Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012
Διάφορα Θέματα
71 έργα Ελλήνων αρχιτεκτόνων της νέας γενιάς η 7η Μπιενάλε στο Μουσείο Μπενάκη

 Ενας θεσμός που φανερώνει τις αναζητήσεις και τις προοπτικές της νέας γενιάς των Ελλήνων αρχιτεκτόνων θα ανοίξει ξανά το παράθυρο της στις τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον. Πρόκειται για την Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων που θα ανοίξει τις πύλες της την ερχόμενη Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, MV ερχόμενη στους χώρους του Μουσείου Tei oin Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς).

Δεκαεπτά χρόνια παρουσίας και επτά διοργανώσεις συμπληρώνει η Biennale που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ) που σε κάθε νέα διοργάνωση συρρέουν όλο και περισσότερες συμμετοχές καταδεικνύοντας τη σημαντική θέση που κατέχει ο θεσμός στους νέους αρχιτέκτονες. Όπως εξηγεί ο Ηλίας Κωνσταντόπουλος, επιμελητής της διοργάνωσης και πρόεδρος του δ.σ. του ΕΙΑ, μία Biennale δεν καταγράφει μόνο τα πεπραγμένα μιας εποχής, αλλά ξεχωρίζει ορισμένα έργα ως τα αρτιότερα ή τα πλέον ενδιαφέροντα, μέσα από τη συγκεκριμένη οπτική μιας κριτικής επιτροπής . Ενώ συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι αυτό που φαίνεται να αποτελεί μία σταθερή παράμετρο της παραγωγής αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα, μέσα από την Biennale, είναι ότι η ατομική κατοικία εξακολουθεί να διατηρεί τα σκήπτρα, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Ενώ αυτό είναι οπωσδήποτε ένα θετικό γεγονός, καθώς μάλιστα η αρχιτεκτονική της σύγχρονης ελληνικής κατοικίας αναγνωρίζεται σταδιακά και εκτός Ελλάδας για την υψηλή της στάθμη, είναι ταυτόχρονα και ενδεικτικό της συνεχιζόμενης απουσίας αξιόλογων δημόσιων έργων στη χώρα . Αυτή η ένδεια, δυστυχώς, στοιχειώνει και τις νεότερες,γενεές σύμφωνα με τον Ηλία Κωνσταντόπουλο ενώ μαρτυρά όχι μόνο τη διαπιστωμένη χρόνια αρχιτεκτονική απουσία, αλλά πρώτιστα την έλλειψη ενός συλλογικού οράματος και κοινωνικού ενδιαφέροντος για τον δημόσιο χώρο .

Επίσης παρακολουθώντας τις ιδέες και τις προτάσεις των νεότερων αρχιτεκτόνων, υπογραμμίζει κλείνοντας ο Ηλίας Κωνσταντόπουλος, ο θεσμός της Biennale μπορεί να συμβάλλει εποικοδομητικά στην προσπάθειά τους για τη δημιουργία ενός ποιοτικά αναβαθμισμένου αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας τις ανανεωτικές και επεξεργασμένες προτάσεις τους, για το κατοικείν στον δημόσιο και ιδιωτικό χώρο . Η φετινή συμμετοχή αρχιτεκτονικών έργων αριθμεί ένα σύνολο 289 μελετών.

Η επιτροπή, αποτελούμενη από τους αρχιτέκτονες (αλφαβητικά) Σταύρο Γυφτόπουλο (επίκουρο καθηγητή ΕΜΠ), Πόνο Δραγώνα (αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών), Νίκο Καλογερά (ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ), Αναστάσιο Κωτσιόπουλο (καθηγητή ΑΠΘ) και Παναγιώτη Πάγκαλο (εντεταλμένο διδάσκοντα Πανεπιστημίου Πατρών) αφού μελέτησε προσεκτικά τις υποβληθείσες μελέτες, επέλεξε ομόφωνα 71 έργα. Όπως υπογραμμίζει στο σκεπτικό της η επιτροπή τα δείγματα της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής αναδεικνύουν τις εξής τρεις προθέσεις: τη συνέχιση της συμπόρευσης με τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα, ενίοτε αβίαστα και άλλοτε διατυπώνοντας μορφολογικές αντιστάσεις διαμέσου της χρήσης τοπικών υλικών. Την υπεράσπιση των κυρίαρχων ειδών, υιοθετώντας ωστόσο νέες κατασκευαστικές μεθόδους και προηγμένα υλικά κελύφους. Και τη δήλωση μιας κριτικής αντίληψης σε ό,τι αφορά τη σχέση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και την πόλη.

Η επιτροπή, αφού ταξινόμησε τα έργα τυπολογικά, έθεσε ως βασικά κριτήρια αξιολόγησης: τη σχέση με την καινοτομία, το σχολιασμό επί του προγράμματος, την αλληλεπίδραση με τον δημόσιο χώρο, τη σημασία των λεπτομερειών και την αποφυγή των χρόνιων επαναλήψεων. Κλείνοντας, τα μέλη της επιτροπής θεωρούν ότι οι προτάσεις των νέων αρχιτεκτόνων αποδεικνύουν ότι η σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική δεν έχει μετατοπιστεί δραματικά από τις αναζητήσεις των τελευταίων δεκαετιών του περασμενου αιώνα. Οι εξαιρέσεις παραμένουν αποσπασματικές σε σχέση με την εικόνα της πλειονότητας, η οποία επιβεβαιώνει την επαναφορά ήδη καθιερωμένων ιδεών . Η παρουσίαση των έργων θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιανουαρίου. 

Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ 

online purchase abortion pill click here pill for abortion online
click here married affairs percent of women that cheat
what are std symptoms chlamydia symptoms in throat get tested for stds
late term abortions site abortion clinics in san diego
bentelan fiale click bentelan in gravidanza
abortion at home spiritocagliese.it facts about abortion
get free voucher strattera prescription strattera discounts
prescription card discount infopuntual.com prescription coupon card

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4166 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Χειμωνα-Καλοκαιρι
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 13:17
Σχόλια (0)


Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

ΔΩΡΕΑΝ Μαθήματα Αγγλικών / Απόκτησε (Lower, Advanced, Proficiency)
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 04:06
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (4)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (12)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τρίτη, 9 Απριλίου 2024
Απόφαση με 8 αλλαγές σε εξετάσεις μαθημάτων στις Πανελλήνιες 2024
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
Τρίτη, 9 Απριλίου 2024
Bullying στα σχολεία: Ψηφιακή πλατφόρμα για την επώνυμες καταγγελίες σχολικής βίας -ΦΕΚ
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
Τρίτη, 9 Απριλίου 2024
Ειδική Αγωγή: Μεταθέσεις χωρίς θέσεις για τους εκπαιδευτικούς ΕΑΕ
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
Τρίτη, 9 Απριλίου 2024
Αυτά είναι τα 89 Τμήματα ΑΕΙ που μαζί με το πτυχίο παραχωρούν και μεταπτυχιακό τίτλο!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
Σελίδα 6 από 6183 (37096 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
5
6
7
8
6181
6182
6183
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης