Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα
Σχετικα με την σίτιση των εκπαιδευτικών
 Δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη το μέτρο της δωρεάν σίτισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλες τις Στρατιωτικές Λέσχες και σε πολλά Εστιατόρια των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, παρότι πέρασαν 2,5 μήνες από την επίσημη κοινή εξαγγελία από τους υπουργγούς Παιδείας και Αμυνας.

Α. Δεν έχει υπογραφεί ακόμη η απόφαση να δοθούν τα σχετικά κονδύλια στις Στρατιωτικές Λέσχες
Β. Στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει το υπουργείο Παιδείας κάποια διαμαρτυρία ότι τα εστιατόριά τους έχουν αρνηθεί τη σλιτιση αναπληρωτών.

Το esos επικοινώνησε με Περιφερειακές Διευθύνσεις και έθεσε το ερώτημα εάν υπάρχουν οδηγίες προς τους αναπληρωτές σχετικά με τη διαδιασία που πρέπει να ακολουθλήσουν για να μπορούν να χρησσιμοποιήσουν ταεστιατόρια των ΑΕΙ. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι δεν έχουμν καμία σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας


Τι προβλέπει το Πρωτόκολλο συνεργασίας Παιδείας-Αμυνας για τη σίτιση αναπληρωτών που υπογράφηκε στις 19 Σεπτεμβρίου
Πρωτόκολλο συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος υπέγραψαν σήμερα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι υπουργοί, Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος .
Το πρωτόκολλο προβλέπει τη στενή συνεργασία των δύο υπουργείων, μεταξύ των άλλων, στους τομείς, πολιτισμού, εκπαίδευσης, παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας κλπ. και ειδικότερα:
1.Κατάρτιση συγκεκριμένου προγράμματος διαλέξεων από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε θέματα που αφορούν την ιστορία και τους αγώνες του Έθνους μας.
2.Τη δυνατότητα επισκέψεων μαθητών σε μουσεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
3.Κάθε είδους δραστηριότητα που θα βοηθά στο να έρθουν πιο κοντά οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ιστορία των αγώνων του Ελληνικού Λαού και της πατρίδας μας.
4.Να έρθει όλος ο πλούτος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων πιο κοντά στα σχολειά, πιο κοντά στους εκπαιδευτικούς, πιο κοντά στα παιδιά που φοιτούν εκεί και σπουδάζουν.
5.Εγκριση της πρωτοβουλίας του υπουργού Παιδείας να μπορούν σε αυτούς τους δύσκολους, από πλευράς οικονομικών της οικογένειας και του καθενός και της κάθε μιας, καιρούς σε απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας, στην Περιφέρεια, εκεί που δε υπάρχουν φοιτητικές εστίες, να μπορούν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν πρόσβαση στις παροχές σίτισης, για παράδειγμα, των λεσχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση τις κείμενες διατάξεις και με βάση βεβαίως πάντοτε τις υφιστάμενες δυνατότητες.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Θανάσης Κυριαζής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, καθώς και οι διακεκριμένοι Ολυμπιονίκες: η Υποπλοίαρχος Ειρήνη Αϊνδηλή, η Σμηναγός Χρυσοπηγή Δεβετζή, η Σμηναγός Νίκη Μπακογιάννη, ο Σμηναγός Δημοσθένης Ταμπάκος, η Υπολοχαγός Σοφία Μπεκατώρου, η Υποσμηναγός Κατερίνα Βόγγολη, ο Ανθυπολοχαγός Νικόλαος Ξυλούρης, η Ανθυπολοχαγός Καλλιόπη Ουζούνη και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Υποσμηναγός Βούλα Τσιαμήτα, oι οποίοι θα λάβουν μέρος σε δράσεις που προβλέπονται από το πρωτόκολλο συνεργασίας.


Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Αρβανιτόπουλος προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:
Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω το συνάδελφο Υπουργό, κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την παρουσία του. Συνοδεύεται από το Γενικό Γραμματέα, τον κύριο Θανάση Κυριαζή.
Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας σήμερα, που αυτή η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ, αρχίζει και αποδίδει συγκεκριμένους καρπούς.


Όπως βλέπετε, από τη δική μας πλευρά είναι εδώ ο Υφυπουργός, ο κύριος Ελευσινιώτης, είναι εδώ η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι επιτελείς, σε αυτή τη συνάντηση, η οποία έχει ως σκοπό, με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων, να βάλουμε σε γερή και στέρεα βάση τα θεμέλια μίας μακροχρόνιας και αποδοτικής για το λαό και τον τόπο μας συνεργασίας των δύο αυτών φορέων.


Την εκδήλωσή μας τιμούν με την παρουσία τους Ολυμπιονίκες, κυρίες και κύριοι, αγόρια και κορίτσια τα οποία λάμπρυναν με το όνομά τους, με την προσπάθειά τους, με τις επιτυχίες τους τη σημερινή Ελλάδα. Μας έκαναν να συγκινηθούμε και να δακρύσουμε όταν με τις δικές τους προσπάθειες και το δικό τους αγωνιστικό πνεύμα ανέβασαν την Ελλάδα στο βάθρο των νικητών.


Χάρη σε αυτά τα παιδιά, που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, είχαμε την τιμή να δούμε τη γαλανόλευκη να υψώνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αλλού, και είχαμε την τιμή να ακούσουμε τον εθνικό ύμνο της χώρας μας.


Εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη, αυτό τον πλούτο που έχουμε, και αναφέρομαι στο στελεχιακό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που προέρχεται από τις τάξεις του ελληνικού πρωταθλητισμού και των Ελλήνων και Ελληνίδων Ολυμπιονικών, να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος της νεολαίας μας, στο επίπεδο των προτύπων, στο επίπεδο της Ολυμπιακής παιδείας, στο επίπεδο της παροχής γνώσεων και της καλλιέργειας αξιών, ιδανικών και αντιλήψεων που μπορεί να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο τη μαθητιώσα νεολαία.


Αυτό το οποίο σας περιγράφω είναι μόνο μία διάσταση της συνεργασίας των δύο Υπουργείων. Εμείς θέλουμε αυτή η συνεργασία να επεκταθεί σε πολλούς τομείς, μεταξύ αυτών η δυνατότητα, με την κατάρτιση συγκεκριμένου προγράμματος διαλέξεων από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε θέματα που αφορούν την ιστορία και τους αγώνες του Έθνους μας.


Τη δυνατότητα επισκέψεων μαθητών σε μουσεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και κάθε είδους δραστηριότητα που θα βοηθά στο να έρθουν πιο κοντά οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ιστορία των αγώνων του Ελληνικού Λαού και της πατρίδας μας. Να έρθει όλος αυτός ο πλούτος πιο κοντά στα σχολειά μας, πιο κοντά στους εκπαιδευτικούς μας, πιο κοντά στα παιδιά μας που φοιτούν εκεί και σπουδάζουν.


Σε αυτά ταπλαίσια, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού, του κυρίου Αρβανιτόπουλου, εγκρίναμε και μία πάρα πολύ χρήσιμη πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και συμφωνήσαμε σε αυτό, δηλαδή να μπορούν σε αυτούς τους δύσκολους, από πλευράς οικονομικών της οικογένειας και του καθενός και της κάθε μιας, καιρούς σε απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας, στην Περιφέρεια, εκεί που δε υπάρχουν φοιτητικές εστίες, να μπορούν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν πρόσβαση στις παροχές σίτισης, για παράδειγμα, των λεσχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση τις κείμενες διατάξεις και με βάση βεβαίως πάντοτε τις υφιστάμενες δυνατότητες.


Θεωρούμε ότι όλα αυτά φέρνουν ακόμη πιο κοντά τις Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι κομμάτι του Ελληνικού Λαού, στη μαθητιώσα νεολαία και επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι όσοι εργάζονται και όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, καταλαβαίνουν τις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού μας, γιατί και οι ίδιοι είναι κομμάτι του και αφουγκράζονται και τον καημό του και τα προβλήματά του και τις αγωνίες του.


Θέλω για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν από την πλευρά και των δύο Υπουργείων για να ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια, και από το Υπουργείο Παιδείας και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους Ολυμπιονίκες που μας τιμούν εδώ με την παρουσία τους και της δίνουν ακόμη ουσιαστικότερη προοπτική.
Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω την καλή μου φίλη, την κυρία Πηγή Δεβετζή, η οποία ανέλαβε ένα δύσκολο συντονιστικό ρόλο για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτή την εκδήλωση.


Θέλω να σας πω ότι θεωρώ, ότι είναι η αρχή, ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς εντολές να προχωρήσουμε ταχύτατα προς αυτή την κατεύθυνση και να υλοποιούμε τέτοιου είδους πολιτικές, που περνάνε ένα συμβολικό αλλά και ένα ουσιαστικό μήνυμα, ότι την κρίση θα την περάσουμε όλοι μαζί. Όλοι μαζί ενωμένοι, κοιτώντας προς τα μπρος, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο και αναπτύσσοντας δεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ως σκοπό να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή.


Αυτό είναι το μήνυμα, με αυτό το μήνυμα προχωρούμε.
Και επιτρέψτε μου, πέραν των άλλων, να τονίσω και την ιδιαίτερη σημασία που έχει αυτή η συνεργασία σε θέματα ιστορικής αυτογνωσίας και ιστορικής αυτοσυνειδησίας του Έλληνα και της Ελληνίδας. Ιδιαίτερα της μαθητιώσας νεολαίας, φέτος που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους του '12, κατά τους οποίους η μικρή τότε Ελλάδα, που έφτανε μέχρι τη Μελούνα της Θεσσαλίας, κατάφερε να διπλασιάσει την έκτασή της και την επικράτειά της.


Μία μικρή λεπτομέρεια που θέλω να την τονίσω. Λίγα χρόνια πριν, το 1897, είχε προηγηθεί μία από τις βαρύτερες ήττες της Ελλάδος. Και η τότε Ελλάδα, που έφτανε μέχρι τη Μελούνα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να ανακάμψει από αυτή τη βαριά ήττα, να βγει μπροστά και να καταφέρει να διπλασιάσει την έκτασή της.


Σήμερα δεν μιλάμε για πολέμους με στρατιωτικές επιχειρήσεις, σήμερα μιλάμε για ένα οικονομικό πόλεμο τον οποίο έχει η χώρα μας με τις αγορές. Αυτό τον πόλεμο δεν τον επιλέξαμε, μας έχει επιβληθεί. Και θα βγούμε νικητές. Η Ελλάδα θα νικήσει.


Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κύριο Παναγιωτόπουλο, συνάδελφο και φίλο, και τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων, για αυτή την συνεργασία και την σημερινή φιλοξενία και την ευκαιρία που μας δίνεται να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε κάποιες πολιτικές οι οποίες θεωρώ ότι είναι κοινωνικά αναγκαίες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Είναι πράγματι μια δύσκολη περίοδος, το γνωρίζουμε όλοι. Διερχόμεθα μια περίοδο μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, που όμως όλοι πιστεύουμε ότι αγγίζει το τέλος, φτάνει στο τέλος. Και σιγά-σιγά αρχίζει να φαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ.


Είναι όμως εντολή του Πρωθυπουργού πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι οι υπουργοί για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και να βοηθήσουμε την πατρίδα να βγει από την κρίση να οδηγηθούμε, να υλοποιήσουμε συνέργιες, οι οποίες έχουν ως στόχο την αρωγή σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα. Σε Έλληνες πολίτες που πλήττονται από αυτή την κρίση.
Με τις πολιτικές αυτές έχουμε ως στόχο την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και την αρωγή προς τους πολίτες, ούτως ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.


Μέσα στο πλαίσιο αυτό, μια σειρά από πολιτικές τις οποίες εδώ και καιρό συζητούμε έρχονται σήμερα να αποκρυσταλλωθούν σε ένα Πρωτόκολλο. Αφορούν σε μια σειρά από θέματα τα οποία έθιξε ο κος Παναγιωτόπουλος. Δηλαδή την ελεύθερη πρόσβαση από την πλευρά μας στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, κάτι το οποίο νομίζω ότι υπήρξε πάγιο αίτημα πολλών κοινωνικών ομάδων και το οποίο σήμερα ικανοποιούμε.


Τη δυνατότητα οι Ολυμπιονίκες μας οι οποίοι αποτελούν κοινωνικά πρότυπα, να μπορούν να δίνουν διαλέξεις στους νέους ανθρώπους εμπνέοντάς τους αυτές τις δύσκολες ώρες με τα ιδεώδη του Αθλητισμού, του Ολυμπισμού, του Εθελοντισμού. Το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό, και σε συμβολικό και σε ουσιαστικό επίπεδο.
Τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τον Έλληνα Εκπαιδευτικό και την Ελληνίδα Εκπαιδευτικό, ιδίως αυτούς οι οποίοι υπηρετούν μακριά από την οικογένειά τους, μακριά από το σπίτι τους και τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Και τους βοηθάμε όπως βοηθήσαμε και τους σπουδαστές και τους φοιτητές. Αυξήσαμε τους δικαιούχους σίτισης αλλά αυξήσαμε και τις κλίνες των Εστιών να μπορέσουμε και στους εκπαιδευτικούς να δώσουμε μια μικρή βοήθεια.


Τους ζητάμε όπως ζητάμε και από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιτελέσουν ένα δύσκολο καθήκον, ένα κρίσιμο λειτούργημα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, με πενιχρά μέσα. Άρα και η Πολιτεία πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει να συνδράμει τους Δημόσιους Λειτουργούς να επιτελέσουν το καθήκον τους.


Και γνωρίζουμε και ο συνάδελφος ο κ. Παναγιωτόπουλος και εγώ, ότι ενδεχομένως θα ισχυριστούν πολλοί ότι αυτά είναι πολύ λίγα και πράγματι είναι πολύ λίγα, αλλά είναι αυτά, τα οποία η Πολιτεία αυτή την ώρα μπορεί να κάνει.
Και βεβαίως να είστε σίγουροι ότι όταν περάσει αυτή η κρίση η Πολιτεία θα κάνει αυτό το οποίο πρέπει, θα επανορθώσει. Γιατί όλες αυτές οι περικοπές που γίνονται, πράγματι πλήττουν τον εργαζόμενο, το ξέρουμε όλοι αυτό. Δεν το κάνουμε ελαφρά την καρδία αλλά είναι η τελευταία θυσία για να βγει ο τόπος από την κρίση. Και όταν έρθει η ώρα, η Πολιτεία θα κάνει αυτό το οποίο είναι κοινωνικά δίκαιο και θα επανορθώσει.


Σε αυτή, λοιπόν, τη δύσκολη περίοδο, πέρα από τις θυσίες, ο Πρωθυπουργός έχει δώσει σαφή εντολή να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα παροχής κοινωνικής πρόνοιας και αγαθών ούτως ώστε, έστω και κατ' ελάχιστο, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες.


Και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και θέλω να ευχαριστήσω τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Πολιτικό τους Προϊστάμενο για αυτή τη συνεργασία, γιατί είναι πράγματι πάρα πολύ σημαντική.

Πηγή: esos.gr

ordering abortion pills to be shipped to house abortion pill abortion pill buy online
online purchase abortion pill abortion pill pill for abortion online
ordering abortion pills to be shipped to house link where can i get the abortion pill online
women who cheated signs of unfaithful husband read
click will my husband cheat again wives cheat
free spyware apps top free spy apps for android top spy app for android
what are std symptoms std online test get tested for stds
my husband cheated what makes husbands cheat why do wifes cheat
android spy sms site spyware cell phone
tretinoin charamin.jp priligy pill
amoxicillin antibiyotik fiyat amoxicillin antibiyotik fiyat amoxicillin dermani haqqinda
get free voucher strattera voucher strattera discounts
pramipexol kaufen opskriftbehandling.site pramipexol precio

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4105 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (1)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (1)

ΔΩΡΕΑΝ Μαθήματα Αγγλικών / Απόκτησε (Lower, Advanced, Proficiency)
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 04:06
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (4)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (12)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (2)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 19:36
Σχόλια (9)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Λύκειο - Τράπεζα Θεμάτων: Και τώρα «φροντιστήριο» σε θέματα PISA θα κάνουν οι μαθητές
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ημέρες
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων σε σχολεία και εκπαιδευτικούς χώρους
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ημέρες
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
Πιερρακάκης: «Τα κολλέγια δεν θα γίνουν πανεπιστήμια»
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 8 ημέρες
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
Εκπαίδευση: Το σχέδιο για εθνικό απολυτήριο
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 8 ημέρες
Σελίδα 3 από 6144 (36864 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6142
6143
6144
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης