Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
Σχολές - Τμήματα   Εκπαιδευτικό Σύστημα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα   Άρθρα
«Βραδιά του Ερευνητή» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις 29/09
Το ΕΜΠ ανοίγει τις πύλες του, για δέκατη συνεχή χρονιά, σ
 
 
το καθιερωμένο ραντεβού γνώσης

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) διοργανώνει, για δέκατη συνεχή χρονιά, την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, τη «Βραδιά του Ερευνητή», για όλα τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της Αττικής. Από τις 17:00 μ.μ. μέχρι τις 22:00 μ.μ., στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ, του συγκροτήματος Πατησίων, οι επισκέπτες του, με έμφαση στους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της έρευνας και της γνώσης μέσα από καινοτόμα επιστημονικά έργα, να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές τους, αλλά και να συμμετάσχουν σε πλήθος πρωτότυπων δράσεων.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» του ΕΜΠ στοχεύει στην ανάδειξη της ουσιαστικής συμβολής της πανεπιστημιακής έρευνας και του επιστημονικού δυναμικού στην ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα, η διεξαγωγή της εκδήλωσης συνδέεται άρρηκτα με την αξιοποίηση του Πολυτεχνείου Πατησίων για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, ως κόμβου διασύνδεσης του ΕΜΠ με την κοινωνία.

Η έναρξη της επίσημης εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τον Πρύτανη του ΕΜΠ, Καθηγητή κ. Α. Μπουντουβή, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι Πρυτανικές Αρχές των πανεπιστημίων της Αθήνας και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών.

Κλιματική κρίση – Πράσινη & Ψηφιακή Μετάβαση – Αειφόρος Ανάπτυξη

Τα επιτεύγματα των ερευνητικών ομάδων του ΕΜΠ, των πανεπιστημίων της Αθήνας, ερευνητικών κέντρων, καθώς και νεοφυών επιχειρήσεων και τεχνοβλαστών, που θα παρουσιαστούν τη φετινή χρονιά, επικεντρώνονται και αναπτύσσονται πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης και της αειφόρου ανάπτυξης.

Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης, για ακόμη μία χρονιά, έχουν αναλάβει η Ομάδα Κρουστών του μουσικού τμήματος του ΕΜΠ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Βασιλάτου και η χορωδία του Μουσικού Τμήματος του ΕΜΠ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου. Επίσης, ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άθου Δανέλλη, θα προσφέρει μια ξεχωριστή παράσταση του «Καραγκιόζη» για μικρούς και μεγάλους.

Διοργάνωση

Κάθε χρόνο περισσότεροι από δύο εκατομμύρια πολίτες σε πάνω από 350 ευρωπαϊκές πόλεις, σε 25 χώρες, μετέχουν στη «Βραδιά του Ερευνητή», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (“European Researchers’ Night”) που στοχεύει στην εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας και της επιστήμης. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνδέεται και φέτος με την ευρωπαϊκή γιορτή της έρευνας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “MARIE – My Awesome Research is for Everyone!”, με επιστημονικά υπεύθυνη για το ΕΜΠ την Ομότιμη Καθηγήτρια, κα Αντωνία Μοροπούλου. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), ενώ συμμετέχει η Διεύθυνση Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων ΕΜΠ, το Γραφείο Διασύνδεσης - Εξυπηρέτησης Φοιτητών και Νέων Αποφοίτων ΕΜΠ και η Ελληνική Πλατφόρμα για την Έρευνα και Τεχνολογία στην κατασκευή ΠΕΔΜΕΔΕ. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Δήμου Αθηναίων διά της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και της Ανάπλασης Α.Ε., καθώς και ΕΠΙΣΕΥ, ΤΜΕΔΕ, ΟΒΙ, ΕΥΔΑΠ, ΟΦΥΠΕΚΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη «Βραδιά του Ερευνητή» μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της εκδήλωσης  https://www.ntua.gr/ntuaren/

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Ng0B_sQ3W-k

Το ΕΜΠ στο Καστελλόριζο, για δέκατη χρονιά η Βραδιά Ερευνητή: https://www.youtube.com/watch?v=AOvBNC7o_dg

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι δωρεάν και ελεύθερη στο κοινό, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και «ζωντανά» την εκδήλωση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέσα από τη σελίδα στο Facebook https://fb.watch/nazTCAT3Fq/

εμπ 

 Πηγή:www.alfavita.gr  

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 271 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Καλή επιτυχία
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 15:58
Σχόλια (0)
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (4)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τρίτη, 22 Μαΐου 2012
Τα SOS θέματα σε Βιολογία και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας
Σχόλια (2)
Υποβλήθηκε πριν από 4417 ημέρες
Τρίτη, 22 Μαΐου 2012
Ποια επαγγέλματα φλερτάρουν με την κατάθλιψη;
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4417 ημέρες
Τρίτη, 22 Μαΐου 2012
Δείτε σε video τις απαντήσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας Ημερήσια ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Β
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4417 ημέρες
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012
Μετά τις εκλογές η εξέταση Αγγλικών και Αρμονίας
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4417 ημέρες
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012
Εάν έχεις κινητό ... τι το θέλεις το σφυρί!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4417 ημέρες
Σελίδα 6232 από 6271 (37626 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
6231
6232
6233
6234
6269
6270
6271
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης