Σάββατο, 23 Μαΐου 2015
Άλλα τμήματα της πόλης...
Ειδικά μαθήματα
(Δεν απαιτεί ειδικά μαθήματα)
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης
Share
rado
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015
Σχολές - Τμήματα
4% Κ.Κουτρούμπελη
 Κύριε Κουτρούμπελη καλησπέρα είμαι υποψήφιος με το 4%, πιστεύεται ότι με 14160 μόρια έχω ελπίδες για μαθηματικό θεσσαλονίκης;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015
Επικαιρότητα
Η ιστορία μιας διάσημης φωτογραφίας

Ποια είναι αυτή η γυναίκα; 

Πώς τη λένε; Την ξέρω; Κάτι μου λέει το πρόσωπό της. Πού την έχω δει;

 

Στην τηλεόραση; Στο internet; Στο σινεμά; Κάπου στον δρόμο; Είναι διαφήμιση, είναι πραγματικότητα, τι είναι; Μοιάζουν τα πρόσωπα, μπορείς να μπερδευτείς. Μήπως είναι κάποιος δικός μου άνθρωπος; Κι αν είναι μια παλιά φωτογραφία της οικογένειάς μου, αν είναι συγγενής μου, αίμα μου; Μια άγνωστη ιστορία του προσφυγικού μας παρελθόντος; Τα ξέρω τα μάτια της…

 

Ποια είναι, άραγε, αυτή η γυναίκα; Μοιάζει φτωχή και κουρασμένη. Τι της έχει συμβεί;Από ποια δύσκολη εποχή έρχεται η εικόνα της; Από ποια χώρα; Σε ποιο σημείο της αέναης Αδικίας βρέθηκε να ζει;

 

Τι απέγινε εκείνη; Τι απέγιναν τα παιδιά της; Τι απέγιναν οι σκέψεις της; Χάθηκαν; Ή μήπως όχι; Είναι εδώ δίπλα μου; Μήπως ζει; Μήπως βρίσκεται στην Αθήνα, μήπως βλέπουμε τον ίδιο ήλιο τώρα που γράφω στο μικρό μου δωμάτιο; Ποια είναι; Μήπως δεν έχει σημασία; Μήπως χάνω (ξανά) τον χρόνο μου; Τι με νοιάζει; Τι θα αλλάξει στη δική μου τη ζωή αν ξέρω; Πότε θα αλλάξει η δική μου η ζωή αν, τελικά, μάθω;

Ποια είναι;
Mother 1

 

Επί 20 ολόκληρα μίλια, η φωτογράφος σκεφτόταν αν θα έπρεπε να είχε σταματήσει σ’ αυτό που είδε με την άκρη του ματιού της στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Η δουλειά είχε γίνει, την αμοιβή της θα την έπαιρνε, μέχρι τελευταίο σεντ, έξω έβρεχε κι όμως μέσα της υπήρχε μια δύναμη- μη ελέγξιμη πια- που δεν άφηνε σε ησυχία το μυαλό της. Για 20 μίλια ήταν αναποφάσιστη (μικρή απόσταση, αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν πολλοί που διανύουν αναποφάσιστοι κι αδρανείς ολόκληρη τη ζωή τους). Ξαφνικά σταμάτησε το αυτοκίνητο. Ο δρόμος ήταν άδειος. Επιτόπου στροφή. Ακολούθησε την αντίθετη πορεία – του δρόμου και της λογικής- και βρέθηκε ξανά στον καταυλισμό.

 

Εκεί ζούσαν προσωρινά, με τις οικογένειές τους σε παραπήγματα, περιφερόμενοι άστεγοι αγρότες. Πάμφθηνα εργατικά χέρια μεταναστών για τις καλλιέργειες της περιοχής. Θα μάζευαν αρακά και μπιζέλια, αλλά την προηγούμενη νύχτα ο παγετός είχε καταστρέψει τη σοδειά. Άλλο ένα κακό νέο ανάμεσα στα χιλιάδες δυσάρεστα μαντάτα της ζωής τους- πότε θα σταματούσε αυτό; Ίσως ποτέ.

 

Η ανησυχία ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Πολύ σύντομα, οι κάτοικοι της περιοχής και οι ιδιοκτήτες των καλλιεργειών, θα έρχονταν να τους διώξουν. Με βίαιο τρόπο, χωρίς έλεος. Οι ίδιοι καθωσπρέπει άνθρωποι, με τα παιδιά, τα σπίτια και τη γη τους- οι οποίοι θα τους έδιναν δουλειά στα χωράφια τους- οι ίδιοι την επόμενη μέρα θα χρησιμοποιούσαν κάθε τρόπο για να τους διώξουν, αφού πια η παρουσία τους δε θα απέφερε πια κανένα απολύτως κέρδος. Η πραότητα του χαρακτήρα και ο ανθρωπισμός τους βασίζονταν στον αστάθμητο παράγοντα του κατάλληλου απτού ανταλλάγματος. Η υπόγεια αποδοχή της ένοχης χρησιμότητας ενός εγκλήματος γεννά τον πιο ορκισμένο στρατό φανατικών, εκείνων που εθίζονται στη δικαιολογία κάθε επόμενου εγκλήματος.

 

Μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της απόλυτης φτώχιας, της αγωνίας και του πόνου, η φωτογράφος εστίασε στη μητέρα με τα τέσσερα πεινασμένα παιδιά (υπήρχε κι ένα πέμπτο στην κοιλιά της μάνας, που θα γεννιόταν σε λίγους μήνες, σε καιρούς απόγνωσης). Η δικιά τους ήταν η πιο πρόχειρα φτιαγμένη τέντα απ’ όλες. Τράβηξε δυο πρώτες φωτογραφίες. Δυο γενικά πλάνα.

Mother 2

 

Και μετά πλησίασε. Όλο και πλησίαζε. Η μητέρα δεν κοίταξε ποτέ προς το φακό ή προς τον άνθρωπο που ακάλεστος είχε εισβάλει στην ελάχιστη ιδιωτικότητά τους.

Συνολικά τράβηξε έξι φωτογραφίες. Δεν ρώτησε το όνομα της μητέρας, ζήτησε μόνο να μάθει την ηλικία της.

 

«32 χρόνων».

 

Κι όμως… Αυτό ήταν το ταλαιπωρημένο πρόσωπο μιας 32χρονης γυναίκας, που είχε βιώσει τόσα, όσα αρκούσαν για πολλές ζωές. Ζούσαν τρώγοντας παγωμένα λαχανικά – ήταν βαρυχειμωνιά- και όσα μικρά πουλιά μπορούσαν να σκοτώσουν τα ίδια τα παιδιά.

Mother 3

 

Mother 4

Mother 6


Η φωτογράφος υποσχέθηκε προφορικά – αν και δεν της ζητήθηκε- να μην δημοσιεύσει το υλικό.

 

Είπε ψέματα.

 

Αυτό το ψέμα ,όμως, ευεργέτησε αμέσως πολλούς κατατρεγμένους. Τρεις μέρες μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας στην εφημερίδα, εκείνος ο καταυλισμός στη μέση του τίποτα (US Highway 101, 2.500χλμ, κατά μήκος της δυτικής ακτής) γέμισε με τρόφιμα, ρούχα και προσφορές ανθρώπων που είχαν συγκινηθεί από τη φωτογραφία της μητέρας. Κάποιοι απ’ τους άστεγους εργάτες είχαν ήδη φύγει (για πού άραγε; Για ένα επόμενο πουθενά…), ανάμεσά τους, όμως, και η μητέρα με τα παιδιά. Εκείνοι δεν ήξεραν τι είχε συμβεί.

 

Η δημοσίευση μιας δεύτερης φωτογραφίας - διαφορετικής από αυτή που είχε μπει στην εφημερίδα - έκανε τον γύρο της χώρας μέσα σε λίγες μέρες. Η μητέρα είχε γίνει σύμβολο καρτερικότητας κι αξιοπρέπειας σε καιρούς δυστυχίας κι εξαθλίωσης. Όλοι μιλούσαν για εκείνη και τα μικρά της.

 

Ένα αποφασισμένο βλέμμα, σ’ ένα κουρασμένο πρόσωπο. Και δυο παιδιά ν ακουμπούν φοβισμένα πάνω της. Ήταν ο φόβος του φακού, αλλά έμοιαζε με το φόβο του παρόντος και του μέλλοντος. Ήταν τα δύσκολα χρόνια. Κι εκείνη ήταν η Μόνα Λίζα μιας σκονισμένης απ’ τις αντιξοότητες εποχής.

Mother 7 MIGRANT-MOTHER

 

[ H Dorothea Lange (Ντοροθέα Λανγκ) τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες το 1936, στις Ηνωμένες Πολιτείες (Nipomo, California). Το στιγμιότυπο της μητέρας με τα δυο παιδιά γυρισμένα στο φακό, αποτέλεσε την πιο χαρακτηριστική φωτογραφία της Παγκόσμιας Οικονομικής Ύφεσης πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. (Great Depression). 

 

Η ταυτότητα της εμβληματικής “Migrant Mother” έγινε γνωστή πολλές δεκαετίες αργότερα, όταν η ηλικιωμένη πλέον γυναίκα εκείνης της φωτογραφίας έδινε μάχη με τον καρκίνο και δεν είχε τα χρήματα για να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Τότε δημοσιεύτηκε τ’ όνομά της και μαζεύτηκε ένα ποσό (κάποιες χιλιάδες δολάρια) που της επέτρεψε να ‘χει ένα αξιοπρεπές τέλος. Την έλεγαν Φλόρενς (Florence Owens Thomson 1903 -1983), ήταν μια Τσερόκι. Διωγμένη από την Οκλαχόμα – όπως χιλιάδες της φυλής της-  παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία, όμως η οικογένεια του συζύγου δεν ήθελε μια ινδιάνα για νύφη. Έκαναν παιδιά, εκείνος πέθανε ξαφνικά. Πώς θα ζήσουν; Τι θα κάνουν; Οικονομική ύφεση, ανεργία, διώξεις. Ανατροπές, μόνο ανατροπές. Ένας άβολος σκληρός άδικος κόσμος. Κάθε βήμα της ζωής της- από την αρχή- έμοιαζε δύσκολο, έως ακατόρθωτο. Κάθε βήμα κι ένας πόνος. Κι όλα να μοιάζουν κάθε φορά με το τέλος του κόσμου.

 

Η Φλόρενς δεν κέρδισε ποτέ χρήματα από τη φωτογραφία (μόνο το ποσό εκείνο στα γεράματα, πριν πεθάνει). Ούτε η Λανγκ. Τα δικαιώματα ανήκαν στην αμερικανική κυβέρνηση ( με κρατικό χρήμα-Farm Security Administration- είχαν πληρωθεί τα ντοκουμέντα της ομάδας φωτογράφων που ταξίδευαν στις φτωχές αγροτικές περιοχές της Αμερικής). Η Λανγκ, όμως, κέρδισε αναγνωρισιμότητα κι επαγγελματική καταξίωση.]

 

(Dorothea Lange 1895-1965)

 

Mother 8

 

Aυτή είναι η Φλόρενς το 1979, μαζί με τις κόρες της. Μπροστά της γονατιστή η Νόρμα (το μωρό που κρατούσε τότε στα χέρια της). Πίσω της η Κάθριν και η Ρούμπυ (τα δυο παιδιά με τη γυρισμένη πλάτη στη φωτογραφία του ’36. H Ρούμπυ εμφανιζόταν στο πλευρό της μητέρας της και σε δυο ακόμα από εκείνες τις φωτογραφίες)

 

MOTHER 9 1979

 

H “Migrant Mother” είναι η χαρακτηριστικότερη φωτογραφία της Μεγάλης Ύφεσης. Γρήγορα, όμως, ήρθε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος κι απέκτησε τους δικούς του ήρωες, τις δικές του εμβληματικές μορφές. Και μετά ήρθε η εποχή της ευημερίας. Κι εκείνη είχε τα σύμβολά της, παντοδύναμα. Ζήτω το χρήμα! Η φτωχή μητέρα έμοιαζε πολύ μακρινή. Τόσο μακρινή, που αρκούσε για να γίνει γραμματόσημο.

 

(Γραμματόσημο του 1998).

 

Mother 91 STAMP

 

Έτσι γίνεται συνήθως. Οι άνθρωποι τιμούν, φροντίζουν, επιβραβεύουν κι αγαπούν οτιδήποτε υπάρχει σε απόσταση ασφαλείας. Το ΤΩΡΑ παραμένει πάντοτε η εποχή της βαρβαρότητας.

 

ΥΓ. Σήμερα στο Nipomo (πληθυσμός 16.000 κάτοικοι), πολύ κοντά στο σημείο της τυχαίας ιστορικής φωτογράφισης υπάρχει ένα σχολείο, που φέρει ένα όνομα. Το όνομα της φωτογράφου Ντοροθέα Λανγκ. Όχι της Φλόρενς. Ίσως καλύτερα.

 

Καλύτερα να μην ήξερα καν το όνομά της, όπως όταν πρωτοείδα τη φωτογραφία κι αναρωτιόμουν αν ήταν ένας δικός μου άνθρωπος. Γιατί όταν ξέρεις όλες αυτές τις λεπτομέρειες, η γυναίκα γίνεται το ενδιαφέρον ντεκόρ μιας ακόμα ιστορίας, ανάμεσα σε αμέτρητες άλλες - που θα μάθεις ή δε θα μάθεις - και νομίζεις πως δεν έχουν καμία σύνδεση με το δικό σου σύντομο πέρασμα απ’ αυτόν τον κόσμο.

 

Ενώ στην πραγματικότητα εκείνο το βλέμμα, εκείνη η μάνα και τα παιδιά είναι η δική σου ιστορία.

 

Πηγή εδώ, Πέτρος Κουμπλής 
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Μπαλτάς: «Η κατάληψη της Πρυτανείας συνιστά κατάλυση του Ασύλου»!
 Ο Αριστείδης Μπαλτάς υπεραμύνεται της λήξης της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, χαρακτηρίζοντας ως κατάλυση του ασύλου όχι την παρέμβαση της αστυνομίας αλλά την ίδια την κατάληψη, η οποία όπως ανέφερε και στο άρθρο του ο συντάκτης του rizopoulos post, δεν είχε καμία πολιτική νομιμοποίηση δεδομένου ότι δεν είχε προκύψει από καμία συλλογική απόφαση.
Παράλληλα σε δηλώσεις του ο υπουργός επανέλαβε την πάγια θέση ότι «οι λεγόμενοι «αιώνιοι» (φοιτητές) δεν επιβάρυναν σε τίποτα
τη λειτουργία των Ιδρυμάτων», απαντώντας σε ανυπόστατες κριτικές που δέχεται με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε.
Έπεσαν διάφοροι να τον φάνε, λέγοντας πως το νομοσχέδιο Μπαλτά, ακυρώνει εκείνο της Διαμαντοπούλου. Ο υπουργός εξήγησε ότι «Από τα 80 άρθρα του νόμου Διαμαντοπούλου εμείς βάζουμε μόνο 10 άρθρα που «πειράζουν» τον συγκεκριμένο νόμο που αφορούν κυρίως τα Συμβούλια Ιδρύματος, τις διαδικασίες εκλογής των μονοπρόσωπων διοικητικών οργάνων και τις διαδικασίες επιλογής και εξέλιξης μελών ΔΕΠ».
Τέλος τόνισε ότι «ονομάζουμε τον νόμο, νόμο διορθωτικό μίας παρούσας κατάστασης και όχι νόμο που ανασυντάσσει το συνολικό τοπίο στην Ανώτατη Εκπαίδευση».
Δ. Κατσαρός 
rizopoulospost
 
dictyo.gr

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Στεργιος
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015
Σχολές - Τμήματα
6% ΠΑΜΑΚ

Κε Κουτρουμπέλη,

Εχω 14857 μόρια με ειδικό μάθημα και θέλω Διεθνών καυ Ευρωπαικων Σπουδων ΠΑΜΑΚ. Μπορώ να το θεωρώ δεδομένο;

Επισης με 13657 μόρια υπάρχει ποθανότητα για ΟΔΕ στο ιδιο Πανεπιστήμιο;

 

Ευχαριστώ πολύ


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015
Επικαιρότητα
Εκδηλώσεις για το έτος Μανόλη Αναγνωστάκη
 
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ετος Μανόλη Αναγνωστάκη έχει ανακηρυχθεί το 2015, καθώς συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη γέννηση και 10 χρόνια από τον θάνατό του και ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμά τον ποιητή της πόλης με μια σειρά εκδηλώσεων.

Τη Δευτέρα, κατά την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης του σώματος θα γίνει η πρώτη εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Ελληνα ποιητή η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Βενετία Αποστολίδου. Αμέσως μετά θα προβληθεί απόσπασμα από το αφιέρωμα στον Μανόλη Αναγνωστάκη της εκπομπής «Παρασκήνιο» που προβλήθηκε στην ΕΡΤ την 1η Ιανουαρίου 1983.

Η πλατεία
Στις 6 Μαΐου θα γίνει η τελετή ονοματοδοσίας του πλατώματος που υπάρχει στη συμβολή των οδών Φιλίππου, Αμύντα και Πλάτωνος το οποίο θα ονομαστεί πλατεία Μανόλη Αναγνωστάκη. Το σημείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πλατεία Δικαστηρίων, και πρόκειται για μια πλατεία πολύ κοντά στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ως τα 17 του χρόνια ο ποιητής, αλλά και κοντά στα σχολεία όπου φοίτησε.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 23 Ιουνίου, την ημέρα που συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατό του, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, και θα περιλαμβάνει ομιλίες και μουσική, ενώ στις 15 Οκτωβρίου θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού η έκθεση με τίτλο «μιλώ... τεκμήρια και μαρτυρίες», που θα περιλαμβάνει αρχειακό υλικό, προσωπικά αντικείμενα του ποιητή, ανέκδοτα κείμενά του, φωτογραφίες, και παράλληλα θα εκδοθεί ένας αναμνηστικός τόμος με τα εκθέματα και σπάνιο υλικό.

πηγή: ethnos.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Ριζος
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015
Διάφορα Θέματα
Οδοντιατρικη ΑΠΘ 18610 με 10%
 Οδοντιατρικη ΑΠΘ 18610 με 6% παρακαλω απάντηση απο κ.Κουτρομπελη
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Σ.Π.
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
ΗΜΜΥ 6% ΠΡΟΣ Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ
Με 17502 μόρια τι πιθανότητες έχω για ημμυ βόλου η ξάνθης με το 6%? Σκέφτομαι να δηλώσω 1)ημμυ β'ολου 2)ημμυ πάτρας 3)ημμυ ξάνθης. Μετά τι μου προτείνεται απο CEID, ημμυ χανιά,πληροφορική απθ..., 
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Σχόλια (0)

 Βόλο και Ξάνθη πιστεύω σίγουρα. Η Πάτρα δύσκολο να πέσει 500 μόρια περίπου αφού η βάση ήταν πέρυσι 18.000 μόρια.

Καλή επιτυχία! 

Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Σ.Π.
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
ΗΜΜΥ 6%
 Με 17502 μορια τι πιθανοτητες εχω για ημμυ βόλου η ξανθης με το 6%? Σκεφτομαι να τα βάλω με την σειρα 1) ημμυ βολου 2)ημμυ πατρας 3)ημμυ ξανθης Μετα τι μου προτείνεται να δηλώσω απο CEID, ημμυ χανια, πληροφορικη απθ, ......
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Σχόλια (1)
Ξανθη και Βολο εχεις μπει.Αν ειναι,κανε και ενα ταξιδακι σε Ξανθη και ενα σε βολο κατσε καμια εβδομαδα σε καθε πολη και πηγαινε σε καθε μια απο τις δυο σχολες να δεις πως διδασκονται τα μαθηματα κτλ. .Λογω του ΑΔΟΜΗΤΟΥ ακομη ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ κλαδου στην σημμυ βολου θα επελεγα Ξανθης.Προσεεξε,ειναι πιθανο αλλα δυσκολο ακομη και πατρα να πιασεις.
Υποβλήθηκε πριν από 31 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Κλείσιμο]
Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Σχόλια (1)
 Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.Νομίζω ότι το ημμυ πάτρας είναι καλύτερο απο τα τρία(με επιφύλαξη γιατί δεν μπορώ να ξέρω).Θα ήθελα την γνώμη σου .
Υποβλήθηκε πριν από 31 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
   
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Σχόλια (0)

Πρωτα απ' ολα να σου πω,ειμαι ο ιδιος που απαντησα πριν και ειμαι πρωτοετης στην ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ.Αυτο που διαπιστωσα απο αρκετα παιδια που ηρθαν απο Βολο Αθηνα το δευτερο εξαμηνο λογω των καθυστερημενων μετεγγραφων λογω οικονομικων κριτηριων ηταν πως ηταν τα παιδια jet σε οτι αφορα τον προγραμματισμο(διδαχθηκαν γλωσσα C το πρωτο εξαμηνο) σε συγκριση με εμας τους ΗΜΜΥ ΕΜΠ.

 

Το ΤΗΜΤΥ πατρας φετος υπολειτουργησε(ξεκινησε μερικους μηνες αργοτερα μαθηματα το πρωτο εξαμηνο) λογω καποιας διαταξης που πηγαν να εφαρμοσουν οι πρυτανικες αρχες στο συγκεκριμενο τμημα.

 

Οποτε,το ΤΗΜΤΥ εχει το ονομα,της Ξανθης αξιεπαινη σχολη και του βολου την καλυτερη οργανωση στη ροη προγραμματισμου και τη χειροτερη σε ενεργειακες ροες[μηχανες/ενεργεια/υψηλες τασεις κτλ.].

 

Εγω με σειρα θα εβαζα Πατρα,Ξανθη,Βολο.Η καλυτερη συμβουλη που εχω να σου δωσω ειναι να κανεις ενα ταξιδακι σε καθε πολη να δεις τι παιζει.Επειδη βλεπω να εχεις ως επιλογες τοσο τους Ceidαδες(που ομολογουμενως εχουν χασει και το παλιο υψηλο επιπεδο φοιτητων αρα και ποιοτητας) οσο και τμηματα πληροφορικης,αν συνειδητα στρεφεσε προς προγραμματισμο τοτε ισως να πρεπεις να βαλεις του βολου πρωτα τη σχολη και μετα της ξανθης.Αποθηκευω τη συγκεκριμενη αναρτηση,για το εαν εχεις μελλοντικες αποριες.Θα την βλεπω σε μηνιαια βαση και θα μπω την ημερα ανακοινωσης των βασεων.Ελπιζω να μου γραψεις τοτε που περασες.Ο,τι αλλο θελησεις ρωτησε εδω,θα το δω. 

Υποβλήθηκε πριν από 30 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Σοφία
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015
Επαγγέλματα και Προοπτικές
ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 Καλησπέρα σας κ. Κουτρουμπελη,

Θα ήθελα σας παρακαλώ να με διαφωτίσετε σχετικά με ένα θέμα. Σπουδάζω στο τμήμα Ιατρικών Εργατηρίων Θεσσαλονίκης, και θα ήθελα να μου πείτε πώς μπορώ στη συνέχεια να γίνω γιατρός μικροβιολόγος. οι κατατακτήριες είναι μονόδρομος? Ή μήπως υπάρχει και άλλος τρόπος είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, γλιτώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια? Διότι με τις κατατακτήριες λογικά θα εισαχθώ πρώτο έτος και θα σπουδάζω 10+ χρόνια

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Σχόλια (0)

 Σοφία δυστυχώς είναι ο μόνος τρόπος για σπουδές ιατρικής στην Ελλάδα είναι οι πανελλαδικές ή οι κατατακτήριες.

Εναλλακτική επιλογή με 4 έτη σπουδών υπάρχει σε Κύπρο (και Αμερική, Αγγλία) με 4ετή φοίτηση στο Παν/μιο Λευκωσίας στο πρόγραμμα του  St George's.

Απαιτείται να έχεις υψηλούς βαθμούς και επιτυχή συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις (MCAT: ορολογία + βασικές γνώσεις Βιολογίας, Χημείας, Ανθρωπολογίας). Τμήματα 8μελή και δίδακτρα για Έλληνες περι τις 20.000 €/ έτος.

Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Γιώργος Χρυσικός
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015
Εκπαιδευτικό Σύστημα   Επικαιρότητα
Προς κ.Κουτρουμπελη-μετεγγραφές 2015 ατόμων με προβλήματα υγείας

 Καλησπέρα κύριε Κουτρουμπέλη!Γνωρίζετε αν οι φετινές μετεγγραφές ατόμων με προβλήματα υγείας θα περιλαμβάνουν μόνο τα άτομα που δίνουν με το 5% ή θα υπάρχουν και άλλες κατηγορίες; Συγκεκριμένα η περίπτωση μου περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο για τα άτομα που εξετάζονται γραπτώς ή προφορικώς στις εξετάσεις έχοντας μαθησιακές δυσκολίες (έχω μόνιμη αναπηρία 67% λόγω επιληψίας με χαρτί απ'το ΚΕΠΑ).Ποια είναι η γνώμη σας;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Σχόλια (0)

 Αναμένεται ο νόμος που θα κατονομάζει επακριβώς τις ασθένειες για τις οποίες θα μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει η μετεγγραφή.

Προς το παρόν το θέμα είναι ανοιχτό. 

Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Σελίδα 110 από 6989 (69881 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
109
110
111
112
6987
6988
6989
Επόμενο