ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:
Η διάρκεια σπουδών στο Τμήμα Διατροφής του ΤΕΙ-Θεσσαλονίκης είναι οκτώ (8) εξάμηνα. Κατά τη διάρκεια των επτά (7) πρώτων εξαμήνων οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές ασκήσεις, φροντιστήρια, σεμινάρια, επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και εκπόνηση εργασιών με έμφαση στη μελέτη συγκεκριμένων περιπτώσεων.
Στο τελευταίο (8ο) εξάμηνο σπουδών πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση στο επάγγελμα σε χώρους σχετικούς με το αντικείμενο σπουδών όπως υπηρεσίες, ιδρύματα ή επιχειρήσεις του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την εφαρμογή των γνώσεων που αποκτήθηκαν στα προηγούμενα εξάμηνα, την παροχή δυνατότητας ανάπτυξης πρωτοβουλιών και τη δυνατότητα ανάπτυξης ικανοτήτων επίλυσης συγκεκριμένων προβλημάτων στα πλαίσια ομαδικής εργασίας.
Επίσης, στο ίδιο εξάμηνο εκπονείται η Πτυχιακή Εργασία, που δίνει τη δυνατότητα στο σπουδαστή να αποκτήσει την εμπειρία μελέτης σε βάθος ενός θέματος σχετικού με την ειδικότητα των σπουδών, με πειραματική ή με συνθετική εργασία και με κατάλληλη κριτική ανασκόπηση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας.
open
go viagra soft how to take
click here
open how to know if wife has cheated
redirect
read why do married men cheat on their wives
abortion pill bleeding
website abortion paperwork
go
read pregnancy termination options
my wife cheated on me now what
mapbiquity.com my girl friend cheated on me
how do i find a location of a cell phone
blog.bjorback.com how to find gps location of a cell phone
diabetes sexuality male
herbal treatment for diabetes
discount coupon for cialis
click discount coupon for cialis
canesten gyno tablet
open canesten creme
clopidogrel bloedverdunner
allied.edu clopidogrel fk
free cialis coupons
click free cialis samples coupon
cialis manufacturer coupon 2016
click prescription coupons
crestor pricing
amres.nl crestor 40 mg cost
how much does an abortion pill cost
acnc.com abortion pill clinics in houston
new prescription coupon
neron.com.pl cialis free sample coupons
vivitrol and alcohol
link vivitrol and drinking
low dose naltrexone breast cancer
read neltrexone
low dose naltrexone side effects
go can you drink alcohol while taking low dose naltrexone
low dose naltrexone breast cancer
open naltrexone use
when to take naltrexone
ldn 4.5 mg withdrawal from naltrexone
naltrexone 50 mg half life
click neltrexone
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορίου, σε παιδικούς σταθμούς, κατασκηνώσεις, φοιτητικές και μαθητικές εστίες, σε νοσοκομεία, σε οίκους ευγηρίας, Κ.Α.Π.Η., ορφανοτροφεία, καταστήματα σωφρονισμού, φυλακές και γενικά σε ιδρύματα και οργανισμούς μαζικής σίτισης.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, σε βιομηχανίες τροφίμων, παιδικών τροφών και σκευασμάτων διαίτης, σε κέντρα αδυνατίσματος κ.ά.
click here
redirect women cheat on their husbands
generic mexico pharmacy viagra
go link
how to cheat with a married woman
women affairs women who cheat on husbands
how to know if wife has cheated
online women who cheat on men
go
read pregnancy termination options
women cheat on their husbands
robertsuk.com my husband cheated with a man
petmart pharmacy coupons
go printable coupons free
walgreens coupon code photo
read coupons for prescription medications
dating site for married people
site reasons people cheat
coupon for prescriptions
site coupon prescription
viagra coupons from pfizer
go printable viagra coupon
coupons viagra
link transfer prescription coupon
prescription drug coupons
read new prescription coupon
cialis 10mg
open cialis 5 mg
aerius dosierung
link aerius medikament
clopidogrel bloedverdunner
allied.edu clopidogrel fk
crestor pricing
amres.nl crestor 40 mg cost
priligy thailand
priligy priligy kokemuksia
feldene gel precio
feldene feldene d
new prescription coupons
ismp.org prescription discount coupon
low dose naltexone
go what happens if you drink on naltrexone
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ: Τεχνολόγος Διατροφής και Διαιτολογίας
Ορισμός: Ο διαιτολόγος καθορίζει και προτείνει τρόπους διατροφής με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακτήσουν ή να διατηρήσουν την υγεία και την καλή σωματική τους κατάσταση.
Περιγραφή: O διαιτολόγος όταν εργάζεται στο Tμήμα Διατροφής νοσοκομείων-θεραπευτηρίων οργανώνει τη ροή της διαιτολογικής μονάδας, δηλαδή σχεδιάζει, υποστηρίζει και εποπτεύει την εκτέλεση θεραπευτικών προγραμμάτων διατροφής των ασθενών, σχεδιάζει και εποπτεύει την εκτέλεση ειδικών θεραπευτικών σχημάτων με βάση την ιατρική διάγνωση, εκτιμά την κατάσταση θρέψης των ασθενών και ιδιαίτερα αυτών που νοσηλεύονται σε ειδικές μονάδες και εφαρμόζει μεθόδους διατροφικής υποστήριξης. Ακόμη, συμμετέχει στην ιατρική επίσκεψη και πλαισιώνει τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα ή μελέτες, είναι υπεύθυνος για την οργάνωση, εκπαίδευση, διοίκηση όλων όσων απασχολούνται στο Τμήμα Διατροφής.
O διαιτολόγος που ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στο ιδιωτικό του γραφείο, διατηρεί αρχείο με τα ιατρικά ιστορικά και τις δίαιτες των πελατών του, αξιολογεί και εκτιμά την κατάσταση θρέψης τους με βάση τις σωματομετρικές και εργαστηριακές παραμέτρους, καθορίζει την διαιτητική αγωγή και συντάσσει πρόγραμμα διατροφής, παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης των πελατών με επιστημονικές μεθόδους και τους εκπαιδεύει ατομικά ή ομαδικά για τη διαμόρφωση μιας σωστής διατροφικής αγωγής.
Για την εργασία του χρησιμοποιεί ζυγό μέτρησης σωματικού βάρους, αναστημόμετρο, μανόμετρο, λιπομετρητή, συσκευές μέτρησης μεταβολικού ρυθμού, εκπαιδευτικό υλικό και ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Προϋποθέσεις άσκησης: Δεν απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Εκπαίδευση: Για την άσκηση του επαγγέλματος του διαιτολόγου απαιτείται πτυχίο από τα αντίστοιχα Τμήματα του Πανεπιστημίου, τα Τμήματα Διατροφής των Τ.Ε.Ι. και τα αντίστοιχα Τμήματα των δημοσίων ή ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. και των Τ.Ε.Ε.
Σπουδαιότητα: Ο διαιτολόγος θα πρέπει να διαθέτει κατανόηση, ευαισθησία, εγκαρδιότητα, ακρίβεια και οργανωτικές ικανότητες. Πρέπει να τον χαρακτηρίζει υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνέπειας εξαιτίας της φύσης του επαγγέλματος που ασκεί.
Ακόμη, πρέπει να έχει την ικανότητα να επικοινωνεί επιτυχώς με τα άτομα που τον συμβουλεύονται, να τους αντιμετωπίζει με υπομονή και κατανόηση και να μπορεί να τους πείθει για την αναγκαιότητα των συμβουλών του στις αλλαγές των διατροφικών τους συνηθειών. Τέλος, η ικανότητα συνεργασίας του με άλλους ειδικούς είναι επίσης απαραίτητη.
Μέλλον: Οι προοπτικές απασχόλησης των διαιτολόγων θεωρούνται πολύ θετικές λόγω της ευαισθητοποίησης του κόσμου για σωστή διατροφή και τη συμβολή της στην υγεία. Οι αποδοχές του επαγγελματία διαιτολόγου θεωρούνται υψηλές, ιδιαίτερα για αυτούς που δραστηριοποιούνται στο ελεύθερο επάγγελμα.
Περιβάλλον ενασχόλησης: Οι απόφοιτοι των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. μπορούν να ανοίξουν δικό τους Ινστιτούτο Διαιτολογίας, ενώ από Τμήματα των Ι.Ε.Κ. μπορούν να εργαστούν εκεί ως βοηθοί.Ένας διαιτολόγος μπορεί να εργαστεί σε νοσοκομεία, φοιτητικές εστίες, κέντρα υγείας, κλινικές, θεραπευτήρια, κατασκηνώσεις, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά κέντρα, κέντρα αδυνατίσματος, ερευνητικά κέντρα, ξενοδοχεία και ως ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας συμβουλές σωστής διατροφής.
Επαγγελματικές συνθήκες: Ο διαιτολόγος εργάζεται σε κλειστούς χώρους, καθαρούς, χωρίς κινδύνους και ειδικά ωράρια. Έρχεται σε επαφή με τους ασθενείς και τους πελάτες και ταυτόχρονα συνεργάζεται με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες. Κάποιες φορές μετακινείται για εργασία σε συναφείς χώρους ή για την παρακολούθηση συνεδρίων ή σεμιναρίων.
Επαγγελματικές οργανώσεις: Ο επαγγελματίας εγγράφεται στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων, έπειτα από υποχρεωτική προϋπηρεσία δύο μηνών.
Γενικά σχόλια: Ο διαιτολόγος πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς για τις τάσεις και τα νέα προϊόντα διατροφής που κυκλοφορούν στην αγορά.
Στην καθημερινή του επικοινωνία και προσωπική επαφή με τους πελάτες του ο διαιτολόγος χρειάζεται να είναι υπομονετικός, να διαθέτει πειστικότητα στο λόγο και να αντιμετωπίζει με σεβασμό και κατανόηση τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.
Επάγγελμα: ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Η υγιεινή διατροφή και δίαιτα του ανθρώπου είναι το αντικείμενο της εργασίας του. Φροντίζει, ώστε η διατροφή να παρέχει όλα τα αναγκαία συστατικά για την ομαλή ανάπτυξη και συντήρηση του οργανισμού. Εργάζεται σε νοσοκομεία και κλινικές και σχεδιάζει το ημερήσιο και εβδομαδιαίο διαιτολόγιο των ασθενών. Είναι υπεύθυνος για το διαιτολόγιο των ατόμων με προβλήματα υγείας, παραλαμβάνει τα τρόφιμα και ελέγχει την ποιότητά τους, φροντίζοντας για τη σωστή συντήρηση και αποθήκευσή τους.
Συνθήκες Εργασίας:
Εργάζεται συνήθως σε συνθήκες γραφείου ή στους χώρους αποθήκευσης των τροφίμων. Έχει συγκεκριμένο ωράριο εργασίας, αλλά πολλές φορές το υπερβαίνει λόγω φόρτου εργασίας.
Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Η συστηματική εργασία, η μεθοδικότητα, η υπευθυνότητα και οι επαρκείς γνώσεις χημείας και βιολογίας είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το διαιτολόγο.
Σπουδές:
Σπουδές Διαιτολογίας μπορούνα ναγίνουν στο Τμήαμ Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου η φοίτηση διαρκεί οχτώ εξάμηνα και το πτυχίο είναι επιπέδου 5. Στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Κρήτης (παράρτημα Σητείας), όπου η φοίτηση διαρκεί εφτά εξάμηνα, έξι εξάμηνα σπουδές και ένα εξάμηνο πρακτική εξάσκηση,( πτυχίο επιπέδου 4).
Οι πτυχιούχοι των παραπάνω τμημάτων μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές, επιπλέον δε, οι πτυχιούχοι των ΑΤΕΙ μπορούν να λάβουν μέρος σε κατατακτήριες εξετάσεις προκειμένου να εισαχθούν σε ΑΕΙ: Χημείας, Βιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χημικών Μηχανικών, Ψυχολογίας Πανεπιστημίων Κρήτης και Θεσσαλονίκης, Θεολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Πατρών, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης. Μπορεί επίσης κάποιος να σπουδάσει αυτή την ειδικότητα σε ΤΕΕ, σε ΙΕΚ και σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, με την προϋπόθεση ότι οι τίτλοι σπουδών τους αναγνωρίζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ, το ΙΤΕ και το ΣΑΕΙΤΤΕ ως ισότιμοι και αντίστοιχοι των ελληνικών για να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Επαγγελματικά Δικαιώματα:
Τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του τμήματος Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου έχουν κατοχυρωθεί νομοθετικά με βάση το Π.Δ. 311, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 221 Α, στις 29-10-1997. Επιπλέον, τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του τμήματος ΑΤΕΙ Διατροφής & Διαιτολογίας, έχουν κατοχυρωθεί νομοθετικά με βάση το Π.Δ.78, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 36 στις 7-2-1989.
Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
Μπορεί να εργαστεί στο υπουργείο Υγείας, στους δήμους, σε αθλητικούς συλλόγους, υπηρεσίες προστασίας του καταναλωτή, νοσηλευτικά ιδρύματα και διαιτολογικά κέντρα, όπου διαμορφώνουν και εφαρμόζουν διαιτολογικά προγράμματα, σε μονάδες μαζικής παραγωγής φαγητών απλής και διαιτητικής διατροφής, σε επιχειρήσεις παραγωγής, εμπορίας και διαφήμισης τροφίμων και ποτών.
Επίσης, μπορεί να εργαστεί και ως ελεύθερος επαγγελματίας πραγματοποιώντας διατροφικές έρευνες και μελέτες, εξετάζοντας τη θρεπτική αξία των τροφίμων συμμετέχοντας στην κατάρτιση προδιαγραφών παρασκευής νέων προϊόντων αναλαμβάνοντας και την επίβλεψη της μαζικής παραγωγής γευμάτων, σε βιομηχανίες παρασκευής τροφίμων. Τέλος, μπορεί να εργαστεί στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.
Πηγές Πληροφόρησης:
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Ελ. Βενιζέλου 70, 176 71 Αθήνα, τηλ.: 210/9577051-5, http://www.hua.gr/dpage.htm
ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης: 54101 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310/791362, 791111, fax: 2310/791360, http://www.nutr.teithe.gr/
ΑΤΕΙ Ηρακλείου: Παράρτημα Λασιθίου Σητεία, τηλ.: 2810/250611-3.
Π.Ε.Ι.Ι.Ε.Κ.: Στουρνάρη 53, 104 32 Αθήνα, τηλ.: 210/5225565, fax: 210/5228966.
ΟΕΕΚ: Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως41, 142 34 Ν. Ιωνία, τηλ.: 210/2709083-4, http://www.oeek.gr
ΥΠΕΠΘ, Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών: Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80, Μαρούσι, τηλ.: 210-3442505-6-8, 210-3442514-520, φαξ: 210-3442365, www.ypepth.gr
ΙΤΕ: Συγγρού 56, 117 42 Αθήνα, τηλ.: 210/9227146, 9221000, fax: 210/9227716.
ΔΟΑΤΑΠ - Αθήνας (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρηρης), Αγ. Κωνσταντίνου 54, ΤΚ. 10437, τηλ. κέντρο: 210-5281000, fax: 210-5239525, 210-5239679, e-mail: information@doatap.gr
ΔΟΑΤΑΠ - Θεσσαλονίκης (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρηρης),Υπ. Μακεδονίας Θράκης - Διοικητήριο, ΤΚ. 54123, τηλ.: 2310-379371-2, fax: 2310- 379374, e-mail: thessaloniki@doatap.gr.
ΣΑΕΙΤΤΕ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), Αθήνα Πανεπιστημίου 67 (5ος όροφος), Τ.Κ. 105 64, τηλ: 210-3243923, fax: 210-3316651, http://www.srpq.gr, e-mail: srpq@otenet.gr.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
Επάγγελμα: ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Η σύνταξη διαιτητικών προγραμμάτων για τη διατήρηση ή απώλεια βάρους υγιών ή πασχόντων ατόμων είναι σε γενικές γραμμές το αντικείμενο της εργασίας του. Για το λόγο αυτό συντάσσει διαιτολόγια για υγιή άτομα που θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους, για αθλητές, για παχύσαρκα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος και για άτομα που πάσχουν από διάφορα νοσήματα και πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους. Στα παχύσαρκα άτομα ή στα άτομα που πρέπει να ακολουθούν μια ειδική δίαιτα παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη προκειμένου να τους βοηθήσει να ακολουθήσουν το σωστό τρόπο διατροφής.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
Επάγγελμα: ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Αντικείμενο της εργασίας του είναι ο σχεδιασμός, η πραγματοποίηση και η ανάλυση ερευνών αναφορικά με τις επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Ειδικότερα, ασχολείται με τη μελέτη διαφόρων παγκόσμιων περιβαλλοντικών προβλημάτων (όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η μείωση της στιβάδας του όζοντος, η όξινη βροχή, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η διαχείριση των υδατικών πόρων και των αποβλήτων), σε συνδυασμό πάντοτε με τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία. Εξετάζει προβλήματα διατροφής μεγάλων πληθυσιακών ομάδων και προχωρά στην ανάλυση των αιτιών καθώς και των συνεπειών που έχουν στην υγεία και την κοινωνικοοικονομική ζωή.Για παράδειγμα, μελετά τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα τόσο των πληθυσμών που πλήττονται από χρόνιο υποσιτισμό ή από λιμούς, όσο και των πληθυσμών των αναπτυγμένων χωρών. Επίσης, ερευνά και αξιολογεί προγράμματα διατροφικής παρέμβασης σε πληθυσμούς, και εξετάζει το ρόλο της πολιτικής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διατροφής σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη του δεδομένα ανθρωπομετρίας, βιοχημικούς δείκτες κ.α. Παράλληλα, ερευνά τις τροφικές αλυσίδες, τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, τα προϊόντα βιοτεχνολογίας, την αγροτική και τη βιομηχανική ρύπανση και τις επιπτώσεις τους στην υγεία του ανθρώπου, και προτείνει τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν.
Ακόμη, εφαρμόζει τις αρχές της διατροφής και της διαιτολογίας σχεδιάζοντας το διαιτολόγιο ανθρώπων που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας και μεταβολισμού. Παράλληλα, είναι δυνατόν να συνεργάζεται με άλλους επιστήμονες για την οργάνωση, υλοποίηση και αξιολόγηση μελετών και βιοστατιστικών εφαρμογών στο ευρύτερο πεδίο της διατροφής για την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης στο χώρο της δημόσιας υγείας και την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων αναφορικά με τη διατροφική και διαιτητική συμπεριφορά του κοινού.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
Επάγγελμα: ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Αντικείμενο της εργασίας του είναι ο σχεδιασμός και η διαχείριση διατροφικών παρεμβάσεων σε ατομικό ή και ομαδικό επίπεδο στον τομέα της Διατροφής και της Άσκησης. Ειδικότερα, εφαρμόζει τις αρχές της διατροφής και διαιτολογίας σχεδιάζοντας το καθημερινό διαιτολόγιο των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή επιθυμούν να αλλάξουν τον ενεργειακό μεταβολισμό τους και να ρυθμίσουν το σωματικό τους βάρος. Αντικείμενό του είναι η ανάλυση των στοιχείων του μεταβολισμού των κυριοτέρων θρεπτικών συστατικών και η οργάνωση προγραμμάτων για την ορμονική ρύθμιση του ενεργειακού μεταβολισμού και της ομοιόστασης.
Επίσης, μελετά και αναλύει τις βιοχημικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα σε κυτταρικό, υποκυτταρικό και μοριακό επίπεδο και εξηγούν τις μεταβολικές προσαρμογές στην οξεία και χρόνια άσκηση, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο το ρόλο της άσκησης ως μέσο πρόληψης και θεραπείας παθήσεων του μεταβολισμού. Ακόμη, ασχολείται με την πρόληψη και αντιμετώπιση νοσημάτων που σχετίζονται με το μεταβολισμό (όπως παχυσαρκία, ψυχογενής ανορεξία, υποσιστισμός, καρδιαγγειακά νοσήματα και υπερλιπιδαιμίες, σακχαρώδης διαβήτης - ινσουλινοαντίσταση κ.ά.).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενασχόλησή του με τη μελέτη των βασικών αρχών διατροφής και την εφαρμογή τους για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών διάφορων ομάδων του πληθυσμού, όπως παιδιά, ηλικιωμένοι, έγκυοι, έφηβοι, αθλητές κ.λπ. και την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση των κυριοτέρων προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή και την ελλιπή άσκηση και φυσική δραστηριότητα. Παράλληλα, είναι δυνατόν να ασχολείται με την οργάνωση, υλοποίηση και αξιολόγηση μελετών στο ευρύτερο πεδίο της διατροφής για την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης στο χώρο της υγείας, της διατροφής και της άσκησης.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
Επάγγελμα: ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Αντικείμενο της εργασίας του είναι ο σχεδιασμός και η διαχείριση διατροφικών παρεμβάσεων σε ατομικό ή και ομαδικό επίπεδο στον τομέα της Κλινικής Διατροφής. Ειδικότερα, ο ειδικός στην κλινική διατροφή εφαρμόζει τις αρχές της διατροφής και διαιτολογίας σχεδιάζοντας το καθημερινό διαιτολόγιο των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ακόμη, ασχολείται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση ποικίλων νοσημάτων (όπως, καρδιαγγειακά νοσήματα και υπερλιπιδαιμίες, σακχαρώδης διαβήτης, διαταραχές στη λήψη της τροφής, νεφρική ανεπάρκεια, AIDS/HIV, ηπατοπάθειες, προβλήματα άνω και κάτω πεπτικού συστήματος, σιδηροπενική και μεγαλοβλαστική αναιμία κ.τ.λ.) σχετικά με τη διαιτολογική τους προσέγγιση. Παράλληλα, είναι δυνατό να ασχολείται με την οργάνωση, υλοποίηση και αξιολόγηση μελετών και βιοστατιστικών εφαρμογών στο ευρύτερο πεδίο της κλινικής διατροφής για την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης στο χώρο της υγείας και της διατροφής.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
ordering abortion pills to be shipped to house
abortion pill abortion pill online purchase
how often do women cheat on their husbands
why husbands cheat how many women cheat on their husbands