Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014
ΑΘΗΝΑ
Άλλα τμήματα της πόλης...
Τα Τμήματα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) αποτελούν μετεξέλιξη και σύνθεση των Ψυχοπαιδαγωγικών Εργαστηρίων - Τμημάτων και των Φιλοσοφικών Σπουδαστηρίων - Τμημάτων.
Οι φοιτητές των Τμημάτων έρχονται σε επαφή τόσο με την ιστορική εξέλιξη (ιστορία της Φιλοσοφίας) όσο και με τη συστηματική οργάνωση (φιλοσοφικά συστήματα) και την κατά τομέα έκφραση και ανάπτυξη (κοινωνική, πολιτική κ.λπ. Φιλοσοφία) των φιλοσοφικών αναζητήσεων. Καταρτίζονται στις αρχές, τις σχολές, τη μεθοδολογία και τις τεχνικές της Ψυχολογίας.
Εκπαιδεύονται στα θεωρητικά δεδομένα, τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις και τις αναζητήσεις, τους πειραματισμούς και τις εφαρμογές των Παιδαγωγικών Επιστημών.
 
Σκοπός: του Τμήματος είναι η εκπαίδευση στελεχών της εκπαίδευσης για να διδάξουν μαθήματα φιλοσοφίας, παιδαγωγικής, ψυχολογίας, και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης σε επίπεδο σχολικής συμβουλευτικής και ψυχοπαιδαγωγικής καθοδήγησης.
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Oι φοιτητές του Φ.Π.Ψ. πρέπει να συμπληρώσουν φοίτηση οκτώ εξαμήνων και να εξετασθούν σε σαράντα εξαμηνιαία μαθήματα από τα αναγραφόμενα στο Πρόγραμμα Σπουδών .
Tα μαθήματα του Προγράμματος διακρίνονται σε υποχρεωτικά και κατ' επιλογή.
Ως υποχρεωτικά χαρακτηρίζονται τα μαθήματα που η παρακολούθησή τους και η επιτυχής εξέταση σε αυτά είναι υποχρεωτική για το σύνολο των φοιτητών της κατεύθυνσης.
Ως μαθήματα κατ' επιλογή χαρακτηρίζονται τα μαθήματα από τα οποία ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει ορισμένα, ώστε να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό των σαράντα μαθημάτων της κατεύθυνσης του. Aς σημειωθεί ότι η παρακολούθηση των παραδόσεων, η συμμετοχή στα σεμινάρια και η επικοινωνία με τους διδάσκοντες αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατάρτιση των φοιτητών. O φοιτητής επιλέγει την κατεύθυνση που επιθυμεί στο Γ΄ εξάμηνο των σπουδών του. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φοιτητές στη διαμόρφωση ενός ορθολογικού προγράμματος σπουδών, για κάθε εξάμηνο το τμήμα έχει καταρτίσει τα ενδεικτικά Προγράμματα Σπουδών. Στα προγράμματα αυτά η κατανομή των μαθημάτων σε εξάμηνα είναι ενδεικτική και όχι υποχρεωτική, και ανταποκρίνεται σε συνθήκες κανονικής φοίτησης προσαρμοσμένης στον ελάχιστο δυνατό αριθμό των οκτώ εξαμήνων.
Tα δύο πρώτα εξάμηνα είναι κοινά και για τις τρεις κατευθύνσεις. Για τον υπολογισμό του βαθμού στο πτυχίο των φοιτητών λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί όλων των μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου Tο ακαδημαϊκό έτος χωρίζεται στις διδακτικές περιόδους του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου. Τα προγράμματα σπουδών τους καλύπτουν το χώρο της Φιλοσοφίας, των επιστημών της Αγωγής και της επιστήμης της Ψυχολογίας.
ΤΟΜΕΙΣ:
• Φιλοσοφίας
• Παιδαγωγικής
• Ψυχολογίας
 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Παν/μιο Αθήνας
1. Σχολική Ψυχολογία
2. Κλινική Ψυχολογία
3. Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης
4. Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό
5. Συστηματική Φιλοσοφία
6. Ιστορία της Φιλοσοφίας
 
Παν/μιο Ιωαννίνων
1. Ελληνικής Φιλοσοφίας - Φιλοσοφίας των Επιστημών
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι απόφοιτοι έχουν καταρχήν τις ίδιες δυνατότητες με τους αποφοίτους των υπολοίπων Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών. Μπορούν να διοριστούν στη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογο.
Να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι των τμημάτων Φ.Π.Ψ. δε χρειάζονται παιδαγωγική επάρκεια για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του ΥΠΕΠΘ για διορισμό στη Μέση Εκπαίδευση. Δεν μπορούν να απαιτήσουν να αναλάβουν τη διδασκαλία μαθημάτων αποκλειστικά της ειδικότητάς τους (Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός), εφόσον αυτό δεν έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά.
Επειδή ο διορισμός στη Μέση Εκπαίδευση απαιτεί μεγάλο χρόνο αναμονής πρόσφορη λύση αποτελεί η απασχόληση σε φροντιστήρια.
 
Άλλες δυνατότητες για τους αποφοίτους των Φ.Π.Ψ. Τμημάτων.
Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Υπ. Παιδείας. Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής. Θεραπευτικές Κοινότητες Απεξάρτησης Τοξικοεξαρτημένων ατόμων.Ερευνητικά Κέντρα ως ερευνητές Κοινωνικοί Ψυχολόγοι. Γραφεία πολιτικών δημοσκοπήσεων, διαφήμισης, marketing, σχολεία, οικοτροφεία, προγράμματα αλφαβητισμού, κοινωνικής ένταξης ή επανένταξης, ως Κοινωνικοί Ψυχολόγοι. σε ιδρύματα προστασίας της ψυχικής υγείας του παιδιού κτλ. σε ερευνητικά κέντρα σε ψυχιατρικές κλινικές σε κέντρα αποκατάστασης αναπήρων σε θεραπευτικές κοινότητες σε σχολεία, οικοτροφεία σε βιομηχανικές μονάδες και επιχειρήσεις •ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε δικό τους γραφείο
 
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Σύμβουλοι Αλκοολικών και Τοξικοεξαρτημένων Ειδικοί σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Συμβουλευτικής Ψυχολόγοι
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ
Ειδικά μαθήματα
(Δεν απαιτεί ειδικά μαθήματα)
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης
Share
Λίανα
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014
Σχολές - Τμήματα
μεταπτυχιακό
Είμαι φ.π.ψ κατεύθυνση ψυχολογίας και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :πλέον ως επι το πλείστον το μεταπτυχιακό είναι που παίζει ρόλο.Αν κάνω μεταπτυχιακό στη ψυχολογία στο εξωτερικό δεν αποκτώ επαγγελματικά δικαιώματα ;επίσης με ενδιαφέρει και μετσπτυχιακό στη αρχαιολογία στο εξωτερικό.Είναι αυτό δυνατόν από φ.π.ψ;
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 35 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)
  •  Με μεταπτυχιακό δεν αποκτάς τα επαγγελματικά δικαιώματα ψυχολόγου
  • Ναι μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό στην Αρχαιολογία
Υποβλήθηκε πριν από 35 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Maria papadopoulou
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014
Σχολές - Τμήματα
περισσοτρες πληροφοριες
 Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω..ενδιαφερομαι παρα πολυ για το Φ.Π.Ψ ποσα μορια εχει; Και επισης αν επιλεξω το τμημα Φιλοσοφιας μπορω να εργαστω σαν φιλολογος; Χωρις καποιο μεταπτυχιακο;

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 45 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλια (0)

Μπες στο site του υπουργείου και δες τις βάσει ανά πόλη. 

Στην ερώτησή σου αν παίρνοντας την κατεύθυνση τη φιλοσοφίας μπορείς να εργαστεί ως φιλόλογος, η απάντηση είναι ναι! 

Υποβλήθηκε πριν από 44 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
- -ΑΓΓΕΛΊΚΗ
Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014
Σχολές - Τμήματα
ΦΠΨ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΊΑΣ
 Κ. κουτρούμπελη,

Πέρασα στη σχολή αυτή..θα ήθελα να σας ρωτήσω για το πρόγραμμα ψυχολογίας του φπψ..?ισχύει φέτος??πρέπει να κάνω κάποιες διαδικασίες??ευχαριστώ..μήπως υπάρχει άλλος τρόπος για απόκτηση δικαιωμάτων ψυχολόγου??


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 61 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
ελευθερια μαρ
Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014
Σχολές - Τμήματα
επιλογη κατευθυνσης

 γεια σας!

ειμαι 16 χρονων και πλεον δινουμε εξετασεις με το καινουριο συστημα 2η χρονια..μονο που αυτη την χρονια πρεπει να επιλεξω τι κατευθυνση απο τις 2 να ακολουθησω...με ενδιαφερει αφανταστα πολυ  το φπψ αλλα δεν ξερω τι κατευθυνση πρεπει να  παρω..μηπως μπορειτε να με βοηθησετε? 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 61 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Σχόλια (0)
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ φυσικά!!!
Υποβλήθηκε πριν από 61 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Ηλιάνα Σαραντοπούλου
Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014
Σχολές - Τμήματα
Βάση φ.π.ψ. Εκπα 2014
 Γεια σας! Έδωσα φέτος πανελλήνιες και έβγαλα 16544 μόρια! Ενδιαφέρομαι πολύ για το τμήμα φιλοσοφίας παιδαγωγικής ψυχολογίας στο εκπα! Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας περνάω αλλά δεν παύω να έχω και κάποιες αμφιβολλίες! Λέτε να ανέβει η σχολή πάνω από 200 μόρια;
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 82 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Σχόλια (1)
 Δύσκολα να μη μπεις
Υποβλήθηκε πριν από 81 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Σχόλια (0)
Μακάρι!!! Δεν θέλω Ιωάννινα που είναι η επόμενη επιλογή μου, γιατί και από θέμα απόστασης και από θέμα χρημάτων είναι καλύτερα στην Αθήνα... Αναμένω βάσεις τώρα για να σιγουρέψω την εισαγωγή μου στη Φιλοσοφική Αθηνών!!! 
Υποβλήθηκε πριν από 81 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Αλέξανδρος
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Σχολές - Τμήματα
ΚΕΚ ΕΚΠΑ

Χαίρεται, είμαι απόφοιτος του τμήματος ΦΠΨ με κατεύθυνση Ψυχολογία και αυτή την στιγμή είμαι στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διασυνδετικής Ψυχιατρικής. Δεν θέλω να ρωτήσω τα κλασσικά για τις άδειες ασκήσεως (έχω δρομολογήσει ήδη να δώσω κατατακτήριες στο τμήμα ψυχολογίας).
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι για τις σχολές ψυχοθεραπείας. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει νομικό καθεστώς που να αναγνωρίζει συγκεκριμένα κέντρα που παρέχουν ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση, το εξ' αποστάσεως πρόγραμμα: Γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία-θεωρία και κλινική πράξη, του Κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης του Πανεπιστημίου Αθηνών, θεωρείται αξιόπιστο;
οι πιστοποιήσεις που έχει (ΕΚΕΠΙΣ, ΕΛΟΤ, DQS DIN EN ISOADL) κατοχυρώνουν  κάτι, ή θα φαίνεται πάλι σαν σεμινάριο; Γιατί το πιστοποιητικό που δίνουν, είναι πιστοποιητικό επιμόρφωσης και όχι δίπλωμα. 

και κάτι ακόμη. είχατε αναφέρει ότι υπάρχει δυνατότητα εξομοίωσης του πτυχίου του ΦΠΨ σε πτυχίο ψυχολογίας παίρνοντας εξ'αποστάσεως μαθήματα από το πανεπιστήμιο της Κύπρου. έχετε πληροφορίες γι'αυτό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αλέξανδρος


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 91 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Σχόλια (0)

 ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΦΠΨ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ.

 

Υποβλήθηκε πριν από 72 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
κωστας
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014
Σχολές - Τμήματα
...
 οι βασεις των τμηματων ψυχολογιας υπαρχει περιπτωση να πεσουν;
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 112 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
ΔΗΜΗΤΡΑ
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014
Σχολές - Τμήματα
φπψ
γεια σας,εβγαλα βαθμο πανελλαδικων 17.037 μορια και θελω να περαασω ΦΠΨ αθηνων! η περσινεσ βασεισ ηταν 16.333, δηλαδη διαορα 704 μοριων!! υπαρχει πιθανοτητα να μεινω απ'εξω; γιατι ακουγονται πολλα για την ανοδο των βασεων
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 112 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Σχόλια (0)
Προσοχή!!! Αν ενδιαφέρεσαι για μεταγραφή σε Αθήνα πρόσεξε την κατεύθυνση που θες να επιλέξεις.... Αν δηλαδή ενδιαφέρεσαι ΜΟΝΟ για την κατεύθυνση φιλοσοφίας, μπορείς να δηλώσεις εκτός από το τμήμα των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης και τα τμήματα Φιλοσοφίας Πάτρας και Φιλοσοφικών και κοινωνικών σπουδών πανεπιστημίου Κρήτης Καθώς αυτά σου δίνουν δικαίωμα μετεγγραφής στο ΦΠΨ Αθηνών στην κατεύθυνση φιλοσοφίας. Το Φιλοσοφίας και παιδαγωγικής Θεσσαλονίκης μόνο για τις δυο αντίστοιχες κατευθύνσεις ενώ το ΦΠΨ Ιωαννίνων και το Φιλοσοφικών Κοινωνικών σπουδών της Κρήτης και για τις τρεις κατευθύνσεις.
Υποβλήθηκε πριν από 90 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Σχόλια (1)
 οχι βεβαια
Υποβλήθηκε πριν από 112 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Σχόλια (0)
 ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΣΕ ΕΠΙΣΗΣ 2Η ΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ 3Η ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΦΠΨ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ 100% ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΝ 1Η ΕΠΙΛΟΓΗ Κ ΚΟΙΤΑΞΕ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΦΠΨ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ,ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!
Υποβλήθηκε πριν από 112 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
αγγελικη
Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014
Σχολές - Τμήματα
φπψ ψυχολόγος?

 ΓΕΊΑ ΣΑΣ 

έχω κάποιες απορίες..ήθελα να ασχοληθώ με την ψυχολογία..μπορώ από το φπψ να αποκτήσω δικαιώματα ψυχολόγου?αν ναι πώς?

 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 112 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Σχόλια (0)
 μονο με διδακτορικο. τιποτε αλλο. τελος
Υποβλήθηκε πριν από 112 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Σχόλια (0)
 Γειά σας Θα ήθελα να μάθω πόσο εκτιμάται ότι θα είναι οι βάσεις στο ιστορικο αρχαιολογικό αθηνών και στο  φπψ αθηνών φέτος! Ευχαριστώ.
Υποβλήθηκε πριν από 112 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Σχόλια (1)
den ginesai psyxologos apo to fp oute pairneis kamia eidikotita 
Υποβλήθηκε πριν από 112 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Σχόλια (0)
δεν χορηγειτε αδεια ασκησεως ψυχολογου.μπορεις μετα με κατατακτηριες για τμημα ψυχολογιας αλλα δεν ειναι πολλες οι πιθανοτητες  να μπεις.απο το φπψ μπορεις να γινεις φιλολογος επισης σε ιδρυματα ψυχικης υγειας κ σε κεντρα συμβουλευτικης.
Υποβλήθηκε πριν από 112 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
αγγελικη
Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014
Σχολές - Τμήματα
προοπτικες ψυχολογιας?
 ΓΕΙΑ ΣΑΣ..

εχω καποιες ερωτησεις..
ηθελα να περασω ψυχολογια και μαλλον δε θα τα καταφερω..
μπορω απο τ φπψ να αποκτησω δικαιωματα ψυχολογου?
με ποιον τροπο?
θεωρειται οτι οι αποφοιτοι αυτο του τμητατος ειναι ισαξιοι με αποφοιτους ψυχολογιας?
χρειαζεται καποιο μεταπτυχιακο?
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 112 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Σελίδα 1 από 4 (35 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
Επόμενο