|
|
|
|
|
|
|
|
Edu4u Admin
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013
|
|
|
|
Τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου αυξάνει το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας |
|
Τα λουκάνικα, το σαλάμι, το μπέικον, τα χάρμπουγκερ και τα άλλα κόκκινα επεξεργασμένα κρέατα φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, που συμπεριέλαβε στοιχεία από περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους σε δέκα χώρες, κατά μέσο όρο επί 13 χρόνια. Πρόκειται για μια ακόμη μελέτη, που έρχεται να αναδείξει τους κινδύνους από την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος, ιδίως όσον αφορά τον καρκίνο του εντέρου. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σαμπίν Ρόρμαν του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «BMC Medicine», σύμφωνα με το BBC, συμπέραναν ότι η διατροφή που είναι πλούσια σε τέτοιου είδους κρέατα, συνδέεται με καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο και, τελικά, πρόωρο θάνατο. Από ελληνικής πλευράς, στη μελέτη συμμετείχαν ο ακαδημαϊκός Δημήτριος Τριχόπουλος (καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ), η βιοπαθολόγος-διατροφολόγος Αντωνία Τριχοπούλου και η Ανδρονίκη Νάσκα (επίκουρη καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών). Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αιτία μπορεί να είναι το αλάτι και οι άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή και τη συντήρηση των επεξεργασμένων κρεάτων. Από την άλλη, η μελέτη έδειξε ότι όσοι τρώνε τέτοια κρέατα, τείνουν επίσης να τρώνε λιγότερα φρούτα και λαχανικά, να καπνίζουν, να πίνουν περισσότερο αλκοόλ, να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, να ασκούνται λιγότερο σωματικά και γενικότερα να έχουν συνήθειες επιβλαβείς για την υγεία τους. Η ανάλυση των στοιχείων αποκάλυψε ότι όσοι έτρωγαν πάνω από 160 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος τη μέρα (δηλαδή περίπου δύο λουκάνικα και μια φέτα μπέικον) είχαν κατά μέσο όρο 44% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα στη διάρκεια των 13 ετών που διήρκεσε η μελέτη, σε σχέση με όσους έτρωγαν μόνο 20 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος καθημερινά. Συνολικά, όσο διήρκεσε η έρευνα, πέθαναν περίπου ένας στους 17 ανθρώπους του δείγματος, οι 10.000 από καρκίνο και οι 5.500 από καρδιά. «Το σταμάτημα του καπνίσματος είναι πιο σημαντικό από το κόψιμο του κρέατος, αλλά θα συνιστούσα στους ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωσή του», δήλωσε η Ρόρμαν. Όπως είπε, αν όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, έτρωγαν το πολύ 20 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος τη μέρα, το 3% των πρόωρων θανάτων θα είχαν αποφευχθεί. Από την άλλη, πρόσθεσε, λίγη κατανάλωση κόκκινου κρέατος χρειάζεται, επειδή περιέχει βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες, όπως σίδηρο. Για να πάρει ένας άνθρωπος τις αναγκαίες πρωτεϊνες, υπάρχουν διάφορες άλλες πηγές, όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, τα όσπρια κ.α. Πηγή: ΑΜΠΕ most women cheat wives that cheat click here click percent of women that cheat married men cheat read here men and women go meet and cheat my husband cheated site why do wifes cheat adult audio stories click adult japanese love stories adult dog sex stories read incest nifty sex stories walgreens coupon code photo read coupons for prescription medications cialis 20mg go cephalexin
Σχόλια (
)
|
|
|
|
Υποβλήθηκε πριν από 4119 ημέρες
|
|
|
|
|
|
Ανάγνωση… |
|
|
|
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013
Σχόλια (0)
|
1ον) είναι όλα μεταλλαγμένα
2ον) ο άνθρωπος από
την φύση του δεν τρώει κρέας. Μας επέβαλαν εδω και 9600 χρόνια να τρώμε κρέας. Είμαστε
γεωργοί... Το κρέας είναι η κατώτερη βαθμίδα
σε συχνότητα διατροφή στον άνθρωπο. Χαρακτηρίζετε ως τροφή σκουπίδι.
Πρώτα είναι η χλωροφύλλη,
πλαγκτόν, γρασίδι και ελαιόλαδο! αυτή η διατροφή
σε κάνει αθάνατο από αρρώστιες, κτλ... εκπέμπει
στα 52-320 mhz
Δεύτερο είναι η σοκολάτα,
ελιές, φύκια, κακάο, λεμόνια, ελαιόλαδο, ξινά φρούτα, φράουλες, αφροδισιακά όστρακα. 15mhz
Τρίτο είναι, μίλα,
βατόμουρα, καρύδα, αβοκάντο, αχλάδια, μανγκο, μπανάνες, φιστίκια, κεράσια, πορτοκάλια,
σταφύλια, κτλ. 5mhz
τέταρτο είναι... Σπανάκι, αρακάς, κρέμα απο κορνφλουερ, καρότα,
κολοκύθα, μαρούλια, κτλ.. 0 mhz
πέμπτο είναι τα αυγά,
τυρί, γάλα, κρέμες, βούτυρο, κεικ, μπισκότα, ντονατς, γλυκίσματα γενικά... σάλτσες,
ποτά, ψάρια... - mhz
και τελευταίο είναι
τα σκουπίδια... χοτ ντογκσ, κρεατικα,
χαμπουργκερ, πίτσα, κτλ... Αυτό κάντε το μια πυραμίδα... = θάνατος
3) οι νεκρές σάρκες
που τρόμε αυξάνουν κινδύνους για καρκίνο. Πόσο άλλωστε κρέας θρεμμένο με μεταλλαγμένες
τροφές και χημικά.
εαν τρεφόμασταν
με τα 4 πρώτα και λίγα από το 5... όπως γαλατακι, αβγουλάκι... ψάρι... δεν θα είχαμε
καμιά αρρώστια και θα γινόμασταν περίπου 150-200 ετών! Προσοχή εκεί που γράφω σοκολάτα..
δεν αναφέρομαι στα μεταλλαγμένα του περίπτερου... αλλά αγνή σοκολάτα.
image : http://welcometothisearth.files.wordpress.com/2013/02/20130220-195241.jpg
generic mexico pharmacy viagra go link
|
Υποβλήθηκε πριν από 4119 ημέρες |
|
|
|
|
|
Ανάγνωση… |
|
Ανάγνωση… |
|
Ανάγνωση… |
Ανάγνωση… |
|
|
Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
|
|
|
|
Τεστ
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 - 13:59
Σχόλια (1)
|
|
|
|
|
|
Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (1)
|
|
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (6)
|
|
|
|
|
|
|
|
Εκπαιδευτικά... και Άλλα
|
|
|
|
Ανάγνωση… |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|