Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα   Άρθρα
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Οργή για τις συλλήψεις φοιτητών
 
Ξεσάλωσε η πανεπιστημιακή αντίδραση
 
Πολλές πρυτανικές αρχές ξεσάλωσαν τελευταία μετά την κατάργηση του ασύλου με το νόμο Διαμαντοπούλου και το γενικότερο τρομοκρατικό κλίμα των καιρών και καλούν τους μπάτσους για ψύλλου πήδημα να εισβάλλουν στους πανεπιστημιακούς χώρους.
 
Τελευταίο κρούσμα είναι η παραβίαση του ασύλου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στις 17 1, μετά από αίτημα της πρυτάνεως, που έληξε με τη σύλληψη 28 φοιτητών (η πλειοψηφία τους φοιτήτριες), οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Κέρκυρας για τα περαιτέρω.
 
Η ιστορία έχει ως εξής:
Το Εξάμηνο Εξωτερικού του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Διερμηνείας και Μετάφρασης του ΙΠ αποτελούσε το μοναδικό μέσο πρακτικής των φοιτητών του 4ου έτους, οι οποίοι σύμφωνα με τον παλιότερο νόμο όφειλαν να μεταβούν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, με έξοδα του ΙΠ, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση και εμπειρία που απαιτείται για την άσκηση του επαγγέλματος.
 
Το Εξάμηνο Εξωτερικού αποτελούσε προϋπόθεση για την απόκτηση του πτυχίου του Τμήματος. Με νέο ΦΕΚ, όμως, το Εξάμηνο, έγινε προαιρετικό, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των σπουδών και βέβαια την ύπαρξη πτυχίων δύο ταχυτήτων.
 
Το εξοργιστικό αυτό γεγονός προκάλεσε, όπως ήταν απολύτως φυσικό, την αγανάκτηση των φοιτητών, ο Σύλλογος των οποίων περιγράφει τα γεγονότα, που οδήγησαν στο μπουκάρισμα των ΜΑΤάδων στο Πανεπιστήμιο και τη σύλληψη των 28 φοιτητών, στην ανακοίνωση καταγγελία που εξέδωσε ως ακολούθως: Ολα άρχισαν όταν το μεσημέρι, μετά την ορκομωσία που γινόταν στο κτήριο της πρυτανείας, φοιτητές του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας θελήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τις Πρυτανικές Αρχές, προκειμένου να συζητήσουμε για το εξάμηνο εξωτερικού, το οποίο με υπουργική απόφαση έγινε προαιρετικό αντί για υποχρεωτικό υποβαθμίζοντας το τμήμα και τις σπουδές μας.
 
Η απόφαση ελήφθη ερήμην του τμήματος και θέλαμε η Πρυτανική Αρχή να εκφράσει τη στάση της σχετικά με αυτό το κρίσιμο ζήτημα και παράλληλα να διεκδικήσουμε επαρκή χρηματοδότηση. Ηταν η μοναδική μας ευκαιρία να μιλήσουμε με την πρύτανη, καθώς ήταν από τις λίγες φορές που οι πόρτες της Πρυτανείας ήταν ανοιχτές, λό γω της ορκομωσιας.
 
Ημασταν αποφασισμένοι να παραμείνουμε στο κτήριο μέχρι να δεχθεί να μας δει, καθώς τα χρονικά περιθώρια για τις αιτήσεις του εξαμήνου μας είχαν στενέψει. Είναι αυτονόητο ότι δεν ασκήθηκε βία σε κανέναν, δεν απειλήθηκε 9 κανείς, δεν προκλήθηκε καμία ζημιά στο χώρο, δεν επρόκειτο για κατάληψη καθώς η πόρτα παρέμενε ορθάνοιχτη μέχρι το βράδυ.
 
Ασφαλίτες μπαινόβγαιναν και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι από το μεσημέρι στο κτήριο, ενώ οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου κρατούνταν όμηροι από την πρύτανη και τον αντιπρύτανη που είχαν κλειδωθεί στο γραφείο τους. Οι ενέργειές μας ήταν απολύτως ειρηνικές και μόνος μας στόχος να μιλήσουμε με την πρύτανη. Οι άνωθεν εντολές ήταν πολύ ισχυρές (ας μην ξεχνάμε ότι η κυρία Σαλή ήταν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ.) και με πολλή προσπάθεια η κατηγορία βρέθηκε. 7 παρά 10 το απόγευμα, την ώρα που κάναμε συνέλευση για το αν θα παραμείνουμε στο κτήριο, η πόρτα της αίθουσας άνοιξε και οι ΜΑΤατζήδες χωρίς να μας δείξουν την εισαγγελική εντολή, μας έσυραν κάτω στην κλούβα, πιάνοντας έναν συμφοιτητή μας απ' το λαιμό και σέρνοντάς τον στις σκάλες.
 
Οι συλλήψεις μπορεί να ήταν 28, αλλά τα άτομα που ήταν μέσα στο κτήριο ήταν πολύ περισσότερα. Η κλούβα έφυγε άρον άρον, την ώρα που πλησίαζε η πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, ενώ οι ΜΑΤατζήδες φώναζαν "όσους πήραμε πήραμε, φεύγουμε γιατί έρχεται η πορεία". Φτάνοντας πια στην ασφάλεια, επιτέλους μάθαμε την κατηγορία που μας απαγγέλθηκε.
 
Η Σαλή (μέσω της γραμματέως της πάντα για να μη χαλάσει την εικόνα της) μας κατήγγειλε για "διατάραξη οικιακής ειρήνης". Βέβαια όπως έχουμε ήδη τονίσει και όπως έχει δει οποιοσδήποτε ήταν στο κτήριο κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν εμποδίσαμε την κίνηση κανενός, ούτε και μπήκαμε παράνομα.
 
Το αποτέλεσμα της προσττάθειάς μας να μιλήσουμε με την πρύτανη ήταν να αποκτήσουν 22 φοιτήτριες και 6 φοιτητές φάκελο στην ασφάλεια, δηλαδή να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα και να τους τραβήξουν φωτογραφίες. Εξω από το κτήριο της ασφάλειας συγκεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή πάνω απο εκατό άτομα: φοιτητές που δεν είχαν συλληφθεί, καθηγητές μας, αλληλέγγυοι από την πορεία, εκπρόσωποι σωματείων, άτομα από τον αναρχικό και τον ευρύτερο αριστερό χώρο.
 
Η εικόνα μιας κλούβας γεμάτη ως επί το πλείστον με φοιτήτριες, που ζητούσαν τα αυτονόητα, σίγουρα σόκαρε την τοπική κοινωνία, ωστόσο δεν είναι σε καμία περίπτωση ουρανοκατέβατη. Πρόκειται για πιστή εφαρμογή όχι μόνο του νόμου πλαίσιο, αλλά του συνόλου της πολιτικής που θέλει το λαό υποταγμένο, να μη μπορείνα σηκώσει κεφάλι.
 
Το σύστημα εδώ και καιρό δείχνει τα δόντια του. Καταστέλλει την όποια δίκαιη συλλογική αντίδραση με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο. Είναι αρκετό να σκέφτεσαι διαφορετικά από το σύστημα και να διεκδικείς όσα σου ανήκουν για να θεωρείσαι επικίνδυνος και να διώκεσαι. Ας μην ξεχνάμε ότι ο φασίστας Δένδιας με τον τρο μονόμο έχει δείξει τις διαθέσεις του: αναίτιες προσαγωγές, εκκενώσεις καταλήψεων, σπάσιμο του ασύλου, ωμή βία κατά των διαδηλωτών.
 
Η ομοϊδεάτισσα του Δένδια, κυρία Σαλή Παπασαλή καθώς και ο κύριος Κάτσιος αντιπρύτανης οικονομικών έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο ξεφτίλας. Αντίνα δεχτούν να δουν τους φοιτητές τους για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, επέλεξαν να μας δουν να βγαίνουμε σηκωτοί από ένα πανεπιστημιακό κτήριο, θυμίζοντας μέρες χούντας. Ο τρόμος τους δεν θα περάσει. Δεν μας αφήνουν πια κανένα περιθώριο διαλόγου. Να εξασφαλιστείτο υποχρεωτικό εξάμηνο εξωτερικού και η χρηματοδότησή του.
 
Οι ακαδημαϊκοίχώροι να είναι ανοιχτοί και ελεύθεροι για τους φοιτητές. Καλούμε τους Συλλόγους Φοιτητών, διδασκόντων και διοικητικών υπαλλήλων να καταδικάσουν τα γεγονότα και να στηρίξουν τον αγώνα μας. Στην τρομοκρατία της κυβέρνησης απαντάμε με συμμαχία των φοιτητών και των οικογενειών μας. Απαιτούμε η φασιστική πρυτανική αρχή να παραιτη θείτώρα .
 
 
Στο πλευρό των φοιτητών έσπευσε και η Ενωση Διδασκόντων του ΙΠ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας τα εξής: Το ΔΣ της Ενωσης Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΕΔΙΠ) καταγγέλλει την παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου του Ι.Π. με την επέμβαση της αστυνομίας στο χώρο της Ιονίου Ακαδημίας και την προσαγωγή 27 φοιτητών και φοιτητριών που βρίσκονταν στο χώρο με απόφαση του συλλόγου τους ζητώντας να συνομιλήσουν με την Πρύ τανη του I. Π. προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους.
 
Το γεγονός ότι επρόκειτο για μια καθ' όλα ειρηνική κινητοποίηση των φοιτητών, όπως ομολογείται από όλες τις πλευρές, καθιστά το γεγονός της επέμβασης της αστυνομίας ακόμη πιο προκλητικό και απαράδεκτο.... Το ΔΣ της ΕΔΙΠ καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των φοιτητών, ενώ παράλληλα θεωρεί απαράδεκτη τη στάση της Πρυτανείας του Ι.Π. για την άρνησή της ακόμη και να συζητά με τους φοιτητές που κινητοποιούνται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
 
Το ΔΣ της ΕΔΙΠ καλείτους διδάσκοντες, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων τους και προειδοποιεί την Πρυτανεία του Ι.Π., την Αστυνομική Διεύθυνση , την Εισαγγελία Κερκύρας και την κυβέρνηση να μη διανοηθούν να επαναλάβουν ενέργειες που στοχεύουν στην τρομοκράτηση και τη φαλκίδευση δικαιωμάτων και ελευθεριών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου . Στον αντίποδα τώρα, η θρασύδειλη πρυτανική αρχή εξέδωσε μια προκλητικότατη ανακοίνωση. Εκφράζει θλίψη για τα γεγονότα και δεν αρθρώνει ούτε μισή κουβέντα για την καταπάτηση του ασύλου, την εισβολή των ΜΑΤάδων στο Πανεπιστήμιο και τη σύλληψη των φοιτητών.
 
Δε σταματάει όμως εκεί. Χρεώνει την ομηρεία των υπαλλήλων στους φοιτητές, προσπαθώντας να τους φορτώσει ενοχές για ένα γεγονός που η ίδια προκάλεσε, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, και τολμά να επικαλεοτείτα ακαδημαϊκά ήθη , αυτή που δε δίστασε να προκαλέσει την καταπάτηση ενός θεσμού (άσυλο), που αποτελεί κορωνίδα για την πανεπιστημιακή κοινότητα, ποτισμένη με αίμα και αγώνες μέσα σε σκληρές εποχές.
 
Χαρακτηρίζει την απαίτηση των φοιτητών να διαφυλαχτούν τα νόμιμα δικαιώματά τους (που απορρέουν από το χαρακτήρα του δημόσιου δωρεάν Πανεπιστήμιου) παρα βατικές συμπεριφορές , ενώ με τη φράση της το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελείχώρο πιστής εφαρμογής των νόμων της πολιτείας χωρίς την οποία δε νοείται ελευθερία, ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, θεσμικός διάλογος και αλληλοσεβασμός... τα λέει όλα.
 
Διότι ορκίζεται πίστη στην αστική νομιμότητα και τον καπιταλισμό, έκφραση του οποίου είναι η πολιτεία και οι νόμοι της. Δύο χρόνια από την απεργία πείνας των 300 μεταναστών Στις 25 Γενάρη του 2011 ξεκινούσε η απεργία πείνας 300 μεταναστών εργατών. Ενα γεγονός πρωτοφανές όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
 
Το περίγραμμα των γεγονότων είναι λίγο πολυ γνωστό, αφου αυτά συγκλόνισαν την Ελλάδα επί ενάμιση μήνα. Ενάντια στους απεργούς πείνας ξεσηκώθηκε το αστικό σύμπαν. Επιστρατεύτηκε κάθε μορφή προβοκάτσιας και συκοφάντησης, σε συνδυασμό με συνεχείς κινήσεις καταστολής. Και η προβοκάτσια και η καταστολή, όμως, συντρίφτηκαν στο βράχο της αποφασιστικότητας των απεργών πείνας. Ηταν αυτή η αποφασιστικότητα που επέτρεψε στο μικρό αρχικά κίνημα αλληλεγγύης να μεγαλώσει και ν' αποκτήσει απήχηση πολυ μεγαλύτερη της αριθμητικής του δύναμης.
 
Ηταν αυτή η αποφασιστικότητα που έγειρε βαθμιαία την πλάστιγγα υπέρ των απεργών πείνας και δημιούργησε έναν ευνοϊκό για τον αγώνα τους συσχετισμό. Κι ενώ η νίκη είχε αρχίσει ν' αχνοφαίνε ται στον ορίζοντα και όπως δείχνουν οι αποκαλύψεις για την κρίση του κυβερνητικού στρατοπέδου, που ακόμη και σήμερα βλέ πουν το φως της δημοσιότητας, ήρθε η υπονόμευση εκ των έσω να πετύχει αυτό που δεν πέτυχαν οι συνεχείς προβοκάτσιες και οι κινήσεις καταστολής. Υπονόμευση που είχε πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα και κυρία εκτελεστικά όργανα τους εκπροσώπους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης , του Δικτύου και της Νεολαίας ΣΥΝ , που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης.
 
Οι απεργοί πείνας οδηγήθηκαν σ' έναν άδικο συμβιβασμό, ο οποίος επιπλέον δεν περιλάμβανε καμιά εγγύηση για την τήρηση του από τη μεριά της κυβέρνησης. Η Κόντρα αντιστάθηκε, κατήγγειλε, διέρ ρηξε κάθε σχέση με τους εμπνευστές και εκτελεστές του ξεπουλήματος, εισπράττοντας ύβρεις, ενώ οι απεργοί πείνας εισέπρατταν διαβεβαιώσεις πως όλα θα τηρηθούν. Δυο χρόνια από τότε και αφου μεσολάβησαν τρία εξάμηνα ανάσας , με τήρηση μέρους των συμφωνηθέντων και όχι του συνόλου της συμφωνίας, οι απεργοίπείνας βρίσκονται πάλι χωρίς χαρτιά! Κι εκείνοι που τους υπόσχονταν τον ουρανό με τ' άστρα σφυρίζουν αδιάφορα, αφου δεν μπορούν να βγάλουν άλλη πολιτική υπεραξία. 
 
 
 
 
 
Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ 
how to catch a cheat dating for married men online
affairs with married men what makes married men cheat go
women who cheat why women cheat on their husbands reasons why women cheat on their husbands
redirect married men that cheat cheaters
website is there a abortion pill how abortion pill works
go how early can i get an abortion pregnancy termination options
my ex cheated on me link my husband cheated on me blog
cheat on my husband most women cheat women who cheat on their husbands
adult audio stories click adult japanese love stories
why some women cheat mdfoosball.com why married men cheat
free spy on cell phone randolphia.com spyware for android cell phones
dating site for married people blog.sharepointgeek.nl reasons people cheat
free prescription cards read free prescription drug cards
progesterone progesterone progesterone
bentelan fiale bentelan allergia bentelan in gravidanza
voltaren nedir charamin.com voltaren gel
crestor card buy crestor 10 mg discount card for crestor
abortion pill side effects of abortion pill pros and cons of abortion
end pregnancy aloeveraindia.com ways to terminate an early pregnancy
ldn 4.5 mg myjustliving.com naltrexone side effects forum

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4097 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Σχόλια (0)
εγώ διαβάζοντας το μισό από αυτό το κείμενο (λολ) κατάλαβα οτι είναι πολιτική σκοπιμότητα, εντυπωσιασμός. Πρύτανης που εμφανίζετε σπάνια στο ΑΕΙ, υποψήφια στα ψηφοδέλτια της ΝΔ... = ?
pill for abortion online abortion pill abortion pills
ordering abortion pills to be shipped to house link abortion pill online purchase
ordering abortion pills to be shipped to house order abortion pill online abortion pill buy online
where can i get the abortion pill online abortion pill buy cytotec for 24 week abortion
click here women who like to cheat women cheat on their husbands
most women cheat married men dating wives that cheat
Υποβλήθηκε πριν από 4096 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Σχόλια (1)

 δεν γνωρίζω το περιστατικό και δεν θα πω αν έκαναν καλά ή όχι για την επέμβαση, αυτό που έχω να πω όμως είναι ότι,

Καιρός τα πανεπιστήμιά μας να καθαρίσουν από τα 'πρεζόνια', την αλητεία, ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας τι γίνεται στους χώρους αυτούς.

Συμφωνώ με την άρση του ασύλου και ελπίζω να μην λειτουργήσει καταχρηστικά από την κυβέρνηση.

reasons married men cheat why do married men cheat I cheated on my boyfriend
women who cheated signs of unfaithful husband read
website open why women cheat on men they love
how could my husband cheated on me read i told my husband i cheated
Υποβλήθηκε πριν από 4097 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

  
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Σχόλια (0)
να καθαρίσουν συμφωνώ, όμως εδω διαβάζεις την σύλληψη 1ος τμήματος, όχι μιας ομάδας φοιτητών.

Από την άλλη όμως, τι δουλειά ειχε η πορεία να πάει εκεί? μήπως δεν ήταν και τόσο ειρηνικά? λολ

Μήπως ήταν ενα οργανωμένο πάρτι... ?

cytotec abortion abortion pill buy online abortion pill online purchase
reasons married men cheat wife affair I cheated on my boyfriend
website viagra softgels viagra superactive canadian
link what is infidelity married cheat
why some women cheat dating a married man why married men cheat
Υποβλήθηκε πριν από 4096 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια

Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (6)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (13)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (3)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 19:36
Σχόλια (10)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
Λάρισα: Έριξε φυτοφάρμακο μέσα σε νηπιαγωγείο γιατί τον ενοχλούσαν οι φωνές των παιδιών
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Ο ρόλος τους στις αλλαγές του real estate
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
Σχολεία: Στον «αέρα» το Πολλαπλό Βιβλίο – Στα κάγκελα οι εκδότες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Σύναψη συνεργασίας με το Κτήμα ΚΥρ-ΓΙΑΝΝΗ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
Άνεργοι οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ - Το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
Σελίδα 7 από 6188 (37126 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
6
7
8
9
6186
6187
6188
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης