Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα   Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024
Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων: Τι συζητήθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων σχετικά με τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται μαζική ήταν η συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων.

«Ο συνδυασμός της έλλειψης κατάλληλης στέγης καθώς και της μεταφοράς των μαθητών, μαζί με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα, μουσικά όργανα και δωρεάν σύγχρονα συγγράμματα, επιβαρύνουν την καθημερινότητα των μαθητών», τονίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Με μαζική συμμετοχή των εκπροσώπων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΕΓΜΚΣ ΤΗΝ Κυριακή 19 Νοεμβρίου στα γραφεία της (ΟΛΜΕ) για την καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων αλλά και τον κοινό συντονισμό με πολύμορφες δράσεις.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν αντιπρόσωποι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ και τοπικών ΕΛΜΕ Πειραιά – Νοτίου Τομέα Αττικής- Περιστερίου και εκπαιδευτικοί από τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων. Γονείς από τα ΔΣ των συλλόγων των Μουσικών Αθήνας, Ιλίου, Αλίμου, Παλλήνης καθώς και από τα Καλλιτεχνικά Αθήνας, Περιστερίου, Γέρακα ενώ τον τόνο έδωσε η δυναμική παρουσία των μαθητών των 15μελών των από τα Μουσικά Σχολεία Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης και από τα Καλλιτεχνικά Γέρακα, Περιστερίου, Αθήνας.

Η κατάσταση που κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των μαθητών και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι:

Η ακαταλληλότητα των κτιρίων, οι συστεγάσεις με άλλα σχολεία, η ακαταλληλότητα των αιθουσών, αίθουσες μέσα σε ντουζιέρες, αίθουσες αποθήκες, αίθουσες χορού που οδηγούν σε τραυματισμό των μαθητών χορού, με φουσκωμένα πατώματα, αίθουσες που πλημμυρίζουν, δανεικές αίθουσες ακόμα και από την εκκλησία, αυτοσχέδιες αίθουσες με διαχωριστικά παραβάν. Όλα αυτά είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα που ανέδειξαν οι μαθητές.

Ο συνδυασμός της έλλειψης κατάλληλης στέγης καθώς και της μεταφοράς των μαθητών, μαζί με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα , μουσικά όργανα και δωρεάν σύγχρονα συγγράμματα, επιβαρύνουν την καθημερινότητα των μαθητών αλλά και τον οικογενειακό προγραμματισμό με αποτέλεσμα μαθητές να σταματούν τις σπουδές τους όπως μας κατήγγειλαν τα παιδιά.

Επιπλέον η αγωνία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών για την τύχη των μη πιστοποιημένων σπουδών τους , των ανύπαρκτων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις κατευθύνσεις χορού, εικαστικών, θεάτρου - κινηματογράφου και μουσικών, τα αδιαβάθμητα πτυχία και την νέα κατάσταση που διαμορφώνει το ΠΔ 85, ταυτόχρονα με την αδιοριστία μόνιμων εκπαιδευτικών και τα εκπαιδευτικά κενά που ακόμα μετράμε ενώ φτάνουν Χριστούγεννα κάνει την αγωνιστική παρέμβαση όλων μας και τον συντονισμό μας σε κοινές πολύμορφες δράσεις τοπικού και πανελλαδικού χαρακτήρα επιτακτική. Η θετική εμπειρία των τελευταίων μηνών με τις διεκδικήσεις μας για την προαγωγή των μαθητών των Μουσικών Γυμνασίων και τις διαμαρτυρίες των μαθητών το προηγούμενο διάστημα, όπως και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στα σχολεία της Θεσσαλίας επιβάλλουν πιο άμεσα αντανακλαστικά και τον κοινό μας συντονισμό για πιο αποτελεσματικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η ΠΕΓΜΚΣ καλεί σε δράση για την προβολή των αιτημάτων μας στο κέντρο της Αθήνας, σε μέρα και ώρα που θα αποφασίσουμε μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων γιατί η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη.»

Πηγή: alfavita.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 213 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Καλή επιτυχία
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 15:58
Σχόλια (0)
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (4)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012
Κοζάνη: Από Δευτέρα οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4422 ημέρες
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012
Παγωμένο κλίμα σε Φιλοσοφική και Πολυτεχνείο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4422 ημέρες
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012
Δύο Πρυτάνεις κι ένας πρόεδρος ΤΕΙ έγιναν υπουργοί στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4422 ημέρες
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012
Διδασκαλία β΄ ξένης γλώσσας στην Α΄ Γυμνασίου
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4422 ημέρες
Σελίδα 6245 από 6271 (37626 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
6244
6245
6246
6247
6269
6270
6271
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης