Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014
Άλλα τμήματα της πόλης...
Ειδικά μαθήματα
(Δεν απαιτεί ειδικά μαθήματα)
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης
Share
Contrarian
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Επικαιρότητα
ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
 http://www.kathimerini.gr/777787/opinion/epikairothta/politikh/kalyterh-h-politikh-e3-apostasews
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Ιατρική ΕΚΠΑ: Μεταπτυχιακό: «Νεοπλασματική Νόσος στον Άνθρωπο»
 Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, διάρκειας δύο ετών, το οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (ΜΔΕ-Master) με τίτλο: «Νεοπλασματική Νόσος στον Άνθρωπο: Διάγνωση, σύγχρονη θεραπεία και έρευνα» (Εκκρεμεί το ΦΕΚ).

Αγγλικός τίτλος: «Human Neoplastic Disease: Diagnosis, current therapy and research»

Το πρόγραμμα προτιθέμεθα να αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2014. Οι μεταπτυχιακές σπουδές οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη σύγχρονη διαγνωστική ογκολογία μετά από κύκλο σπουδών διάρκειας τεσσάρων (4) ακαδημαϊκών εξαμήνων.

Το Π.Μ.Σ. προσφέρει στο μεταπτυχιακό φοιτητή εξοικείωση στη σύγχρονη διαγνωστική προσπέλαση των νεοπλασιών του ανθρώπου με ανάλυση όλων των τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την διάγνωση και ταξινόμηση του καρκίνου σήμερα. Το Π.Μ.Σ. επίσης προσφέρει ευρύ φάσμα θεωρητικών διαλέξεων πάνω σε γενικούς βασικούς κυτταρικούς μηχανισμούς βιολογίας του καρκίνου και διαλέξεις που ειδικότερα εστιάζουν στους ιδιαίτερους παθογενετικούς μηχανισμούς συνήθων τύπων καρκίνου. Επιπρόσθετα, το Π.Μ.Σ. περιλαμβάνει σειρά υποχρεωτικών και εργαστηριακών ασκήσεων.

Αντικείμενο

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η διεπιστημονική μεταπτυχιακή εκπαίδευση, η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στο πεδίο των νεοπλασιών του ανθρώπου. Ειδικότερα, σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι να εκπαιδεύσει τους νέους επιστήμονες στο πεδίο των νεοπλασιών του ανθρώπου εισάγοντάς τους στις μεθόδους έρευνας για την παραγωγή ή και εφαρμογή καινούριας γνώσης.

Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα μπορούν να απασχοληθούν σε θέσεις σχετικές με τις πολύπλευρες προσεγγίσεις των νεοπλασματικών παθήσεων που απαιτούν υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων του γνωστικού αντικειμένου, εφόσον θα έχουν αποκτήσει ικανή εξοικείωση με τις τεχνικές διάγνωσης έρευνας και τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου.

Δίδακτρα

Το ΠΜΣ θα έχει δίδακτρα ύψους 900 Ευρώ / εξάμηνο (συνολικά 4 εξάμηνα).

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων, πτυχιούχοι Τμημάτων Ιατρικής καθώς και άλλων τμημάτων των Α.Ε.Ι. και πτυχιούχοι Α.Τ.Ε.Ι, της ημεδαπής, ή αντίστοιχων τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Ν. 2327/95 (ΦΕΚ 156τ.Α.) όπως συμπληρώθηκε από τον Ν.2916/2001.

Ο αριθμός των εισακτέων θα είναι 40 κατ’ ανώτατο όριο.

Δικαιολογητικά – Υποβολή

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν από 2/6/2014 έως και 31/8/2014 στη Γραμματεία Μεταπτυχιακoύ Προγράμματος του Α΄ Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μικράς Ασίας 75, Γουδή, Κα Ε. Παπασταμάτη, τηλ. 210 – 746 2153 τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αίτηση
Βιογραφικό Σημείωμα
Αντίγραφο πτυχίου / διπλώματος
Αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών σπουδών
Αντίγραφο σχετικού μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (εάν υπάρχει)
Αναγνώριση τίτλου σπουδών από το ΔΟΑΤΑΠ για όσους έχουν τίτλους σπουδών από ΑΕΙ της αλλοδαπής
Αποδεικτικό Αγγλικής γλώσσας
Έως δύο συστατικές επιστολές
Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει από επιτροπή με βάση τα ανωτέρω δικαιολογητικά και συνεντεύξεις των υποψηφίων, οι οποίες θα γίνουν, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.

Πληροφορίες

Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή, Α΄ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής Κα
Ε. Παπασταμάτη, τηλ. 210-7462153 fax. 210-7462179πηγή: neolaia.gr

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Επικαιρότητα
Μίλτος Σαχτούρης (29 Ιουλίου 1919 – 29 Μαρτίου 2005)
 Ο Μίλτος Σαχτούρης (Αθήνα, 29 Ιουλίου 1919 – Αθήνα, 29 Μαρτίου 2005) ήταν ένας από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Έλληνες ποιητέςτιμημένος με τρία κρατικά βραβεία.
 
 
Γεννήθηκε στην κλινική Λούρου στην Αθήνα και ήταν γιος του δικαστικού και νομικού συμβούλου του κράτους, Δημητρίου Σαχτούρη και της Αγγελική Παπαδήμα. Από το γένος του πατέρα του καταγόταν από την Υδραϊκή οικογένεια των Σαχτούρηδων και ήταν εγγονός του αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού Μιλτιάδη Σαχτούρη και δισέγγονος του ναυμάχου του '21 Γιώργη Σαχτούρη.
 
Σε ηλικία πέντε ετών εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του μόνιμα στην Αθήνα. Με προτροπή και επιμονή του πατέρα του, το 1937 άρχισε σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο σχολείο ήταν συμμαθητής με τον Επαμεινώνδα Γονατά. Το 1938 δημοσίευσε με το ψευδώνυμο Mίλτος Xρυσάνθης ένα διήγημα στο περιοδικό Εβδομάδα. Το 1939 πέθανε ο πατέρας του και ο ίδιος λίγα χρόνια αργότερα (1944), αν και βρισκόταν στο τέταρτο έτος της Νομικής, έκαψε τα βιβλία που διάβαζε, αποφασισμένος να επιδοθεί αποκλειστικά στην ποίηση. Την βιβλιοθήκη του πατέρα του, με τα νομικού περιεχομένου βιβλία, την πούλησε. Κατά τη διάρκεια της κατοχής έπασχε από φυματίωση με αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμείνει καθηλωμένος στο κρεβάτι. Την εποχή του εμφυλίου υπηρέτησε στον στρατό.
 
 
Η πρώτη του επαφή με την ποίηση ήταν την Άνοιξη του 1941, όταν πρωτοέγραψε ποίηση. Το 1943 γνωρίστηκε με τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Νίκο Εγγονόπουλου, με τον οποίο συνδέθηκε με στενή φιλία. Ως ποιητής στον χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε, ύστερα από παρότρυνση του Ελύτη, το 1944 στο περιοδικό Τα Νέα Γράμματα. Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή «Η Λησμονημένη». Για την συλλογή αυτή ο Σαχτούρης ανέφερε πολλά χρόνια αργότερα: «το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε αυτή τη γυναίκα, η οποία επανέρχεται και σε άλλα ποιήματά μου αργότερα μέχρι τα Εκτοπλάσματα». Το 1948 εξέδοσε τις «Παραλογαίς» και ακολούθησαν και άλλες πολλές, με αποκορύφωμα το «Μέ τό πρόσωπο στον τοίχο» (1952), το οποίο εκείνη την εποχή πούλησε πέντε αντίτυπα, αν και ήταν το καλύτερο έργο του.
 
Τα πρώτα του ποιήματα κατακρίθηκαν από την γενιά του '30 και ιδιαίτερα από τους Άλκη Θρύλο, Παλαιολόγο, Αιμίλιο Χουρμούζιο, Πέτρο Χάρη κ.α., οι οποίοι αντιμετώπισαν το έργο του με χλεύη.
 
 
 
 
 πηγή: antiepilogou.gr
 
Στις αρχές τις δεκαετίας του 1960 άρχισαν οι κριτικοί να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα ποιήματά του Σαχτούρη. Πρώτα ο Αλέκος Αργυρίου και στη συνέχεια η Νόρα Αναγνωστάκη, σύζυγος του Μανόλη Αναγνωστάκη, με το άρθρο της «Ο Μίλτος Σαχτούρης και οι δύσκολοι καιροί» στο περιοδικό Κριτική. Με το έργο του αργότερα ασχολήθηκαν οι Μαρωνίτης, Γιάννης Δάλλας, Χρήστος Μπράβος, Θάνος Κωνσταντινίδης, Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, Τατιάνα Μιλλιέξ κ.α.
 
Στην διάρκεια της λογοτεχνικής του πορείας τιμήθηκε με τρία κρατικά βραβεία: Το 1956 με το Α' Βραβείο Νέοι Ευρωπαίοι Ποιητές από την ιταλική ραδιοφωνία και τηλεόραση για την συλλογή του «Όταν σας μιλώ», το 1962 με το Β' Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την συλλογή του «Τα Στίγματα» και το 1987 με το Α' Κρατικό Βραβείο Ποίησης για το έργο του «Εκτοπλάσματα».
 
 
 
Ο Σαχτούρης αν και επηρεάστηκε από τον υπερρεαλισμό δεν αφομοιώθηκε σε αυτόν και θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι ξέφυγε από αυτόν αποκτώντας μια καθαρά προσωπική φωνή. Μπορεί όμως με ευκολία να χαρακτηριστεί ως ένας ποιητής του παραλόγου και του συμβολισμού. Η γλώσσα των ποιημάτων του είναι ελλειπτική, λιτή, τραγική, σκυθρωπή και σοβαρή. Επίσης η ποίηση του ως προς τη δομή είναι ενιαία, δηλαδή εμπειρίες οι οποίες συνεχώς αναπαράγονται με μια κυκλική φορά, ενώ διακρίνει κανείς μια έντονη εικονοποιία.
 
Τα ποιήματά του είναι εμπνευσμένα από την περίοδο της κατοχής και της μεταπολεμικής εποχής.
 
 
 
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε ένα μικρό διαμέρισμα της οδού Ίμβρου 2 στην Κυψέλη γράφοντας ελάχιστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαχτούρης για να επιβιώσει είχε αναγκαστεί ναπουλήσει το οικογενειακό του κτήμα στην Αργολίδα, έκτασης 230 στρεμμάτων, το οποίο είχε δοθεί στην οικογένεια Σαχτούρη από τον Καποδίστρια, καθώς και το πατρικό του στην Κυψέλη, στην οδό Καλύμνου. Επίσης το υπουργείο πολιτισμού του είχε χορηγήσει τιμητική σύνταξη.
 
Απεβίωσε στις 29 Μαρτίου 2005 στην Αθήνα και τάφηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη. Δεν παντρεύτηκε και δεν απέκτησε οικογένεια, διατηρούσε όμως δεσμό από το 1960 με την ζωγράφο Γιάννα Περσάκη.
 
Για τον θάνατό του ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής σχολίασε: «Ο Μίλτος Σαχτούρης υπήρξε ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους της μεγάλης γενιάς της νέας ελληνικής ποίησης. Η τολμηρή, ασυμβίβαστη γραφή του, η διαρκής αναζήτηση της ελευθερίας στην τέχνη και τη ζωή, συνόδευσαν μια ολόκληρη εποχή περιπετειών και αγώνων. Ανέδειξαν το έργο του πέρα και πάνω από τους περιορισμούς του χρόνου. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεώργιος Παπανδρέου: «ο Μίλτος Σαχτούρης υπήρξε από τις μεγαλύτερες ποιητικές μορφές της σύγχρονης Ελλάδας. Υπηρέτησε τα ελληνικά γράμματα με πίστη, με σεμνότητα και ήθος. Η οικουμενικότητα των μηνυμάτων του πάντα ζωντανή και έντονη, μένει σε μας διαχρονική κληρονομιά. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια» ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εξέφρασε τα συλληπητήρια του για τον θάνατο του Μίλτου Σαχτούρη, «του ποιητή που άνοιξε τους δικούς του υψηλούς ορίζοντες, με τη διεθνή του αναγνώριση, στην ελληνική ποίηση».
 
 

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Σχόλια (0)

 Άμα ήταν για κανένα ξεοπίσθιο το ad hoc δημοσίευμα, τα σχόλια θα είχαν πάρει φωτιά. Τον Μίλτο Σαχτούρη ούτε που τον έχουμε ακουστά. Μηδέν σχόλια. Τι κατάντια, τι decadence! 

 

"Ξέχασαν τα δικά μου σάρκινα χέρια που κόπηκαν

την ώρα που μετρούσα την αγωνία τους" 

 

από το ποίημα "Ο σωτήρας".

 

 Τέτοιο επίπεδο που έχουμε, μόνο ένα πράγμα σαν τον λοβέρδο μας αξίζει για το υπουργείο απαιδευσίας και ημιμαθείας. Εύγε!   

Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Χρηματικοί έπαινοι για μεταπτυχιακούς φοιτητές
 Χρηματικούς επαίνους στους τρεις μεταπτυχιακούς φοιτητές που αρίστευσαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 απένειμε η GENESIS Pharma, υποστηρίζοντας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το θεσμό του Βραβείου Άριστης Επίδοσης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά.
Στην τελετή ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης απένειμε τους επαίνους και δήλωσε σχετικά: «Οφείλουμε να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους και να τους εμπνεύσουμε ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους, γιατί η νέα γενιά σήμερα έχει ταλέντο, δεξιότητες και όρεξη για νέα πράγματα. Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς που πραγματοποιούμε επενδύουμε συστηματικά σε δράσεις στήριξης και ενίσχυσης των νέων με κεντρικό άξονα την εκπαίδευση, πιστεύοντας ακριβώς σε αυτή τη δύναμή τους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον μέσα από τη γνώση».

Ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών και Αναπλ. Πρόεδρος Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου καθηγητής κ. Γιώργος Αυλωνίτης, ανέφερε: «Για πρώτη φορά φέτος θεσπίσαμε την Απονομή Βραβείου Άριστης Απόδοσης στους αριστούχους των τριών τμημάτων του Μεταπτυχιακού μας Προγράμματος, πλήρους και μερικής φοίτησης, καθώς και πλήρους φοίτησης με διεθνή προσανατολισμό. Η συντονιστική επιτροπή του προγράμματος αποφάσισε η απονομή της βράβευσης να γίνει από μια άριστη επιχείρηση και έναν άριστο επιχειρηματία, στο πλαίσιο της σύνδεσης του Πανεπιστημίου μας με την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο, που αποτελεί και ένα από τους στρατηγικούς μας πυλώνες. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς λοιπόν, η GENESIS Pharma και ο Κωνσταντίνος Ευριπίδης να συνδέεται με την απονομή και τη χορηγία αυτού του βραβείου».
iatronet.gr
Δημοσιεύτηκε στα FoititikaNea.grΣχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
ΕΑΠ: Διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακού για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων για 150 φοιτητές
 Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ (Wroclaw) - Πολωνίας (WUE) βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντοςγια 150 φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν διετές εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - ΜΒΑ (120 ECTS).
Η γλώσσα παρακολούθησης είναι η Αγγλική. Το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχει στόχο να δώσει τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις σε όσους θέλουν να γίνουν αποτελεσματικοί μάνατζερς σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Παράλληλα, εστιάζει στην ανάπτυξη των κρίσιμων στρατηγικών δεξιοτήτων για την λήψη αποφάσεων που είναι απαραίτητες σε ένα διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον. Για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις τέσσερεις Θεματικές Ενότητες του προγράμματος και να γράψουν και να παρουσιάσουν με επιτυχία τη Διπλωματική Εργασία τους.
Το ανωτέρω μεταπτυχιακό πρόγραμμα ξεκινάει τον Οκτώβριο του 2014. Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) οι ενδιαφερόμενες-οι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.hou-wue.eu ή να επικοινωνούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: info@hou-wue.eu.
Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http://www.hou-wue.eu μέχρι και την 7η Σεπτεμβρίου 2014. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2014 φάκελο με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ, στη διεύθυνση: Wrocław  University of Economics (Distance learning joint MBA programme). UI. Komandorska 118/120, 53-345 Wroclaw, Poland.
Οι επιλεγέντες θα ειδοποιηθούν μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2014 για το πρόγραμμα των προσωπικών συνεντεύξεων. Οι συνεντεύξεις θα γίνουν μέσω Skype ή άλλης εφαρμογής VoIP. Η τελική επιλογή θα ανακοινωθεί στις 22ης Σεπτεμβρίου 2014.
Δημοσιεύτηκε στα FoititikaNea.gr

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Ζητούν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου
 Κοινή επιστολή έστειλαν στον υπουργό παιδείας και στο γενικό γραμματέα του ίδιου υπουργείου ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Ιδρύματος στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ομότιμος Καθηγητής Σταύρος Θωμαδάκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητής Πάρις Τσάρτας, ζητώντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυσή του πανεπιστημιακού μας ιδρύματος.

Θέμα της επιστολής είναι «ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 - ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ» και σε αυτήν επισημαίνεται ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ακαδημαϊκής λειτουργίας από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, αναφέρει το δημοσίευμα του rodiaki.gr.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ Αξιότιμε κ. Γενικέ,
Έχουμε διατυπώσει επανειλημμένα σημαντικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα οποία συνδέονται με την συνεχώς μειούμενη τα τελευταία χρόνια κρατική χρηματοδότηση. Είχαμε επισημάνει στον προκάτοχό σας την ανάγκη σταθεροποίησης των προϋπολογισμών και αποφυγής περαιτέρω μειώσεων κονδυλίων της κρατικής επιχορήγησης.

Αυτά δημιουργούν, εκτός από τις λειτουργικές δυσχέρειες που είναι πλέον έντονες, σοβαρούς κινδύνους για την συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, δεν επιτρέπουν ούτε τη χάραξη στρατηγικής για την προσέλκυση πρόσθετων πόρων από εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης ούτε την εξασφάλιση υψηλής ποιοτικής λειτουργίας στην έρευνα και την εκπαίδευση. Ενα αβέβαιο δημοσιονομικό περιβάλλον αποσταθεροποιεί το Πανεπιστήμιο στην σημερινή κατάσταση.

Με το υπ' αριθ. 116575/23-7-2014 έγγραφο σας, το οποίο μας κοινοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 24-07-2014, ζητήσατε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να υποβάλει μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, στις 25-07-2014, συνοπτικό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2015.

Αντιπαρερχόμαστε στο σημείο αυτό το γεγονός ότι το αίτημα του Υπουργείου βρίσκεται σε αντίθεση με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού. Αναφορικά με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συγκεκριμένα έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

Α) Ο τακτικός προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι μειωμένος στο σκέλος των τακτικών λειτουργικών δαπανών από 6.530.000 € το 2014 σε 5.655.000 € το 2015 δηλαδή κατά 13,4% για το σε σχέση με τον προϋπολογισμό του οικονομικό έτους 2014.

Β) Επιπλέον, απαιτείται ο προϋπολογισμός του 2015 να εμφανίζει πλεόνασμα σε ποσοστό 9% των συνολικών εσόδων, που σημαίνει ότι η συνολική μείωση για τις λειτουργικές δαπάνες ανέρχονται στο 22,4 % για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Γ) Ο Προϋπολογισμός Δημοσίων Επενδύσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι μειωμένος από 6.362.617€ το 2014 σε 5.369.277€ το 2015 δηλαδή κατά 15,6% για το σε σχέση με τον αντίστοιχο Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του οικον. έτους 2014.

Δ) Οι μειώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό λειτουργικών δαπανών του έτους 2014 αλλά και των προηγουμένων ετών, κατά τα οποία η συνολική μείωση από το 2009 έως το 2014 υπερβαίνει σε ποσοστό το 60%.

Εκφράζουμε επίσης βαθύτατη ανησυχία διαπιστώνοντας ότι, με τις αποφάσεις σχετικά με τους εισακτέους και τις μετεγγραφές φοιτητών, δημιουργείται σύγχυση και αβεβαιότητα ως προς τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και δημιουργείται κίνδυνος ορισμένα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου να απωλέσουν σημαντικό αριθμό των φοιτητών τους, ενδεχομένως και μεγαλύτερο από 50%.

Ως εκπρόσωποι του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Πρυτανικής αρχής τονίζουμε την ανάγκη αξιοποίησης των προτάσεων που επεξεργάζονται τα Πανεπιστήμια σε σχέση με το νευραλγικό θέμα του φοιτητικού πληθυσμού. Οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες, τη δυναμική του κάθε ιδρύματος αλλά και την ακαδημαϊκή αυτονομία του.

Κύριε Υπουργέ,
Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκειμένου να διατηρηθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ακαδημαϊκής λειτουργίας από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα επιδείξει την απαιτούμενη φροντίδα και προσοχή ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου το οποίο επί τριάντα χρόνια εργάζεται για να διακριθεί τόσο στην Ελληνική ακαδημαϊκή πραγματικότητα όσο και διεθνώς, και παράλληλα επιδιώκει να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη της νησιωτικής, μεθοριακής περιοχής του Αιγαίου όπου εδράζονται οι σχολές και τα τμήματα μας.»

 πηγή: prismanews.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Επικαιρότητα
ΙΚΥ- Εθνική Τράπεζα: Πρόγραμμα 100 υποτροφιών 2014 και εργασίας 2+2!
 Το  Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών υλοποιεί το πιο καινοτόμο πρόγραμμα υποτροφιών που έγινε ποτέ στη χώρα μας! Σε εφαρμογή της με αριθ. 115561/Β7/22-7-2014 Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 2027/Β/25-7-2014)  ανακοινώνει την προκήρυξη εκατό (100) θέσεων  υποτροφιών για το ακαδ. έτος 2014-2015, με σκοπό την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών πρώτου κύκλου (μάστερ) στην Ελλάδα σε τέσσερις (4) επιστημονικούς τομείς.  Ο φοιτητής παράλληλα θα έχει την δυνατότητα να κάνει  πρακτική άσκηση με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ανάλογα με τον τόπο σπουδών του υποψηφίου, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα προσλάβει τους υποτρόφους του προγράμματος με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, για δύο έτη.
Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε τέσσερις θεματικές περιοχές αιχμής: Τραπεζική Διοικητική και Χρηματοοικονομικά,  Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικές Σπουδές και Θετικές Επιστήμες και σε εξειδικεύσεις που ορίζονται στην οικεία προκήρυξη.

Οι υποτροφίες αφορούν υποψηφίους με βαθμό πτυχίου από 7,00 και άνω , που θα εγγραφούν στο πρώτο εξάμηνο μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης της Ελλάδας, διάρκειας από 18 έως 24 μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας. Επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να έχουν παρέλθει πλέον των τεσσάρων ετών από το έτος κτήσης  του πρώτου βασικού πτυχίου του υποψηφίου.
Οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, η διάρκεια και οι οικονομικές παροχές περιλαμβάνονται στο πλήρες κείμενο της Προκήρυξης που είναι αναρτημένο στη διαδικτυακή σελίδα του ΙΚΥ.
Η Πρόεδρος του ΙΚΥ καθ. Έφη Μπάσδρα δήλωσε: «Το ΙΚΥ, σχεδίασε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα υποτροφιών «2+2», που για πρώτη φορά δεν χορηγεί απλά μεταπτυχιακές υποτροφίες αλλά εισάγει τους Άριστους στην αγορά εργασίας, εδώ στην χώρα μας. Σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουμε την αφαίμαξη των καλύτερων νέων μας που κυριολεκτικά τους «αρπάζουν» στο εξωτερικό, το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα υποτροφιών θα βοηθήσει αφενός όλους αυτούς τους άριστους νέους να μείνουν στην χώρα μας και παράλληλα θα μπολιάσει τις ελληνικές επιχειρήσεις με την Αριστεία! Εφαρμόζεται πιλοτικά σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με πολύ περισσότερες υποτροφίες σε όλους τους τομείς στο αμέσως επόμενο διάστημα».
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 4η Σεπτεμβρίου 2014. Οι αιτήσεις αποστέλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά (συστημένη επιστολή) στα γραφεία του ΙΚΥ- Τμήμα Διαγωνισμών (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία).
Πληροφορίες παρέχονται από το τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ στα τηλέφωνα 210-3726394, 395 και 346 και στα γραφεία του ΙΚΥ.
Δημοσιεύτηκε στα FoititikaNea.grΣχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Με πρυτάνεις Πανεπιστημίων και προέδρους ΤΕΙ συναντάται ο υπουργός Παιδείας
 Συνάντηση με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους προέδρους των ΤΕΙ έχει αυτήν την ώρα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. 
Τα βασικά θέματα συζήτησης είναι ο προϋπολογισμός των ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος -ο οποίος έχει υποστεί νέα περικοπή, αλλά και οι μετεγγραφές. 
Το υπουργείο Παιδείας είχε ήδη προ ημερών αναφερθεί στην περικοπή των προϋπολογισμών των Πανεπιστημίων- ΤΕΙ για το 2015, υποστηρίζοντας ότι έγινε προσπάθεια να περιοριστεί στα χαμηλότερα επίπεδα, ώστε να μείνει ανέπαφη η επιχορήγηση για τη σίτιση και τη στέγαση. 
Επίσης, το υπουργείο Παιδείας έχει αποσαφηνίσει σχετικά με τις μετεγγραφές ότι θα ισχύσει η ρύθμιση την οποία ψήφισε η Βουλή τον Μάιο, διευκρινίζοντας πως νέες ρυθμίσεις περί μετεγγραφών δεν υπάρχουν.
Δημοσιεύτηκε στα FoititikaNea.grΣχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Σχόλια (0)
 κι εχασε η βενετια βελονι
Υποβλήθηκε πριν από 8 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Ακαδημία Αθηνών: Μεταπτυχιακή Υποτροφία στον κλάδο της Θεολογίας
 Η Ακαδημία Αθηνών προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές στo εξωτερικό, στον κλάδο της Θεολογίας, από τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως.
Οι όροι απονομής της υποτροφίας είναι οι ακόλουθοι:
1. Η υποτροφία χορηγείται για δύο (2) συνεχή ακαδημαϊκά έτη με έναρξη το έτος 2014-2015, και μπορεί να παραταθεί μέχρι δύο (2) ακόμη έτη, κατά την κρίση της Ακαδημίας Αθηνών, εφόσον ο υπότροφος προσκομίζει στοιχεία σχετικά με την πορεία των σπουδών του και τη διαγωγή του, τα οποία να δικαιολογούν την παράταση και υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως επαρκούν.
2. Σκοπός της υποτροφίας είναι η μετεκπαίδευση του υποτρόφου σε αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού.
3. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γίνει δεκτοί για μεταπτυχιακές σπουδές σε αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Η υποτροφία χορηγείται μόνον για σπουδές πλήρους παρακολούθησης.  Αιτήσεις για σπουδές μερικής παρακολούθησης ή εξ αποστάσεως δεν γίνονται δεκτές.
4. Το πρόγραμμα των σπουδών του υποτρόφου υπόκειται στην έγκριση της Ακαδημίας Αθηνών.
5. Το ποσόν της υποτροφίας ανέρχεται σε χίλια πεντακόσια ευρώ (1.500,00 €) τον μήνα. Επίσης, στον υπότροφο θα καταβληθούν τα έξοδα μετάβασής του στο εξωτερικό και, μετά τη λήξη της μετεκπαίδευσής του, τα έξοδα επιστροφής του, καθοριζόμενα με απόφαση της Συγκλήτου της Ακαδημίας Αθηνών.
6. Δεκτοί στο διαγωνισμό γίνονται Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή υπήκοοι άλλων κρατών ελληνικής καταγωγής, πτυχιούχοι Θεολογικής ή Φιλοσοφικής Σχολής Ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισοτίμου Πανεπιστημίου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον «Λίαν Καλώς», εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 36ο έτος της ηλικίας τους μέχρι την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού.
7. O διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στα Γραφεία του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών (δ/νση: Πανεπιστημίου 28), ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.  Ημέρα έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η  3η Νοεμβρίου 2014 και ώρα η 10η πρωινή.
8. Οι υποψήφιοι υπότροφοι θα εξεταστούν γραπτά στα ακόλουθα μαθήματα:
α) Εκκλησιαστική Ιστορία
β) Οικουμενική Κίνηση
γ) Φιλοσοφία της Θρησκείας
Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν επίσης υποχρεωτικά, γραπτά και προφορικά, στην ξένη γλώσσα, αναλόγως της χώρας στην οποία θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να μεταβούν, προαιρετικά δε, με αίτησή τους, και σε περισσότερες από μία ξένη γλώσσα.  Η επιτυχία στην ξένη γλώσσα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις των λοιπών μαθημάτων.
9. Οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν μέσον όρο βαθμολογίας στα τρία (3) μαθήματα βαθμό τουλάχιστον δέκα τέσσερα (14), σε κλίμακα με άριστα το βαθμό είκοσι (20).  Επίσης, οι υποψήφιοι στην εξέταση της ξένης γλώσσας, θα πρέπει απαραιτήτως να συγκεντρώσουν βαθμό τουλάχιστον δέκα τέσσερα (14), ο οποίος δεν συνυπολογίζεται στην εξαγωγή του μέσου όρου γενικής βαθμολογίας.  Αιτήσεις για αναβαθμολόγηση δεν γίνονται δεκτές, γιατί δεν προβλέπεται από το Νόμο.
10. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη καταβολής της υποτροφίας είναι η προηγούμενη σύναψη μετά του υποτρόφου στην Αθήνα του οικείου συμβολαίου υποτροφίας.
Η καταβολή της αρχίζει από την έναρξη του πρώτου ακαδημαϊκού έτους ή του εξαμήνου, στο οποίο αναφέρεται η υποτροφία (άρθρο 1), εφόσον η έναρξη του ακαδημαϊκού έτους ή του εξαμήνου έπεται της άφιξης του υποτρόφου στην αλλοδαπή, διαφορετικά από την ημέρα της άφιξης του υποτρόφου στην αλλοδαπή, η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικό του οικείου Έλληνα Προξένου.
11. Εάν η υποτροφία διακοπεί από υπαιτιότητά του/της υποτρόφου, ο/η υπότροφος υποχρεούται να επιστρέψει το ποσό της υποτροφίας, που έχει λάβει μέχρι τότε, εφαρμοζομένων για την είσπραξη αυτού των διατάξεων του νόμου «περί εισπράξεως των δημοσίων εσόδων».  Η υποτροφία διακόπτεται, εάν, για οποιονδήποτε λόγο, επέλθει μείωση των ετησίων εσόδων του Κληροδοτήματος.  Στην περίπτωση αυτή ουδέν δικαίωμα γεννάται υπέρ του/της υποτρόφου του/της οποίας διακόπηκε η υποτροφία.
12. Όσοι επιθυμούν να μετάσχουν στο διαγωνισμό, υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση στο Πρωτόκολλο της Ακαδημίας Αθηνών (ταχ. δ/νση: Πανεπιστημίου 28, Τ.Κ. 106 79, Αθήνα), το βραδύτερο δέκα πέντε (15) πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού.
Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά:
α) Φωτοαντίγραφο του απαιτούμενου τίτλου σπουδών (άρθρο 6).  Σε περίπτωση που ο τίτλος προέρχεται από Πανεπιστήμιο κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση ισοτιμίας και βαθμολογικής αντιστοίχισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή το ΔΙ.ΚΑ.Τ.Σ.Α.
β) Φωτοαντίγραφο βεβαίωσης Πανεπιστημίου ότι ο υποψήφιος έχει γίνει δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό στον κλάδο της Θεολογίας.
γ) Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (σε ισχύ) ή πιστοποιητικού ελληνικής καταγωγής και ηλικίας όχι μεγαλύτερης των 36 ετών.
δ) Υπεύθυνη δήλωση (Ν. 1599/86) με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής ότι ο υποψήφιος δεν έλαβε ή δεν λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές (δηλ. και για τις παρούσες σπουδές και για το ίδιο επίπεδο σπουδών) από άλλη κληρονομία, κληροδοσία, δωρεά, το I.K.Y. ή άλλη πηγή και δεν εξέπεσε από δική του υπαιτιότητα από άλλη υποτροφία, η οποία τυχόν του απενεμήθη προηγουμένως.
ε) Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.  Για υποψηφίους άνω των 25 ετών το προσωπικό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000,00€).  Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει προσωπικό εισόδημα θα λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό εισόδημα το οποίο ορίζεται παρακάτω.
Αν ο υποψήφιος δεν έχει υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας του κατά τον χρόνο διενέργειας του διαγωνισμού και δεν έχει προσωπικό εισόδημα απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του Ν.1599/86 με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής, στην οποία δηλώνει ότι δεν έχει προσωπικό εισόδημα καθώς και αντίγραφο του τελευταίου οικογενειακού εκκαθαριστικού σημειώματος το οποίο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις σαράντα εννέα χιλιάδες ευρώ (49.000,00€).  Το ανωτέρω ποσό προσαυξάνεται κατά δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (2.500,00€) για κάθε επιπλέον προστατευόμενο τέκνο σε οικογένειες με άνω των δύο (2) προστατευόμενων τέκνων.
στ) Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
Σημειώνεται ότι τα φωτοαντίγραφα εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές θα πρέπει να είναι επικυρωμένα.
Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς «επί συστάσει και αποδείξει» μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
Σημ.: H Ακαδημία Αθηνών αναζητεί υποχρεωτικά αυτεπαγγέλτως:
α) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.
13. Τα της διεξαγωγής του διαγωνισμού και της παροχής των υποτροφιών κλπ. διέπονται από τις διατάξεις του Ν.4182/10.9.2013.
Πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στην Ακαδημία Αθηνών – Διεύθυνση Περιουσίας (δ/νση: Σόλωνος 84, 5oς όροφος, τηλ.: 210.3664736, 210.3664781).
Δημοσιεύτηκε στα FoititikaNea.grΣχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Γιώργος Μιλ.
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα   Άρθρα
Βουλευτές της ΝΔ ζητούν αναδρομική ισχύ στις μετεγγραφές φοιτητών
 Στην διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα, επί υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου, για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών από πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και από οικογένειες ειδικών κατηγοριών, παραπέμπει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε έγγραφη απάντησή του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης 17 βουλευτών της ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ ωστόσο είχαν ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας η συγκεκριμένη ρύθμιση να έχει αναδρομική ισχύ και για εισακτέους των προηγουμένων ετών. Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, εις εκ των βουλευτών που είχαν υπογράψει την ερώτηση, με δήλωσή του, χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι υπάρχει πρόνοια για τις μετεγγραφές των φοιτητών από πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, καθώς και από οικογένειες ειδικών κατηγοριών, προσθέτει ωστόσο ότι «δυστυχώς, η διάταξη δεν έχει αναδρομική ισχύ, όπως ζητούσαν και οι σύλλογοι πολυτέκνων».

«Το ζήτημα είναι σοβαρό, καθώς για πολλές πολύτεκνες οικογένειες το κόστος των σπουδών των παιδιών τους που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις, στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι δυσβάστακτο. Το υπουργείο Παιδείας, έστω και στην ύστατη στιγμή, θα πρέπει να επανεξετάσει τη δυνατότητα η ρύθμιση να έχει αναδρομική ισχύ, τουλάχιστον, για τα 723 παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ.

Πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μετέφερε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την ανησυχία πολλών Σχολών για κύμα χιλιάδων μετεγγραφών στη βάση της προσφάτως ψηφισθείσας διάταξης. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η διάταξη δεν θα αλλάξει αλλά θα αναζητηθούν τρόποι ώστε να μην υπάρξει απερήμωση Σχολών και να ενισχυθούν οικονομικά - με εσωτερική ανακατανομή κονδυλίων - Σχολές που θα βρεθούν στο επίκεντρο των αιτήσεων μετεγγραφών.

Πηγή : http://www.enikos.gr/politics/253812,Boyleytes_ths_ND_zhtoyn_anadromikh_isxy_.html

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Σχόλια (1)

 

Ας παψει πια αυτη η αδικια...Δεν αντεχουμε.Ενα παιδι στην Πατρα ,ενα στην Αθηνα και οι γονεις στην Ευβοια.Και ολα αυτα γιατι ως δημοσιοι υπαλληλοι εμφανιζουμε εισοδηματα 38000 ευρω.Βλεπετε δεν μπορουμε να αποκρυψουμε.Και ποσο εκνευριστικο .Να ξερεις ατομα που πηραν μετεγγραφη με εισοδηματα πολυ μεγαλα ,που βεβαια τα κρυβουν


 


Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Σχόλια (0)
 σκάσε και ψήφισε ελια
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
Σελίδα 8 από 5832 (58316 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
7
8
9
10
5830
5831
5832
Επόμενο