Όλα όσα είπε ο κ. Πιερρακάκης – Για τα νέα μέτρα που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού μίλησε σήμερα το πρωί (10/04) ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Θέλαμε μία συνολική προσέγγιση, να κάνουμε κάτι πλήρες.

Οι γονείς των μαθητών θα πληρώνουν τις ζημιές που προκαλούν στα σχολεία. Ακόμη, αν δεν υπογράφουν, το παιδί τους δεν θα εγγράφεται στο σχολείο.

Καλούμε τους πάντες να συστρατευθούν, πρόκειται για ένα γενικό πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης.

«Δεν υπάρχει μονάχα ένα πλαίσιο συνεπειών, αλλά και η έννοια του ενεργού πολίτη.

Η εφαρμογή για τις απουσίες θα λέγεται e–parents, θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και οι γονείς θα μπορούν να ενημερώνονται για τις απουσίες αλλά και τις βαθμολογίες των παιδιών τους», επεσήμανε ακόμη.

Για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια, ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε πως «πιστεύουμε ότι ο νόμος που φέραμε στη Βουλή, είναι απολύτως συμβατός με το υφιστάμενο συνταγματικό κείμενο γιατί δεν αφορά τη σύσταση νεών Πανεπιστημίων.

Θα κριθεί από το ΣτΕ, αλλά θεωρούμε ότι η απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της Ένωσης αναφέρει το αυτονόητο. Θέλουμε να πετύχουμε διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε η Ελλάδα να καταστεί ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης».

ΠΗΓΗ:www.ipaidia.gr