Σάββατο, 01 Απριλίου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2023 - Μηχανογραφικό 2023

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021
Σχολές - Τμήματα   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
ΙΕΚ/Κατατακτήριες για ΑΕΙ: Τι προβλέπει η υπό έκδοση απόφαση

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί από τον υφυπουργό Παιδείας  Άγγελο Συρίγο η απόφαση η οποία θα ορίζει τις διαδικασίες προκήρυξης των θέσεων από τα ΑΕΙ και τη διαδικασία διεκδίκησής των από τους αποφοίτους των ΙΕΚ, μέσω των κατατακτήριων εξετάσεων.

Οι  κατατακτήριες εξετάσεις προγραμματίζονται να διεξαχθούν το μήνα Νοέμβριο ενιαία για όλα τα Πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, η υπουργική απόφαση θα ορίζει τα εξής:

Α. Ο αριθμός των θέσεων για τα πανεπιστημιακά τμήματα που θα αποφασίσουν να κάνουν σχετικές προκηρύξεις δεν πρέπει να ξεπερνά το 5% επί του φετινού  αριθμού εισακτέων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Για παράδειγμα  εάν σε ένα τμήμα ο αριθμός των εισακτέων  ήταν 100 , τότε το τμήμα μπορεί να δεχθεί από τα ΙΕΚ, με κατατακτήριες εξετάσεις,  μέχρι 5 αποφοίτους.

Το κάθε τμήμα Πανεπιστημίου μπορεί να καθορίζει τον αριθμό θέσεων από 1 έως 5%

Β. Κανένα Πανεπιστήμιο  δεν είναι υποχρεωμένο να προκηρύξει θέσεις για αποφοίτους ΙΕΚ, αλλά εναπόκειται  στην ευχέρεια της κάθε Συγκλήτου, να αποδεχθεί ή όχι την εισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ.

Γ. Προϋπόθεση  για τη συμμετοχή στις κατατακτήριες των αποφοίτων ΙΕΚ    καθώς και του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας,αποτελεί  η επιτυχή εξέταση πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης κατέχουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων ή ισότιμο τίτλο

Δ. Επίσης οι  κάτοχοι Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, προ της εγγραφής τους στο Ι.Ε.Κ. πρέπει απαραιτήτως να είναι και κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου.

Ε. Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις στα ΑΕΙ, μέσω κατατακτήριων   σε  συναφείς ειδικότητες  με το Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο κατέχουν.

Ζ. Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα γίνουν σε θέματα ανάπτυξης τριών μαθημάτων   του προγράμματος σπουδών του τμήματος υποδοχής του Πανεπιστημίου.

Η. Η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων καθορίζεται από το άθροισμα της βαθμολογίας όλων των μαθημάτων που εξετάζονται. Στη σειρά αυτήν περιλαμβάνονται όσοι έχουν συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία τουλάχιστον τριάντα (30) μονάδες και με την προϋπόθεση ότι έχουν συγκεντρώσει δέκα (10) μονάδες τουλάχιστον σε καθένα από τα τρία (3) μαθήματα. Η κατάταξη γίνεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας μέχρι να καλυφθεί το προβλεπόμενο ποσοστό.

Θ. Με απόφαση της Συνέλευσης του τμήματος υποδοχής, οι υποψήφιοι που κατατάσσονται μπορούν να απαλλαγούν, ύστερα από αίτησή τους, της υποχρέωσης εγγραφής και παρακολούθησης της διδασκαλίας των μαθημάτων προγράμματος σπουδών, υποχρεωτικών και υποχρεωτικής ή ελεύθερης επιλογής, το περιεχόμενο των οποίων είχαν διδαχθεί πλήρως ή επαρκώς στην ειδικότητα Ι.Ε.Κ. ή Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας προέλευσης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να απαλλαγούν από την υποχρέωση εξέτασης σε αυτά, σύμφω- να με τα οριζόμενα στο πρόγραμμα σπουδών. Από την υποχρέωση εξέτασης εξαιρούνται τα μαθήματα, στα ο- ποία εξετάσθηκαν για την κατάταξή τους.

Ι. Η επιλογή των υποψήφιων για κατάταξη αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας γίνεται αποκλειστικά με κατατακτήριες εξετάσεις, που διενεργούνται με την επιμέλεια του Α.Ε.Ι. κατά τον ίδιο χρόνο και τόπο με τις κλασικές κατατακτήριες εξετάσεις  των πτυχιούχων των ΑΕΙ

 

Πηγή: esos.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 582 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 - 11:59
Σχόλια (1)

ΕΚΟ μόνο στον τίτλο
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 12:04
Σχόλια (15)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΚΥ ΕΚΟ 2020-2021
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 17:59
Σχόλια (4)


Σημαντική ερώτηση
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 18:17
Σχόλια (1)

Αποφοιτηση
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 18:09
Σχόλια (1)

Ερώτηση
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 13:23
Σχόλια (1)

Μια απορια
Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023 - 17:06
Σχόλια (0)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ (ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ)
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 - 16:23
Σχόλια (3)

Υπάρχει εξειδικευμένο Φόρουμ για το Παιδαγωγικό Αθηνας;;
Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 - 20:41
Σχόλια (4)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012
Μια ουσία που περιέχεται στον μαϊντανό!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3964 ημέρες
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012
Ιδρυμα Ευγενιδου: Υποτροφίες για εννέα απόφοιτους από το ΕΜΠ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3964 ημέρες
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012
Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων: σχόλιο σχετικά με τα θέματα Ιστορίας Γενικής Παιδείας
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3964 ημέρες
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012
Μεγάλες εκπαιδευτικές ανισότητες στην Ιταλία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3964 ημέρες
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012
Η διαδρομή των γραπτών μετά το τέλος της εξέτασης ...
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3964 ημέρες
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012
Έλεγχος Δικαιολογητικών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3964 ημέρες
Σελίδα 5808 από 5853 (35113 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
5807
5808
5809
5810
5851
5852
5853
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης