Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ από το αγγλόφωνο προπτυχιακό της Ιατρικής του ΑΠΘ / Φοιτητές από 27 χώρες

Σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα έσοδα από το πρώτο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα που λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα έχει προσελκύσει φοιτητές από 27 χώρες και από τις πέντε ηπείρους. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα “πείραμα”, προσέλκυσης ξένων φοιτητών σε ένα ελληνικό πνεπιστήμιο το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία λειτούργησε θετικά.


Μέσα σε δυο χρόνια, 120 φοιτητές

Μέσα στα δύο χρόνια που έχει τεθεί σε εφαρμογή , έχει υποδεχθεί και φιλοξενήσει 120 φοιτητές. Για την επόμενη, την τρίτη χρονιά, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον αν και το ανώτατο όριο των προπτυχιακών φοιτητών που μπορούν να πάρουν μέρος είναι μόλις 60, όσους επιτρέπει ο κανονισμός λειτουργίας του προγράμματος.

Από το Μάρτιο του 2021 οπότε και ξεκίνησε η διεθνής επικοινωνία για το πρόγραμμα έως και σήμερα, η ιστοσελίδα του προγράμματος έχει 120.000 μοναδικούς επισκέπτες.Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει περισσότεροι από 3.500 φοιτητές, από τους οποίους το ένα τρίτο κατέθεσαν ολοκληρωμένο φάκελο. Τα δίδακτρα είναι 12.000 ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιατρικής σχολής Κυριάκο Αναστασιάδη, με τα έσοδα αυτά, έχει καλυφθεί η λειτουργία του προγράμματος με 22 νέους επιστήμονες στο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό της Ιατρικής, έχουν ανακαινιστεί 2 κεντρικά αμφιθέατρα στη Σχολή και 4 στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία της πόλης, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και χώροι γραφείων και υποδοχής. Επίσης, έχουν εξασφαλιστεί τα αναλώσιμα υλικά, έχουν εγκατασταθεί 300 τάμπλετς για τις ψηφιοποιημένες εξετάσεις (είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία) του τμήματος, έχει εξυπηρετηθεί η διαδικτυακή προβολή ενώ έχουν δοθεί 18 υποτροφίες και βραβεία.

Οι επιδόσεις των φοιτητών του αγγλόφωνου προγράμματος είναι αντίστοιχες με αυτές του ελληνόφωνου. Τα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις μαθημάτων των φιλοξενούμενων φοιτητών και φοιτητριών είναι 95% .

Η επιτυχής λειτουργία του προγράμματος, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. “είναι απόδειξη των μεγάλων προοπτικών της Ελληνικής εκπαίδευσης στη διεθνή αγορά. Είναι νέα πηγή εθνικού εισοδήματος, πολλαπλασιαστής της φήμης της χώρας, ενισχυτής των διεθνών σχέσεων και της ανταγωνιστικής θέσης της Ελλάδας όχι μόνο στις ιατρικές υπηρεσίες, αλλά και στην επιστημονική και τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη, στην επιχειρηματικότητα, στον τουρισμό και στον πολιτισμό. Κεφαλαιοποιεί την ιστορική σχέση της χώρας με την Ιατρική, πολλαπλασιάζει την παγκόσμια φήμη των Ελλήνων γιατρών, μεγιστοποιεί τη διεθνώς θετική αποτίμηση των αποφοίτων του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος”. Η Ιατρική σχολή της Θεσσαλονίκης έχει ανοίξει το δρόμο και σε άλλες σχολές και τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων καθώς αποτελεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για όλα τα ξενόγλωσσα προγράμματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τα οποία μπορούν να διεθνοποιήσουν τις σπουδές τους για να αναπτυχθούν ή για να διατηρήσουν αξιόπιστα τη βιωσιμότητα τους χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Ήδη φέτος ξεκίνησε και η Ιατρική του ΕΚΠΑ. Σε φάση δημιουργίας προγραμμάτων είναι και οι υπόλοιπες Ιατρικές Σχολές της χώρας, καθώς και πολλά Πανεπιστήμια και άλλες Σχολές στην Ελλάδα.

“Η πρωτοβουλία αυτή απέδειξε ότι η στρατηγική, η φίλεργη αφοσίωση στο στόχο και η αξιοποίηση των καλών πρακτικών της παγκόσμιας αγοράς μπορεί να αντικαταστήσει επιτυχώς τον ιδρυματισμό, τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και την ιδεοληπτική τυφλότητα προς ό,τι διακρίνεται αλλά δεν είναι “δικό” μας”, τόνισε ο κ. Αναστασιάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα τις Ιατρικής “παράγει άριστους λειτουργούς της Υγείας και επικοινωνεί την ελληνική αξία. Το μήνυμα «Precision & Empathy» της Ιατρικής του Αριστοτελείου δεν είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό εύρημα, αλλά το προϊόν της ανάλυσης των ανταγωνιστικών μας πλεονεκτημάτων, η υπόσχεση προς τους μελλοντικούς γιατρούς και ένα καθαρό μήνυμα για την συνεισφορά της Ελληνικότητας στην επιστήμη και στην τεχνολογία, στην ακρίβεια αλλά και στην ενσυναίσθηση” διευκρίνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Πηγή: foititikanea.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 474 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Καλή επιτυχία
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 15:58
Σχόλια (2)
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (1)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (2)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (6)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (1)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024
Θέματα Πανελλαδικών 2024: Εκφωνήσεις - Απαντήσεις
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ΙΕΠ: Έλλειμμα ύψους 589.500 ευρώ - Το ΥΠΑΙΘΑ αποσύρει χρήματα από τα ΑΕΙ για να το καλύψει
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ΕΚΠΑ: Πτυχιούχοι από Κίνα, ΗΠΑ και Ελ Σαλβαδόρ - Αύξηση των αγγλόφωνων προγραμμάτων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Σελίδα 1 από 6269 (37613 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6267
6268
6269
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης