια (1)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 - 14:25
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
ΙΕΠ: Οδηγίες παρακολούθησης Ημερίδων Ειδικής Αγωγής
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 20 ώρες
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
Ν. Κεραμέως: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 20 ώρες
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
Δεν προβλέπονται διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στον προϋπολογισμό του 2022
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
Τι θα συνέβαινε αν μια μέρα ξυπνούσαμε χωρίς Διαδίκτυο; Πέντε ερευνητές του ΑΠΘ συζητούν
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
Μετεγγραφές Φοιτητών: 2.000 αιτήσεις «κόπηκαν»
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Σελίδα 1 από 5234 (31399 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5232
5233
5234
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης