Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2023 - Μηχανογραφικό 2023

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Σχολεία: Τα προβλήματα έφεραν πρώιμες καταλήψεις
Ξεκίνησαν καταλήψεις σχολείων σε διάφορες πόλεις
 

Παρότι η νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε, σε αρκετές πόλεις της χώρας εξελίσσονται ήδη καταλήψεις σχολείων με διάφορα αιτήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, τις υποβαθμίσεις-συγχωνεύσεις και την κατάσταση των κτηρίων και τη θέρμανση για τον χειμωνα που έρχεται. Ενδεικτικά:

Βόλος

Μπαράζ καταλήψεων καταγράφεται σήμερα σε σχολεία του Βόλου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα magnesianews. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας υπό κατάληψη τελούν τα εξής σχολεία: 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν στις καταλήψεις, από το καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, χωρίς ουσιαστικά αιτήματα, καθώς μεταξύ αυτών που αναφέρουν ως αιτήματα είναι να μην κρίνονται για το ντύσιμό τους από τους καθηγητές τους, ζητούν δεύτερο άτομο στο κυλικείο, διαμαρτύρονται γιατί τα διαλείμματα είναι μικρά σε διάρκεια, ενώ ζητούν να τοποθετηθούν και προστατευτικά στα φώτα.

Κρήτη

Τεσσερα σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό κατάληψη είναι το Γυμνάσιο και Λύκειο Πόμπιας, το Γυμνάσιο Πύργου, το Λύκειο Τυμπακίου και το ΕΠΑΛ Μοιρων.

Χθες τρία σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη, στον νομό Ηρακλείου. Σύμφωνα με το neakriti.grτα σχολεία που έβαλαν «λουκέτο» είναι:

  • Το γυμνάσιο του Προφήτη Ηλία
  • Το γυμνάσιο Πύργου
  • Το 12ο γυμνάσιο Ηρακλείου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αιτήματα των παιδιών αφορούν κτηριακά ζητήματα στα σχολικά κτήρια. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, τελούσαν υπό κατάληψη συνολικά πέντε σχολεία του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα ήταν το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου, το 6ο Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου, το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Και κατάληψη γονέων!

 

Σε κατάληψη στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων προχώρησαν νωρίς το πρωί χθες Τρίτη, γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου Καντάνου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του σχολείου. Μεταξύ άλλων οι γονείς ζητούν την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου ως εξαθέσιο.«Η λειτουργεία του ως πενταθέσιο είναι αντιπαιδαγωγική, καταστροφική για τα παιδιά. Ο δήμος μας έχει χαρακτηριστεί ορεινός. Τον Μάιο του 2022 ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι τα σχολεία των ορεινών δήμων δεν θα υποβαθμιστούν, δεν θα υπάρχει κάποιος εξορθολογισμός για τα σχολεία αυτά» δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Καντάνου, Αντωνογιαννάκη Βασιλική.

Πάτρα

Σε καταλήψεις των σχολικών τους κτιρίων μόλις  μερικές ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, προχώρησαν μαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, από το πρωί έχουν καταληφθεί από μαθητές το 17ο Γυμνάσιο Πατρών, αλλά και το 3ο και 7ο Γενικό Λύκειο Πατρών. Όπως ανέφεραν οι μαθητές, οι καταλήψεις γίνονται ενόψει των κινητοποιήσεων στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Αγρίνιο

Στις 16 Σεπτεμβρίου τελούσαν υπό κατάληψη έξι σχολεία του Αγρινίου, με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων (στις 18 Σεπτεμβρίου) από την δολοφονία του μουσικού, Παύλου Φύσσα. Υπό κατάληψη, λοιπόν τελούν τα 1ο, 2ο, 5ο ΓΕΛ Αγρινίου αλλά και το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ.

Παιανία

Κατάληψη μαθητών 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας οι οποίοι διαμαρτύρονται -και μάλιστα κοινοποίησαν επιστολή αναφερόμενοι στα αίτια της κατάληψης του χώρου των σχολείων- για το ειδικό καθεστώς λειτουργίας του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας, μετά από τα πορίσματα σύμφωνα με τα οποία τμήματα του σχολικού συγκροτήματος κρίνονται στατικά ανεπαρκή και η παραμονή κοινού και μαθητών κρίνεται επικίνδυνη.

Καλαμάτα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θάρρος», οι μαθητές  κάνουν σύνθημά τους το ότι «φέτος θα ακούσετε τις φωνές μας δυνατά», προχωρώντας σε κατάληψη του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας χθες το πρωί. Όπως έγινε γνωστό, καθώς και όπως αναγράφεται στα πανό που έχουν κρεμάσει έξω από το σχολείο οι μαθητές, επίκεντρο της κατάληψής τους είναι η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και της Τράπεζας Θεμάτων. Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα όπως η παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας, η μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία, η δωρεάν μετακίνηση για τους μαθητές από και προς το σχολικό περιβάλλον, καθώς και να μην επιβαρυνθούν οι μαθητές με το κόστος θέρμανσης στις σχολικές αίθουσες.

Πηγή : alfavita.gr 

 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 189 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΕΚΟ μόνο στον τίτλο
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 12:04
Σχόλια (15)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΚΥ ΕΚΟ 2020-2021
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 17:59
Σχόλια (4)


Σημαντική ερώτηση
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 18:17
Σχόλια (1)

Αποφοιτηση
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 18:09
Σχόλια (1)

Ερώτηση
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 13:23
Σχόλια (1)

Μια απορια
Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023 - 17:06
Σχόλια (0)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ (ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ)
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 - 16:23
Σχόλια (3)

Υπάρχει εξειδικευμένο Φόρουμ για το Παιδαγωγικό Αθηνας;;
Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 - 20:41
Σχόλια (4)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Περι ανεμων και υδατων
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 00:25
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023
Ο νέος τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 11 ώρες
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023
Πανελλήνιες 2023: Εξαιρετικά πολύπλοκο το σύστημα υπολογισμού μορίων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 11 ώρες
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023
Σχολεία: Έρχονται ΝΕΟΙ διορισμοί εκπαιδευτικών – Πού αναμένεται να γίνουν
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 11 ώρες
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023
Εκπαιδευτικοί κλάδου Πληροφορικής: Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων απόσπασης
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 11 ώρες
Σελίδα 1 από 5852 (35110 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5850
5851
5852
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης