Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012
Σχολές - Τμήματα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022
Τα πιο περιζήτητα τμήματα είναι αυτά των οικονομικών επιστημών
 Η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα καθιστά επιτακτική την ανάγκη για εξειδικευμένους επιστήμονες κύρους πάνω στο γνωστικό αντικείμενο των οικονομικών επιστημών αλλά και όλες τις συναφείς ειδικότητες.

 

Τα νέα μέτρα που λαμβάνονται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, και αφορούν στη φορολογία, τους μισθούς, τα εκκαθαριστικά σημειώματα κ.ά. έχουν στην κυριολεξία τρελάνει τον κόσμο ο οποίος απευθύνεται σε επιστήμονες για να τους τα εξηγήσουν.

 

Αναφορικά με τα τμήματα οικονομικών επιστημών, το σημερινό «ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ» παρουσιάζει τα 15 κορυφαία τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου, τις πιθανότητες εισαγωγής που έχουν οι υποψήφιοι, όπως προκύπτουν από τις πρώτες προτιμήσεις και τις θέσεις εισαγωγής. Επίσης, στον πίνακα που ακολουθεί, δημοσιεύουμε και τις περσινές βάσεις, οι οποίες σε αρκετά από τα τμήματα είναι προσιτές ακόμη για τους «μέτριους» μαθητές.

 

Οσο αφορά στις προοπτικές στην αγορά εργασίας, όπως προκύπτει από πρόσφατες έρευνες, τα πιο ανταγωνιστικά και περιζήτητα τμήματα είναι αυτά των οικονομικών επιστημών, καθώς οι απόφοιτοί τους δεν δυσκολεύονται να αποκατασταθούν επαγγελματικά. Πτυχίο το οποίο θα έχει ιδιαίτερη ζήτηση τα επόμενα χρόνια είναι αυτό από τις σχολές Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, οι οποίες -καθόλου τυχαία- είναι από τις πλέον υψηλόβαθμες, με τη βάση εισαγωγής να διαμορφώνεται κοντά στα 18.000 μόρια.

 

Πάντως λιγότερο ευνοημένοι φαίνεται πως είναι όσοι στοχεύουν σε τμήματα από τα οποία οι απόφοιτοι εργάζονται ως στελέχη επιχειρήσεων, καθώς οι θέσεις έχουν μειωθεί σημαντικά όπως και οι αμοιβές.

 

Για όσους, πάντως, ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε ένα από τα οικονομικά τμήματα της χώρας, καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία των αποφοίτων έχει καλύτερες προϋποθέσεις απορρόφησης από αρκετούς κλάδους, ενώ πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά σταθερά απασχολούμενων στελεχών.

 

Το προφίλ των επαγγελματιών ωστόσο διαφέρει από ειδικότητα σε ειδικότητα όπως επίσης και οι αποδοχές τους. Για παράδειγμα, οι μηνιαίες απολαβές των φοροτεχνικών και λογιστών δεν είναι σταθερές, αφού πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν διαφορετικό όγκο δουλειάς από μήνα σε μήνα.

 
Oι πιθανότητες εισαγωγής
 
Προσιτές βάσεις για αρκετά από τα «καλά» οικονομικά τμήματα διαμορφώθηκαν στις προηγούμενες πανελλαδικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα για τα 15 τμήματα που παρουσιάζονται στοιχεία σήμερα στο «ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ» οι βάσεις εισαγωγής κυμάνθηκαν από 12.387 έως 17.914 μόρια.

Αναφορικά με τις πιθανότητες επιτυχίας, όπως προκύπτουν από την αναλογία θέσεων/πρώτων προτιμήσεων φαίνεται ότι για τα πιο υψηλόβαθμα τμήματα, το ποσοστό εισαγωγής των υποψηφίων είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Το ποσοστό αυξάνεται πάντως, όσο οι βάσεις εισαγωγής χαμηλώνουν.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός παρατηρήθηκε στη σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Μακεδονίας όπου το ποσοστό επιτυχίας έφτασε μόλις το 12,7% καθώς οι θέσεις που διατέθηκαν ήταν 99 και οι πρώτες προτιμήσεις ανήλθαν σε 775.

 

Ακολούθησε το αντίστοιχο τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, με το ποσοστό επιτυχίας να φτάνει το 13,7% (180 θέσεις-1.305 πρώτες προτιμήσεις).

Περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας είχαν όσοι υποψήφιοι είχαν στοχεύσει στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Ο.Π.Α (28,5%) ενώ στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ίδιου ιδρύματος, εισήχθησαν σχεδόν 4 στους 10 υποψηφίους απ΄ όσους το είχαν δηλώσει στην κορυφή του μηχανογραφικού.

Σχεδόν 1 στους 2 υποψηφίους που επέλεξαν ως κορυφαία επιλογή το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πειραιά και Οικονομικών Επιστημών Κρήτης κατάφερε να εισαχθεί.

 

Να επισημανθεί ότι στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις, η χαμηλότερη βάση εισαγωγής στα οικονομικά τμήματα που παρουσιάζουμε σήμερα, καταγράφηκε στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγαίου (12.387 μόρια). Για το αντίστοιχο τμήμα του Δημοκρίτειου που εδρεύει στην Κομοτηνή οι υποψήφιοι χρειάστηκαν 13.576 μόρια ενώ για το τμήμα Οικονομικών Επιστημών Ρεθύμνου (14.030).

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας
 
Οι επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων
 

Το ΟΠΑ ξεκίνησε από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 το πρόγραμμα Σπουδών Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας το οποίο οδηγεί στη λήψη πιστοποιητικού και απευθύνεται στους τελειόφοιτους φοιτητές.

 

Το Πρόγραμμα εστιάζεται στις Επιστήμες της Αγωγής και τη Διδακτική Πράξη και οδηγεί στη λήψη του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας-Πιστοποιητικό στις Επιστήμες της Αγωγής σύμφωνα με τον Ν.3848/2010. Το Πρόγραμμα είναι ετήσιας διάρκειας (2 εξάμηνα), απευθύνεται σε τελειόφοιτους φοιτητές/τριες (7ου, 8ου εξαμήνου) και αποτελείται από τις ακόλουθες δυο ενότητες:

 

Απαρτίζεται, για τα δυο εξάμηνα, από συνολικά οκτώ (8) μαθήματα των Επιστημών της Αγωγής, 2ωρης εβδομαδιαίας διδασκαλίας.

 

Απαρτίζεται, για τα δυο εξάμηνα, από ένα (1) μάθημα «Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία» (ΠΑΔ) που αναλύεται σε ένα πλέγμα διδακτικών δραστηριοτήτων των φοιτητών/τριών.

  • Παιδαγωγική επάρκεια
  • Διδακτική επάρκεια

Βασικός στόχος του Προγράμματος Σπουδών «Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας» του ΟΠΑ είναι η διάνοιξη ενός νέου επαγγελματικού ορίζοντα για τους αποφοίτους του ΟΠΑ, αυτόν της εκπαίδευσης με την κατάρτιση ικανών επιστημόνων-εκπαιδευτικών, που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις μελλοντικές ανάγκες της Ελληνικής εκπαίδευσης.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ν.3848/12-5-2010 για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η κατοχή παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, επιτρέπει στους απόφοιτους όλων των Τμημάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για διορισμό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Επίσης, ύστερα από ορισμένη εκπαιδευτική προϋπηρεσία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο εκπαιδευτικός μπορεί να εξελιχτεί σε διοικητικό στέλεχος της εκπαίδευσης, δηλαδή σε διευθυντή σχολικής μονάδας, υποδιευθυντή σχολικής μονάδας, σχολικό σύμβουλο, μέντορα κ.λπ. Επιπλέον, το καινούργιο αναλυτικό πρόγραμμα του «νέου σχολείου» από το σχολικό έτος 2011-2012, προβλέπει οικονομική κατεύθυνση για το Γενικό Λύκειο. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύονται τα οικονομικά μαθήματα στο νέο Λύκειο και οι εκπαιδευτικοί-οικονομολόγοι συμβάλλουν καθοριστικά.

 

Τομείς απασχόλησης: Εμπόριο, αναλύσεις, τράπεζες και ασφάλειες

 

Σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν οι απόφοιτοι των οικονομικών σχολών, οι οποίοι ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, σε μία εποχή που ζητάει ολοένα και περισσότερα εξειδικευμένα στελέχη.

 

Κωδικοποιημένα μπορούμε να αναφέρουμε ότι οι απόφοιτοι των τμημάτων οικονομικών επιστημών μπορούν να δραστηριοποιηθούν στο εμπόριο, στη διεθνή οικονομία, στα νομισματικά θέματα, ως οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές, ως ερευνητικό προσωπικό, ως οικονομικοί σύμβουλοι, φοροτεχνικοί, σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας, σε τράπεζες κ.ά.

 

Οι πτυχιούχοι των τμημάτων Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής βάσει πρόσφατων ερευνών έχουν ευοίωνες προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση. Ειδικότερα μπορούν να εργαστούν ως αναλυτές στατιστικών στοιχείων σε κέντρα εφαρμοσμένης έρευνας, ως αναλυτές και εκτιμητές κινδύνου σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις και οργανισμούς και ως ποσοτικοί αναλυτές επενδύσεων και στελέχη διοίκησης σε τράπεζες.

 

Αναφορικά με τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργάνωση Διοίκησης Επιχειρήσεων, μπορούν να εργαστούν -μεταξύ άλλων- ως ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, ενώ έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν ως καθηγητές στην εκπαίδευση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και σε υπηρεσίες Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

 

Τέλος, οι απόφοιτοι των σχολών Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής τα οποία είναι τα πλέον υψηλόβαθμα στο 5ο επιστημονικό πεδίο, προσφέρουν επαγγελματικούς διεξόδους στους τομείς: Στελέχωση οικονομικών υπηρεσιών και λογιστηρίων, χρηματοπιστωτικών και χρηματοοικονομικών οργανισμών, χρηματιστηριακών, επενδυτικών και ασφαλιστικών εταιρειών.

H «TAYTOTHTA» TΩN ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩN

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΒΑΣΕΙΣ

2012

ΘΕΣΕΙΣ

2012

ΠΡΩΤΗ
ΠΡ/ΜΗΣΗ

Χρηματοοικονομικής και Τραπεζ. Διοικητικής Πειραιά

17.018

108

218

Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Μακεδονίας

17.858

99

775

Λογιστικής και Χρ/μικής Οικονομικού Αθήνας

17.914

180

1.305

Οικονομικής Επιστήμης Πειραιάς

15.881

216

151

Οικονομικής Επιστήμης Οικονομικού Αθήνας

16.97

171

494

Οικονομικών Επιστημών Πάτρας

14.623

207

279

Οικονομικών Επιστημών Αθήνας

15.298

279

201

Οικονομικών Επιστημών Κρήτης (Ρέθυμνο)

14.03

180

280

Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου

14.429

162

75

Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Αθήνας

17.178

216

559

Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πειραιά

16.001

234

144

Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγαίου (Χίος)

12.387

198

37

Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάτρας

14.1

171

104

Διοίκησης Επιχειρήσεων Θράκης (Κομοτηνή)

13.576

135

53

Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Μακεδονίας

16.012

180

288

 


 Πηγή:ΕΘΝΟΣ

women who cheat on their husband cheat on wife unfaithful husband
click will my husband cheat again wives cheat
redirect why do people cheat cheaters
women love to cheat open online
pregnancy medications pregnancy problems termination pregnancy pill
men and women meet and cheat meet and cheat
free spy on cell phone randolphia.com spyware for android cell phones
viagra free sample coupons gallaghermalpractice.com free prescription cards discount
can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone
cymbalta engorda cymbalta duloxetina cymbalta duloxetina
late term abortion clinics abortion laws by state national abortion federation
having an abortion history of abortion pill abortion pill cost without insurance
cheap abortion pill medical abortion cost price of an abortion pill

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3505 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΙΚΥ ΕΚΟ
Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022 - 10:45
Σχόλια (5)

μηχανογραφικο
Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022 - 00:37
Σχόλια (1)

Βάσεις
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 - 00:25
Σχόλια (4)

10% Πιθανότητες
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 - 01:18
Σχόλια (0)

την τριτη τα αποτελεσματα πανελληνιων 2022
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 - 14:02
Σχόλια (1)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 - 15:01
Σχόλια (1)

Κωδικός μηχανογραφικου
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 - 14:03
Σχόλια (0)

Βάσεις ιατρικής
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 - 10:19
Σχόλια (15)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 23:17
Σχόλια (2)

ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 10:08
Σχόλια (9)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022
Πανελλαδικές 2022: Πότε ανακοινώνονται οι Βάσεις Εισαγωγής - Οι ημερομηνίες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 9 ώρες
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022
Μηχανογραφικό 2022: Πώς θα γίνει η συμπλήρωση – Ευκαιρίες και παγίδες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 19 ώρες
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022
Γονείς Φοιτητών: Τι να προσέξετε για την επιδότηση ρεύματος Power Pass
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 19 ώρες
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022
Πανελλαδικές 2022 - Τα παράδοξα: Χειρότερες επιδόσεις... περισσότερα μόρια!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 19 ώρες
Σελίδα 1 από 5643 (33857 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5641
5642
5643
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης