Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014
ΑΘΗΝΑ
Άλλα τμήματα της πόλης...
Τα Τμήματα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) αποτελούν μετεξέλιξη και σύνθεση των Ψυχοπαιδαγωγικών Εργαστηρίων - Τμημάτων και των Φιλοσοφικών Σπουδαστηρίων - Τμημάτων.
Οι φοιτητές των Τμημάτων έρχονται σε επαφή τόσο με την ιστορική εξέλιξη (ιστορία της Φιλοσοφίας) όσο και με τη συστηματική οργάνωση (φιλοσοφικά συστήματα) και την κατά τομέα έκφραση και ανάπτυξη (κοινωνική, πολιτική κ.λπ. Φιλοσοφία) των φιλοσοφικών αναζητήσεων. Καταρτίζονται στις αρχές, τις σχολές, τη μεθοδολογία και τις τεχνικές της Ψυχολογίας.
Εκπαιδεύονται στα θεωρητικά δεδομένα, τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις και τις αναζητήσεις, τους πειραματισμούς και τις εφαρμογές των Παιδαγωγικών Επιστημών.
 
Σκοπός: του Τμήματος είναι η εκπαίδευση στελεχών της εκπαίδευσης για να διδάξουν μαθήματα φιλοσοφίας, παιδαγωγικής, ψυχολογίας, και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης σε επίπεδο σχολικής συμβουλευτικής και ψυχοπαιδαγωγικής καθοδήγησης.
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Oι φοιτητές του Φ.Π.Ψ. πρέπει να συμπληρώσουν φοίτηση οκτώ εξαμήνων και να εξετασθούν σε σαράντα εξαμηνιαία μαθήματα από τα αναγραφόμενα στο Πρόγραμμα Σπουδών .
Tα μαθήματα του Προγράμματος διακρίνονται σε υποχρεωτικά και κατ' επιλογή.
Ως υποχρεωτικά χαρακτηρίζονται τα μαθήματα που η παρακολούθησή τους και η επιτυχής εξέταση σε αυτά είναι υποχρεωτική για το σύνολο των φοιτητών της κατεύθυνσης.
Ως μαθήματα κατ' επιλογή χαρακτηρίζονται τα μαθήματα από τα οποία ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει ορισμένα, ώστε να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό των σαράντα μαθημάτων της κατεύθυνσης του. Aς σημειωθεί ότι η παρακολούθηση των παραδόσεων, η συμμετοχή στα σεμινάρια και η επικοινωνία με τους διδάσκοντες αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατάρτιση των φοιτητών. O φοιτητής επιλέγει την κατεύθυνση που επιθυμεί στο Γ΄ εξάμηνο των σπουδών του. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φοιτητές στη διαμόρφωση ενός ορθολογικού προγράμματος σπουδών, για κάθε εξάμηνο το τμήμα έχει καταρτίσει τα ενδεικτικά Προγράμματα Σπουδών. Στα προγράμματα αυτά η κατανομή των μαθημάτων σε εξάμηνα είναι ενδεικτική και όχι υποχρεωτική, και ανταποκρίνεται σε συνθήκες κανονικής φοίτησης προσαρμοσμένης στον ελάχιστο δυνατό αριθμό των οκτώ εξαμήνων.
Tα δύο πρώτα εξάμηνα είναι κοινά και για τις τρεις κατευθύνσεις. Για τον υπολογισμό του βαθμού στο πτυχίο των φοιτητών λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί όλων των μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου Tο ακαδημαϊκό έτος χωρίζεται στις διδακτικές περιόδους του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου. Τα προγράμματα σπουδών τους καλύπτουν το χώρο της Φιλοσοφίας, των επιστημών της Αγωγής και της επιστήμης της Ψυχολογίας.
ΤΟΜΕΙΣ:
• Φιλοσοφίας
• Παιδαγωγικής
• Ψυχολογίας
 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Παν/μιο Αθήνας
1. Σχολική Ψυχολογία
2. Κλινική Ψυχολογία
3. Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης
4. Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό
5. Συστηματική Φιλοσοφία
6. Ιστορία της Φιλοσοφίας
 
Παν/μιο Ιωαννίνων
1. Ελληνικής Φιλοσοφίας - Φιλοσοφίας των Επιστημών
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι απόφοιτοι έχουν καταρχήν τις ίδιες δυνατότητες με τους αποφοίτους των υπολοίπων Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών. Μπορούν να διοριστούν στη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογο.
Να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι των τμημάτων Φ.Π.Ψ. δε χρειάζονται παιδαγωγική επάρκεια για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του ΥΠΕΠΘ για διορισμό στη Μέση Εκπαίδευση. Δεν μπορούν να απαιτήσουν να αναλάβουν τη διδασκαλία μαθημάτων αποκλειστικά της ειδικότητάς τους (Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός), εφόσον αυτό δεν έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά.
Επειδή ο διορισμός στη Μέση Εκπαίδευση απαιτεί μεγάλο χρόνο αναμονής πρόσφορη λύση αποτελεί η απασχόληση σε φροντιστήρια.
 
Άλλες δυνατότητες για τους αποφοίτους των Φ.Π.Ψ. Τμημάτων.
Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Υπ. Παιδείας. Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής. Θεραπευτικές Κοινότητες Απεξάρτησης Τοξικοεξαρτημένων ατόμων.Ερευνητικά Κέντρα ως ερευνητές Κοινωνικοί Ψυχολόγοι. Γραφεία πολιτικών δημοσκοπήσεων, διαφήμισης, marketing, σχολεία, οικοτροφεία, προγράμματα αλφαβητισμού, κοινωνικής ένταξης ή επανένταξης, ως Κοινωνικοί Ψυχολόγοι. σε ιδρύματα προστασίας της ψυχικής υγείας του παιδιού κτλ. σε ερευνητικά κέντρα σε ψυχιατρικές κλινικές σε κέντρα αποκατάστασης αναπήρων σε θεραπευτικές κοινότητες σε σχολεία, οικοτροφεία σε βιομηχανικές μονάδες και επιχειρήσεις •ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε δικό τους γραφείο
 
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Σύμβουλοι Αλκοολικών και Τοξικοεξαρτημένων Ειδικοί σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Συμβουλευτικής Ψυχολόγοι
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ
Ειδικά μαθήματα
(Δεν απαιτεί ειδικά μαθήματα)
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης
Share
Γ.Κ.
Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014
Σχολές - Τμήματα
ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

 Καλησπέρα σας κ. Κουτρουμπελη!Θα ήθελα να μάθω με ποιο τρόπο μπορώ να πάρω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου;Έχω Πτυχίο ΦΠΨ κατεύθυνση ψυχολογίας από το 1993 και έχω εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία.Αν κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στην ψυχολογία μπορώ να πάρω την άδεια;Πρέπει να είναι από δημόσιο ή από ιδιωτικό πανεπιστήμιο;

Σας ευχαριστώ!


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 45 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Χάρις Παναγίωτου
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014
Σχολές - Τμήματα
ΦΠΨ - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!!!! 

 

 Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια του ΦΠΨ(ΕΚΠΑ) και θα διαλέξω κατεύθυνση ψυχολογία .Θα ήθελα να μάθω αν με κάποια μεταπτυχιακά πάνω στην ψυχολογία μπορώ να εργαστώ ως ψυχολόγος (άλλοι μου λένε πως γίνεται και άλλοι όχι ,έχω μπερδευτεί); Επίσης θα ήθελα να μάθω αν μπορώ από αυτό το τμήμα να κάνω μεταπτυχιακό στην δικαστική ψυχολογία - εγκληματολογία;Η συμβουλή σας είναι πολύτιμη και θα καθορίσει πολύ το μέλλον μου.Βλέπετε η ψυχολογία αποτελεί όνειρο ζωής και αν το τμήμα αυτό δεν μπορεί να μου την προσφέρει και επειδή δεν πολύ τρελαίνομαι με τα αρχαία σκέφτομαι να κάνω το 10% για κάποια άλλη σχολή .ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΑΙ ΤΗΝ ΒΟΙΗΒΕΙΑ ΣΑΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 69 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλια (0)

Το ΔΙΚΑΤΣΑ υποστηρίζει ότι δεν μπορούμε να πάρουμε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου κι ας αποφοιτήσουμε από μεταπτυχιακό Ψ, διότι μας λείπει το προπτυχιακό Ψ..

Ο νόμος άλλαξε χρόνια πριν, απόφοιτοι ΦΠΨ δεν έχουν το δικαίωμα για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2002 αν θυμάμαι καλά. Ήταν το έτος που μπήκα στη σχολή, με πολλές φιλοδοξίες και όνειρα. Στο 4ο έτος έμαθα ότι ΔΕΝ!

Παρ' όλα αυτά έκανα τα χαρτιά μου όταν αποφοίτησα και πήρα αρνητική απάντηση.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ενημέρωση των καθηγητών λυκείου που βοηθούν τα παιδιά στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών για τη συγκεκριμμένη αλλαγή και πολλά παιδιά δηλώνουν πρώτη επιλογή ΦΠΨ με σκοπό να γίνουν Ψυχολόγοι.

 Εδώ και δύο χρόνια ζω στην Αμερική, έδω μου αναγνωρίζουν το μτυχίο μου σαν BA & MA στην Ψυχολογία, αλλά για να πάρεις την άδεια ασκήσεως εδώ πρέπει να έχεις διδακτορικό (= $120,000 κόστος). Το προηγούμενο καλοκαίρι τηλεφώνησα στο ΔΙΚΑΤΣΑ και μου είπαν ότι προς το παρόν και διδακτορικό να κάνω, αν γυρίσω δεν θα πάρω την άδεια λόγω του ότι του ότι έχω πτυχίο ΦΠΨ..

Εφόσον είσαι ακόμα στην αρχή θα σου πρότεινα να αλλάξεις σχολή, είτε Πάντειο είτε Πρόγραμμα ΦΠΨ.. Είχα δώσει κατατακτήριες στην Πάντειο και τα θέματα ήταν αλλού.. 

Με πτυχίο ΦΠΨ δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.. εγώ τελείωσα το 2007 και ΑΣΕΠ δεν έχουν γίνει ακόμα.. τα φροντιστήρια δεν πληρώνουν καλά και να βρεις δουλειά σε ιδιωτικά ιδρύματα τώρα.. ξέχασέ το.


Υποβλήθηκε πριν από 63 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλια (0)

 To αν μπορείς να εργαστείς ως ψυχολόγος έχει απαντηθεί επανειλημμένα και η απάντηση είναι όχι δεν μπορείς να δουλέψεις ως ψυχολόγος και ούτε και να κατέχεις τα επαγγελματικά δικαιώματα αυτού. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλέψεις σαν σύμβουλος ψυχικής υγείας. 

http://lmgtfy.com/?q=%CF%86%CF%80%CF%88+%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1+edu4u 

Υποβλήθηκε πριν από 69 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Ραπτη Γαλάτεια
Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014
Σχολές - Τμήματα
Π.Μ.Σ. Σχολική Ψυχολογία

 Καλημερα σας, 

Είμαι αποφοιτη του τμηματος Φ.Π.Ψ. Ιωαννίνων απο το 2008 και εργαζομαι ως φιλόλογος.Θα με ενδιέφερε το μεταπτυχιακό στη σχολικη Ψυχολογία του πανεπιστημιου Αθηνών.Ηθελα να ρωτησω , σχετικα με τις επαγγελματικες διεξοδους που παρεχει το συγκεκριμενο Π.Μ.Σ, σε αποφοιτους της σχολης μου. Επισης, υπαρχει καποιος σχετικός νόμος πανω σε αυτο?

Ευχαριστω εκ των προτερων 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 79 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλια (1)
 Να ήσουν και φιλόλογος καλά θα ήταν.
Υποβλήθηκε πριν από 68 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλια (0)
 και συ να ειχες ζωη αντι χολη για ανθρωπους πανεπιστημιακης μορφωσης καλα θα ταν
Υποβλήθηκε πριν από 61 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Ν/Κ
Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014
Σχολές - Τμήματα
Κατεύθυνση Ψυχολογία-δυνατότητες

 Καλησπέρα. 

Είμαι φοιτητής του Φ.Π.Ψ. Ιωαννίνων και φέτος μπήκα στο 3ο έτος, με κατεύθυνση Ψυχολογία.

Γενικότερα δεν έχω ιδέα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου, αλλά από τις επιλογές που έχω με βάση τη σχολή που επέλεξα το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θέλω να γίνω Φιλόλογος. Γενικά για να είμαι ειλικρινής δε με ενθουσιάζει η ιδέα να επιστρέψω σε σχολικό περιβάλλον ως σχολικός σύμβουλος π.χ. ή κάτι τέτοιο. Αυτό που έχω σκεφτεί και που θα μου άρεζε  όπως το σκέφτομαι τελευταία είναι η ενασχόληση με μαθησιακές δυσκολίες..

Ξέρω ότι υπάρχουν τα ΤΕΙ λογοθεραπείας για όσους ενδιαφέρονται, αλλά εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ σε πιο συμβουλευτικό ρόλο ας πούμε.. 

Αναρωτιέμαι αφενός αν γίνεται να ασχοληθώ όντως με κάτι τέτοιο και αφετέρου τι άλλες δυνατότητες υπάρχουν για μεταπτυχιακό από την κατεύθυνση Ψ (είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό). 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας! 

 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 81 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλια (3)
 Είσαι στο σωστό δρόμο. Σώθηκαν μαθητές από ακόμη έναν <<γιαλαντζή φιλόλογο>>
Υποβλήθηκε πριν από 68 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλια (0)

Επειδή εκτός από δυστυχισμένη ύπαρξη, είσαι προφανώς και χαμηλής νοητικής αντίληψης, ξεκαθάρισα πρώτον ότι προσωπικά δεν θα γίνω Φιλόλογος.

 Εσύ προφανώς είσαι ένας από τους πάμπολους που μισούν τη δουλειά τους (ή/και και τη ζωή τους) και ξεσπάνε σε άλλους υπό την ανωνυμία που εξασφαλίζει το διαδίκτυο. Και απ' ό,τι βλεπω από τα σχόλια σ' έχουν πάρει γραμμή.

Σου εύχομαι να βρεις κάτι που θα σε βγάλει από την κακεντρεχή μιζέρια και την κακία σου και γενικότερα να αποκτήσεις ζωή.

 

Υ.Γ. Όλη αυτή η αρνητική ενέργεια συσσωρεύεται μέσα σου οπότε.. enjoy θα ευχηθώ! Byee : ) 

Υποβλήθηκε πριν από 60 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλια (0)

 το οτι εισαι δυστυχης και πικροχολος-η ειναι πασιφανες, του αγιου ανημερα να ριχνεις χολη

απλα λυπαμαι τα παιδακια που θα πεσουν στα γεροντοκοριστικα ξινα σου χερια 

Υποβλήθηκε πριν από 61 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλια (0)

 το οτι εισαι δυστυχης και πικροχολος-η ειναι πασιφανες, του αγιου ανημερα να ριχνεις χολη

απλα λυπαμαι τα παιδακια που θα πεσουν στα γεροντοκοριστικα ξινα σου χερια 

Υποβλήθηκε πριν από 61 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλια (1)

 Στην Ελλάδα με μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία ή την Ειδική Αγωγή μπορείς να ενταχθείς στους πίνακες ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ) για παράλληλη στήριξη, ένταξη στα γλωσσικά μαθήματα στη Γενική Εκπαίδευση αλλά και σαν Φιλόλογος στα Ειδικά Σχολεία.

Νομίζω πως μια εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία είναι μια πολύ καλή επιλογή διότι ταιριάζει πιο πολύ με το αντικειμενο της κατεύθυνσής σου (αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ανοίξουν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ αρκετές τετοιες θέσεις σε σχολεία) και σε συνδυασμό με τη Συμβουλευτική μπορεί να σου ανοίξουν νέοι δρόμοι (στο άνοιγμα των επαγγελμάτων παρατηρείται κινητικότητα, αυτή τη στιγμή βέβαια μπορείς να ανοίξεις γραφείο σαν σύμβουλος ψυχικής υγείας και όχι σαν Ψυχολόγος αλλά εκτιμώ πως κι αυτό στο μέλλον θα αλλάξει).

Τέλος με μεταπτυχιακό στη στη θεραπεία του λόγου εντάσσεσαι και στον ΚΛΑΔΟ ΠΕ 21 ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΥ (ειδικό επιστημονικό προσωπικό σε ΣΜΕΑΕ ΚΕΔΔΥ).

Υποβλήθηκε πριν από 81 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλια (0)
 Και λογικά υπάρχουν αντίστοιχα μεταπτυχιακά σε πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπου μπορώ να κάνω αίτηση με το πτυχίο του Φ.Π.Ψ. ?
Υποβλήθηκε πριν από 81 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
ΜΑΡΙΑ ΣΤΡ
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014
Σχολές - Τμήματα
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ?

 Καλησπέρα, 

Καποιος που εχει ακολουθησει κατευθυνση φιλοσοφιας γινεται να κανει μεταπτυχιακο στην κλινικη ψυχολογια; Και γενικα εχει αλλες επιλογες μεταπτυχιακου ή περιοριζεται στα σχετικα με φιλοσοφια θεματα???


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 84 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Σχόλια (1)
 Μπορείς να κάνεις ακόμη και αφηρημένα μαθηματικά. Αν έχεις το υπόβαθρο και μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις.
Υποβλήθηκε πριν από 84 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Κλείσιμο]
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Σχόλια (1)
ΡΩΤΑΩ γιατι στον οδηγο σπουδων ελεγε πως για μεταπτυχιακο στην κλιν.ψυχολογια π.χ πρεπει να εχεις πτυχιο ψυχολογιας ή αναλογων τμηματων και θεωρησα πως το αναλογο τμημα σε εμας ειναι η κατε ψυχολογιας.αλλα μεταπτυχιακο κανεις οπου θες σωστα?
Υποβλήθηκε πριν από 84 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  [Κλείσιμο]
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Σχόλια (1)
 Σωστά.
Υποβλήθηκε πριν από 84 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
    
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Σχόλια (0)

 Όχι ακριβώς, υπάρχουν κάποια εξειδικευμενα μεταπτυχιακά που απαιτούν συγκεκριμένο γνωστικό υπόβαθρο (λχ Ιακτρική) και δεν δέχονται όλους τους πτυχιούχους.

Άρα λοιπόν ένας Φιλόλογος μπορεί να παρακολουθήσει πολλά και διαφορετικά μεταπτυχιακά, το συγκεκριμένο όμως ανήκει σ' εκείνα που απαιτούν συγκεκριμένο γνωστικό υπόβαθρο.

Το εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί κατα περίπτωση είτε με προαπαιτούμενη επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις είτε με extra μαθήματα του προπτυχιακού που ορίζει ο αξιολογητής.

Υποβλήθηκε πριν από 84 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Σοφία Κ.
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014
Σχολές - Τμήματα
Σχολική Ψυχολογία

Γεια σας,

έχω τελειώσει το ΦΠΨ Αθηνών κατεύθυνση Ψυχολογία το 1990. Θέλω να ρωτήσω, α) σχετικά με το ΠΜΣ του ΦΠΨ στη σχολική ψυχολογία, αν τελειώνοντάς το, μπορώ να ασκήσω το έργο της σχολικής ψυχολόγου χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου  και  αν ναι, αφορά και βρεφονηπιακούς σταθμούς ή μόνο α΄βάθμια και β΄βάθμια εκπαίδευση ;  και β) σχετικά με το παν. Λευκωσίας, ότι μπορούμε να αποκτήσουμε πτυχίο ψυχολόγου με κατωχηρωμένα επαγγελματικα δικαιώματα στην Ελλάδα, μπορείτε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες ;  Χρειάζονται προφανώς κατατακτήριες... Πού πρέπει να απευθυνθώ και πότε γίνονται οι αιτήσεις ;


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 92 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Σχόλια (1)

 α) Ναι αφού έχεις πάρει πτυχίο πριν το 93, με μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική ή Σχολική Ψυχολογία εντάσσεσαι στο ΚΛΑΔΟ ΠΕ23 ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

(Απαιτείται Πτυχίο Ψυχολογίας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής, με προτίμηση στην ειδίκευση της Παιδαγωγικής ή Σχολικής Ψυχολογίας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Για τους αποφοίτους Φ.Π.Ψ. πριν το 1993 απαιτείται μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ειδίκευση νοείται η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Παιδαγωγική ή Σχολική Ψυχολογία).

Η ειδίκευση αφορά σε όποιες δομές απαιτείται η παρουσία Σχολικών Ψυχολόγων (Αθμια, Βθμια και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται.

  β)  Το Παν. Λευκωσίας δεν έχει εξ αποστάσεως πρόγραμμα στην Ψυχολογία αλλά "ευέλικτο" που σημαίνει πως μελετάς στο σπίτι σου με μια σχετική στήριξη (κάποιες διαδικτυακές συναντήσεις με καθηγητές στη διάρκεια του τετραμήνου) και κατεβαίνεις για μια εβδομάδα στην Κύπρο στην εξεταστική.

Για να δεις τα δεδομένα θα πρέπει να συμπληρώσεις αίτηση και να στείλεις σκαναρισμένο το πτυχίο σου με την αναλυτική ώστε να σου απαντήσουν για το πόσα μαθήματα θα σου αναγνωρίσουν (1,5 με 2 έτη σπουδών υπολογίζω).

Υποβλήθηκε πριν από 92 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Κλείσιμο]
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Σχόλια (2)

 Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Θα ήθελα επίσης, αν σας είναι εύκολο, να με ενημερώσετε για τις ενέργειες που πρέπει να κάνω για να πάρω την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως συμβούλου ψυχικής υγείας, διότι πήρα στην περιφέρεια Β. Αιγαίου και μου είπαν ότι δε δείνουν τέτοια άδεια. Είναι σημαντικό για μένα αυτό, γιατί έχω προσληφθεί σε δημ. υπηρεσία ως ψυχολόγος από το 1991 και τώρα με τα νέα δεδομένα, ουσιαστικά  είμαι χωρίς αντικείμενο.

Υποβλήθηκε πριν από 91 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
   
Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Σχόλια (0)
  Εαν προσληφθηκες με νομιμες διαδικασιες ως ψυχολογος σε θεση ψυχολογου , ειναι παραβαση του συνταγματος να σ εχουν χωρις αντικειμενο, καμμια μεταγενεστερη νομοθεσια δεν λειτουργει αναδρομικα για να ακυρωσει ηδη νομιμες πραξεις δημοσιου!!!
Υποβλήθηκε πριν από 46 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  [Κλείσιμο]
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλια (1)
 Ειμαι και γω σε δημοσια υπηρεσια μεσω ασεπ ως ψυχολογος απο το 1991 και τωρα εχουμε νεο κυνηγι μαγισσων, παντα για την καθαρση και καθολου υποκριτικα και με σκοπιμοτητα. Μας δινουν ομως δικαιο τροπο πιςτοποιηςης των κοπων των σπουδων και της δουλειας τοςων ετων:Πρεπει να βρουμε μια χρονομηχανη και να παμε πισω στο 1988 , αλλιως στην πυρα. Δικαιο δεν ειναι;
Υποβλήθηκε πριν από 69 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
    
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλια (0)
 Με μεταπτυχιακά και μετεκπαιδεύσεις και αναγνωρισμένη προυπηρεσία και κλινική εμπειρία αναγνωρίζεσαι με βάση τροπολογίες νόμων που έκαναν για να καλύψουν τα χάλια τους. 4 σύλλογοι ψυχολόγων φαγώνονται μεταξύ τους και τελικά επωφελούνται οι ρουσφετάκηδες και όσες σχολίτσες έχουν πολιτικές πλάτες....
Υποβλήθηκε πριν από 66 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
enrique7
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013
Σχολές - Τμήματα
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΩΣ??

 Καλησπέρες κι απο μένα,

Είμαι απόφοιτος ΦΠΨ Αθηνών με κατεύθυνση Παιδαγωγική και θελω να ασχοληθώ με το κλάδο της Συμβουλευτικής αλλα και της Ψυχοθεραπείας.Γνωρίζω πως ειναι δυο διαφορτικές ειδικόητες καθως αλλο πράμα ο Συμβουλος Ψυχικής υγείας κι αλλο ο Ψυχοθεραπευτής. Βρίσκομαι σ'ενα κομβικό σημεό της ζωής μου ωστε να πάρω μια απόφαση σχετικά με το τι πρέπει να ακολουθήσω ετσι ωστε να πάρω μια εμπερειστατωμένη κατάρτιση και ν ασυμπληρώσω καποια κριτίρια ωστε να γινω αποδεκτός στον επαγγελματικό χωρο ως Συμβουλος Ψυχικής Υγείας. Εχω βρει καποια μεταπτυχιακα στα Ελληνικα Κολλέγια αλλα δεν με καλύπτουν..ειναι πιο πολυ θεωρητικά και λιγοτερο πρακτικά..ωστόσο μια καλή λυση ειναι τα Κεντρα Ελευθερων σπουδων Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας που προσφερουν πιο ποιοτικα θα ελεγα προγραμματα σπουδων...Όπως αυτό που το σκεφτομαι σοβαρα:http://psychotherapia.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=6

 

 Τι άλλες λύσεις υπάρχουν πανω σε αυτο το ανικείμενο? Εγω ως απόφοιτος ΦΠΨ δηλώνω απευεθειας κ συμβουλος ή υπάρχει καποια επαγγελματική ή ακαδημαικη αναγνωριση μου ως συμβουλος?.καθως τσο προγραμμα των σπουδων μας προοριζει για συμβουλους και ποια η γνωμη σας για τα κεντρα ελευθερων σπουδων και συγκεκριμενα για το προγραμμα αυτο..Θα μπορω τελειωνοντας να δηλωνω συμβουλοε ψυχ.υγειας αφου το Υπ.Υγειας δεν δινει κριτιρια ουτε αδειες ασκησεως επαγγελματος σε Συμβουλους η Ψυχοθεραπευτες..δεν υπαρχει ως τιτλος εννοω.

Θα ήθελα τη γνωμη σας!!


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 194 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Σχόλια (0)
  τι 'συμβουλος ψυχικης υγειας' και κουραφεξαλα :P ΜΙΑ ειναι η σχολη ..η Ψυχολογια ;) 
Υποβλήθηκε πριν από 193 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Άννα Β.
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013
Σχολές - Τμήματα
Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ε.Ε.
 Έχω να κάνω τις εξής ερωτήσεις οι οποίες μπορεί να έχουν ήδη απάντηθει παραπάνω αλλά έχω κάποιες διευκρινιστικές απορίες.Αν ένας απόφοιτος του Φ.Π.Ψ. με κατεύθυνση ψυχολογίας θέλει να κάνει κάποιο master πάνω στην ψυχολογία (στην Αγγλία για παράδειγμα) 1. Ποιό το επίπεδο γνώσεων που αναγνωρίζεται ότι έχει τελειώνοντας τη σχολή αυτή,δηλαδή σε τι αντικείμενο master του τομέα ψυχολογίας έχει επαρκείς γνώσεις ώστε να γίνει δεκτός άπο τα ξένα πανεπιστήμια και 2. Ποιά η επαγγελματική αναγνώρισή του και οι επαγγελματικές του προοπτικές στο εξωτερίκο μετά το master;
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 214 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Σχόλια (0)
 Κυριε Κουτρουμπέλη περιμένω και τη γνωμη σας!!
Υποβλήθηκε πριν από 189 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Σχόλια (2)

 Το σημαντικό είναι να γίνει αποδεκτό το πτυχίο σου στον αντίστοιχο επαγγελματικό σύλλογο Ψυχολόγων της όποιας ευρωπαΊκής χώρας [στην Αγγλία British Psychological Society (BPS) -->  www.bps.org.uk] και να αποκτήσεις πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα εκεί οπότε μετά να μπορείς να τα μεταφέρεις κατόπιν στην Ελλάδα.

Σε όλες τις χώρες της ΕΕ για να συμβεί αυτό απαιτείται Master + πρακτική, αλλά πριν από αυτό θα πρέπει να γίνει κατ' αρχή αποδεκτό το πτυχίο (θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους).

Τέλος μια νέα εκδοχή (άνοιξε εδώ και μια εβδομάδα) αφορά σε περιορισμένο αριθμός θέσεων στο Παν. Λευκωσίας για αποφοιτους ΦΠΨ οι οποίοι έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν δυο έτη σπουδών και κάνοντας εξ αποστασεως τα άλλα δυο έτη να μπορούν να αποκτήσουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα Ψυχολόγου στην Ελλάδα (αφού το πτυχίο είναι ισότιμο και αντίστοιχο με το ελληνικό).

Υποβλήθηκε πριν από 214 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Σχόλια (0)

 Κ. Κουτρούμπελη, καλησπέρα.

ειναι κ εγώ- δυστυχώς- απόφοιτος φπψ ιωαννινων με κατεύθυνση τη ψυχολογία . ΣΤην προσπάθεια για επαγγελματικη αποκατάσταση έκανα κ μεταπτυχιακό σε στρατηγική διαχείρηση ανθρώπινου δυναμικού , ώστε να μπορω να δουλεψω σε τμήματα προσωπικού εταιριών . Μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί αυτό εφικτο

.

γίαυτο θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο Κύπρου τηλέφωνα επικοινωνίας η το site για να ενημερωθώ.

σας ευχαριστω προκαταβολικα

 

Υποβλήθηκε πριν από 138 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Σχόλια (0)
μπορείται σας παρακαλώ να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες πάνω σ αυτό το θέμα. Υπάρχει κάποιο site που μπορώ να δώ περισσότερα. Σας ευχαριστώ πολυ.
Υποβλήθηκε πριν από 153 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Χαρά Παναγίωτου
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013
Σχολές - Τμήματα
Μεταπτυχιακό

 Καλημέρα σας,

είμαι φοιτήτρια  του ΦΠΨ στην Αθήνα με κατεύθυνση Ψυχολογία.Θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να κάνω το μεταπτυχιακό Προαγωγή Ψυχικής Υγείας - Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών  της Ιατρικής σχολής Αθηνών καθώς επίσης πιστεύεται πως αυτό το μεταπτυχιακό είναι καλύτερο ή της Κλινικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Είμαι σε δίλημμα πιο να διαλέξω. 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 219 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σχόλια (0)
εχω να σου προτεινω κατι ..εισαι απο λαρισα;;ή εστω να μιλησεις μ εναν ειδικο συμβουλο ..μπορω επισης να σου προτεινω..πολυ καλο.
Υποβλήθηκε πριν από 219 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σχόλια (0)
 Κοπέλα μου, μιας και είσαι φοιτήτρια ακόμα δεν ξέρεις τι επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρώνει το τμήμα σου ; Δεν έχει καμία σχέση με την ψυχολογία και ο τίτλος του απλά για γαρνιτούρα γράφεται. Ο κύριος Κουτρουμπέλης έχει πει άπειρες φορές ότι  το ΦΠΨ μόνο στη παιδική ψυχολογία θα μπορούσε να έχει εφαρμογή όχι στην ψυχολογία και πόσο μάλλον στην κλινική ψυχολογία. 'Οσο για το μεταπτυχιακό χμμ το μεταπτυχιακό είναι ένας (1) χρόνος σπουδής δεν θα μπορούσες να μάθεις ότι μαθαίνει ένας ψυχολόγος για παράδειγμα του ΕΚΠΑ που έχει 4 χρόνια σπουδών σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσες. 
Υποβλήθηκε πριν από 219 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Λώρα Δήμου
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013
Σχολές - Τμήματα
Συμβουλος Σταδιοδρομιας

 Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάποιος που έχει τελειώσει Φ.Π.Ψ. κατεύθυνση Ψυχολογίας μπορεί να δουλέψει ως σύμβουλος σταδιοδρομίας σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.Ρωτώ γιατί είναι άλλο πράγμα Φ.Π.Ψ. με κατεύθυνση(φιλόλογος) και άλλο πράγμα Φ.Π.Ψ. με ειδίκευση(ψυχολόγος).  Διότι η προκήρυξη λέει:

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απαραίτητα: Πτυχιούχοι ΑΕΙ τμημάτων: Ψυχολογίας ή Φ.Π.Ψ. με ειδίκευση στην Ψυχολογία ή την Παιδαγωγική.

Για ποιούς μιλά δλδ....για τους φιλολόγους ή τους ψυχολόγους. Επίσης υπάρχει σεμινάριο που να είναι αναγνωρισμένο και να σε κατοχυρώνει με κάποιες ώρες στην συμβουλευτική;

 

Ευχαριστώ 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 311 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Σχόλια (1)

O απόφοιτος ΦΠΨ που έχει επιλέξει την κατεύθυνση Ψυχολογίας μπορεί να επιλεγει σαν σύμβουλος σταδιορομίας.

Επειδή όμως οι προσλήψεις γίνονται βάσει μοριοδότησης, ευνούνται όσοι έχουν μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου και μεταπτυχιακο.

Δεν υπάρχουν αναγνωρισμένα σεμινάρια συμβουλευτικής παρά μονο μεταπτυχιακά (λχ στο Καποδιστριακό, στο Παιδαγωγικό του Βόλου).

Υποβλήθηκε πριν από 310 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Σχόλια (0)
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Αν κάποιος έχει πτυχίο Φ.Π.Ψ. κατεύθυνση Φιλοσοφίας και Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία με ειδίκευση στην Ψυχολογία προηγείται από κάποιον που έχει απλώς ένα πτυχίο Φ.Π.Ψ. με κατεύθυνση Ψυχολογίας και τίποτα άλλο; 
Υποβλήθηκε πριν από 310 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Σχόλια (1)
 είμαι καταρτιζομενος στο ιεκ και ειχα μια δασκαλα που ειχε τελειωσει Φ.Π.Ψ
Υποβλήθηκε πριν από 311 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Σχόλια (0)

 Που κολλάει αυτό; 
1.Σε ποιό Ι.Ε.Κ. με ποιά κατεύθυνση

2.Ήταν σύμβουλος σταδιοδρομίας η καθηγήτριά σου;

3. Τί κατεύθυνση είχε στο Φ.Π.Ψ.;

4. Τί σχέση έχει  αυτό με την ερώτησή μου;

Υποβλήθηκε πριν από 311 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Σελίδα 1 από 3 (21 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
Επόμενο