Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018
 
 

Υποτροφία Φοίτησης

Αγγελίες

biografika.gr

Σπουδές στην Κύπρο

Πανελλαδικές 2017 - Μηχανογραφικό 2017

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011
Διάφορα Θέματα
Οδηγός για Φοιτητική Στέγη

 Η καθυστέρηση φέτος στην ανακοίνωση των βάσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν επιτρέπει να φανεί πού θα κυμανθούν τα ενοίκια στα λεγόμενα φοιτητικά διαμερίσματα. Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι -ή και υποχρεωμένοι από τη μείωση στα εισοδήματα- να ρίξουν τις τιμές. Υπάρχουν όμως και περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, όπου οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και τα περιθώρια μείωσης σχεδόν μηδαμινά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ασάφεια

Προς το παρόν η κίνηση είναι υποτονική, λέει ο πρόεδρος Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Αναγνώστου. Εν αναμονή της ανακοίνωσης των βάσεων, διαπιστώνει πως διαφαίνεται τάση για μείωση των ενοικίων. «Καινούργιες γκαρσονιέρες που νοικιάζονταν από 400-430 ευρώ, τώρα θα κυμαίνονται στα 370 με 380 ευρώ, ίσως λιγότερο», λέει. «Οι περισσότεροι γονείς ώς τώρα θέλουν να κυμανθούν κοντά στα 300 ευρώ, εκτός κι αν θέλουν να πάρουν κάτι καλό, οπότε κάνουν την υπέρβαση, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια η βάση εκκίνησης για αξιόλογες γκαρσονιέρες -παλιές ανακαινισμένες ή σχετικά καινούργιες- ήταν τα 350 ευρώ», προσθέτει.

Επισημαίνει ότι η τάση αγοράς διαμερίσματος αντί της ενοικίασης πλέον εμφανίζεται μόνο σ' αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα, ή σ' αυτούς που έχουν και δεύτερο παιδί που θα περάσει και αυτό στη Θεσσαλονίκη. Τάση για συγκατοίκηση δεν διαπιστώνεται προς το παρόν. «Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά προτιμούν την γκαρσονιέρα ή το στούντιο, αλλά πιέζουν πολύ στο θέμα της τιμής», καταλήγει.

ΚΟΖΑΝΗ

Καλές τιμές

Στην έδρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οι τιμές είναι πολύ καλές, προσιτές και οικονομικές, σε σχέση με τις παροχές που είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, όπως η τηλεθέρμανση, τονίζει ο πρόεδρος Συλλόγου Κτηματομεσιτών Κοζάνης, Νίκος Βαντσιώτης. Κυμαίνονται για στούντιο και γκαρσονιέρες μέχρι και δυάρια από 150 ώς 280 ευρώ. «Η έρευνα των γονέων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, καθώς αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλά σε τόσο χαμηλές τιμές, τα περιθώρια μείωσης των ενοικίων είναι πάρα πολύ μικρά. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές και στους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας που φιλοξενούν τμήματα ή σχολές του πανεπιστημίου», καταλήγει.

* Από 200 ευρώ ξεκινούν οι τιμές και φτάνουν ώς τα 300-350 ευρώ για τις γκαρσονιέρες και τα μικρά δυάρια, ανάλογα με την κατάστασή τους, στην Κομοτηνή, έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Κομοτηνής, Τάσος Μελάς. «Οι γκαρσονιέρες έχουν μεγαλύτερη ζήτηση και είναι πιο ακριβές από τα μικρά δυάρια. Οι ιδιοκτήτες μάλλον θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές, αλλά θα ξέρουμε όταν ανακοινωθούν οι βάσεις», προσθέτει.

Αποζημιώσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου (απόφ.633/2010), οι ενοικιαστές, μετά τη λήξη της μίσθωσης, δεν υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους ιδιοκτήτες για φθορές που προέρχονται από την καθημερινή και φυσιολογική χρήση του μισθίου (όπως η φθορά του δαπέδου, των ειδών υγιεινής, των θυρών, των ηλεκτρικών πριζών κ.λπ.).

Αντιθέτως, οφείλουν να προχωρήσουν είτε στην επισκευή είτε στην καταβολή των χρημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών, στην περίπτωση που αυτές ξεφεύγουν από τα όρια των φυσιολογικών φθορών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Αστικός Κώδικας, «ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να αποζημιώνει τον εκμισθωτή για τις φθορές και μεταβολές που προκλήθηκαν στο μίσθιο κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, εξαιρουμένων εκείνων που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση». Σε κάθε περίπτωση, ο εκμισθωτής (ιδιοκτήτης, συνήθως) οφείλει να αποδείξει τις φθορές και το ποσόν της ζημιάς.

Δέκα σύντομες συμβουλές

1 Δεν υπάρχει λόγος να σπεύσετε προς αναζήτηση διαμερίσματος αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σπίτια υπάρχουν για όλους -και περισσεύουν μάλιστα- συνεπώς θα βρείτε το ιδανικό για σας μόνο ύστερα από αρκετό και προσεκτικό ψάξιμο.

2 Συντάξτε μια λίστα με τα απαραίτητα για εσάς χαρακτηριστικά του σπιτιού και «τσεκάρετε» ένα ένα απ' αυτά κάθε φορά που εξετάζετε μια υποψήφια κατοικία. Δεν θέλετε να ανακαλύψετε, αφού καταβάλετε και την «μπροστάντζα», ότι το σπίτι θερμαίνεται με κοστοβόρους θερμοσυσσωρευτές του 1950! Εάν θέλετε διαμέρισμα κοντά σε στάση τραμ και σε σουπερμάρκετ, ψάξτε το.

3 Τα διαμερίσματα που είναι πιο κοντά στις σχολές και στις στάσεις του Μετρό είναι κατά κανόνα και τα πιο ακριβά. Δύο δρόμους πιο κάτω από τη σχολή ή 500 μέτρα μετά τη στάση του Μετρό, τα ενοίκια μπορεί να πέφτουν ακόμα και κατά 50%. Περπατήστε.

4 Δείτε περισσότερα από ένα διαμερίσματα πριν καταλήξετε.

5 Εάν το μίσθωμα που σας ζητούν υπερβαίνει τα οικονομικά σας, πείτε το ευγενικά. Μην «κλείνετε» ένα διαμέρισμα που δεν θα μπορείτε να πληρώσετε σε λίγους μήνες, μόνο και μόνο επειδή έχει μεγάλο μπαλκόνι ή τζάκι.

6 Συζητήστε το ενδεχόμενο να συγκατοικήσετε και να μοιραστείτε τα (αυξημένα) έξοδα. Εκτός από το ενοίκιο, άλλωστε, θα πρέπει να πληρώνετε κάθε μήνα τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας και τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.

7 Ελέγξτε το σπίτι προσεκτικά και συζητήστε με τον ιδιοκτήτη για ό,τι σας προβληματίζει. Ξεκαθαρίστε το ζήτημα των ωρών κοινής ησυχίας και αποσαφηνίστε, εάν θα πληρώνετε εσείς το μέρος των κοινοχρήστων που αφορούν τον ιδιοκτήτη, ώστε εκείνος να αφαιρεί το αντίστοιχο ποσό από το ενοίκιο, ή εάν θα τα πληρώνει εξ αρχής εκείνος.

8Εάν προτιμήσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον μεσίτη, επιλέξτε κάποιον που εξασκεί νόμιμα το συγκεκριμένο επάγγελμα. Τα μεσιτικά γραφεία διέπονται από συγκεκριμένους κανόνες και δουλειά τους είναι να σας βρουν σπίτι, πριν σας χρεώσουν για τις υπηρεσίες τους:

- Σύλλογος μεσιτών Αθήνας: Χαρ. Τρικούπη 24, 210-3621930.

- Σύλλογος μεσιτών Θεσσαλονίκης: Συγγρού 26, 2310-525423.

- Ομοσπονδία Μεσιτών Ελλάδος, www.omase.gr.

9 Ζητήστε να συνταχθεί συμβόλαιο και διαβάστε προσεκτικά τους όρους του. Δεν θέλετε να αναγκαστείτε να πληρώσετε δαπάνες που αφορούν πάγια περιουσιακά στοιχεία του ακινήτου (αλλαγή ασανσέρ ή νέους σωλήνες υδραυλικών), μόνο και μόνο επειδή δεν προσέξατε πού βάζατε την υπογραφή σας! Υπογράψτε και ζητήστε αντίγραφο θεωρημένο από την εφορία.

10 Φερθείτε στο διαμέρισμα σαν να ήταν δική σας περιουσία. Και ο ιδιοκτήτης θα είναι ευχαριστημένος και εσείς δεν θα έχετε περιττές έγνοιες.

Οδηγίες για εξεύρεση φοιτητικής στέγης

Η εικόνα είναι λίγο-πολύ γνωστή: συνωστισμός γύρω από κολόνες της ΔΕΗ, χέρια που τεντώνονται να φτάσουν το κίτρινο ενοικιαστήριο, κινητά τηλέφωνα που παίρνουν φωτιά και η κουρασμένη φωνή «καλησπέρα, για το διαμέρισμα της αγγελίας καλώ...».

Παραδοσιακά εδώ και χρόνια προς τα τέλη του Αυγούστου, μαζί με τους τελευταίους εκδρομείς του θέρους εμφανίζονται στις πανεπιστημιουπόλεις και οι πρωτοετείς φοιτητές. Παρουσιάζονται ομαδόν και ξεχύνονται στους πιο κεντρικούς δρόμους, αναζητώντας το διαμερίσμα που θα στεγάσει τη φοιτητική τους τετραετία.

Η εξεύρεση του κατάλληλου διαμερίσματος και η επίτευξη μιας καλής συμφωνίας μεταξύ ενοικιαστή-ιδιοκτήτη δεν είναι πάντα αυτονόητα απότοκα της αναζήτησης· δεκάδες ιστορίες έχουν κυκλοφορήσει για ενοικιαστές που έφυγαν... νύχτα, πριν λήξει το συμβόλαιο μίσθωσης ή για ιδιοκτήτες που διαρκώς δημιουργούσαν προβλήματα στους νοικάρηδές τους. Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο ιδιοκτήτης -που «βάζει» την περιουσία του- όσο και ο ενοικιαστής -που δίνει τα χρήματά του- έχουν δικαιώματα.

Η αναζήτηση

Η «Ε» συντάσσει μερικούς απλούς κανόνες που θα βοηθήσουν στην αναζήτηση και, ενδεχομένως, στην επίτευξη της καλύτερης συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη. Οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές αρκεί να τους λάβουν υπ' όψιν τους και να ξεκινήσουν τη διαδικασία με προσοχή και αισιοδοξία.

Η πρώτη, ξεκούραστη κίνηση του ενδιαφερόμενου, είναι η αναζήτηση μέσω Διαδικτύου. Υπάρχουν εξειδικευμένες ιστοσελίδες (όπως η www.rento.gr), την οποία συνιστά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), που κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά για χάρη του ενοικιαστή: μαζεύουν όλες τις αγγελίες, τις ταξινομούν και τις παραθέτουν έτοιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Επιπροσθέτως, πληκτρολογώντας τη φράση «ενοικιάσεις κατοικιών» σε μια μηχανή αναζήτησης (π.χ. της google ή της yahoo), θα εμφανιστούν τουλάχιστον πέντε-έξι ακόμα αξιόπιστες ιστοσελίδες παροχής τέτοιων υπηρεσιών.

Μεγάλη βοήθεια θα προσφέρουν και οι εφημερίδες μικρών αγγελιών. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη λογική του Διαδικτύου και εξακολουθούν να δημοσιεύουν τις αγγελίες τους στον Τύπο. Ετσι, θα κάνετε μια πρώτη έρευνα σχετικά με τις τιμές που ζητούνται και τις περιοχές, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες ευκαιρίες.

Τέλος, υπάρχει και η «πόρτα-πόρτα» αναζήτηση κατοικίας -την οποία συνιστούν και οι οργανώσεις καταναλωτών. Μπορεί να είναι μια χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία, αλλά συνήθως αποφέρει τα περισσότερα «ευρήματα». Ο ενδιαφερόμενος εφοδιάζεται με χαρτί και στυλό, φοράει ανάλαφρα ρούχα και ετοιμάζεται για... εξόρμηση. Ψάχνει παντού στην περιοχή που τον ενδιαφέρει, έχει το νου του στις ανακοινώσεις στις κολόνες της γειτονιάς και ρωτάει στα συνοικιακά καταστήματα. Συνήθως εκεί εργάζονται άνθρωποι που διαμένουν στην περιοχή - σίγουρα κάποιος απ' αυτούς θα γνωρίζει κάτι περισσότερο.

Η συμφωνία

Σε κάθε διαμέρισμα που πηγαίνετε -εφόσον η πρώτη εντύπωση που έχετε γι' αυτό είναι καλή- οφείλετε να εξετάζετε κάθε δωμάτιό του προσεκτικά και χωρίς βιασύνη, κατά προτίμηση με το φως της μέρας.

Εάν υπάρχει κάποιο εμφανές ελάττωμα (π.χ. λείπουν μεντεσέδες από τα ντουλάπια ή δεν κλείνει καλά μια πόρτα) υποδείξτε το στον ιδιοκτήτη, ώστε, είτε να το επιδιορθώσει είτε να το λάβει υπ' όψιν του στο μισθωτήριο συμβόλαιο που θα συντάξει, προκειμένου να μην υπάρξουν μελλοντικές παρεξηγήσεις.

Σε περίπτωση που το διαμέρισμα σάς το επιδεικνύει κάποιος γείτονας για λογαριασμό του ιδιοκτήτη, πριν υπογράψετε οτιδήποτε και πριν προκαταβάλετε χρήματα, ζητήστε να δείτε τον ίδιο ή κάποιον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του.

Εφόσον συμφωνήσετε στο ύψος του ενοικίου, ρωτήστε σχετικά με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που προκύπτουν (κοινόχρηστα, λογαριασμοί, δημοτικά τέλη, κ.λπ.) και, εάν είναι δυνατόν, ενημερωθείτε για τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις διαχειριστών που απαγόρευαν στους ενοίκους πολυκατοικίας να απλώνουν ρούχα στα μπαλκόνια, με αποτέλεσμα όλες οι μπουγάδες να στεγνώνουν μέσα στα διαμερίσματα!

Τα διαδικαστικά

Κάθε μίσθωση κύριας κατοικίας έχει ελάχιστη διάρκεια τρία χρόνια από την έναρξή της, ανεξάρτητα αν στο μισθωτήριο έχει συμφωνηθεί μικρότερο διάστημα. Μετά τη λήξη της τριετίας, η μίσθωση συνεχίζεται συνήθως με σιωπηρή συμφωνία ιδιοκτήτη και ενοικιαστή -αν και καλό είναι να επικαιροποιείται και το παλιό συμβόλαιο. Προσοχή, όμως: σε περίπτωση αποχώρησης του ενοικιαστή πριν από τη λήξη του μισθωτηρίου, ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να απαιτήσει τα χρήματα που θα κατέβαλλε ο ενοικιαστής μέχρι τη λήξη του συμβολαίου. Γι' αυτό, καλό θα είναι να ενημερώνετε αρκετά νωρίτερα τον ιδιοκτήτη για τις προθέσεις σας, ώστε εκείνος να προλάβει να βρει νέο ενοικιαστή.

Κατά τη σύναψη μιας μίσθωσης, καταβάλλετε το ενοίκιο για τον τρέχοντα μήνα και επιπλέον έναν ως «εγγύηση» (εκτός κι αν το διαμέρισμα είναι καινούργιο, οπότε θα ζητηθούν μπροστά δύο ενοίκια). Η εγγύηση επιστρέφεται άτοκα, μετά την αποχώρηση του ενοικιαστή.

Σημειώνεται ότι η νόμιμη ετήσια προσαύξηση ισούται συνήθως με το 75% του κόστους του τιμαρίθμου του προηγούμενου έτους -εάν δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο συμβόλαιο- ενώ δεν καταβάλλεται τέλος χαρτοσήμου - έχει καταργηθεί από το 2008.

ΒΟΛΟΣ

Βουτιά

Βουτιά στα βαθιά κάνουν όλο και περισσότερο οι τιμές των ενοικίων στον Βόλο, προς ικανοποίηση των φοιτητών και των γονέων τους.

Αν ο εν δυνάμει ενοικιαστής είναι καλός στις διαπραγματεύσεις, τότε μπορεί να νοικιάσει σπίτι σε πολύ καλή τιμή ή, όπως θα λέγανε πολλοί, ...κοψοχρονιά.

Στην ακριβότερη περιοχή του Βόλου -μέχρι πριν από έναν χρόνο 100 ευρώ μόνο οι ιδιοκτήτες χρέωναν για τη θέα- τα ενοίκια έχουν πάρει την κατιούσα. Σπίτια 3άρια νοικιάζονται για 400 ευρώ, ενώ ακόμα και σπίτια σε νεόδμητες οικοδομές δεν ξεπερνάνε τα 450 ευρώ, όταν πέρυσι ένα ενοίκιο σε σπίτι στις συγκεκριμένες περιοχές δεν θα έπεφτε κάτω από 550 με 600 ευρώ για καινούργια διαμερίσματα και κυρίως μεγάλα δυάρια ή μικρά τριάρια.

Στο κέντρο, οι τιμές πέφτουν ακόμα πιο πολύ. Τα περισσότερα βέβαια διαμερίσματα, δυάρια και τριάρια, κινούνται γύρω στα 300 ευρώ, ωστόσο σε παλιές πολυκατοικίες προσφέρονται ανακαινισμένα διαμερίσματα με 250 έως 280 ευρώ.

Οι χαμηλότερες τιμές ενοικίων συναντώνται σε σπίτια που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους, η φασαρία από τα αυτοκίνητα είναι ένα σημαντικό κομμάτι για να κερδίσει κανείς χρήματα στο ενοίκιο, όπως είναι η Καρτάλη, η Ιωλκού, η Αναλήψεως, η Πολυμέρη, η Δημητριάδος και η Ιάσονος.

Σε συνοικίες, όπως Νεάπολη, Οξυγόνο, Χρυσοχοΐδη, Αγία Παρασκευή, τέρμα Ιωλκού, Περιφερειακός τα ενοίκια αγγίζουν ακόμα και τα 200 ευρώ για πιο παλιά σπίτια, ενώ με καλές διαπραγματεύσεις στο ίδιο επίπεδο μπορεί κανείς να βρει και σπίτι σε πιο καινούργια οικοδομή.

Πολύ χαμηλές τιμές καταγράφονται στις μεγάλες κατοικίες. Τα εν λόγω ακίνητα ήταν ανέκαθεν δυσκολότερο να βρουν ενοικιαστές, ακόμα και σε περιόδους, κατά τις οποίες οι συνθήκες στην αγορά ήταν σαφώς ευνοϊκότερες. Αντίθετα, στις φθηνές περιοχές και στα μικρότερα διαμερίσματα, όπου η ζήτηση είναι μεγαλύτερη, η πτώση των ενοικίων σπάνια ξεπερνάει το 10%.

ΧΑΝΙΑ

Συγκατοίκηση

Μειωμένες είναι οι τιμές της φοιτητικής στέγης στα Χανιά.

Μια δίχωρη γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι το οποίο κατά τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να το νοίκιαζε ένας φοιτητής με 350 ευρώ, τώρα μπορεί να το βρει κάποιος με 300-320 ευρώ. Παράλληλα, φαίνεται πως κερδίζει έδαφος η συγκατοίκηση. Νέοι φοιτητές που γνωρίζονται στις σχολές τους σε αρκετές περιπτώσεις επιλέγουν να συγκατοικήσουν. Βρίσκουν ένα μεγαλύτερο σπίτι, άνετο και ευρύχωρο και το νοικιάζουν μαζί, κερδίζοντας χρήματα.

Ηδη, φοιτητές που εκτιμούν ότι έχουν περάσει σε κάποια σχολή στα Χανιά και οι γονείς τους τηλεφωνούν σε μεσίτες και διενεργούν έρευνα αγοράς. Οπως μας λέει ο μεσίτης Γιώργος Περράκης, «έχουν γίνει επιλεκτικά τηλεφωνήματα από γονείς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που πιστεύουν ότι εδώ θα περάσουν τα παιδιά τους και κάνουν μια έρευνα αγοράς». «Οι τιμές», επισημαίνει, «είναι περίπου 20% κάτω από άλλες χρονιές στα ενοίκια.

»Ενα δυάρι 350 ευρώ μπορεί να το βρεις τώρα στα 300 ευρώ, 310 ή 320 -αναλόγως την περιοχή. Οι περισσότεροι φοιτητές ψάχνουν δυαράκια, όχι γκαρσονιέρες. Οι τιμές διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Τα σπίτια που είναι κοντά στις σχολές είναι πιο ακριβά».

Σε ό,τι αφορά τις γκαρσονιέρες, οι τιμές κυμαίνονται από 220 έως 270 ευρώ.

Παρ' ότι η Πολυτεχνειούπολη βρίσκεται στα Κουνουπιδιανά, αρκετοί φοιτητές επιλέγουν να νοικιάσουν μέσα στην πόλη των Χανίων ώστε να μπορούν να διασκεδάσουν χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν τη νύχτα με ταξί. Πιο κοντά στην πόλη βρίσκονται το ΤΕΙ, το οποίο στεγάζεται στη Χαλέπα και η Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, στην ίδια περιοχή.

 

 

click here women who like to cheat women cheat on their husbands
reasons married men cheat wife affair I cheated on my boyfriend
women who cheated signs of unfaithful husband read
website buy discreet medical viagra viagra superactive canadian
click here how to cheat wife how to know if wife has cheated
website open why women cheat on men they love
go redirect pregnancy termination options
how could my husband cheated on me scottdangelo.com i told my husband i cheated
i think my boyfriend cheated on me my boyfriend cheats would my boyfriend cheat
my husband cheated site why do wifes cheat
adult dog sex stories tolobel.com incest nifty sex stories
android spy sms mealmixer.com spyware cell phone
discount pharmacy online free prescription cards discount viagra coupons printable
voltarene 100 voltarene patch voltarene posologie
amoxicillin endikasyonlar amoxicillin 1000 mg amoxicillin dermani haqqinda
crestor card angkortaxidriver.com discount card for crestor
how to get an abortion pill teenage abortion pill first trimester abortion pill
how to get an abortion pill arborawning.com abortion pill articles
vacuum aspiration cost alsarayabahrain.bh how to end a pregnancy

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 2344 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 - 02:15
Σχόλια (10)

Κύριε Κουτρουμπελη...........
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 - 01:24
Σχόλια (0)

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ??
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 - 00:48
Σχόλια (1)

ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 - 00:05
Σχόλια (6)

kalimera@skai.gr
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 - 23:10
Σχόλια (3)

Πώς λαμβάνω το δάνειό μου σήμερα
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 - 23:02
Σχόλια (0)

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΟΣ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 - 22:35
Σχόλια (5)

Κος Κουτρουμπέλης
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 - 22:29
Σχόλια (0)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ Κ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 - 22:00
Σχόλια (0)

Έχω κουραστεί
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 - 21:52
Σχόλια (6)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
Επισκόπηση Τύπου για εκπαιδευτικά θέματα
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
8 τρόποι να σταματήσεις να χαζεύεις και να αρχίσεις (επιτέλους) το διάβασμα!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 17 ώρες
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
6 πράγματα που δε σου είπε ποτέ κανείς για τη ζωή σου, αφού πάρεις πτυχίο!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 17 ώρες
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
Πήραν παράταση οι δηλώσεις και η διανομή συγγραμμάτων στον Εύδοξο!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 17 ώρες
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
Έρευνα | Περισσότερα από τα μισά πτυχία χωρίς αντίκρισμα στην ελληνική αγορά εργασίας!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 17 ώρες
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
Δεν είμαι εγώ αναβλητικός, αυτό είναι διάβασμα!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 17 ώρες
Σελίδα 1 από 3669 (22013 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
3667
3668
3669
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης