Διαβάστε αναλυτικά τα τελευταία στοιχεία αναφορικά με τις απουσίες των μαθητών λόγω κορονοϊού – Πόσα τμήματα είναι κλειστά

Υπενθυμίζουμε ότι  αριθμός των κρουσμάτων στα παιδιά είναι  46.243 . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί γονείς φοβούμενοι να νοσήσει το παιδί τους και να μεταφέρει τον ιό στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να το κρατούν στο σπίτι.

Το ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυτής της ηλικίας, από 17.1% που ήταν στις 10 Ιανουαρίου αυξήθηκε την Τρίτη 18 του μήνα στο 18.2%.

Ήδη έχουν κλείσει πάνω από 50 τμήματα τα οποία  θα ήταν πολύ περισσότερα εάν δεν ίσχυε το 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα.

Σύμφωνα με τους δασκάλους τουλάχιστον το 20% των μαθητών δεν πηγαίνει καθημερινά σχολείο λόγω του φόβου των γονέων για τη διασπορά στη σχολική κοινότητα. Όπως αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) για το λόγο αυτό ζητούν για άλλη μια φορά να καταργηθεί το μέτρο του 50%+1.

Οι καθηγητές από την πλευρά τους ζητούν την εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η έλλειψη εκπαιδευτικών, αλλά και μείωση της ύλης σε όλες τις τάξεις για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά ελλείμματα που έχουν διαπιστωθεί.

Όπως υπογράμμισαν οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης οι ελλείψεις στα σχολεία δεν μπορούν να καλυφθούν από τους αναπληρωτές οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αναγκάζονται να καλύπτουν πάγιες ελλείψεις, χωρίς να καλύπτονται οι απουσίες λόγω της πανδημίας.

 

Πηγή: ipaideia.gr