Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2021 - Μηχανογραφικό 2021

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Unic

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
Άρθρα
Εμβόλιμη εξεταστική αιτούνται φοιτητές του ΠΑΔΑ
 Εμβόλιμη εξεταστική αιτούνται φοιτητές του ΠΑΔΑ
 
"Το μόνο που αιτούμαστε είναι η πραγματοποίηση της εμβόλιμης εξεταστικής και συμμετοχή όλων των επί πτυχίω φοιτητών του τμήματος, ανεξαρτήτως προγράμματος σπουδών που ακολουθούν" αναφέρουν φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων του ΠΑΔΑ. Μεταξύ άλλων τονίζουν πως "άλλωστε το δικαίωμα αυτό για όλους τους επί πτυχίω φοιτητές, εξασφαλίζεται από το νόμο 4009, αρθρο 36, παρ 3".
 
Οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου κάθε ακαδημαϊκού έτους σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, έπειτα από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος ή της Σχολής του Α.Ε.Ι.
 
Αναλυτικά όλα όσα αιτείται μέσω του «Φοιτητικά Νέα» ομάδα φοιτητών επι πτυχίω του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής: Σε πολλά Πανεπιστήμια της χώρας, ο όρος εμβόλιμη εξεταστική είναι δεδομένος για τους επί πτυχίω φοιτητές. Ωστόσο, οι φοιτητές του νεοσύστατου Πανεπιστημιακού ιδρύματος, που φέρει το όνομα ΠΑΔΑ, παλεύουν να αποκτήσουν το δικαίωμα αυτό. Συγκεκριμένα οι φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών όπου ακολουθούν το νέο πανεπιστημιακό πρόγραμμα, διεκδικούν εδώ και περίπου δύο χρόνια το δικαίωμα στην εμβόλιμη εξεταστική.
 
Έπειτα από κινητοποίηση των φοιτητών του τμήματος, για αίτηση εμβόλιμης εξεταστικής για όλους τους επί πτυχίω φοιτητές, το θέμα τέθηκε στην συνέλευση των καθηγητών, και η απόφαση που πάρθηκε είναι απογοητευτική. Εν μέρει, έγινε δεκτό το αίτημα αλλά μόνο για τους επί πτυχίω φοιτητές που ακολουθούν πρόγραμμα σπουδών ΤΕΙ. Μία από τις αντιρρήσεις των καθηγητών ήταν το γεγονός ότι σε κάθε διπλή εξεταστική δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή φοιτητών.
 
Σε αυτό το σημείο τίθεται το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή φοιτητών όταν την πλειοψηφία, δηλαδή τους επί πτυχίω φοιτητές που ακολουθούν πρόγραμμα σπουδών ΠΑΔΑ, δεν τους συμπεριλαμβάνουν; Εφόσον, εξεταστική πραγματοποιείται, γιατί δεν τους δίνεται η άδεια συμμετοχής; Άλλωστε το δικαίωμα αυτό για όλους τους επί πτυχίω φοιτητές, εξασφαλίζεται από το νόμο 4009, αρθρο 36, παρ 3.
 
3. Οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου κάθε ακαδημαϊκού έτους σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, έπειτα από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος ή της Σχολής του Α.Ε.Ι. Είναι ευρέως διαδεδομένο τα όσα έχουν περάσει τα 2 πρώτα χρόνια του σχηματισμού του νέου ιδρύματος οι φοιτητές που προήλθαν από τα πρώην τμήματα των ΤΕΙ και πλέον ακολουθούν το πανεπιστημιακό πρόγραμμα, με αλλαγές και προσθέσεις μαθημάτων, για μια καλύτερη σταδιοδρομία. Απόρροια των αλλαγών αυτών δεν είναι το 1 έτος αύξησης στην διάρκεια φοίτησης, αλλά το γεγονός ότι είναι αδύνατον να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη ν-κανονική διάρκεια σπουδών, όσο σκληρά και αν δουλέψουν για το αυτό.
 
Επομένως τίθεται πλέον το εύλογο ερώτημα γιατί η πλειοψηφία των καθηγητών του τμήματος είναι ενάντια στην πρόοδο των φοιτητών αυτών; Ένας από τους σημαντικότερους και βασικότερους λόγους αίτησης του συγκεκριμένου αιτήματος είναι ο βιοποριστικός. Πολλοί φοιτητές δεν σπουδάζουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, επομένως είναι πραγματικά δύσκολη η δια βίωση τους, και ειδικά σε καιρούς πανδημίας όπου η εύρεση εργασία είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Ένας εξίσου σημαντικός λόγος, ο οποίος έχει αντίκτυπο στους φοιτητές, είναι πως παίζει σημαντικό ρόλο η διάρκεια ολοκλήρωσης των σπουδών τους, τόσο για τον μετέπειτα επαγγελματικό τομέα όσο και για τον εκπαιδευτικό σε περίπτωση συνέχισης των σπουδών τους.
 
Γιατί λοιπόν το ίδρυμα στερεί το δικαίωμα αυτό από τους φοιτητές του και προκαλεί συσσώρευση αυτών στο τμήμα; Σημειώνεται πως αντί οι φοιτητές να αξιοποιήσουν τον υπάρχοντα χρόνο μέχρι την εξεταστική διαβάζοντας για την επιτυχή ολοκλήρωση της, πρέπει να αφοσιώσουν τον χρόνο αυτόν για να αιτηθούν τα αυτονόητα. Το μόνο που αιτούμαστε είναι η πραγματοποίηση της εμβόλιμης εξεταστικής και συμμετοχή όλων των επί πτυχίω φοιτητών του τμήματος, ανεξαρτήτως προγράμματος σπουδών που ακολουθούν

Πηγή: Foititikanea.gr

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 53 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
.
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 - 10:32
Σχόλια (0)

Δύο υποτροφίες
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 - 02:37
Σχόλια (16)

IKY-EKO
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 19:22
Σχόλια (17)

ΕΑΠ Ευρωπαικός Πολιτισμός
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 20:16
Σχόλια (1)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

επαγγελματικός προσανατολισμός
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 14:05
Σχόλια (6)

Ψυχολογία
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 - 22:53
Σχόλια (1)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Κάτ εξαίρεση μεταγραφές
Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 - 18:17
Σχόλια (2)

Υπάρχει;
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 - 11:23
Σχόλια (1)

Υπάρχει;
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 - 11:21
Σχόλια (0)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ΕΥΡΩ
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 - 16:49
Σχόλια (2)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022
Η Κεραμέως για το θέμα μείωσης της ύλης των Πανελληνίων 2022
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 11 ώρες
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022
Πανελλαδικές 2022: Νέα Τμήματα και αλλαγές ένταξης τμημάτων σε επιστημονικά πεδία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022
Τριών Ιεραρχών: Τι αναφέρει η Νίκη Κεραμέως στο μήνυμά της
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022
Υποτροφίες για φοιτητές έως 6.000 ευρώ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις-Όροι και προϋποθέσεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Σελίδα 1 από 5354 (32120 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5352
5353
5354
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης