Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014
Άλλα τμήματα της πόλης...
Ειδικά μαθήματα
(Δεν απαιτεί ειδικά μαθήματα)
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ 2014: Δείτε τις αντιστοιχίες όλων των Σχολών και Τμημάτων
Δείτε μέσα από τα αντίστοιχα ΦΕΚ, όλες τις αντιστοιχίες Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Τμημάτων ΤΕΙ που θα ισχύουν για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2014-15.
 
α) Πανεπιστημιακά Τμήματα/ Σχολές
 
 
 
 
β) Τμήματα ΤΕΙ / Κατευθύνσεις
 
Δημοσιεύτηκε στα FoititikaNea.grΣχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

 Υπουργέ της παιδείας, για πληρέστερη ενημέρωση, διάβασε το παρακάτω,

 Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Σύμφωνα με τον ψηφισμενο απο τον περασμενο Μάιο νόμο αναφερεται ότι η <<η ισχύς του παρόντος άρθρου αφορά όσους συμμετέιχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2013-2014 και εντευθεν>>. Επομένως το συμπέρασμα είναι ότι δικαιούνται μετεγγραφή όσοι ανήκουν σε κάποιες ειδικές κατηγορίες και είναι επιτυχόντες με το 90%, ενώ για το 10% δεν αναφέρεται τίποτα. Όμως τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε νόμος ο οποίος όριζε ότι για τις ειδικές κατηγορίες θα διατίθενται επιπλέον θέσεις και θα υπάρχουν ξεχωριστές βάσεις για κάθε τμήμα. Παράλληλα τα δύο τελευταία χρόνια γίνονταν και μετεγγραφές βαση οικονομικών κριτηρίων για συγκεκριμένο αριθμο θεσεων για καθε σχολη. Όλες αυτές οι διατάξεις περιελάμβαναν και τους επιτυχοντες του 10%.

 Έπειτα εφαρμόσθηκε η κατάργηση των βάσεων που αντιστοιχόυσαν στις ειδικές κατηγορίες για επιτυχόντες 90% και 10% και ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές ο οποίος λογικά θα έπρεπε να περιλαμβάνει επισης και τις δύο κατηγορίες επιτυχόντων γιατι το πλεονέκτημα για επιπλέον θέσεις υπήρχε και για το 90% αλλά και για το 10% του ιδίου έτους υποβολής μηχανογραφικών. Οπότε η όποια ρύθμιση αφορά και τις δυο κατηγορίες του έτους εισαγωγής.Αρα ειναι λογικο ο νεος νομος να ισχυει για οσους απώλεσαν το πλεονέκτημα  για τις επιπλέον θέσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ -ΤΕΙ, δηλαδή όσοι κατέθεταν το ίδιο έτος μηχανογραφικό.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι όπως είναι ψηφισμένος ο νόμος με την λέξη εντευθεν δίνεται δικάιωμα μετεγγραφης σε οσους θα καταθέσουν μηχανογραφικό με το 10% του χρονου αφου έδωσαν εξετασεις το 2014, δηλαδη οδηγούμαστε στο παραλογισμο.

Όσον αφορά το πρόβλημα υπερσυσσώρευσης των κεντρικών πανεπιστημίων απο φοιτητές λογω του νόμου των μετεγγραφών, επιτρέψτε μου να τονίσω το γεγονός ότι οι επιτυχόντες με το 10% οι οποίοι θα δικαιούνται μετεγγραφή σε κάθε σχολή θα είναι ελάχιστοι. Μιλάμε για αριθμό την τάξεως μικρότερων των δέκα ατόμων.

Έυχομαι να δώσετε την απαραίτητη προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα και να διαπιστώσετε και μόνοι σας την αδικία που υφίστανται οι επιτυχόντες του 10%. Υπάρχει χρόνος ακόμη και τώρα για να καταθέσετε μια τροπολογια στη βουλη σχετικη με αυτο το ζήτημα. Υπάρχουν παιδιά που έχουν σημαντικό πρόβλημα και έτσι για την ιστορία πέρασα ιατρικη κρήτης με το 10% και δεν μπορω να παω γιατι έχασα πρόσφατα τον πατέρα μου. Κι όμως συμβαίνουν και αυτά ...

Ευχαριστώ για την προσοχή σας. 
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)
 ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ....
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)
 Κύριε κουτρουμπελη πείτε μας τη γνώμη σας για αυτό...
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Μ
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014
Άρθρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!Αληθή δεδομένα όσον αφορά τις ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ!Η ΑΠΟΛΥΤΗ ανάλυση!Κ.Κουτρουμπέλη μιά ΓΝΩΜΗ!

Καλησπέρα,θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτησή μου όσον αφορά τους -τουλάχιστον- γελοίους και πλασματικούς αριθμούς των δικαιούχων για μετεγγραφή που παρουσιάζουν οι παράγοντες του Υπουργείου αλλά και τα ΜΜΕ της διαφθοράς.

Κάθε εβδομάδα ακούγεται και ένα διαφορετικό νούμερο.Οι περισσότεροι αν θυμάστε,όταν πρωτακούστηκε ο νόμος, ο Λοβέρδος μίλαγε για περίπου 7.000 μετεγγραφές.

Κάθε εβδομάδα αυτό το νούμερο ανέβαινε κατά χιλιάδες,λές και καθημερινά αναγεννιούνται επιτυχόντες στις ειδικές κατηγορίες.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αριθμός αυτών που δικαιούνται μετεγγραφή είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ από τα νούμερα που ακούγονται τελευταία -  (Έχουν φτάσει να μιλάνε για 40.000 μετεγγραφές).

 ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ!

Ξαφνικά όλη η Ελλάδα απέκτησε τρίτο ή και τέταρτο παιδί ή ξαφνικά όλοι απέκτησαν αδέρφια σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ξαφνικά ΌΛΟΙ έγιναν τέκνα-θύματα τρομοκρατίας!

Σύμφωνα με υπολογισμούς που στηρίζονται στις παλαιότερες χρονιές,οι ειδικές κατηγορίες αντιστοιχούν -περίπου- στο 15-18% των διαγωνΙζόμενων στις πανελλαδικές.

Αν αφαιρέσουμε απο το ποσοστό αυτό ένα 1-2% που αφορά αυτούς που δεν πέρασαν πουθενά (γιατί ας μην ξεχνάμε περίπου 30.000 έμειναν εκτός ΑΕΙ/ΤΕΙ φέτος απο τους 100.000 υποψήφιους) το ποστοστό πάει στο 13-16%.

Αν αφαιρέσουμε ένα 2-3% απο το ποσοστό αυτό που αφορά αυτούς που πέτυχαν στην σχολή προτίμησής τους στον τόπο κατοικίας τους (γιατί ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην πέρασε κανείς απο τις ειδικές κατηγορίες με την πρώτη στην πόλη του) αυτομάτως πάμε στο 10-14% περίπου.

Αφαιρούμε και ένα ποσοστό 1-2% αυτών που δεν θα υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής για διάφορους λόγους (π.χ. δεν υπάρχει αντιστοιχία του τμήματος ΠΟΥΘΕΝΑ,κάποιος που θα ξαναδώσει ή θα κάνει 10% επομένως δεν θα ασχοληθεί με την σχολή επιτυχίας του,αυτών που μπορούν να συντηρούν πολλά σπίτια ή που έχουν σπίτι εκεί που πέρασε το παιδί τους).

Αν συνυπολογίσουμε -χωρίς μαθηματική ακρίβεια- βέβαια ΌΛΟΥΣ αυτούς τους παράγοντες μας βγαίνει ένα ποσοστό γύρω στο 8-10% των συνολικών επιτυχόντων (71.000) που ισοδυναμεί (αν δεν κάνω λάθος) με 5.000-7.500 μετεγγραφές.

ΠΑΝΤΑ για τις ειδικές κατηγορίες μιλάμε (τρίτεκνοι,πολύτεκνοι,ορφανά τέκνα,με αδέρφια φοιτητές κλπ)!

Δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο να συνυπολογίσουμε τον πραγματικό αριθμό των μετεγγραφών που μπορεί να είναι και χαμηλότερους καθώς υπάρχουν και άλλοι διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας (Άλλος μπορεί να φύγει για εξωτερικό,άλλος να πάει σε κολλέγιο κλπ).

Και να συμπληρώσω ότι τόσα χρόνια ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ σε αυτήν την τακτική και ΕΠΡΕΠΕ να αποκτήσουμε ανοσία απέναντι στην ΑΝΟΣΙΑ των υπουργών!
Αυτά τα νούμερα βγαίνουν προς τα έξω ΚΥΡΙΩΣ για να μας κάνουμε να ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ μεταξύ μας, καθώς όταν ακούει ένας φοιτητής Ιατρικής-Νομικής αθήνας, ότι θα μετεγγραφεί στο τμήμα του ένας αριθμός περί των 300-400 ατόμων τρελαίνεται και ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ γιατί θεωρεί (με το δίκιο του) οτι θα υποβαθμιστεί η ποιότητα των σπουδών του.

ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ καθώς αν υπολογίσουμε με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ θα δούμε ότι στις περιζήτητες σχολές του Κέντρου ή της Θεσσαλονίκης θα αυξηθούν οι φοιτητές ΜΟΝΟ κατά 30-50 θέσεις ενώ στις υπόλοιπες θα υπάρξει μιά αύξηση περί των 20-30 θέσεις!
Σε ορισμένες βέβαια μπορεί να είναι λίγο μικρότερος ο αριθμός αλλά θα είναι σε αυτά τα ΕΠΙΠΕΔΑ!

Σημειωτέον, καλό θα ήταν να μην χάβουμε ότι μας πλασάρουνε και να βλέπουμε τα δεδομένα όπως είναι ή το πιό ΟΡΘΟ είναι να ανατρέχουμε σε ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

Δεν αυξήθηκαν ξαφνικά οι τρίτεκνοι,πολύτεκνοι ούτε όλοι απέκτησαν αδέρφια φοιτητές!

Αν ίσχυε το παραπάνω θα είχαμε λύσει το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ εδώ κακαετίες!!!!

Όλο αυτό το παιχνίδι προφανώς και γίνεται για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ!

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων!

Οποιαδήποτε παρατήρηση,σχολιασμός,πρόσθεση είναι ευπρόσδεκτη!

*Και για να προλάβω τους καχύποπτους ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ-ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ! 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)
 Μεσα στη βουλη ειπε ο λοβερδος , οτι ουτε η στατιστικη υπηρεσια δε μπορουσε να τους δωσει νουμερο αλλα ως δια μαγειας ....ειναι 40000 επειδη τους βολευει , στους εκφοβισμους 
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)

 τι μεταγραφες και βλακιες .α ν  ειχαμε κρατος θα εδεινε επιδομα φοιτιτικο 1000 ε υ ρ ω  σε  δικαιουχουσους  και  τελος  στην  ταλ αιπορια ολων

 

 

Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Κλείσιμο]
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)
Εγω να ρωτησω κατι? Εμεις οι δευτεροετεις που σπουδαζουμε ηδη ενα χρονο επαρχεια δεν εχουμε δικαιωμα μεταγραφης φετος?
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
   
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)
 Επαρχία σπουδάζετε 'οχι....... επαρχεία. Δηλαδη τί εχουμε εμείς που ζούμε στην επαρχία.....χολέρα?
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (2)

 Πολύ καλή η ανάλυσή σου και σε γενικές γραμμές με βρίσκει σύμφωνο.

Ο τρόπος που συγκεντρώθηκαν οι προτιμήσεις των υποψηφίων προς μετεγγραφή ήταν πολύ "χαλαρός" και "ερασιτεχνικός" με αποτέλεσμα να διογκωθεί υπέρμετρα το πραγματικό νούμερο.

Με ένα πρόχειρο γκάλοπ σαν edu4u βρήκαμε πολλές περιπτώσεις πρωτοετών φοιτητών που εξέφρασαν την επιθυμία τους για μετεγγραφή χωρίς να είναι πραγματικοί δικαιούχοι. 

Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

 ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ??? (ΓΙΑ ΤΟ 10%)

 

ΑΝ  ΝΑΙ       ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ?

Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Κλείσιμο]
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)
 Εγω να ρωτησω κατι? Εμεις οι δευτεροετεις που εχουμε σπουδασει ηδη ενα χρονο στην επαρχεια δεν εχουμε δικαιωμα μεταγραφης?
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
   
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

 Ετσι όπως το βάζεις ΟΧΙ

Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ, ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ.

 

 

κ. Υπουργέ

 

Πριν λάβετε την οποιαδήποτε απόφασή σας, σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών και πριν αποκλείσετε τα τέκνα πολύτεκνων, τρίτεκνων, κ.λ.π που εισήχθησαν με το 10%,  για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, με το δέοντα σεβασμό και την ανάλογη εκτίμηση,  σας γνωρίζω τα παρακάτω.

 

Ως γνωστόν ο νόμος για τις επιπλέον θέσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των ειδικών κατηγοριών (πολυτέκνων, τριτέκνων, κοινωνικών κριτηρίων) κρίθηκε αντισυνταγματικός.

 

Επιπλέον θέσεις εισαγωγής, οι οποίες αφορούσαν πολύτενους τρίτεκνους κ.λ.π., σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δίνονταν σ’ αυτούς που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις με το 90% ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΟ 10%, δηλ. καταθέτοντας απλώς  μηχανογραφικό με τη βαθμολογία τους από τα δύο προηγούμενα έτη αντίστοιχα.

 

Εφόσον  ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός καταργήθηκαν οι επιπλέον θέσεις και για τις δυο κατηγορίες, ήτοι και για αυτούς που εισάγονταν με το 90%, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ 10%.

 

κ. Υπουργέ

 

Αβίαστα τεκμαίρεται, πως θέλοντας ο νομοθέτης να επανορθώσει ή ισοσκελίσει την απώλεια επιπλέον θέσεων  για τις πολύτεκνες, τρίτεκνες οικογένειες κ.λ.π  και να ευνοήσει αυτές, έφερε στη Βουλή το νόμο του Μαΐου του 2014, για τις ελεύθερες μετεγγραφές, των ανωτέρω ειδικών κατηγοριών, ο οποίος και ψηφίστηκε.   Είναι λοιπόν λογικό και δίκαιο, ηθικό και νόμιμο, να ισχύει ο νόμος αυτός όχι μόνο για όσους έλαβαν μέρος στις γραπτές εξετάσεις και πέτυχαν, αλλά και για όσους συμμετείχαν με το 10% (6% επιτυχόντες απόφοιτοι του 2013 και 4% επιτυχόντες απόφοιτοι του 2012), καταθέτοντας απλώς μηχανογραφικό.

Σίγουρο είναι πως οι θέσεις αυτές για του αποφοίτους του  2012 και ’13 είναι ελάχιστες!

 

Ευελπιστώ πως σύντομα θα καταθέσετε σχετική τροπολογία, με την οποία θα δίνεται το δικαίωμα μετεγγραφής για ΟΛΟΥΣ τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που κατέθεσαν φέτος μηχανογραφικό προς άρση της ολοφάνερης αδικίας την οποία βέβαια, σεις ως έγκριτος πανεπιστημιακός και νομικός καλύτερα γνωρίζετε,  πως μια προσφυγή  σ’ ένα δικαστήριο άμεσα θα διορθώσει. Ώσπου όμως να εκδοθεί η απόφαση και να τελεσιδικήσει  θα έχει χαθεί πολύτιμος ακαδημαϊκός χρόνος και χρήματα.

 

Ειδάλλως, δημιουργείται τεράστια και πρωτόγνωρη αδικία που εγγίζει τα όρια μιας  νομικής θλιβερής εκτροπής ως και συνταγματικής  τοιαύτης στα πλαίσια της ισότητας  των πολιτών απέναντι στο νόμο, άρθρο 4 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος με την επικείμενη αδικία εις βάρος των παιδιών που εισήχθησαν με το 10% και δεν δικαιούνται μετεγγραφής.

 

Προσωπικά σας αναφέρω, πως  φέτος ο ένας γιός μου πέρασε με το 4% (απόφοιτος 2012) στη Χίο, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και ο άλλος μου γιός  με το 6% (απόφοιτος 2013) στην Πάτρα στο τμήμα Φιλοσοφίας και η υπόλοιπη οικογένειά μου μένει μόνιμα σε τρίτη  πόλη, εύλογο  και αυθόρμητο το ερώτημά μου γιατί να μην μπορούν να σπουδάσουν στην ίδια πόλη τα παιδιά μου, την στιγμή που υπάρχει αντίστοιχη σχολή; Δεδομένου ότι τα οικονομικά όλων μας είναι περιορισμένα; Γιατί μου στερείτε το δικαίωμα να σπουδάσουν τα παιδιά μου; Γιατί με κάνετε να αγανακτώ;

 

Ελπίζω, αναμένω!

 

Μετά τιμής

 

Αγανακτισμένος ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ γονιός

......................................................

.....................................................

 

Υποβλήθηκε πριν από 17 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)
 όλα γίνονται προς όφελός τους και για συμφεροντολογικούς σκοπούς ! υποτίθεται πως δεν έδιναν μετεγγραφές στα παλαιότερα έτη που στην τελική δεν επηρεάζουν τους πρωτοετείς φοιτητες ούτε τους φοιτητες που συμμετείχαν στο 10% των θέσεων λόγω μεγάλου αριθμου των μετεγγραφων ενω τελικά ο αριθμος των μετεγγραφων θα ειναι πολυ μικροτςρος απο τον αριθμό που παρουσίαζαν !  
Υποβλήθηκε πριν από 20 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

 Μπραβο σου!

 

 

αν ειναι δυνατον αυτα που λενε

 

ολα γινονται για να παρουν περισσοτερα ΕΥΡΑ,!! 

Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)
 
ΓΟΝΙΟΣΣάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ=ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ
ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ 40000! (ΒΑΖΟΥΝ Κ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΙΣΟΔ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4500) ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ 30% ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ. ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥΣ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30000 ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ) ΘΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥ 12000 ΑΤΟΜΑ . ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΧΟΛΩΝ ΑΠΛΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ( ΤΕΙ). ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΗΘΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΥΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.


Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (2)
Καταρχάς μπράβο, γιατί όσα είπες τα υποστήριξες στοιχειωδώς.

Παρ' όλα αυτά, ακόμα και οι 5.000-7.000 μετεγγραφές είναι πολλές. 

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Χημικό της Αθήνας (δεν επιλέγω τυχαία το τμήμα αυτό, καθώς μαζί με άλλα, π.χ. Φυσικό, Βιολογικό έχει πάρα πολλά εργαστήρια) , για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 εκτιμά ότι μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και Χ εισακτέους. Το υπουργείο δε νοιάζεται καθόλου για την εκτίμηση αυτή, ίσα ίσα ορίζει τον αριθμό των εισακτέων (γενική σειρά - χωρίς τις μετεγγραφές) στους Χ + 30 / Χ + 50  . Αυτό μεταφράζεται σε 1-2 εργαστηριακά τμήματα ακόμα, δηλαδή σε ένα με δύο πακέτα αναλωσίμων παραπάνω.

Άρα ξεκινάμε με το γεγονός ότι ακόμα και ΧΩΡΙΣ τις μετεγγραφές, τα τμήματα θα λάβουν από τη γενική σειρά περισσότερους φοιτητές από όσους μπορούν να υποστηρίξουν. Παράλληλα, η χρηματοδότησή τους μειώνεται δραστικά. Και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.

Έτσι, τα όρια είναι ασφυκτικά, ακόμα και χωρίς να γίνει καμία μετεγγραφή. Γιατί από τη μία αυξάνονται οι εισακτέοι από το υπουργείο και από την άλλη μειώνεται δραματικά η χρηματοδότηση. Επίσης, το τμήμα θα πρέπει να αγοράσει περισσότερα αντιδραστήρια.

Ακόμα λοιπόν κι αν μπουν άλλοι 30-40-50 φοιτητές μέσω μετεγγραφής (γεγονός που δεν πιστεύω, θα ναι πολλοί περισσότεροι), μπορεί να φαντάζουν λίγοι σε σχέση με τις εκτιμήσεις που βλέπουμε στα ΜΜΕ, άλλα έρχονται να προστεθούν σε έναν ΗΔΗ μεγάλο αριθμό εισακτέων και σε μία περίοδο που η χρηματοδότηση έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Άρα δε θα πρέπει να υποτιμάμε τον αριθμό αυτό.

Όλα τα παραπάνω προσαρμόζονται απόλυτα σε εργαστηριακές σχολές. Αυτές θα εμφανίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Σχολές όπως η Νομική, η Φιλολογία κ.α. φυσικά θα έχουν λειτουργικά προβλήματα, αλλά θα είναι λιγότερα.


Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

Και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου σε ότι αφορά τα προβλήματα που ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ- όπως και τόνισες!

Τα προβλήματα αυτά ΣΙΓΟΥΡΑ προυπάρχουν και δεν θα αναγεννηθούν με την εφαρμογή του νόμου 53 (άρθρο 10) απλώς σίγουρα θα αυξηθούν κατά ένα μικρό ποσοστό (άλλο να έχεις 150 και άλλο 180-190),

Εγώ αυτό που προσπάθησα να αποδείξω είναι ότι τα πραγματικά νούμερα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μπορούν να είναι αυτά που ακούγονται!

Όσον αφορά τα προβλήματα...Ναι υπάρχουν και θα υπάρξουν αλλά αυτό θα πρέπει να το διευθετήσει το Υπουργείο και όχι εμείς οι απλοί πολίτες.Άλλωστε για αυτό ψηφίστηκαν γιατί κρίθηκαν ικανοί (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) να λύσουν τα προβλήματα της παιδείας και κυρίως της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Και για να σε πείσω, θα σου πώ ένα πράγμα που πιστεύω ότι θα το καταλάβεις πολύ εύκολα καθώς φαίνεσαι αρκετά εύστροφο άτομο!

Τα προβλήματα που θα προκύψουν δεν θα είναι απόρροια των μετεγγραφών αλλά ΕΙΝΑΙ αποτέλεσμα της ανικανότητας των ιθυνοντων!

Από την στιγμή που ψηφίστηκε ένας νόμος τον Μαιο του 2014 θα έπρεπε το υπουργείο με διορθωτικές κινήσεις να καλύψει το κενό που επρόκειτο να δημιουργηθεί τον Οκτώμβριο που αρχίζουν τα μαθήματα...

Αν'αυτού απο τον περασμένο Μαιο ο Κύρος-επίτιμος Υπουργός των παραθύρων και των ΜΜΕ δεν έκανε απολύτως τίποτα την στιγμή που έπρεπε και που υπήρχαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ αλλά έβγαινε-βγαίνει σε καθημερινή βάση στα παράθυρα και κάνει δηλώσεις...

Οπότε αν οι ιθύνοντες είχαν κάνει αυτές τις διορθωτικές κινήσεις (μείωση των εισακτεων σε κάποιες σχολές,αύξηση της χρηματοδότησης,χορηγίες κλπ)- τότε που ΕΠΡΕΠΕ δηλαδή- σήμερα δεν θα συζητούσαμε καν για τις μετεγγραφές!

 

Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Κλείσιμο]
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)

 Υπηρχαν παλια αποχες οπου οι φοιτητες Ιατρικης στην Αθηνα ηταν 200 οι εισακτεοι και  γινοταν 800-1000!!!!!! Δεκαετια 70-80 'οπου καθε βουλευτης εφερνε από 10-20 ¨καρκινοπαθεις¨από Ιταλια κλπ. Και ομως υπηρχαν τροποι να λειτουργουν, Μην εισαι σιγουρος γι αυτα που λες. Το ανεφερε Προεδρος σχολης στο Λοβερδο

Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  [Κλείσιμο]
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)
 Υπήρχαν και εποχές που στην Ελλάδα δεν υπήρχε καν πανεπιστήμιο!!

Μήπως να το καταργήσουμε κι αυτό;;

Ποιο είναι το ζητούμενο;; Απλά να μπορεί να λειτουργεί η σχολή ή να μπορεί να λειτουργεί ποιοτικά και αποδοτικά;;
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
    
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

Το δευτερο, οπως τα λες. Αλλα τι εννοεις να μη γινουν φετος οι μετεγγραφες????? Θα πρεπει να ξαναγινουν τα μηχανογραφικα από την αρχη. Επειδη δε ολοι λιγο πολυ σπουδασαμε γαι πες μας τα εργαστηρια ηταν γεματα???? Συνηθως ειχαν μικρη πληροτητα απο φοιτητες που απλα δεν πανε. Πως δημιουργηθηκαν οι 180000 ¨λιμναζοντες¨????

Ο Λοβερδος ειπε για φετος να βαλουν πλατες οι πρυτανεις. Εσυ λες να μη γινουν?????

Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)
 φιλε μου εχεισ δικιο, που να το βρεισ και εσυ και εγω μαζι!!!!
Υποβλήθηκε πριν από 23 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Κλείσιμο]
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (2)

ΌΧΙ!
Αυτή η λογική ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επικρατεί!
Από την στιγμή που υπάρχει ΔΙΚΙΟ πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε αυτήν την χώρα να μάθουμε να το ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ!
Οι άμεσες κινήσεις που έπρεπε να είχαν γίνει είναι : Προσφυγή στο ΣτΕ για μην εφαρμογή του άρθρου 53 εντός των χρονικών ορίων.Όπου και σίγουρα θα υπήρχε απόφαση για ΑΜΕΣΗ εφαρμογή του νόμου πρίν την έναρξη του ακαδημιακού έτους για να μην υπάρξουν ανισότητες (βλέπε αυτούς που θα χάσουν τα πρώτα εργαστήρια,μαθήματα).

Ο χρόνος είναι ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ δεν μπορεί να σπαταλάται έτσι και να χάνονται εξάμηνα!

Απλά τα πράγματα... 

Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
   
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  [Κλείσιμο]
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)
επειδη βλεπω πως εχετε γνωση επι του θεματος θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα. ειμαι φοιτητρια φιλολογιας στο ρεθυμνο κρητης, καταγομαι απο αθηνα κ η οικογενεια μου μενει εκει, φετος εδωσε ο αδερφος μου πανελληνιες και περασε λογιστικη στο τει καβαλας, θα κανει αιτηση για μεταγραφη. Που πιστευεται να εχει περισσοτερες πιθανοτητες να μεταγραφει στην αθηνα ή στην κρητη?? ευχαριστω 
Υποβλήθηκε πριν από 14 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
    
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!
Πάντως ο νόμος ορίζει την μεταφορά του στο τόπο που επιθυμεί.

Είναι πράγματι πολύ γενικό αλλά από ότι φαίνεται απο την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τον νόμο...ο νομοθέτης ήθελε να πεί ''οι δικαιούχοι θα μεταφερουν την θέση στον κοντά στον τόπο κατοικίας τους''.

Άλλωστε χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες..ο αδερφό σου -λογικά- θέλει να μετεγγραφεί κοντά στον τόπο κατοικίας του. 

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις...Αν τηρηθεί το γράμμα του νόμου ο αδερφός σου θα μετεγγραφεί σίγουρα εκεί που θέλει (υποθέτω Αθήνα)

Αν όμως γίνει υποχρεωτικά στον τόπο κατοικίας τότε θα μετεγγραφεί στην Αθήνα,σίγουρα!

Απο εκεί και πέρα αν δεν υπάρχει ΤΕΙ λογιστικής στο ρεθυμνο (που νομίζω πώς δεν υπάρχει) τότε δικαιούται σίγουρα για Αθήνα!

Βέβαια, μπορεί να οριστεί και το εξής:Όσοι έχουν αδέρφια φοιτητές εκτός τόπου κατοικίας και τυχαίνει να υπάρχει αντίστοιχο τμήμα εκεί τότε να δικαιούνται μεταφορά θέσης για εκεί... 

Αναμένουμε την υπουργική απόφαση που λογικά θα ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις...

Πάντως με τον ψηφισμένο νόμο του Μαιου ...έχει δικαίωμα μεταφοράς της θέσης του σε αντίστοιχο τμήμα που επιθυμεί (όπου θέλει δηλαδή-αλλά δεν νομίζω πώς θα εφαρμοστεί αυτό τελικά γιατί μπορεί να γίνει κατάχρηση του νόμου απο επιτήδειους...)

Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ 2013
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014
Εκπαιδευτικό Σύστημα
..........ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ 2013 .......
 ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ '13, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΟ 10% ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ '12! ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΜΑΣΤΕ! ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ '12 ΠΕΡΣΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΟ 4% ΤΟ 2015.

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ !!! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ !!!

ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 2012 ΠΕΡΣΥ, ΕΤΣΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ 10% ΤΟ 2015. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΟΥΜΕ!

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 4%, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ 10% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ 2014 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ 2014 ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟ 10% ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ 6% ΑΥΤΟΥ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΙ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΛΕΝΕ -ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ- ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ! ΓΡΑΨΑΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ, ΑΝ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΑΔΙΚΟΥΝ, ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ...

ΠΟΛΛΟΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ 6% ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΜΟΡΙΑ!

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ !!! ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ 2012!

ΖΗΤΑΜΕ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ ΜΕ ΤΟ 4% ΤΟ 2015 !!!

ΑΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ...

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΕΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)
Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε.
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)
 Σαβ. πόσα μορια εχεις και για πού?
Υποβλήθηκε πριν από 6 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ 2014
 
ΚΑΝΤΟ STICKY ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ 2014.
 

 

Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ !!!

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ; Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 2012 ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ 10%, Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 2014 -ΟΠΩΣ ΖΗΤΑΤΕ ΕΣΕΙΣ- ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ 10% ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ 6 % ;;; (ΕΣΕΙΣ ΤΟ 2016 ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ 4% ΣΑΣ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ)

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

Υποβλήθηκε πριν από 15 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)

ΟΙ ΤΟΥ 2014 ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ . ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ 2015 ΕΣΕΙΣ 4% ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ 2014 ΜΟΝΟ 6% ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ???? ΟΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 10% ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΗΔΗ ΤΟ 6% ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ 6%
οι φετινοι υποψηφιοι δε συμφωνουν με κατι εξυπνους σαν εσενα και ζητουν να εφαρμοσθει  ο νομος που τους δινει το 10%

Υποβλήθηκε πριν από 17 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Κλείσιμο]
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)

 ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ 2014

Υποβλήθηκε πριν από 17 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  [Κλείσιμο]
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΜΕΘΑ ΝΑ ΑΔΙΚΗΘΟΥΜΕ, ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ 2014.

ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ '12 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΕΡΣΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ 10% ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ !!!

ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ !!!

ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΦΕΤΟΣ! ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΖΗΤΑΜΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Σ' ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΦΙΛΤΑΤΕ !!!

Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
   [Κλείσιμο]
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (2)

ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕΣ!!!. ΤΗ ΦΑΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 12ΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ 14ΡΗΔΕΣ!!!!!!!!!! 

 

ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ . ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ 14ΡΗΔΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
     
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

 ΕΣΕΙΣ ΟΙ 14ΑΡΗΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ 6% ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΤΟ 2016 ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ 4%...

Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΠΕΡΣΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΛΑΒΕ ΤΟ ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ ΕΙΤΕ ΩΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗ !!!

Υποβλήθηκε πριν από 14 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
     
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

 ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ 6% ΚΑΙ ΤΟ 2016 ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ 4% ΟΙ 14ΑΡΗΔΕΣ !!!

Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΑΒΕ ΤΟ ΕΙΤΕ ΩΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ) ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ (ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ/ΣΑΣ) !!!

ΟΟΟΧΙ ΟΛΟΙ ΜΕ 10% ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 2013 ΜΕ 6% ΜΟΝΟ !!!

Υποβλήθηκε πριν από 14 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα   Πανελλαδικές 2014 - Μηχανογραφικό 2014
Το σχέδιο για τις μετεγγραφές φοιτητών
 Yστερα από δύο μήνες διαπραγματεύσεων με τα συντονιστικά των Πρυτάνεων και των Προέδρων ΤΕΙ το υπουργείο Παιδείας έχει καταλήξει σε ένα τελικό σχέδιο για τις μετεγγραφές φοιτητών. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ το σχέδιο έχει ως εξής: 

Άμεσα θα εκδοθούν δύο υπουργικές αποφάσεις οι οποίες θα καθορίζουν επιμέρους ζητήματα των μετεγγραφών. Με αυτές θα καθοριστεί: 

1.Χρονικό διάστημα κατάθεσης αιτήσεως μετεγγραφής, 

2.Πλήρης αντιστοίχηση των γνωστικών αντικειμένων των τμημάτων. Μετεγγραφή σε συγγενές τμήμα θα απαγορεύεται 

3.Η αναπηρία ως προϋπόθεση μετεγγραφής θα πρέπει να βεβαιώνεται από ΚΕΠΑ και όχι απλώς από γιατρό. 

4.Επιτρέπονται οι αμοιβαίες μετεγγραφές από περιφερειακό πανεπιστήμιο και ΤΕΙ σε κεντρικό.

5.Επί δύο αδελφών η μετεγγραφή του δεύτερου γίνεται στο ίδρυμα που έχει εγγραφεί ο πρώτος. αν όμως πρόκειται για περιφερειακά ιδρύματα η μετεγγραφή γίνεται ελεύθερα και το ίδρυμα του προσφάτως επιτυχόντος.

6.Στα εργαστήρια θα εκπαιδεύονται κατά προτεραιτότητα οι φοιτητές που πέτυχαν στο οικείο τμήμα και στη συνέχεια οι εκ μετεγγραφής φοιτητές

7.Η αντιστοιχία των σχολών και των τμημάτων των ΑΕΙ καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Παιδείας. Η απόφαση εκδίδεται έπειτα από γνώμη της ΑΔΙΠ.

 

 

 


πηγή: tovima.gr

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ, ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ.

 

κ. Υπουργέ

 

Πριν λάβετε την οποιαδήποτε απόφασή σας, σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών και πριν αποκλείσετε τα τέκνα πολύτεκνων, τρίτεκνων, κ.λ.π που εισήχθησαν με το 10%,  για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, με το δέοντα σεβασμό και την ανάλογη εκτίμηση,  σας γνωρίζω τα παρακάτω.

 

Ως γνωστόν ο νόμος για τις επιπλέον θέσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των ειδικών κατηγοριών (πολυτέκνων, τριτέκνων, κοινωνικών κριτηρίων) κρίθηκε αντισυνταγματικός.

 

Επιπλέον θέσεις εισαγωγής, οι οποίες αφορούσαν πολύτενους τρίτεκνους κ.λ.π., σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δίνονταν σ’ αυτούς που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις με το 90% ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΟ 10%, δηλ. καταθέτοντας απλώς  μηχανογραφικό με τη βαθμολογία τους από τα δύο προηγούμενα έτη αντίστοιχα.

 

Εφόσον  ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός καταργήθηκαν οι επιπλέον θέσεις και για τις δυο κατηγορίες, ήτοι και για αυτούς που εισάγονταν με το 90%, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ 10%.

 

κ. Υπουργέ

 

Αβίαστα τεκμαίρεται, πως θέλοντας ο νομοθέτης να επανορθώσει ή ισοσκελίσει την απώλεια επιπλέον θέσεων  για τις πολύτεκνες, τρίτεκνες οικογένειες κ.λ.π  και να ευνοήσει αυτές, έφερε στη Βουλή το νόμο του Μαΐου του 2014, για τις ελεύθερες μετεγγραφές, των ανωτέρω ειδικών κατηγοριών, ο οποίος και ψηφίστηκε.   Είναι λοιπόν λογικό και δίκαιο, ηθικό και νόμιμο, να ισχύει ο νόμος αυτός όχι μόνο για όσους έλαβαν μέρος στις γραπτές εξετάσεις και πέτυχαν, αλλά και για όσους συμμετείχαν με το 10% (6% επιτυχόντες απόφοιτοι του 2013 και 4% επιτυχόντες απόφοιτοι του 2012), καταθέτοντας απλώς μηχανογραφικό.

Σίγουρο είναι πως οι θέσεις αυτές για του αποφοίτους του  2012 και ’13 είναι ελάχιστες!

 

Ευελπιστώ πως σύντομα θα καταθέσετε σχετική τροπολογία, με την οποία θα δίνεται το δικαίωμα μετεγγραφής για ΟΛΟΥΣ τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που κατέθεσαν φέτος μηχανογραφικό προς άρση της ολοφάνερης αδικίας την οποία βέβαια, σεις ως έγκριτος πανεπιστημιακός και νομικός καλύτερα γνωρίζετε,  πως μια προσφυγή  σ’ ένα δικαστήριο άμεσα θα διορθώσει. Ώσπου όμως να εκδοθεί η απόφαση και να τελεσιδικήσει  θα έχει χαθεί πολύτιμος ακαδημαϊκός χρόνος και χρήματα.

 

Ειδάλλως, δημιουργείται τεράστια και πρωτόγνωρη αδικία που εγγίζει τα όρια μιας  νομικής θλιβερής εκτροπής ως και συνταγματικής  τοιαύτης στα πλαίσια της ισότητας  των πολιτών απέναντι στο νόμο, άρθρο 4 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος με την επικείμενη αδικία εις βάρος των παιδιών που εισήχθησαν με το 10% και δεν δικαιούνται μετεγγραφής.

 

Προσωπικά σας αναφέρω, πως  φέτος ο ένας γιός μου πέρασε με το 4% (απόφοιτος 2012) στη Χίο, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και ο άλλος μου γιός  με το 6% (απόφοιτος 2013) στην Πάτρα στο τμήμα Φιλοσοφίας και η υπόλοιπη οικογένειά μου μένει μόνιμα σε τρίτη  πόλη, εύλογο  και αυθόρμητο το ερώτημά μου γιατί να μην μπορούν να σπουδάσουν στην ίδια πόλη τα παιδιά μου, την στιγμή που υπάρχει αντίστοιχη σχολή; Δεδομένου ότι τα οικονομικά όλων μας είναι περιορισμένα; Γιατί μου στερείτε το δικαίωμα να σπουδάσουν τα παιδιά μου; Γιατί με κάνετε να αγανακτώ;

 

Ελπίζω, αναμένω!

 

Μετά τιμής

 

Αγανακτισμένος ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ γονιός

 

Υποβλήθηκε πριν από 17 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)

 ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,

 Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Σύμφωνα με τον ψηφισμενο απο τον περασμενο Μάιο νόμο αναφερεται ότι η <<η ισχύς του παρόντος άρθρου αφορά όσους συμμετέιχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2013-2014 και εντευθεν>>. Επομένως το συμπέρασμα είναι ότι δικαιούνται μετεγγραφή όσοι ανήκουν σε κάποιες ειδικές κατηγορίες και είναι επιτυχόντες με το 90%, ενώ για το 10% δεν αναφέρεται τίποτα. Όμως τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε νόμος ο οποίος όριζε ότι για τις ειδικές κατηγορίες θα διατίθενται επιπλέον θέσεις και θα υπάρχουν ξεχωριστές βάσεις για κάθε τμήμα. Παράλληλα τα δύο τελευταία χρόνια γίνονταν και μετεγγραφές βαση οικονομικών κριτηρίων για συγκεκριμένο αριθμο θεσεων για καθε σχολη. Όλες αυτές οι διατάξεις περιελάμβαναν και τους επιτυχοντες του 10%.

 Έπειτα εφαρμόσθηκε η κατάργηση των βάσεων που αντιστοιχόυσαν στις ειδικές κατηγορίες για επιτυχόντες 90% και 10% και ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές ο οποίος λογικά θα έπρεπε να περιλαμβάνει επισης και τις δύο κατηγορίες επιτυχόντων γιατι το πλεονέκτημα για επιπλέον θέσεις υπήρχε και για το 90% αλλά και για το 10% του ιδίου έτους υποβολής μηχανογραφικών. Οπότε η όποια ρύθμιση αφορά και τις δυο κατηγορίες του έτους εισαγωγής.Αρα ειναι λογικο ο νεος νομος να ισχυει για οσους απώλεσαν το πλεονέκτημα  για τις επιπλέον θέσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ -ΤΕΙ, δηλαδή όσοι κατέθεταν το ίδιο έτος μηχανογραφικό.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι όπως είναι ψηφισμένος ο νόμος με την λέξη εντευθεν δίνεται δικάιωμα μετεγγραφης σε οσους θα καταθέσουν μηχανογραφικό με το 10% του χρονου αφου έδωσαν εξετασεις το 2014, δηλαδη οδηγούμαστε στο παραλογισμο.

Όσον αφορά το πρόβλημα υπερσυσσώρευσης των κεντρικών πανεπιστημίων απο φοιτητές λογω του νόμου των μετεγγραφών, επιτρέψτε μου να τονίσω το γεγονός ότι οι επιτυχόντες με το 10% οι οποίοι θα δικαιούνται μετεγγραφή σε κάθε σχολή θα είναι ελάχιστοι. Μιλάμε για αριθμό την τάξεως μικρότερων των δέκα ατόμων.

Έυχομαι να δώσετε την απαραίτητη προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα και να διαπιστώσετε και μόνοι σας την αδικία που υφίστανται οι επιτυχόντες του 10%. Υπάρχει χρόνος ακόμη και τώρα για να καταθέσετε μια τροπολογια στη βουλη σχετικη με αυτο το ζήτημα. Υπάρχουν παιδιά που έχουν σημαντικό πρόβλημα και έτσι για την ιστορία πέρασα ιατρικη κρήτης με το 10% και δεν μπορω να παω γιατι έχασα πρόσφατα τον πατέρα μου. Κι όμως συμβαίνουν και αυτά ...

Ευχαριστώ για την προσοχή σας. 
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

Τα παιδιά του 10% ,πολύτεκνα γιατί τα βγάζετε έξω, την στιγμή που εισήχθησαν στις σχολές φέτος(2013-14), όπως όλοι  .Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι μεγάλη αδικία. Κάναμε το 10% ,επειδή δεν πήραμε τα προηγούμενα  χρόνια μεταγραφή για να μπορούμε να πάρουμε φέτος  ως πολύτεκνοι -αφού αυτό ψηφίστηκε το Μάιο-και  ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ βάζετε και το παρακάτω "Η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου αφορά στους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 και εντεύθεν. ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!. Γιατί δεν διευκρινίζετε" σε όσους έκαναν μηχανογραφικό το σχολικό  έτος 2013-2014 ".Ξέρετε ότι  όλο αυτό είναι παράνομο και θα προκαλέσει δικαστικές διαμάχες

Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (5)

 Έως και 26 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές  τωνμ πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και   τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει το σύστημα στο υπουργείο Παιδείας, όπου θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τις μετεγγραφές.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής και τόνισε τα εξής:
Α. έχουμε δύο κατηγορίες. Είναι η μεγάλη μάζα, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και ειδικές κατηγορίες με νόμο που ψηφίστηκε το Μαΐο του 2014 και είναι και η άλλη κατηγορία με τα οικονομικά κριτήρια με νόμο που ψηφίστηκε αργότερα. Συγχρόνως θα υποβάλλεται μια αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας και από εκεί και πέρα οι αιτήσεις αυτές θα διαβιβαστούν στα αντίστοιχα τμήματα, όπου θα γίνεται και ο έλεγχος των δικαιολογητικών για να προχωρήσουν στην μετεγγραφή των φοιτητών αυτών. 
Β.Τα πράγματα πάνε όπως προβλέψαμε, αυτό όμως που θα ήθελα να διευκρινίσω  είναι ότι επειδή ο νόμος δεν υπήρχε και είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε ισχύ φέτος και δεν έχουμε σαφή εικόνα αριθμού, ζητήσαμε με τη διαδικασία της εγγραφής να κάνουν και μία δήλωση ενδιαφέροντος  για το ποιοι προτίθενται  να μετεγγραφούν και που προτίθενται να μετεγγραφούν. Αυτό γίνεται για να έχουμε ένα κατ’αρχήν αριθμό. Δεν λέμε ότι θα είναι και ο πραγματικός αριθμός, αλλά να έχουμε μια αρχική εκτίμηση  με τη λήξη των εγγραφών, και να ξέρουμε πόσοι περίπου θα είναι οι φοιτητές που θα κάνουν μετεγγραφή, γιατί έχουμε και το πρόβλημα των κεντρικών πανεπιστήμιων που θα δεχθούν το μεγάλο αριθμό φοιτητών. 
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ 
Γ.Δικαίωμα μετεγγραφών έχουν αυτοί οι οποίοι έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2014, αυτοί δικαιούνται μετεγγραφή και μόνο, ό νόμος είναι σαφής. 
Δεν δικαιούνται μετεγγραφή όσοι πέρασαν με το 10%, διότι δεν έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο 2014 όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά έδωσαν εξετάσεις το 2013 και χρησιμοποίησαν το 10% με την περσινή τους βαθμολογία. 
Δ.Τη Δευτέρα πιστεύουμε ότι θα βγουν και οι  δύο Υπουργικές Αποφάσεις που θα προβλέπουν  τις περιπτώσεις αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα γίνονται οι μετεγγραφές. 

Υποβλήθηκε πριν από 3 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

κ. Κυριαζή, για πληρέστερη ενημέρωση, διάβασε και το παρακάτω,

 Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Σύμφωνα με τον ψηφισμενο απο τον περασμενο Μάιο νόμο αναφερεται ότι η <<η ισχύς του παρόντος άρθρου αφορά όσους συμμετέιχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2013-2014 και εντευθεν>>. Επομένως το συμπέρασμα είναι ότι δικαιούνται μετεγγραφή όσοι ανήκουν σε κάποιες ειδικές κατηγορίες και είναι επιτυχόντες με το 90%, ενώ για το 10% δεν αναφέρεται τίποτα. Όμως τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε νόμος ο οποίος όριζε ότι για τις ειδικές κατηγορίες θα διατίθενται επιπλέον θέσεις και θα υπάρχουν ξεχωριστές βάσεις για κάθε τμήμα. Παράλληλα τα δύο τελευταία χρόνια γίνονταν και μετεγγραφές βαση οικονομικών κριτηρίων για συγκεκριμένο αριθμο θεσεων για καθε σχολη. Όλες αυτές οι διατάξεις περιελάμβαναν και τους επιτυχοντες του 10%.

 Έπειτα εφαρμόσθηκε η κατάργηση των βάσεων που αντιστοιχόυσαν στις ειδικές κατηγορίες για επιτυχόντες 90% και 10% και ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές ο οποίος λογικά θα έπρεπε να περιλαμβάνει επισης και τις δύο κατηγορίες επιτυχόντων γιατι το πλεονέκτημα για επιπλέον θέσεις υπήρχε και για το 90% αλλά και για το 10% του ιδίου έτους υποβολής μηχανογραφικών. Οπότε η όποια ρύθμιση αφορά και τις δυο κατηγορίες του έτους εισαγωγής.Αρα ειναι λογικο ο νεος νομος να ισχυει για οσους απώλεσαν το πλεονέκτημα  για τις επιπλέον θέσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ -ΤΕΙ, δηλαδή όσοι κατέθεταν το ίδιο έτος μηχανογραφικό.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι όπως είναι ψηφισμένος ο νόμος με την λέξη εντευθεν δίνεται δικάιωμα μετεγγραφης σε οσους θα καταθέσουν μηχανογραφικό με το 10% του χρονου αφου έδωσαν εξετασεις το 2014, δηλαδη οδηγούμαστε στο παραλογισμο.

Όσον αφορά το πρόβλημα υπερσυσσώρευσης των κεντρικών πανεπιστημίων απο φοιτητές λογω του νόμου των μετεγγραφών, επιτρέψτε μου να τονίσω το γεγονός ότι οι επιτυχόντες με το 10% οι οποίοι θα δικαιούνται μετεγγραφή σε κάθε σχολή θα είναι ελάχιστοι. Μιλάμε για αριθμό την τάξεως μικρότερων των δέκα ατόμων.

Έυχομαι να δώσετε την απαραίτητη προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα και να διαπιστώσετε και μόνοι σας την αδικία που υφίστανται οι επιτυχόντες του 10%. Υπάρχει χρόνος ακόμη και τώρα για να καταθέσετε μια τροπολογια στη βουλη σχετικη με αυτο το ζήτημα. Υπάρχουν παιδιά που έχουν σημαντικό πρόβλημα και έτσι για την ιστορία πέρασα ιατρικη κρήτης με το 10% και δεν μπορω να παω γιατι έχασα πρόσφατα τον πατέρα μου. Κι όμως συμβαίνουν και αυτά ...

Ευχαριστώ για την προσοχή σας. 
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)
 Osoi endiafereste gia to 10% parte thlefwno sth grammateia ths PAE olympiakos h steilte mail sto Karembe@gmail.com. To epomeno S/K 8a perasete apo test kai osoi petuxete 8a parete eishthria diarkeias gia tous agwnes tou kupellou. Dwro ena aposmhtiko masxalhs kai ena sampouan mpuras eidiko gia thn trixoptwsh. Oi deka prwtoi 8a kerdisoun mia eksamhnh sundromh sthn efhmerida gauros.
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Κλείσιμο]
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (2)
 καλησπέρα χρειάζομαι βοήθεια επειγόντως!!πέρασα στην φλώρινα αλλά θέλω μεταγραφή στη θεσσαλονίκη. οι γονείς μου είναι χωρισμένοι,παίζει κάποιο ρόλο αυτό??? επίσης για τα οικονομικά κριτήρια είπαν ότι είναι για κάτω από 9000 χιλιάδες κατα κεφαλήν. εγώ που ζω με την μητέρα μου μόνο και δήλωσε μηδενικό εισόδημα γιατί είναι άνεργη αλλά της βάλαν εισόδημα 12000 ευρώ .μετράει το ότι είναι μόνο ένα άτομο?έχω πιθανότητες για μεταγραφή ή όχι ???
Υποβλήθηκε πριν από 3 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  [Κλείσιμο]
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (1)
 πολλες κουβερτες και παπλωματα να αγορασεις.θα σε φαει η μοναξια και το κρυο στη φλωρινα. αν δεν σου γουσταρε να μην δηλωνες φλωρινα. περασες με 13500 φλωρινα και θες αριστοτελειο με 17.000?χαχαχαχα
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
    
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)
 oxi oti se afora alla egrapsa 15.602 . den me endiefere h flwrina alla to paidagwgiko kai afou den epiana edw hlpiza se metagrafh .den me xalaei ka8olou kai na ksanadwsw opote mougka ^_^
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
   
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

 Το ότι οι γονείς σου είναι διαζευγμένη δεν παίζει κανένα ρόλο στις μετεγγραφές. 

Το εισόδημα που καταλόγισε η εφορία στη μητέρα σου προφανώς είναι τεκμαρτό.

Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες