Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων σήμερα (12/1) μετά τις ανακοινώσεις για δια ζώσης εξεταστική

Σήμερα το μεσημέρι παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιηθεί ή Σύνοδος των Πρυτάνεων, που συγκάλεσε Εκτάκτως ο Προεδρεύων της Συνόδου, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης η λειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και η Εξεταστική του Χειμερινού Εξαμήνου.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις φοιτητών και καθηγητών για την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την αποκλειστική φυσική παρουσία φοιτητών και καθηγητών στην επερχόμενη εξεταστική. Συγκεκριμένα η εγκύκλιος που εστάλη στους Πρυτάνεις όλων των Πανεπιστημίων αναφέρει μεταξύ άλλων: "Η διενέργεια εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 πραγματοποιείται με φυσική παρουσία".


Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καταγγέλουν ότι χωρίς να λάβουν υπόψην τις θέσεις των πανεπιστημιακών και της συνόδου το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην έκδοση της εγκυκλίου για την εξεταστική Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 ενώ θα μπορούσε πρώτα να ακουστούν οι απόψεις της πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα επιμείνει στην κυβερνητική απόφαση για δια ζώσης εξεταστική. Μένει να δούμε εάν το Υπουργείο Παιδείας θα εισακούσει τα επιχειρήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα το κάθε πανεπιστήμιο να μπορεί να αποφασίσει το ίδιο για τον τρόπο πραγματοποίησης των μαθημάτων και των εξετάσεων (δια ζώσης ή με συνδυασμό υβριδικού συστήματος).

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στα «Φοιτητικά Νέα». Παραμείνετε Συντονισμένοι για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

Έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων συγκάλεσε ο Προεδρεύων της Συνόδου

Έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων για την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 συγκάλεσε ο Προεδρεύων της Συνόδου μετά τις ανακοινώσεις για αποκλειστικά δια ζώσης εξεταστική στα Πανεπιστήμια.

Ξεκίνησαν τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια για την ολοκλήρωση του Χειμερινού Εξαμήνου με το υγειονομικό πρωτόκολλο να μην έχει αλλαγές παρά τη νέα συνθήκη που δημιουργεί η παραλλαγή όμικρον. Επειδή όμως πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση που μεταβάλλεται καθημερινά, τα πανεπιστήμια έχουν ήδη κινητοποιηθεί και όπως δήλωσε ο Προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, την προσεχή Τετάρτη στην έκτακτη Σύνοδο θα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο των προτάσεων προς το Υπουργείο για επιπλέον μέτρα πρόληψης.

Η μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στο επίπεδο της εξεταστικής περιόδου με τον κύριο Αλμπάνη να τονίζει πως υπάρχει η κατεύθυνση από τη σύνοδο να προταθεί προς το Υπουργείο να γίνουν και εξ αποστάσεως. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την περασμένη Παρασκευή στο ITV ο Προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων:

«Ουσιαστικά η άποψη του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι η δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων θα συνεχιστεί. Έχουν τεθεί όμως μια σειρά προβλημάτων, ή έξαρση της πανδημίας με τη μετάλλαξη όμικρον όπως κορυφώνεται αυτή την περίοδο, δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό. Έτσι λοιπόν σχεδόν σε επικοινωνία που είχα με όλους τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων, το αίτημα μας είναι να διασφαλιστεί όσο γίνεται η ασφάλεια λειτουργίας των πανεπιστημίων και αυτό περιλαμβάνει από τα rapid test τα οποία πρέπει να είναι δωρεάν για τους φοιτητές καθώς επίσης και διανομή self test.

Δημιουργεί πρόβλημα η διαδικασία των εξετάσεων γιαυτό την Τετάρτη θα έχουμε έκτακτη σύνοδο για να συζητήσουμε προτάσεις που υπάρχουν στα πανεπιστήμια. Οι απόψεις συγκλίνουν στην κατεύθυνση ειδικά για τα μεγάλα αμφιθέατρα, τα μεγάλα ακροατήρια όπου θα υπάρχει μεγάλος αριθμός φοιτητών που θα γράφει εξετάσεις είναι να γίνεται εξ αποστάσεως. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί τεχνικά η διασφάλιση της αξιοπιστίας των εξετάσεων. Αυτό είναι κάτι το οποίο προβληματίζει αρκετούς συναδέλφους, αρκετά Τμήματα και σχεδόν όλα τα Πανεπιστήμια. Από την άλλη πλευρά, επίσης προβληματίζει ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων στους φοιτητές και στους καθηγητές όπως συμβαίνει σε όλη την κοινωνία να προσέρχονται όλοι σε μία αίθουσα και να κάθονται τρεις ώρες. Αυτό δημιουργεί συνθήκες ευνοϊκές για την μετάδοση της πανδημίας. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει».

 

Πηγή: foititikanea.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 123 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Ικυ
Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 - 22:48
Σχόλια (5)

πανελλελε 2023
Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022 - 22:33
Σχόλια (3)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022 - 12:32
Σχόλια (7)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΙΚΥ
Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022 - 16:59
Σχόλια (4)

Επαγγελματική εξέλιξη φυσικοθεραπευτών
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 - 21:30
Σχόλια (1)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΙΚΥ-ΕΚΟ
Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 - 14:48
Σχόλια (6)

ΙΚΥΥΥΥΥΥΥΥ
Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 - 16:35
Σχόλια (3)

mail απο ικυ
Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 - 16:00
Σχόλια (6)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Απορια Ικυ Εκο
Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 - 21:37
Σχόλια (7)

Ερωτηση για υποτροφια ΙΚΥ
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 - 22:37
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022
68.394 θέσεις στα ΑΕΙ το 2022 – Μείωσή τους κατά 11,6%
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022
«Μαγεύει» η πανσέληνος και η ολική έκλειψη Σελήνης (εικόνες)
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022
Πανελλαδικές 2022: Ο μειωμένος αριθμός εισακτέων φέρνει άνοδο των βάσεων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Σελίδα 1 από 5571 (33421 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5569
5570
5571
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης