Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα
Γιατί στην Ελλάδα, κύριε καθηγητά

 Σειρά προσωπικοτήτων, από διακεκριμένους ομογενείς επιστήμονες σε ξένα πανεπιστήμια μέχρι αλλοδαπούς πανεπιστημιακούς που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, καταθέτουν υποψηφιότητες για να συμμετάσχουν στα νέα Συμβούλια Διοίκησης των πανεπιστημίων και των TEI της χωράς. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι ως συστατική επιστολή έχουν απλώς το βιογραφικό τους, διά της παρουσίας τους και μόνο περιθωριοποιούν τις αντιδράσεις και αναδεικνύουν το γραφικό στοιχείο στις απονενοημένες καταλήψεις των αιθουσών όπου γίνονται ψηφοφορίες και υπολογιστικών κέντρων στα Λ Ι, από τη μειοψηφία όσων αντιδρούν. Ονόματα όπως του ελληνιστή καθηγητή του Κέμπριτζ Ρίτσαρντ Χάντερ, προέδρου πλέον του Συμβουλίου Διοίκησης του ΛΠΘ, ή του Γ. Κορφιάτη, αντιπροέδρου του αμερικανικού Stevens Institute of Technology, καταδεικνύουν ότι οι αντιδράσεις είχαν απλώς στόχο να εμποδίσουν την αριστεία να αναδειχθεί στις διοικήσεις των πανεπιστημίων μας, χρησιμοποιώντας ρητορική με φιοριτούρες δημοκρατίας ώστε να ζαχαρώσουν την πράξη. Και δεν είναι, βεβαίως, μόνο αυτά τα ονόματα.

Στο ΤΈΙ της Πάτρας ως υποψήφια μέλη του Συμβουλίου βλέπει κανείς ονόματα όπως του Κώστα Βατοκαλή που έγινε υπερυπουργός στην Αυστραλία, του ινδού κοσμήτορα στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια των ΠΠΛ Ράνγκαν Νάντα, του Κρις Χριστόπουλου από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, του Διονύση Διονυσίου, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι των ΠΠΛ κ.ά. Στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο υποβλήθηκαν 19 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων του Ιωάννη Τσι τσικλή από το διάσημο MIT και του Γεώργιου Στυλιανού Πρεβελάκη από τη Σορβόννη. Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ομότιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογία Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Nέας Υόρκης.

"Επειδή συμμετέχω στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 1982"

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ σχέση του με το Πανεπιστήμιο Κρήτης ήταν αυτή που διέλυσε τους δισταγμούς να βάλει υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο 77χρονσς φιλόλογος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι πλέον ο πρόεδρος του Συμβουλίου. Οπως λέει στα ΝΕΑ , δεν μπορούσε να πει όχι. Ημουν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1982 έως το 1986. Εχω δώσει τη ζωή μου γι' αυτό. Μαζί με άλλους επιστήμονες ουσιαστικά "στήσαμε" το Πανεπιστήμιο. Συνεπώς δεν θα ήταν σωστό να αρνηθώ να βάλω υποψηφιότητα για το Συμβούλιο . Ο καθηγητής που έχει εργαστεί επίσης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας τονίζει πως αυτό που έχει ξεκαθαρίσει στον εαυτό του πρώτα απ' όλα είναι πως αν αυτό το πράγμα δεν δουλέψει, θα παραιτηθώ. Οχι βέβαια με την πρώτη, θα κάνω προσπάθεια .

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας

"Για να γίνουν τα ελληνικά ιδρύματα ισάξια με τα καλύτερα ευρωπαϊκά"

ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ότι τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα έχουν με τη διεθνή τους εμπειρία σημαντική προσφορά στην ανάκαμψή του εξέφρασε ο πολιτικός μηχανικός Κωνστα ντίνος Σιούτας, με διεθνείς επιστημονικές διακρίσεις κυρίως σε θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας της ατμόσφαιρας. Πιστεύω ότι μας παρουσιάζεται μια σχεδόν ιστορική ευκαιρία να αναδιαρθρώσουμε τα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα. Ολα τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου φέρνουμε την ξεχωριστή γνώση μας που βασίζεται στην ακαδημαϊκή μας καριέρα και ελπίζουμε ότι η εμπειρία μας ως μελών σε εξαιρετικά, διεθνώς αναγνωρισμένα, ακαδημαϊκά ιδρύματα θα μας δώσει τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τον πρύτανη και το Συμβούλιο στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να συμβάλουμε στο να προχωρήσουν τα ιδρύματα μπροστά, σε ένα επίπεδο που θα τα κάνει διεθνώς ανταγωνιστικά, ισάξια με τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρωπαϊκή Ενωση .

 

ΤΕΙ Καβάλας ΣΟΥΙΑΕΡ ΚΟΡΜΠΑΝ καθηγπτής Τμήματος Φυσικών Πόρων και Περιβαλλοντικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι

"Για το καινούργιο που χτίζεται μέσω της ανώτατης εκπαίδευσης"

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ Καβάλας, είχε δηλώσει στα ΝΕΑ πως δέχθηκε να συμμετάσχει στο νέο όργανο του ελληνικού ιδρύματος διότι ήθελε να βοηθήσει και να δώσει την υποστήριξή του στο καινούργιο που χτίζεται. Σήμερα, μετά τις πρώτες επαφές με τους έλληνες συναδέλφους του, ο καθηγητής δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση να το έχει μετανιώσει. Ο κ. Κόρμπαν δεν παραλείπει va αναφερθεί στη σημασία που παίζει ειδικά στις μέρες μας η Ανώτατη Εκπαίδευση, θέλοντας va δείξει ότι είναι ένας τομέας που πρέπει να προσεχθεί από τη χώρα μας. Είναι το κλειδί για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και για οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Κι αυτό διότι n Ανώτατη Εκπαίδευση είναι αυτή που οδηγεί την κοινωνία να προετοιμαστεί για το μέλλον. Της επιτρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του παρόντος, Η Ανώτατη Εκπαίδευση οδηγεί την οικονομική και κοινωνική ευημερία ενός έθνους .

 

ΤΕΙ Καβάλας ΑΕΟΝΑΡΝΤ ΦΕΛΝΤΜΑΝ καθηγητής διευθυντής του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Υλικών, Μηχανών και Νανοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϊ

"Θέλω να συμβάλω στην προσπάθεια της Ελλάδας σε τόσο δύσκολο κλίμα"

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ είναι από την πρώτη εμπειρία του ως μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ Καβάλας ο καθηγητής διευθυντής του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Υλικών στο Πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϊ Λέοναρντ Φέλντμαν. Οπως λέει στα ΝΕΑ , είναι μεγάλος ο θαυμασμός του για την εξαιρετική αποφασιστικότητα της διοίκησης Καβάλας και του διδακτικού προσωπικού , προκειμένου να δημιουργήσουν ένα υψηλής ποιότητας ινστιτούτο σε αυτούς τους πολύ δύσκολους οικονομικούς καιρούς. Σέβομαι ιδιαίτερα εκείνους που επιδιώκουν να επιτύχουν τε χνική εκπαίδευση και αριστεία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Και έχω ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό όταν ο στόχος αυτός επιδιώκεται σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό και πολιτικό κλίμα . Τον αμερικανό επιστήμονα εντυπωσίασε επίσης, η τεχνική αρτιότητα που υπάρχει στο ΤΕΙ Καβάλας . Οπως τονίζει, διαπίστωσε ότι υπάρχουν κάποια εξαιρετικά προγράμματα, τα οποία έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μεγάλο αντίκτυπο στην τεχνολογία. Μερικά από αυτά τα προγράμματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης τεχνολογίας και με επικεφαλής επιστήμονες και μηχανικούς, οι οποίοι βρίσκονται επίσης στην πρώτη γραμμή του τομέα τους . Ο καθηγητής αναφέρει ότι ακόμη δεν έχει κατανοήσει επαρ κώς το ελληνικό πανεπιστημιακό σύστημα. Λέει όμως ότι όπως σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα, και σε αυτό υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Στην περίπτωση των ελληνικών πανεπιστημίων αισθάνομαι ότι πρέπει να υπάρχει κάποια επανακανονικοποίηση και μια βαθύτερη κατανόηση της σημασίας των τεχνολογικών ιδρυμάτων .

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ καθηνητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ

"Επειδή δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τα στραβά σ' αυτήν την πρόκληση"

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ Κωνσταντίνος Δαφέρμος θεωρείται κορυφαίος στην επιστήμη του εξελέγη την περασμένη εβδομάδα μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο καθηγητής με το πλούσιο ερευνητικό έργο στον τομέα της Μηχανικής και των Διαφορι κών Εξισώσεων έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Κορνέλ και από το 1975 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μπράουν. Ηταν μία δύσκολη απόφαση. Κι αυτό διότι όποιος συμμετέχει στο Συμβούλιο Διοίκησης θα πρέπει να δουλέψει σκληρά. Και από την άλλη, δεν θα είναι μία ευχάριστη δουλειά, αφού υπάρχουν αντιδρά σεις γι' αυτό τον νέο θεσμό , λέει στα ΝΕΑ . Στην ερώτηση αν η συμμετοχή του στο Συμβούλιο Διοίκησης είναι και μία πρόκληση, με δεδομένο ότι σήμερα τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πολλά προβλήματα, ο καθηγητής απαντάει ότι ναι . Αλλά γρήγορα σπεύδει να σημειώσει πως τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν κάνει τεράστια πρόοδο σε σύγκριση με το παρελθόν. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τα στραβά. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε αυτήν την πρόοδο . Και ειδικά για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, που διακρίνεται παγκοσμίως στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο κ. Δαφέρμος λέει ότι θα πρέπει να γίνει συνείδηση στο ελληνικό κοινό ότι πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο σπέσιαλ .

 

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΤΣΚΑΛΗΣ πρώην υπουργός στην Αυστραλία

"Η χώρα μας χρειάζεται βοήθεια από όπου κι αν ανήκει κανείς"

ΜΠΟΡΕΙΣ να πάρεις τον Ελληνα από την Ελλάδα αλλά δεν μπορείς να πάρεις την Ελλάδα από τον Ελληνα . Με αυτά τα λόγια, ένας Ελληνας που κατόρθωσε να γίνει υπερυπουργός στην Αυστραλία, εξηγεί στα ΝΕΑ γιατί αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για μέλος του νέου Συμβουλίου Διοίκησης στο ΤΕΙ της Πάτρας. Ο Κώστας Βατσκαλής Κεφαλονίτης στην καταγωγή είναι σήμερα σκιώδης υπουργός Υγείας στη βόρεια επικράτεια του Ντάργουιν της Αυστραλίας, όμως μέχρι πριν από λίγους μήνες που το Εργατικό Κόμμα ήταν στην κυβέρνηση είχε διατελέσει κατά σειρά ή και ταυτόχρονα υπουργός Υγείας, Εργασίας και Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων, Σχέσεων με την Ασία, Βιομηχανίας, Αλιείας, Ορυκτού Πλούτου και Ενέργειας! Μιλώντας στα ΝΕΑ ο κ. Βατσκαλής εξηγεί ότι προσδοκά να βοηθήσει το ΤΕΙ της Πάτρας, όπως στο παρελθόν έχει κάνει και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, να αναπτύξει δεσμούς με την Αυστραλία, ώστε έλληνες σπουδαστές να επισκέπτονται τη δεύτερη πατρίδα του αλλά και Αυστραλοί να έρχονται στην Ελλάδα για κάποια εξάμηνα, ενισχύοντας έτσι την τοπική κοινωνία και την εκπαίδευση. Γιατί θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό όφελος για τον ίδιο και μάλιστα είναι ενεργός πολιτικός στην Αυστραλία Ξέρετε, δεν είμαι παρά ένας από τους πάρα πολλούς Ελληνες του εξωτερικού που την περίοδο αυτή της μεγάλης κρίσης προσπαθούν να βοηθήσουν τη χώρα τους. Δεν είμαι ο μόνος. Η Ελλάδα μας χρειάζεται όποια βοήθεια μπορούμε να της προσφέρουμε αυτή την ώρα, κι εγώ αυτό μπορώ να κάνω και θα το κάνω λέει. Θα έρχεται στην Ελλάδα Ναι, θα έρχομαι, εξάλλου η οικογένειά μου ζει στην Ελλάδα. Ομως ξέρετε ότι στην εποχή μας μπορεί εύκολα κανείς να επικοινωνεί όσο συχνά Θέλει μέσω σκάιπ και γενικά με τηλεδιασκέψεις. Η απόσταση δεν είναι πια πρόβλημα στη λήψη αποφάσεων τονίζει.

 

ΛΟΥΚΑΣ Γ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ομότιμος Kαθηγητής του Πανεπιστημίου του Τενεσί, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών "

"Για να φέρουμε το πανεπιστήμιο πιο κοντά στην κοινωνία"

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ είναι ένα από τα παλαιότερα και διαπρεπέστερα μορφωτικά, πολιτιστικά και ερευνητικά ιδρύματα του ανθρώπου. Είναι εδώ που κατεξοχήν καλλιεργούνται n παραγωγή νέας γνώσης, η σύνθεσή της και η μετάδοσή της στις νεότερες γενεές , λέει ο Λουκάς Χριστοφόρου που εξελέγη στο Συμβούλιο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και συνεχίζει: Υπάρχουν προφανώς σήμερα πολλοί τρόποι πρόσβασης στη γνώση τόσο στις ανθρωπιστικές όσο και στις φυσικές επιστήμες. Το πανεπιστήμιο όμως παραμένει το ίδρυμα στο οποίο κατεξοχήν εκπαιδεύεται ο νέος n νέα και ετοιμάζεται μέσω της ειδίκευσης για ένα επάγγελμα, και μέσω της εκπαίδευσης και της ειδίκευσης να υπηρετήσει την κοινωνία. Ευελπιστεί, προφανώς, η κοινωνία ότι το πανεπιστήμιο φτιάχνει όχι μόνον ειδικούς, αλλά και σοφούς και ολοκληρωμένους πολίτες, ευαίσθητους στις ανάγκες της. Για να ανταποκριθεί στον σκοπό του τα πανεπιστήμιο, έχει ανάγκη της υποστήριξης της κοινωνίας και της πολιτείας: οικονομική υποστήριξη, ηθική υποστήριξη, σεβασμός του τρόπου λειτουργίας του, εξασφάλιση της αυτονομίας και της ελευθερίας του ως χώρου διανόησης, ελεύθερης έκφρασης, παραγωγού νέας γνώσης και πολιτισμού. Ο,τι εμποδίζει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημίου και την προσήλωσή του στο έργο του το θεωρώ κατακριτέο και πολλαπλά επιζήμιο. Θα συμπαρασταθώ σθεναρά στο έργο του πανεπιστημίου να ανταποκριθεί στις ευθύνες και την αποστολή του και στο έργο των επιστημόνων του να εκπαιδεύσουν ως δάσκαλοι, να προωθήσουν την επιστήμη ως ερευνητές και να φέρουν το πανεπιστήμιο και την επιστήμη πιο κοντά στην κοινωνία ως πολίτες . 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ordering abortion pills to be shipped to house buy the abortion pill online abortion pill online purchase
how to cheat on husband dating for married people find an affair
women who cheat on their husband click unfaithful husband
website how taking viagra works viagra superactive canadian
link how to sell viagra viagra uk cheap purchase buy
link cheater online
redirect signs of infidelity open
link what is infidelity married cheat
why husband cheat reason why husband cheat cheat wife
women who cheat why women cheat on their husbands reasons why women cheat on their husbands
open wife cheaters cheat on wife
pregnancy medications early pregnant termination pregnancy pill
i cheated on my boyfriend should i tell him read i cheated on my boyfriend and told him
i cheated on my wife now what read what to do when your wife cheated on you
why some women cheat click why married men cheat
free spy on cell phone randolphia.com spyware for android cell phones
cipro 500mg twice a day ciprofloxacin 500mg antibiotics ciprofloxacin use
viagra free sample coupons gallaghermalpractice.com free prescription cards discount
amoxicillin antibiyotik fiyat americanstreethockey.com amoxicillin dermani haqqinda
2nd trimester abortion pill continentalnord.com methods of abortion pill
printable cialis coupon cialis coupons from lilly free cialis samples coupon
ldn 4.5 mg go naltrexone side effects forum

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4114 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

ΔΩΡΕΑΝ Μαθήματα Αγγλικών / Απόκτησε (Lower, Advanced, Proficiency)
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 04:06
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (4)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (12)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (2)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 19:36
Σχόλια (9)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
Πιερρακάκης: «Τα κολλέγια δεν θα γίνουν πανεπιστήμια»
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ώρες
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
Εκπαίδευση: Το σχέδιο για εθνικό απολυτήριο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ώρες
Σελίδα 1 από 6142 (36850 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6140
6141
6142
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης